Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa wchodze i co pacze!?!?!?!
Diamonds kochanie!! Gratuluje masz przecudna Córeczke. Imie pasuje jak ulał - jak patrze na zdjecie to wypisz wymaluj mała Alicja jak w morde strzelil! Jest sliczna
W ogole to dzien dobry dziewczynki, witam sie w wysmienitym humorku, bol dzis rano jak reka odjal, nie wiem czy to Hanka mnie ugniotła wtedy czy co. Wyniki moczu mam IDEALNE, wiec to nie nerki! Moze wiezadla? Nie wiem no ale grunt ze przeszlo poki co, nie chwale dnia przed zachodem slonca, no ale oby!
Rybenko jak tam, jakies postepy? Trzymam kciuki!
Tygrysku brzusio sliczny Ale juz chyba nie rosnie bo jak pamietam ostatnie foto co wstawialas to chyba sie nie zmienil?
Krokodylku a jak Twój ból? Nadal Cię trzyma? Przechodzi po jakichs p/bólach?
Ja tez sie boje bólu porodowego Takze nie jestes osamotniona.diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Diamonds ślicznotka z tej Twojej Alusi :* Jejku ale bym już chciała zobaczyć moje małe cudo
Daisy dziś odpadł kolejny kawał czopa z krwią, cały czas plamię, ale skurcze mam pojedyncze i nie regularne, więc nadal czekam. Dzwoniłam do mojego lekarza i kazał czekać na skurcze właśnie albo wody.
No i gratuluję wyników i baaaaaardzo mnie cieszy, że już Cię nie boli.diamonds, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy, sa pozytywy! Przestało boleć
Rybenko, sa pozytywy! Dalej boli
Ciąża to dziwny stan! Najpierw marudzimy, ze boli- a potem czekamy, by bolało i wiadomo przeszło
Kwestia tylko etapu, na którym jesteśmyTygrysek, Rybeńka, mizzelka, Daisy, Sue lubią tę wiadomość
-
Merida jesteś cudowna
merida17 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Diamonds Alicja jest przecudowna:-) śliczna, przepiękna, oczka cudne no i nogi modelki
Aaaaaa ja już też chcę Amelke nie, nie żartuję, niech mi się na mm zbrzuszka nie wynurza
Daisy uffff, dobrze że wyniki ok. Może mała na nerw jakiś ucisnęła, mi raz młoda cały bok sparaliżowała na 1 dzień i gin mówił że musiała nacisnąć na nerw.
Meridko te dzieciaczki po tych naszych rozmowach wszystkie będą do siebie podobne
Brzuchatki i rozpakowane mam pytanko, dużo leże na plecach bo mi wygodnie, ba małej też , położe sie na bok to wali rączkami , wrócę na plecy i cisza. Ale wyczytałam że na tych plecach to tak nie bardzo się powinno leżeć. Że niby aorte uciskam. Słyszałyście o czymś takim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 15:10
diamonds, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość
-
Diamonds - córcia śliczności rzeczywiście nóżki ma modelki
Daisy no to rewelka, że nie boli i wyniki OK
Rybeńko - oby się zaczęło i szybko poszło 3mam kciuki
no a ja już dziś sobie dałam spokój z tą poradnią diabetologiczną - wg. mnie diaboliczną bo oszaleć z nimi można.. po odesłaniu mnie z powrotem z prośbą bym dzwoniła do rejestracji pytać o terminy u innej lekarki nikt już nie odbiera i ciągle zajęta linia ..
Postanowiłam troszkę się uspokoić i poczekam do jutra jak się dobrze będę czuła to uderzę do nich osobiście i mam nadzieję, że w taki sposób uda mi się coś załatwić. A coś czuję, że jutro jak będą mną tak rzucać od - do i z powrotem moje hormony mogą nie wytrzymać bo ta poradnia zaczyna działać mi na nerwy jak "płachta na byka" i tak jak od początku ciąży moje hormony jakoś trzymałam w ryzach i byłam dość spokojna coś czuję, że jutro mogą dać sobie upust i wybuchnę tam.. - OBY NIE...!!
Mam też nadzieję, że ten cukier nie zaszkodzi zbytnio Małemu..
A to Nasze ok. 700g SZCZĘŚCIA w brzuszku Mamci
Ogólnie z tym moim cukrem chyba nie jest tragicznie bo przez 4 tyg przybrałam 2kg i ogólnie mam ok 7/8 na plusie dokładnie nie pamiętam bo nie wiem ile dokładnie było przed samym zaciążeniemdiamonds, Daisy, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:
Brzuchatki i rozpakowane mam pytanko, dużo leże na plecach bo mi wygodnie, ba małej też , położe sie na bok to wali rączkami , wrócę na plecy i cisza. Ale wyczytałam że na tych plecach to tak nie bardzo się powinno leżeć. Że niby aorte uciskam. Słyszałyście o czymś takim?
No slyszałyście
Dlatego większość jak nie całą ciążę leżałam i spałam na lewym boku.
Jak się położyłam teraz na brzuchu inny świat
Ale żeby nic tam Dzidzi nie uciskać było leżenie lewostronne
Na koniec nieprzyjemnie bo już wszystko poodgniatane ale czego się nie robi dla Maleństwa
-
diamonds wrote:No slyszałyście
Dlatego większość jak nie całą ciążę leżałam i spałam na lewym boku.
Jak się położyłam teraz na brzuchu inny świat
Ale żeby nic tam Dzidzi nie uciskać było leżenie lewostronne
Na koniec nieprzyjemnie bo już wszystko poodgniatane ale czego się nie robi dla Maleństwa
No to właśnie małą uświadomiłam że trudno, mimo pukania o miejscówe od dziś leżymy na lewym boku dzięki za odpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 15:21
diamonds lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Aaa wchodze i co pacze!?!?!?!
Diamonds kochanie!! Gratuluje masz przecudna Córeczke. Imie pasuje jak ulał - jak patrze na zdjecie to wypisz wymaluj mała Alicja jak w morde strzelil! Jest sliczna
W ogole to dzien dobry dziewczynki, witam sie w wysmienitym humorku, bol dzis rano jak reka odjal, nie wiem czy to Hanka mnie ugniotła wtedy czy co. Wyniki moczu mam IDEALNE, wiec to nie nerki! Moze wiezadla? Nie wiem no ale grunt ze przeszlo poki co, nie chwale dnia przed zachodem slonca, no ale oby!
Rybenko jak tam, jakies postepy? Trzymam kciuki!
Tygrysku brzusio sliczny Ale juz chyba nie rosnie bo jak pamietam ostatnie foto co wstawialas to chyba sie nie zmienil?
Krokodylku a jak Twój ból? Nadal Cię trzyma? Przechodzi po jakichs p/bólach?
Ja tez sie boje bólu porodowego Takze nie jestes osamotniona.
szkoda ze nie mam tego artykułu ale gdzies o tym czytałam
ale najwazniejsze ze już masz z głowy i wyniki są superDaisy lubi tę wiadomość
-
Madziu Gratuluję udanej wizyty i śliczny brzuszek, rośniecie
co do diety to nie kazał jeszcze raz powtórzyć tej glukozy? bo rzeczywiscie taka malutka różnica
i u mnie też z nerwami ciężko ehh.
no ale jak dzwonisz i cie odsylaja to nic dziwnego.. ;/ -
no właśnie lekarz nic nie mówił o powtórce.. moja siostra (pielęgniarka z wykształcenia) mówiła, że może jak pójdę na wizytę do diabetologa to będzie kazał mi np. mierzyć cukier przez tydzień i później zdecyduje czy dieta czy nie bo rzeczywiście ta nadwyżka jest mała. Obym jutro coś tam zdziała osobiście.
Kasika co do leżenia na lewym boku ja na połówkowym się pytałam lekarza jak to jest z tym leżeniem na plecach i prawym boku to mi wytłumaczył, że póki co spokojnie mogę spać jak mi wygodnie, że bardziej będziemy się koncentrować na lewym boku po 30tc a póki co jest OK bo Bobas ma jeszcze sporo miejsca a poza tym człowiek nie jest w stanie przespać całej nocy na jednym boku. no chyba, że np. leżę w domu przed tv albo jak czytam książkę to mówił by już wdrażać lewy bok a tak na spokojnie -
Dzięki Madziu. W nocy to u mnie nie realne, ja śpię jak kamień nic mnie nie obudzi więc moje pozycje będą nie do ogarnięcia, ale w ciągu dnia od dziś leże na lewym boku. M zaraz wróci i musimy rogówke złożyć bo lewy bok wychodzi mi tyłem do tv leże teraz na rozłożonej aby mieć miejsce na książki. Po prostu od dziś młoda musi zrozumieć że dla jej dobra powolutku wdrażamy leżakowanie na boku. Puka, stuka aby matka zjeżdżała na plecy od początku kopania ten lewy bok jej nie pasi
-
Madziu ja potrafie przespac cala noc na jednym boku, w jednej pozycji mozesz zapytac o to mojego Meza
Sliczny brzusio!
Co do lezenia na lewym to ja czytalam zeby nie na prawym i nie na plecach bo sie uciska zyle glowna co moze spowodowac brak lub slabszy doplyw krwi do dziecka,tlenu itp. Ja sie staram na lewym,no ale nie mam poduszki..wiec i tak zmieniam pozycje, czesto na prawy bo to jest moj bok zasypiajacy
Rybenko no no byle do przodu. Kto wie moze ten weekend?
Diamonds patrze znowu na Alicje i jest naprawde przeslicznaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 15:56
diamonds lubi tę wiadomość
-
Daisy boli dalej ale nie biore zadnych przeciwbolowych, nie chce, a ogarniam to jakos.
Diamonds Ala sliczna!
kasika tak, slyszalam ze nie powinno sie lezec na plecach.
Magdalena osiwiec mozna z tymi przychodniami.
kasika8303, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny