X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejna sąsiadkę:-) a idziesz na prenatalne do gabinetu dr Czuby? Do sonomedu? Pytam bo jestem ciekawa czy robiłaś tam też pierwsze prenatalne. I czy miałaś test pappa? Bo ja tam właśnie robiłam i niby dostałam wyniki ale nic nie było tam napisane. Tylko ze dziękujemy za skierowanie i ze na podstawie usg i tych testów ryzyko jest niskie. Ale już nic nie pisze o wynikach. Czy jeśli tam byłaś to tez takie dostałaś?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to lepiej sobie nie psuć nerwów :D
    super że synek cały i zdrowy :) :) :)

Groszku a ja nic nie mam wybranego i znając życie wszystko bd na ostatnią chwilę ;D
    nie stresuj sie, przeciez jest dobrze :) czujesz już malnstwo to jest OK :D

a u mnie za 15 dni wizyta..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i tak , ochraniacze mama mi kupila i taki rozek chyba ma kupic.

nie wiem jeszcze czas, musze na zywo zoabczyc inne lozeczka.
    ja dzis bylam na pobraniu krwi- ledwo doszlam na czczo..

ale juz po sniadanku:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Słoneczna, ja miałam w poniedziałek do samo. Na szczęście P. pojechał ze mną, więc nie zemdlałam po drodze ;) Mam L4 do 07.10, połówkowe 6.10. Mały był ułożony głową w dół - chyba nie muszę się martwić, bo on pewnie kilka razy dziennie zmienia ułożenie?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie zmienia poki ma duzo miejsca- chociaz kolezanka jest w 37 tyg i dziecko zmienilo ulozenie teraz na miedniczne.

ja sie balaam ze nie dojde bo to w sumie dlugo na czczo , a zanim jeszcze pobiora, ale bulke juz miaalam w torbie i skubalam jak wracalam:)

chyba zaczynam sie troche meczyc jak duzo przejde no i wiecej mi sie chce spac w dzien.

ruchow jesczze nie czuc.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę w piątek na badania i też się boję jak na czczo mi się uda... wałówę wezmę ze sobą, żeby od razu zjeść ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak najgorzej bedzie z ta glukoza- bo potem trzeba czekac 2 h.

ja to pewnie zwymiotuje;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj gin zapytał czy czuję ruchy i jak mu powiedziałam, że coś tam czuję, to mi powiedział "A to mnie pani zdziwiła, bo to było podchwytliwe pytanie" ;) wczoraj mały miał pupkę na wysokości mojego pępka, więc teraz się zaczęłam zastanawiać czy to co czułam to były ruchy, czy moje jelita :D

Mnie na czczo jest niedobrze, też się boje glukozy, że zwymiotuję ;(

Gosiak - ja miałam bułkę i pomogło, zjadłam od razu po badaniu, bo chyba bym padła. Tym bardziej, że pobrali mi chyba z 3 fiolki :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co te 3 fiolki? ja poszlam na morfologie i glukoze na czczo i mocz

ciekawe co mi tam wyjdzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam morfologię do analizy, tsh i oznaczenie grupy krwi :)
    Mocz też musiałam oddać, wyszedł lepiej, ale znów chyba źle pobrałam. Dziś będę w centrum, to sobie kupię jakaś żurawinę;)

A Słoneczna, jeśli nie jesz mięsa, to staraj się jeść inne rzeczy, które mają dużo żelaza, tu masz listę (moja koleżanka nie je mięsa, kiedyś mi podesłała):

Rośliny, zwłaszcza te o zielonych liściach:

- natka pietruszki
    - sałata
    - kapusta (biała, włoska, brukselka)
    - buraczki (najlepiej zakwaszane sokiem z cytryny, a nie octem spirytusowym)
    - brokuły
    - bazylia
    - pokrzywa (także herbatka, bardzo korzystna przy anemii!) i inne.

Pestki, nasiona, orzechy:

- pestki dyni (aż 15 mg na 100 gramów, czyli więcej niż dzienna zalecana dawka)
    - słonecznik
    - sezam (zwłaszcza niełuskany, zawiera również sporo wapnia)
    - siemię lniane (także doskonałe źródło kwasów Omega 3)
    - migdały
    - nerkowce
    - pistacje
    - soczewica
    - inne strączkowe – soja, ciecierzyca, fasola mung, adzuki, fasola czerwona itp.
    Tę grupę produktów warto spożywać po namoczeniu, a nawet skiełkowaniu, siemię lniane trzeba zmielić lub zmiksować, bo twarda skorupka jest niestrawna.

Spore ilości żelaza zawierają też ziarna zbóż, szczególnie godna polecenia jest kasza jaglana. Generalnie ze względu na dużą ilość fitynianów i błonnika żelazo ze zbóż może być słabiej przyswajalne.

Mniejsza ilość w owocach suszonych:

- morele
    - brzoskwinie
    - rodzynki
    - daktyle

oraz świeżych:

- maliny
    - czarna porzeczka (dodatkowo znakomite źródło witaminy C!)
    - jagody, jeżyny, ciemne winogrona itp.

słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mam winogrona z ogrodka, moze kurcze zaczne pic siemie znowu?

bo nie wiem kiedy znowu siegne po mieso- wczoraj troche poledwicy zjadlam no ale to pewnie kropla w morzu:)

do dziewczyn, ktore jeszcze nie widzialy:
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do bazylii ktos mi mowil zebym nie jadla swiezej i wlasnie znalazlam cos takiego:
    ''Olejek bazyliowy zawiera dużą dawkę estragolu, który wykazuje działanie kancerogenne (wg. badań przeprowadzonych na zwierzętach). Dlatego też specjaliści odradzają długotrwałe stosowanie preparatów z jego zawartością. Liść bazylii nie powinien być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią oraz u niemowląt i małych dzieci. ''

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej, nie moge spac wiec witam Was tak wczesnie....

ale jaja..merida !!! ja pochodze z Żor !!! jestem w szoku ciezkim :) jaki ten świat mały... Osiedle Powstańców moze??

Ten świat jest mały jednak, masz rację Groszku :)
    Niby nie takie wielkie te Żory, a proszę zawsze można kogoś poznać ;)
    Bardzo mi miło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Witam kolejna sąsiadkę:-) a idziesz na prenatalne do gabinetu dr Czuby? Do sonomedu? Pytam bo jestem ciekawa czy robiłaś tam też pierwsze prenatalne. I czy miałaś test pappa? Bo ja tam właśnie robiłam i niby dostałam wyniki ale nic nie było tam napisane. Tylko ze dziękujemy za skierowanie i ze na podstawie usg i tych testów ryzyko jest niskie. Ale już nic nie pisze o wynikach. Czy jeśli tam byłaś to tez takie dostałaś?

Rybeńko, ja tam byłam na pierwszych prenatalnych, bo tak się złożyło z moim urlopem. Czuba był wtedy na urlopie, więc skan był z dr Zielińskim (pierwszy raz go widziałam, nie znam go w sumie), zależało mi na dobrych badaniach. Miałam tylko usg, nie robiłam pappa, bo dr powiedział, że po usg i jakimś tam wylicznikach widać, że to nie jest bardzo potrzebne badanie, a daje tylko 10% więcej pewności. Całość i tak konsultowałam z moim lekarzem (on ma gorszy sprzęt). W każdym bądź razie, u mnie w druku na pierwszej stronie, ostatnia linijka była poświęcona wykluczeniu chorób na tym etapie i właśnie te wyliczenia/proporcje. Nie wiem, czy to pomogło, ale tak było u mnie.

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dziękuję za odpowiedź, ja po usg tez dostałam dwie kartki ze zdjęciami i wszystkimi wynikami. Natomiast na wyniki z pappa miałam czekać dwa tygodnie i jak je w końcu dostałam to nic nie pisało, oprócz tego że po usg i pappa ryzyko jest niskie A na innych forach dziewczyny pisały ze miały napisane te proporcje właśnie. No ale w sumie to mi wystarcza ze Maleństwo jest zdrowe i tego się trzymam. Chciałam się tylko dowiedzieć czy tylko ja tak dostałam, czy ogólnie oni tak to dają pacjentkom.

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana- dzis znowu rano po wstaniu torsje i zwrot.

trzymam sie wersji Mizzelki- do pierwszych ruchow..wiec pewnie za chwile to przejdzie.....

Krokodylica a Ty jak zyjesz? pomagaja Ci czopki? wiem przez co przechodzisz.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, u mnie wymioty przeszły, tfu tfu :)
    Rano jest gorzej, ale jak wypiję kawę (?) to jest lepiej ;)

Zbieram się i jadę do miasta, mam takiego lenia, że szok!! Muszę się wziąć za siebie, bo ileż można się opierdzielać :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- ja wczoraj tez nie zwrocilam, czasem jest taki dzien przerwy:)

no nic, zobaczymy jak to bedzie, przeciez nei bede sleczec kazdego ranka nad kiblem do konca ciazy! potem brzuch mi tam nie wjdzie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby Tobie też przeszło. Mnie czasami jeszcze zemdli, ale raczej udaje się powstrzymać wymioty ;)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:49

Sue, Rybeńka, merida17, słoneczna 85, mizzelka, Krokodylica, Daisy, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ