Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasika, to od siebie dorzuce, ze lewy bok to podstawa, ale to wiesz.
Na tym boku sprawdzasz aktywność dziecka, więc dlatego tak kopie u mnie było tak samo
Na plecach nie wolno, ale ja lezalam, jak lewy bok wychodził mi bokiem. Miałam strasznie zapchany nos krwią i nie mogłam oddychać swobodnie- po porodzie przeszło od ręki
A co do prawego boku (nigdy na nim nie spie), podobno można do 37 tyg ciazy (ginka tak powiedziała mojej przyjaciółce).
Sama widziszkasika8303 lubi tę wiadomość
-
Daisy tak się zastanawiałam nad tym co pisałaś, że mi się brzuch nie zmienił... zrobiłam porównanie i poszedł mi trochę do przodu jednak.
różnica jest dwóch miesięcy cały 8 i całyh 9 m-c ciązyDaisy, mizzelka, Magda_lena88, kasika8303 lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Magda_lena88 wrote:no właśnie lekarz nic nie mówił o powtórce.. moja siostra (pielęgniarka z wykształcenia) mówiła, że może jak pójdę na wizytę do diabetologa to będzie kazał mi np. mierzyć cukier przez tydzień i później zdecyduje czy dieta czy nie bo rzeczywiście ta nadwyżka jest mała. Obym jutro coś tam zdziała osobiście.
Kasika co do leżenia na lewym boku ja na połówkowym się pytałam lekarza jak to jest z tym leżeniem na plecach i prawym boku to mi wytłumaczył, że póki co spokojnie mogę spać jak mi wygodnie, że bardziej będziemy się koncentrować na lewym boku po 30tc a póki co jest OK bo Bobas ma jeszcze sporo miejsca a poza tym człowiek nie jest w stanie przespać całej nocy na jednym boku. no chyba, że np. leżę w domu przed tv albo jak czytam książkę to mówił by już wdrażać lewy bok a tak na spokojnie -
Co do boków spania... Z tą poduszką w kształcie C śpi się dobrze. Ja jednak z powodu bolącej miednicy/bioder nie jestem w stanie wyspać całej nocy na jednym boku, bo z bólu się nie da. Więc obracam się na oba.
Pytałam moją mamę, ale ona powiedziała, że nikt nigdy nie powiedział jej że na prawym boku nie można i 4 ciąże i dzieci zdrowe. Ja natomiast czytałam że nie wolno spać na prawym przy zagrożonej ciąży, a jak jest wszystko ok to można.
Na plecach w pewnym momencie nie jest się w stanie spać, bo jest niewygodnie dla matki przede wszystkim. Mi pierwsze KTG robili prawie płasko na plecach i od razu tętno małej skoczyło.Natalka 03.2015
-
Czesc. Nie nadrobie was. Nie mam jak!!
Moj maly ciagle wisi na cycu a ja juz jestem tak zmeczona ze nie moge.
W ogole nie spi tylko chce cyca a jak zasnie to na 1o min. W nocy troche spi.
Z pieluchami nie wyrabiam. Milion kup.
Nie wiem czy to jakos sie ulozy? DZis dopiero pierwszy raz karmilam siedzac bo wczesniej nie siadlam nawet na dupe.
O zmeczeniu nie wspomne.Daisy, diamonds lubią tę wiadomość
-
Słoneczna uszy do góry, teraz będzie już tylko lepiej. Większe dziecko tyle kup nie robi. Przyjdzie skok rozwojowy i zobaczysz jak się mały zmienia. Bądź dobrej myśli. Każda z nas to przejdzie. Pewnie Ci Merida napisze jak radzi sobie bo jej mała potrzebuje mnóstwo uwagi. Masz gorsze dni bo hormony spadły, a radzić sobie jakoś trzeba, więc trzymam kciuki, żeby ten czas minął szybko. Staraj się zapamiętać te dobre chwile co masz, a na pewno masz. Bo mały szybko urośnie i nawet się nie zorientujesz a on już będzie raczkował
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Sloneczna patrz na Maciusia i mysl sobie ze to wszystko dla Niego, ze na to czekalas . Wyibrazenia kontra rzeczywistosc to straszne zderzenie Ale badz dobrej mysli. Niedlugo sie to unormuje. A Ty uzywasz tych wielorazowych? Bedzie tylko lepiej! Juz siedzisz, czas leci jak opetany,zaraz zapomnisz jak to bylo w pologu. Kochana glowka do gory!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySłoneczna witamy w świecie niewyspanych mam
Odniose sie do karmienia i pieluch, bo o tym wspomnialas
Za ostatnie 3 sztuki, które leżą na szafce skończy sie mój zapas. Jakieś 350 pieluszek poszło w 3 tyg!!! Jak? Nie wiem! Przez pierwsze 2 tyg kupa (mała, duża, kleks) po każdym cycu! A cyc co godzinę! W tym za każdym razem wisiała na nim do 40 min ssac! Potem masakra zanim sie odbije, a i tak ulewa! W miedzy czasie kupa i już głodna i zabawa od poczatku! Dwa tyg takiego stanu doprowadzają do szaleństwa!!! Irl położna mówi mi, ze super i tak trzymac, bo mała przybiera na wadze! Odłożenie jej do łóżeczka to misja niewykonalna!!! Już myślałam, ze mocno śpi na ręku, ale kontakt z lozeczkiem i oczy otwarte i zapomnij o śnie, więc spała z nami na dużym wyrku (obiecalam, ze nigdy nie bede spać z dzieckiem, bo sie boje)!
Do tego Zojka nie płacze, ona wpada w furie i przez dwa tyg takiego płaczu dostała chrypki! Wyła tak strasznie, jakby skórę z niej darto, a potem ja z nią! Z tego wszystkiego lapala powietrze, a potem okropna czkawka!!! I tak trzy godz!!
Przez pierwsze dwa tyg moze być tak, ze będziesz karmić, a dziecko bedzie wiecznie głodne i znajoma położna z Pl, poleciła mi jedno nocne karmienie cycem zastąpić mm. Zrobiłam tak trzy noce z rzędu, wszyscy dostaliśmy 4h snu!!! Mała ze zmęczenia bedzie płakać, ale nie usnie! Nie daje już mm, ale pomogło na tyle, ze łóżeczko stało sie miejscem do spania!!!
Teraz cyc co dwie godziny i pobudzam ja mocno do ssania 15 min max. Potem odrywam od cyca, zazwyczaj już zamyka oko i walczymy z odbiciem, bo to tez trochę trwa! W tym tyg kupa jest co dwa dni, dla mnie to szok! Podobno tak sie dzieje! Za to ida pierdy w dużych ilościach, bolą ja niesamowicie aż mi jej żal (dostaje kropelki czasami tez od pol położonej, bo Irl kazała mi jeść jogurt naturalny- i tak jem, bo lubię, ale cudów nie ma).
Teraz od dwóch dni jest faza: spanie na mamie! Tez miałam tego nie robić, ale albo spimy tak albo wcale! To spimy i czasami mam szczęście, ze jak ja odkladam to sie nie obudzi
Duzo by tak pisać, ale czekam na Dziewczyny aż urodza, bo poza Diamonds urodziły lutowe mamy, więc pewnie udzielacie sie tam na forum, a ja nie mam czasu śledzić innych wątkówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:52
słoneczna 85, Daisy, diamonds, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczna damy radę
Wszystkie damy
My wczoraj zaliczyliśmy pierwszą pełną noc w łóżeczku!
Po karmieniu tam wracała i jest postęp, po prostu dla naszych dzieciaczków wszystko też jest nowe, były tak blisko nas tyle miesięcy, a teraz chciałybyśmy cudów a one chcą tylko bliskości i czułości
Skoro dla nas to trudne, to jakie musi być dla bobasów
Tak sobie to tłumaczęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:55
Daisy, diamonds, Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość
-
merida17 wrote:Kasika, to od siebie dorzuce, ze lewy bok to podstawa, ale to wiesz.
Na tym boku sprawdzasz aktywność dziecka, więc dlatego tak kopie u mnie było tak samo
Na plecach nie wolno, ale ja lezalam, jak lewy bok wychodził mi bokiem. Miałam strasznie zapchany nos krwią i nie mogłam oddychać swobodnie- po porodzie przeszło od ręki
A co do prawego boku (nigdy na nim nie spie), podobno można do 37 tyg ciazy (ginka tak powiedziała mojej przyjaciółce).
Sama widzisz
Dzięki kochana buziaki
-
Słoneczna, Meridka jesteście mega dzielne. Słoneczna niestety ja jestem zielona w temacie dzieci ale trzymam kciuki aby już było coraz lepiej i lżej.
słoneczna 85, merida17 lubią tę wiadomość
-
Nasza kochana Merida!!! Na Ciebie zawsze można liczyć. Ja juz pochlonelam informacje które przekazalas. Bo już niedługo będę musiała wdrożyć te Wasze rady w życie.
Właśnie m. panikuje, ale jazda. Lamentuje, masakruje. Przeczytałam mu posta Meridy. A chwilę wcześniej wyczytywal wszystkie strony o objawach porodu. Stwierdził, że ja to rodzic na razie nie będę. Heh... ale wywnioskowal.Evell, kasika8303, Daisy, merida17, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiech Tygryskowy Tatuś nie panikuje i spokojnie trzeba rodzić
Powiedz mu od Meridy, że jak zobaczy piękne oczęta swojej córki i uśmiech na jej buzi, a z czasem załapie się na przypadkowego buziaka (w czasie odbijania, często z niespodzianką) to nie ma rzeczy, której by nie zrobił dla swojej Księżniczki dla tych chwil warto nie spać i rodzić mówię to ja
I pamiętaj, że mój model już w brzuchu był aktywny, a u Ciebie Natalka raczej przesypia noc
I ja dostałam na te pierdy od polskiej położnej BOBOTIC niby od 28 dnia życia, ale powiedziała, że mogę bez obaw wcześniej, więc w tych gorszych chwilach daję małej i robi się spokojnaDaisy, diamonds, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość