Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRybeńka
u Ciebie to się naprawdę już na poważnie rozkręca.
Niech Maluszek siedzi grzecznie do wymarzonego terminu
A to już bliziutko.
Tygrysku,
też się nie ociągaj
We trzy miałyśmy prawie identyczne terminy.
Ciekawe która z Was będzie teraz?
No chyba że Mizzelka przyspieszy na ostatniej prostej.
Ale skoro to ciąża bliźniacza z Meridą może wyjść różnie
Kasia
rób to co Ci instynkt i intuicja podpowiada
Ty sama wiesz jak masz leżeć, żeby Wam obydwu było dobrze
Odpoczynku nigdy za wiele
merida17, Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Merida ja słyszałam od położnej, że może być tak, że dziecko karmione tylko cyckiem nie będzie robiło kupek (ale tylko noworodek), bo całość zostanie "wchłonięta". Może Zojka po tym mm tak własnie reaguje na cyckowe jedzenie - najlepsze jakie jest
Ja się zastanawiam czy jest szansa, żeby to się szybko zaczęło nagle? No bo teraz nic... ale może z dnia na dzień?
Tak, tak ja technicznie już jestem gotowa. Robię zaraz fusy z kawusi, może bardziej podziała jak nie ma tam chaszczów.
A psychicznie to jeszcze 48h a nawet mniej...
Już się nie mogę doczekać niedzieli, uwielbiam seks w niedzielne leniwe popołudnie
m. dziś pracuje z domu i cały przyszły tydzień też Więc... jakby coś
Kolejna tura i parę dzieciaczków się hurtem urodzi. Potem znów KAsika? Magda? Evell? mają te same terminy, wiec...
...ależ to ekscytujące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 11:50
Daisy, Rybeńka, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyTygrysku, tez tak słyszałam, ze nawet do 10 dni to norma, więc jeszcze nie panikuje!
Dzięki Kochana
Daisy!
Jak Ty zaczniesz rodzic, to ja bede już jedna noga na powrocie do pracy!
Straszne! Już mi zlecialo 6 z 26 tyg!Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość
-
diamonds wrote:Rybeńka
u Ciebie to się naprawdę już na poważnie rozkręca.
Niech Maluszek siedzi grzecznie do wymarzonego terminu
A to już bliziutko.
Tygrysku,
też się nie ociągaj
We trzy miałyśmy prawie identyczne terminy.
Ciekawe która z Was będzie teraz?
No chyba że Mizzelka przyspieszy na ostatniej prostej.
Ale skoro to ciąża bliźniacza z Meridą może wyjść różnie
Kasia
rób to co Ci instynkt i intuicja podpowiada
Ty sama wiesz jak masz leżeć, żeby Wam obydwu było dobrze
Odpoczynku nigdy za wiele
Dokładnie. Leże na pleckach, położyłam się na boku jak mnie macica lub szyjka zaczęły kłuć, aż się zwinęłam z bólu. Trudno, leże 26 tyg na plecach to 2 tyg nic się nie stanie. Za 2 tyg wizyta i pogadam z ginem co to zabolesne kłucia.
Tygrysku nim się obejrzymy i Madzia z Evell i ja będziemy w 40 tc mi najszybciej zleciało od 12 do 20 tc, nie wiem kiedy teraz trochę się ciągnie pewnie przez leżenie
Evell, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie ciotki chciałam się zapytać czy biegunka w ciąży to coś normalnego ? ost to mam często a tak to raczej ja nigy biegunek nie miałam a raczej żadkość
Kasika mnie nic nie boli wg czasami tylko brzuch,ale ost czuuje się taka ciężka troche pochodze i padam bo brzuch już cięższy się robi. Wizyta za dwa tyg jeszcze w przyszłym czeka mnie morfologia mocz i krzywa to ost to strach.
No racja nim się obejrzymy to już będzie 40 tydz ale mi się czas dłuży już bym wolała wiosne ta pogoda mnie męczy :(jakiś dół w tej zimie mam -
Evell to super u mnie chyba taki urok że coś mnie musi poboleć i pokłuć.
Dziewczynki mam pytanko do Was, jakie kupiłyście materace do łóżeczek? Czytam o nich już od 3 dni i mam łeb jak sklep kokos, pianka, gryka, lateks, zwariować można -
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Evell nie chciałabym Cię straszyć, ale... ciężkość - to dopiero jej początek, bo teraz dziecko Twoje najbardziej intensywnie rośnie! Ale spoko masz te kilka miesięcy więc się przyzwyczaisz... w końcu
Nom tego się najbardziej obawiam jak ja się troche przejde po mieście i już mam dosc bo mnie nogi bolą ogólnie cięzkosc czuje.Damy rade jakoś
Ja jeszcze nic nie mam kupione tylko próz kilku ubranek bodziaków i pajaców kaftaników :d niechce zabradzo z tym przesadzac teraz kupie w maju łóżeczko i reszte a jaki wózek preferujecie? słyszałam ze 3w1 jest dobry ? -
Evell ja też mam tylko ciuszki. Tylko z tymi materacami nie wiem co i jak. A pomału się rozglądam
Wózek kupuję Rico Nano, bardzo mi się podoba lub Camarelo Carera ze względu na wagę. Jest on jeden z lżejszych wózków w przystępnej cenie. A mieszkam na 4 piętrze to dla mnie podstawowy plus wózka. To są wózki 2 w 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:49
-
Co do wózków... zapraszam do mojego pamiętnika a może bardziej na wątek:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wozek-jaki-wybrac,2404,10.html
Ja mam Camarelo Carmela i to kupiłam 3w1 za jakieś 1400 zł nowy więc tanio. Rybeńka ma Seville, ale one są bardzo podobne do siebie.
Co do lekkości polecam
http://www.wozkirybnik.pl/577,580,Kategoria.aspx któreś z tych.
Są lżejsze niż Camarelo, porządniejsze i ciut droższe. Nie jest ich wiele na rynku. Ale może gdzieś bliżej Was też są.
Rico Nano też widziałam, bardzo fajny wózek, podoba mi się materiał (ten szary był świetny), ale wydaje mi się że to wózek dla wysokich osób i dość masywny.
Ja byłam już prawie gotowa kupić Baby Design Lupo Comfort, ale dotykając go wydał mi się ciężki, ogromny i zniechęciło mnie to.
polecam:
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/
Wiem, że Xlandery są fajne, ale jak dla mnie 2000zł za wózek to dużo.
Pamiętajcie dziewczyny, że to wszystko moje osobiste zdanie.
I jeszcze Wam coś powiem... wózek to tak jak wybór auta. Jednym będzie się podobał Fiat, innym Opel ile ludzi tyle różnych zdań. Najważniejsze, żebyście dostosowali wózek do siebie!
Daisy, merida17, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
Przypomniało mi się...
my dużą uwagę oprócz wagi wózka to zwracaliśmy na jego amortyzatory. Bo moja najlepsza przyjaciółka wpakowała się tak "twardy" wózek, że za używkę dała 2 tys a mogła jeździć tylko po asfalcie, bo inaczej to dziecko miało "powywracane wnętrzności".
Natalka 03.2015
-
Zapomniałam Wam pokazać co w końcu zamówiłam dla m. na porodówkę
Napis w końcu zdecydowałam na taki, bo chciałam żeby później też ja mógł nosićMagda_lena88, Rybeńka, Daisy, merida17, Krokodylica, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Tygrysku dzięki no x landery są drogie. Amortyzatory mój mąż sprawdza w wózkach.
A materace jakie kupiłyście? Daisy kurcze robaki? Jak poczytałam to te lateksowe są ok, ale ile stron tyle opini że człowiek głupieje