X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!
    To cieszę sie, ze wszystko dobrze sie skończyło, bo od rana o tym myślałam!
    Ufff!

A Zojka wręcz odwrotnie! Urodziła sie, lekko dała głos na odczepnego, uniosla głowę, cos tam pogadala po swojemu i szukała cyca! Luby powtarzał by dać jej cyca, a położne, ze za wcześnie!
    Jak tylko mnie ogarneli i dostałam ja na brzuch, to bez problemu złapała cyca i tak już została!
    Po porodzie nie spała ponad 24 h i znów położne w szoku!
    A te ssanie jej zostało! Po prostu mam wrażenie, ze głodna jest ciagle, ale wiem, ze nie jest!

Ogólnie strasznie silna jest i ruchliwa! Patrzą na nią te doktory i sami nie wierzą!
    Każda dzidzia inna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 17:45

Daisy, Rybeńka, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, też myślę, że to gorszy dzień. I może być tak jak pisze Meridka.

Sue super, że już werandujecie, to za kilka dni pewnie będzie pierwszy spacerek :)

Meridko obiecuję, że będę w kontakcie! :* Ale najpierw niech się już zacznie :D

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko jak tam Twoj czop? Jakies postepy? ;)

A co u Krokodylka?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    położne i lekarz kazały dać jej odpocząć, a sama też chciałbym ją budzić ale nie chce.
    Poza tym jak jadła to za 2 godz był zwrot więc chyba nie ma co.

A z Twoim to chyba hormony szaleją :-) On korzysta z wolnego i pewnie myśli, że jak teraz jesteś w domu to ogarniesz córkę. ;-)
    Spokojnie, myślę, że później będzie czuł się jeszcze bardziej w obowiązku Was wspierać.
    A może się tak zdarzyć że sama spokojnie ogarniesz dwie dziewczyny i sam będzie chciał się nimi zajmować. Przekornie.
    Ty nie będziesz chciała to on będzie :-) bo będzie się wtedy czuł potrzebny :-)
    Uszy do góry.

Ale powiem Wam, że szczerze brakowało mi kogoś przy porodzie.
    Mój królik bystrzak bardzo mi pomógł no i położna była super. Druga też przyszła więc czułam ich pomoc.
    Ale jak możecie być z mezami/partnerami to ogromna pomoc i przede wszystkim poczucie bezpieczeństwa. A w tym czasie to istotne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen, wybacz, ale Pan Tata zauważył, ze nie ma Was w domu!?
    Moze on tez sie ogarnie dla córek chociaż?
    Ciezko bedzie mu nie zauważyć, ze przybyła mała istota ;)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy niestety póki co skurcze bardzo nieregularne, więc jeszcze chyba daleko.

Diamonds ja właśnie bardzo bym chciała, żeby mąż był ze mną. Chyba będę się lepiej czuć jak będzie przy mnie.

Daisy lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala zeby byl moj ze mna na porodzie. Oczywiscie moja tesciowa mnie wysmiewa za kazdym razem jak o tym wspominam. Ona uwaza ze moj zemdleje (fakt nic go tak nie rusza jak widok krwi itp - potrafi zemdlec po pobraniu :D ). Dla mnie to masakra. Mam nadzieje ze stanie na wysokosci zadania!

Meridko ja tez pytalam o Pana Tate, ale mysle ze nie ma co zameczac tym tematem Diamonds obecnie. Teraz Ona, Alicja i Agatka sa najwazniejsze. Tworza nierozrywalny trojkat i najwazniejsze ze sa dla siebie na zawsze. :)

Boszz poprzytulalam chwile kota i Hanka chyba zazdrosna bo mnie skopala, a do tego i ja cala i telefon teraz w klakach. Cora konczy jesc (wrocila z urodzin cala hepi, ale zla byla na mnie ze tak szybko przyjechalam - po 3.5h...) i juz do lozka ja poloze. Pojde sie wykapac i nie wiem moze w koncu sie przytule do mojego konkubenta :D

A na kolacje zamowilam miske ciezarnej - truskawki, jablka, pomarancze, kiwi, winogrona - wszystko ladnie umyte i pokrojone w kosteczke i do tego widelczyk plastikowy i bede sie obzerac. Dzis mojemu zaserwowalam super sniadanko, kanapki, jajka na miekko, chlebek ze smalcem nawet i ogorkiem kiszonym, kapuczino, obiadek pyszny ziemniaki,fasolka, marchewka, piersi z kurczaka. Takze nalezy mi sie cos tez w zamian ;)

Kupilismy dzis listwy do pokoju Hani wiec jutro mojego czeka robota. Musimy wszystkie kartony z ciuszkami wyniesc, materac zaklepala kolezanka, kanapy sie musze jeszcze pozbyc i moge kupowac wykladzine i zamawiac mebelki. Z ogrodzeniem wchodza w kwietniu wiec musze spozytkowac jakos ten czas, bo zeswiruje tak sie juz nie moge doczekac naszego wlasnwgo plotu ;)

A w ogole to dzis MMA. Puszczaja za free na polsacie bo nikt taki nie walczy. Takze mam nadzieje ze gdzies w przerwie poprzeszkadzam mojemu zawodnikowi ;)

Po tym rowerze to on sie chyba lepiej poczul. Kupil dzis nawet sobie bluzke i spodnie do roweru takze chyba zaczyna sezon. Albo chce mnie przyzwyczaic do wychodzenia z domu, a ja bede sama jak ten kolek. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!
    Ja sie z Tobą, jak najbardziej zgadzam! Nie było moim zamiarem naciskać! Przepraszam!
    Tak mnie naszlo, jak Diamonds wspomniala, ze czuła sie samotna w czasie porodu, po prostu!
    Oczywiście wspomniał mi sie mój poród i szczerze gdyby nie Luby to nie wiem, czy położne znalazłyby mnie czas, bo ja nie byłam chwilami tak świadoma, by wcisnąć guzik i je przywołać.

Wspomniałam wczoraj, ze mam wesele w czerwcu, a kilka godzin pózniej tata Pani Młodej miał zawał w banku i zmarł.
    Wybaczcie, chyba mam taki dzień "mysleniowy".

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobota a tu tak żwawo?

Właśnie skończyliśmy liczyć drobne z puszki gdzie wrzuca się wszystkie drobne. Masakra ile tego. Doliczylisny się niecałych 300 zł.

Czasami życie płata nam figle, ale pamiętajcie, że ZAWSZE po burzy przychodzi słońce. Wierzę, że i do Diamonds uśmiechnie się szczęście. Juz ta mała istotną jest dla niej promyczkiem.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała, że poród zaczyna się w głowie. Moja głowa czeka na marzec.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko ja nie mialam nic zlego na mysli. ;) tylko stwierdzilam ze skoro ja pytalam i cisza i Ty trz tzn ze jednak zejdzmy z tematu ;). Ja mam za soba kawal chujowego zycia i nie chce zeby Diamonds miala tak samo. Zawsze wychodzi slonce, zawsze! Ale po co tak pozno czasem!? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy Kochana, nawet do głowy mi to nie przyszło :)
    Tak jak pisze zgadzam sie z Tobą całkowicie ;)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko pisz o Zojce. W ogole jak to sie pisze Zoya czy Zoja? Wiec pisz o Zojce czy Zoyce, czy Zoi? A drugie imie bedzie miala wpisane w akcie? ;)
    Daj jakies foto! Ja sie napatrzec nie moge Ona jest taka podobna do mojej Werki.. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!

W papierach oficjalnie ma Zoya Veronica, by nie było problemu z literowaniem, bo z doświadczenia wiem, ze tutaj to jest katastrofa! :) wręcz plaga narodowa ;) długie, polskie imiona typu Agnieszka to by sie zwyczajnie nie sprawdziło, a wręcz dobilo :)

Natomiast, jak sobie tu piszemy, to osobiście nie ma znaczenia, czy Zoja czy Zoya :)
    Nie wnikam aż tak bardzo ;) grunt, ze zdrowa jest :)

Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ze najwazniejsze ze Zoyka jest zdrowa! Imie doprawdy piekne :)

merida17 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście :-)

Daisy chyba hormony dziś szaleją, uważam podobnie jak dziewczyny.

Diamonds ja to chyba dziwna jestem bo chcę być sama przy porodzie. Wiem że przy mężu się będę pieścić. A on też nie chce zbytnio być. Boi się :-)

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z perspektywy godzin rowniez uwazam, ze dzis to hormony. Faktycznie moze przesadzam. Ehh moj meczy ksw, mial grac, a ja zamulam na komorce. Dobrze ze mam duzy wyswietlacz bo albo bym byla slepa, albo bym gniotla Hanke laptopem ;).

Gosiak mysle o Tobie!
    Sloneczna o Tobie tez!
    Sue o Tobie tez choc Ty sie sporo udzielas na lutym wiec podczytuje i widze ze u Was ok ;)
    O Krokodylku mysle duzo. Czy tylko mi sie wydaje czy dawno nic nie pisala? :/

W ogole to rzecz jasna mysle o Was wszystkich, ale tak mi sie nasunely na mysl dziewczyny ktore malo sie odzywaja z wiadomych wzgledow ;)

Aaa Rybenka piekne foty, ze tez jeszcze dajesz rade! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 23:10

Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintrygowana ostatnim postem Daisy, szukałam zdjęć i Rybenko co racja to racja :)
    Wymiatasz Dziolszka!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 00:27

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko do spania juz albo na karmienie ;) ja lece siku i pewnie sprobuje zasnac. Hania sobie z pecherza worek treningowy ostatnio robi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, a ja zasadniczo jak karmie to pisze :)
    Pora przestała mieć znaczenie ;)

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ