Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heheh Tygrysku a skąd takie przeczucia
Diamonds Alicja śliczne imię Fajnie, że Agatka wybierała na pewno to dla niej ważne jako starszej siostrze.
Sue, Słoneczna wszędzie dobrze ale w domu najlepiej i można z gołym tyłeczkiem polatać Niech się szybko goją wasze wiecie co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 13:23
diamonds lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
No to zobaczymy czy się sprawdziOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyTygrysku! Ja obstawiam dwie ciąże: Mizzelki i Daisy!
Poród Sue wywrozylam dzień szybciej- czyli byłam bardzo blisko ale nie trafiłam
I czułam, ze bedzie córeczka u mnie- to sie liczy!!?? ha
Jestem ciekawa Twojej wrozby, przeczucia i instynktu
Będziemy niebawem to sprawdzać
Kurde cieszę sie, ze emocje porodowe sa tak podzieloneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 16:28
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrozen, a za mną cały dzień chodzi pytanie.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam i myśle, ale...
W czasie porodu, gdy parlas, to czułas, ze pepowina sie zaciska!?
Owinięta dwa razy, to o dwa za duzo!
Mała cofala sie do brzucha?!
Szło gładko, czy była mowa o cc, gdyby cos?
Kurde, to taka niebezpieczna sytuacja i tak siedzi mi to w głowie!!!
Proszę mnie uspokoić -
nick nieaktualnyJej
jak nie lubię być w szpitalu.
Już chcę do domu.
Mała śpi, prawie nie je. Położne mają zdanie, że po porodzie dziecko musi dojść do siebie i ma na to 24
Po tym czasie można wzbudzać.
A teraz ona prawie cały czas śpi
A potem będą gadać, że mało przytyła. Już to wiem.
No i ogólnie nie bardzo mam czym karmić. Coś tam ciumka, ale słabo z tym. Piję te herbaty Hipp na laktacje. Ale czy pomogą nie wiem.
Naprawdę już blisko marcowe Mamusie
Zaraz się i Wam zacznie
Tygrysek chyba będzie pierwszy, później Rybeńka.
Chociaż i Mizzelka może pierwsza wkroczyć do akcji
Poród zaczyna się w głowie. Teraz już wiem.
Nastawiłam się, że będzie bolało, ale krzyk nie pomoże. Więc zniosłam dość .
I Wam szybkich i naturalnie rozpoczętych porodów życzę
podobno dużo mniej bolą niż z oksy
mizzelka lubi tę wiadomość
-
Ja mam przeczucia, że urodze w tym tygodniu, bo od kilku dni mam częste skurcze a w nocy boli mnie bardzo mocno w dole brzucha jak na mocny okres. No ale w sumie się okaże
Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnymerida17 wrote:Frozen, a za mną cały dzień chodzi pytanie.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam i myśle, ale...
W czasie porodu, gdy parlas, to czułas, ze pepowina sie zaciska!?
Owinięta dwa razy, to o dwa za duzo!
Mała cofala sie do brzucha?!
Szło gładko, czy była mowa o cc, gdyby cos?
Kurde, to taka niebezpieczna sytuacja i tak siedzi mi to w głowie!!!
Proszę mnie uspokoić
Nie wiedziałam ani nikt nie wiedział o pepowinie.
Lekarzowi w czwartek nie spodobało się tętno.
Więc wczoraj tu zawitałam na ktg, ale było ok.
pomimo tego, królik bystrzak zapytał czy chce zostać. Coś mi się wydaje, że nie powiedział wszystkiego.
I zasadniczo jak mnie położna nacieła, o co błagałam, kiedy wyparłam główkę zabroniła mi natychmiast przeć i zaczęła odwijać z szyi pepowinę.
Dało się widzieć i w jej i lekarza oczach strach.
Ogólnie do końca byłam pod ktg i lekarz był zdziwiony, że tętno wcale nie spada.
Silna dziewczyna mi się trafiła
Nie wiem czemu nie poprosiłam o usg.
Pewnie wtedy zażądała bym cc bo bym się bała.
A tak byłam nieświadoma.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:Ja mam przeczucia, że urodze w tym tygodniu, bo od kilku dni mam częste skurcze a w nocy boli mnie bardzo mocno w dole brzucha jak na mocny okres. No ale w sumie się okaże
Rybeńka
to będziesz jeszcze lutową mamusią
Skoro skurcze już masz to tylko trzeba czekać na mocniejsze i bardziej regularne.
No i wody niech by same odeszły
Rybeńka lubi tę wiadomość
-
Właśnie odszedł mi dość spory kawał czopu śluzowego
diamonds, Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Diamonds pewnie musiałaś się wystraszyć jak lekarze mieli takie miny. Kurcze szkoda, że na usg nie widać, że dziecko jest owinięte ta pępowina.
Dobrze, że Alicja jest silna dziewczynką i sobie dobrze poradziła zresztą nie ma się co dziwić jak ma taką dzielna mamędiamonds, Sue, merida17 lubią tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Dziewczyny ale Wy dzielne jesteście, wszystkie Meridki Waleczne
Diamonds ufff dobrze że przez tą pępowinę nic się nie stało, to najważniejsze!
Daisy ha ha ha ha obstawiasz idealnie
Ja stawiam na Rybeńke, potem Mizzelka i Tygrysek, zobaczymy na ile się to sprawdzidiamonds, Rybeńka, Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Właśnie, żeby te wody same chciały odejść
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Diamonds nie wiem czy nie powinnas wybudzac malej. Czytalam ostatnio, ze malenstwo po porodzie wlasnie powinno sie wybudzac. Jak moja sie urodzila nie chciala sie w ogole wybudzic na karmienie jedno, potem drugie mysle pojde podpytam pielegniarki. To mnie ochrzanily i raz dwa w policzki poszczypaly i sie cora obudzila. Im dluzej Alicja nie bedzie jesc tym bedzie slabsza moim zdaniem, no i fakt z tyciem bede mikro i duzo straci ponizej dopuszczalnej normy.
Moja cora na urodzinach swojego chlopaka . Hania wariuje po ciescie. Moj mnie wkurzyl bo oznajmil ze wychodzi na rower. Mowie kurde ale wroc zaraz bo na 18 jedziemy po core. A on ze on nie wie czy wroci na ten czas. Mowie mu kurwa mac, to ja tez wychodze odbierz mala. Yh a potem sie bedzie wsciekal ze ja zla i wieczorem nici z ♡. Szlag mnie trafia. Do szalu on mnie doprowadza chwilami. Jak sobie pomysle ile bede miala na glowie jak sie Hania urodzi to od razu mam lzy w oczach. Przeciez on bedzie do 18 CONAJMNIEJ w pracy siedzial, a potem wyjebka watpie by powiedzial Idz na rower czy idz odpocznij ja sie zajme 2ka dzieci. Ostatnio duzo rzeczy do mnie dociera (chyba wlasnie dzieki temu ze jestem w ciazy), ale to nie na forum. Ogolnie mam wrazenie ze historia zatoczy kolo. Nie wiem moze mam gorsze dni -
nick nieaktualnyDaisy, myśle, ze masz gorszy dzień. Hormony???
Jak Hania sie urodzi, to rowery moze sam wybije z głowy? Zakocha sie w córce i zobaczy, ze to nie jest takie proste!
Moze już korzysta z ostatnich chwil, co wcale nie zwalnia go z myślenia o Tobie
Wierze w to, ze sie ogarnie
Mój Luby kończy zawsze o 22 najwcześniej, damy radęDaisy, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja dzis pierwszy raz werandowalam małego:) cyc przed i cyc po i teraz śpi niuniek:)
Diamonds, Tomek w szpitalu po porodzie tez spał i nie chciał jesc! Martwiłam sie, ze spadnie mi z wagi. Po porodzie go przystawilam do piersi i tak sie napił, ze az ulał i pozniej zjadł dopiero wieczorem ok 22. Pediatra mnie uspokoiła, ze dziecko po prostu musi odpocząć, a jak ulewa (a ulewal wodami plodowymi), to ma odruch wymiotny- Wymiotowałam w
Ciazy, wiec wiem, jak sie wtedy chce jesc
A z ta pępowina, to masakra jakas!!
Jezu, umarlabym ze strachu! Jestes mega dzielna, Twoje córki maja wielkie szczescie, ze jestes ich mamą :*
Słoneczna, jak tam, juz w domku?Rybeńka, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny