X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko!
    To ja nie będę pisać o tym jakie mam dziecko :-) ale napiszę tak- nie wiem tym razem o czym piszecie :-) <3
    Z Agatką miałam coś jak Wy a teraz nie zapeszam ;-)

O! Zasadniczo napiszę tak.
    Życzę każdej takiej mojej Ali :-)
    Ogarniam dom, siebie i lubimy obie spać :-)

Jutro rano jadę z nią do pediatry zgodnie z zaleceniem na wypisie ze szpitala.
    Zapisałam nas rano, ale i tak się boję żeby mi tam niczego nie złapała.
    Proszę trzymać za nas kciuki, żebyśmy wróciły zdrowe do domu. :-)

merida17, Rybeńka, Tygrysek, kasika8303, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds,

jest równowaga i nadzieja dla pozostałych przyszłych mam :)

Najwidoczniej wyśpię się za drugim razem :)

I trzymam kciuki, to oczywiste :)

diamonds, Gosiak, Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridka, mądre to co piszesz. moja klusunia pierwszego dnia książkowo co 3h pobudka - wyćwiczone pewnie ze szpitala. Wczoraj już bardziej przypominało to doświadczenia Twoje i Słonecznej, cyc co 1-1,5, od 9 do 16 nie było spania w łóżeczku, ba, w ogóle nie było spania, ja o 20:00 poszłam spać razem z nią. I spałyśmy razem w łóżku. Pierwsza pobudka była o 21.13 :P
    I do tego strasznie bolą mnie sutki, bo mała nauczona w szpitalu jedzenia z butli. Nie wiem czy dziś nie wezwać jakiegoś doradcy laktacyjnego... teraz M. mi zrobił śniadanie, jem i zaraz się chyba kładę łapać sen. A sam musiał pojechać do pracy, bo ma dziś mega ważną prezentację dla zarządu.
    A, i ja chodzę od wczoraj po domu z cyckami na wierzchu, żeby się wietrzyły i leczyły. Mam nadzieję, że nie zapomnę o tym jak będę otwierać kurierowi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 07:27

diamonds, Rybeńka, Tygrysek, Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds nie mogę się napatrzeć na to Maleńkie cudo!! <3
    Super, że tak ładnie przesypia. Oby tak zostało :)

Gosiaczku powodzenia z laktacją, oby się ładnie rozkręciło.

U nas dalej cisza, miało się zacząć ale Maja pokazuje co ona myśli o lekarzach i siedzi sobie w najlepsze :D

Miłego dzionka Kochane :*

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds... tak sobie myślę, gdzie Ty tą modelkę pomieściłaś w tym Twoim brzuszku. Mimo że chudzinka, ale te nogi to chyba poskręcane miała.

Gosiak mówili gdzieś żeby na cyckach zostawić trochę mleka, że to Twoje mleko najlepiej będzie goiło.

Ciekawe Rybeńko czy sprawdzi się to co Ci Białek powiedział, bo... do 2 marca to już niewiele zostało. Ciekawe co powie mi dziś :)

Ale dziś obudziłam się z takim bananem na buzi...
    ... urodziłam cesarką, nie wiedząc czemu ciął mnie dr Religa (ke??) od razu zrobił mi plastykę brzucha. Mała urodziła się o 15:20 i była śliczna z czarnymi włoskami :) ubrali ją w takie śpiochy różowe co kiedyś kupiłam (nie wiem czemu w te bo w ogóle do nich nie przywiązywałam uwagi, kupiłam bo brakowało mi 56). Cudowne uczucie z rana... widziałam ją i przytulałam.
    eh...

Rybeńka, Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Dziewczynki po porodach, napiszcie jakie ciuszki rozmiarowo nakladacie swoim dzieciom? Bo widze ze wagowo i wzrostowo podobnie wszystkie dzieci i tak mnie ciekawi czy 56 czy od razu 62 nakladacie?

Tygrysek lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds no nie mogę się na Alę napatrzeć :-) trzymam kciuki za przychodnię.

Gosiaczku trzymam kciuki za laktacje.

Meridko nie za 16 tc tylko już za 14 tc :-) zaczełyśmy dziś 26 tc :-)

A ja wczoraj się troszkę zmartwiłam, najpierw zakuła mnie macica a potem rozbolał krzyż jak na @ :-( ale tak dziwnie bo z 1 strony. Humor się mi spierdaczył przez to, dziś już ok, zobaczymy w ciągu dnia. Leżałam pierwszy raz tyle na lewym boku może coś naciągnęłam. Amelcia grzecznie stuka mamę że u niej ok :-) to najważniejsze. Ehhhh znowu te hormony.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:49

diamonds lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, ja myślę, że Maja to ma swój plan i ma w nosie to co lekarze mówią heheh :D
    I miałaś piekny sen :) pewnie budzić się nie chciało? :)

Powiem Wam, że ten cały czop to u mnie never ending stooooory.... la la la :p codziennie wyłazi to ze mnie! i to w jakich ilościach! szok!

Daisy, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Właśnie m. panikuje, ale jazda. Lamentuje, masakruje. Przeczytałam mu posta Meridy. A chwilę wcześniej wyczytywal wszystkie strony o objawach porodu. Stwierdził, że ja to rodzic na razie nie będę. Heh... ale wywnioskowal.

a u mnie znów dzwoniła wczoraj siostra męża do niego i pyta sie kiedy rodzę a on tak popatrzył i popatrzył.... No w następnym tygodniu hahahhahaha :D

myślałam że pęknę ze śmiechu :D

diamonds, Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds aby całować tą Twoją córcię, piękna! :)
    i znów się cieszę do laptopa :D

właśnie sie zastanawialam co u Ciebie Gosiaczku :D
    nie no myślę że się nie zapomnisz :D :D :D

mnie teraz jakoś piersi bolą.. najbardziej wlasnie "brązowy element" i biorę ten Maltan i powiem szczerze że wcale nie licha ta maść. :)

Tygrysku masz lepsze sny ode mnie :D

Rybieńko nie mogę z tego czopa hahah :D przepraszam :D
    no córcia pokazuje charakterek, ale to juz chyba wszystkie są tutaj takie nasze dziewczynki :D

Kasika ból na @ często miałam, nie przejmuj się aby :) a kiedy wizyta?
    odpoczywaj.. bo może mała ci naciska też.. ja czasami to nie wiedziałam jak z łóżka wstać...

a Dziś mam wizyte, ciekawe czy cos sie dzieje, bo juz drugą noc mialam ciężką
    ale znając życie to nie ma żadnego rozwarcia itp..
    no bo czemu Milenka miałaby być inna i grzecznie już wyjść? :D
    potrzyma matkę do 9 marca, niech jeszcze postęka :D :D

Daisy, merida17, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po zapomniałam się pochwalić, że wynik GBS jest GIT! :D
    nic nie wyhodowali :D

Daisy, merida17, diamonds, Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a ja myśle, ze te 3h ze szpitala to efekt mm, bo pisałas, ze Janeczka dokarmiana. Jak mój Skarb dostał 3 razy te mm, to w połowie butli odplywala, jak mały narkoman, tak myśle :) oczka takie zaspokojone, jakby wcześniej była na glodzie :) odbiła po sekundzie i to zdrowo, a po dwóch już spała! Inne dziecko!
    Myśle, ze pokarm jeszcze nie był tresciwy, teraz jest duzo lepiej, tylko tych kup teraz brak!
    U mnie mleka to od poczatku duzo i mała wzorowo chwycila.
    Dobrze, ze sie odezwalas, bo miałam pytać, jak pierwsze chwile w domu :)

Kasika, faktycznie masz racje ;)

Daisy, u nas zdecydowanie 56cm i to widzę, ze teraz zaczynaja pasować, bo Zojka jest drobna, identycznie, jak Alicja :)

Tygrysku, zapomnialam spytać, jak tam samopoczucie! Pozbylas sie futrzaka i jesteś już sexi i gotowa na poród? :)
    Brzuszek moim zdaniem poszedł do przodu! ;)

Rybenko trzymaj sie!

diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ja tez smaruje Maltanem I sutki cale, jeszcze bolą czasami, ale to luzik.
    I trzymamy kciuki za wizytę :)

A ja dziś mam normalny humor i energię! Pierwszy raz od porodu! Sa postępy i waga pokazała jeszcze/już 8 kg na plusie :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry! :)

Dziewczynki po porodach, napiszcie jakie ciuszki rozmiarowo nakladacie swoim dzieciom? Bo widze ze wagowo i wzrostowo podobnie wszystkie dzieci i tak mnie ciekawi czy 56 czy od razu 62 nakladacie?

50 jest akurat nie topi się w nich.
    56 też całkiem ok
    62 jeszcze za wcześnie ;-)
    No i jak są węższe body to lepiej się układają nawet te 56 a jak szersze to słabo.
    Bo i tu są różne fasony ;-)
    A miała 54 cm przy urodzeniu :-)
    W pampersach 1 też się na razie topi ;-)

Daisy, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dzieki laseczki :)

Diamonds 50 nakladasz? Oj drobnica kochana :) Ja nie mam zadnych ciuszkow 50 i szczerze nie chcialam nawet kupowac, teraz to juz nie wiem ;) MOze to dobrze ze mam duzo bodziakow na 56 w koncu, bo kto wie jak to bedzie. Eh lipiec NADCHODŹ!!!!! :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko czyli za tydzień witamy Milenke :-) :-) tatuś córci wywróżył :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja wróciła od poniedziałku prawie do wagi urodzeniowej i teraz mamy 3050g na liczniku ;-)
    Z tym spaniem to nie dogodzisz nikomu ;-)
    Mi dziecko śpi więc w nocy muszę budzić co 3 godz czasem z lenistwa co 4.
    Ma jeszcze żółtaczkę więc potrzebuje jeść regularnie.
    I pierwszego dnia w domu było słabo, ale chyba przez to, że miała za nisko.
    Teraz śpi (tak wysoko jak w szpitalu ze mną na łóżku :-) ) i jej się nie ulewa, nie wraca więc dziecko spokojne ;-)
    Śpi pod kątem 30-40° i to całkiem wysoko. Ale skoro tak odpowiada, brak dolegliwości nie kombinuje ;-)

Czasem położe niżej to zaraz jej coś wraca i się kręci.

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Wow dzieki laseczki :)

Diamonds 50 nakladasz? Oj drobnica kochana :) Ja nie mam zadnych ciuszkow 50 i szczerze nie chcialam nawet kupowac, teraz to juz nie wiem ;) MOze to dobrze ze mam duzo bodziakow na 56 w koncu, bo kto wie jak to bedzie. Eh lipiec NADCHODŹ!!!!! :)

Daisy
    kochana, w lipcu może być tak ciepło że w samych bodach będzie Hania leżeć :-)
    Myślę, że jakby była nieco większa wagowo ubranka inaczej by się rozkladały :-)
    Najwyżej domówisz przez internet :-) albo ktoś kupi w razie potrzeby ;-)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko dzięki, dziś mniej już boli :-) Wizyta 12.03- w moje urodziny :-)

Daisy ja mam sporo 56 , myślę że się przydadzą. A też często dziewczynki są drobniejsze, moja na razie malutko ważyła, zobaczymy na kolejnej wizycie, jest w normie ale takiej niskiej :-) dba laska o linię :-)

Diamonds mam chyba 3 body na 50 to widzę dobrze że jej wzięłam.

Rybeńko ja ciągle kciuki zaciskam kochana :-)

Daisy, diamonds, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miala 3060 i 54cm i od razu 56 nosila :D Pewnie byly troche przyduze, juz nie pamietam :)

No tak w lipcu to bedzie upal, mam ponad 10 bodziakow na krotki rekaw i tez jakos tyle na dlugi rekaw na tarasowanie na wieczor. JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!! :)
    Fakt moze potem cos dokupie jak sie okaze ze teraz bedzie tez taka drobniutka :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: