X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, Ty sie tam trzymaj!
    Złodzieje, aj!
    Ja sie dalej trzymam tego, ze jak nie idzie z cyca, to mm i dopajaj cycem tyle ile możesz.
    To nie Twoja wina, grunt byś odnalazła sile i wiecej spokoju.
    Jestem myślami z Wami! :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka
    więc trzymam kciuki żebyście dziś już poszły do domu.
    Lekarze podchodzą schematami do jedzenia, wagi itp.
    szkoda gadać.

Obyście dziś spały już u siebie :-)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ostatnio byłam na spacerku, pod koniec zaszlam do sklepu, Zojka cos tam zaczęła kwiczec, więc ja do kasy i do domu (było blisko i pora na cyca) wychodząc, jakaś stara Irlandka rzuciła tekst: jeszcze nie widać w tym wózku, ale już slychac! Trzeba cos z tym zrobić!

Nie kurwa, nie słyszę, ze dziecko mi płacze! Proszę Cie kobieto dobij mnie takim tekstem! ;)
    Nie biorę do głowy, bo tylko wiecej nerwów, a obiecalam sobie, ze nigdy nie bede "zła" i zdenerwowana przy Małej.
    Przy niej zawsze luz, nawet gdyby sie palilo!
    Działa :?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, Janeczka ma problem z bolesnymi bączkami i to ponoć całkowicie normalne jest, ale potrafi popłakać złego powodu, poprezyc sie, dziś od 3-cień ną męczyły. Poza tym w dzień ma jednąwielką. Aktywność. Tylko na spacerze pośpi, od 19 przysypia. A tak to mama i cycek. Wiec ja jestem tylko dla niej, nic nie robię w domu. Mój M. Za to wstaje wczesniej i ogarnia, potem jeszcze zakupy, gotuje... Wczoraj o 20:00 mówił, ze nie ma siły juz wstać. Więc oboje dostajemy w kość.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, masz na te bolace baczki jakiś patent?
    U nas to samo, ale trwa max 20 min (do dwóch razy w ciagu dnia).
    Najbardziej działa cyc znowu! :) wtedy sie rozluznia, robi spokojna, zbytnio nawet nie je.
    W gorszych momentach daje kapsulke, ale zastanawiam sie, czy moze jest cos innego.
    Kompot z jabłek pije ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj piję kompot z jabłek :-)
    Patent Słonecznej :-)
    W nocy rewolucji nie było, więc został zaakceptowany przez mały brzuszek ;-)

Ja podaję jak już widzę że zaczyna krzyczeć i nawet cyc nie pomaga espumisan ale 40. Tego normalnego 100 nie kupowałam bo jest chyba po pierwszym miesiącu. Słabszy poleciła mi i pediatra i farmaceutka.
    Szkoda mi jej.
    A tak 5 kropelek raz czasem dwa dziennie, chwila i już dziecko spokojne :-)

Więc może warto spróbować.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku
    mi Ala tak potrafiła cofnąć nie od razu, tylko np. godzinę albo dwie po jedzeniu.
    Położne w szpitalu kazały ją odbijać co zupełnie nie skutkowało no i położyć wyżej.
    I jest poprawa.
    Choć teraz i odbijanie stało się skuteczne :-)

To jeszcze mały niedojrzały brzuszek.

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    współczuję takich durnych pseudo mądrych komentujących wszechwiedzących osób.
    Nie znajdą miłego słowa, nie wesprą tylko swoim głupim gadaniem chcą człowiekowi jeszcze pokazać jaki jest nieporadny.
    skąd ci ludzie się biorą?
    Sami dzieci nie mają?
    Zapomnieli jak to jest, było?
    Szkoda gadać.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja patentu nia mam, oprócz cyca oczywiście - przy cycku jednak dużo łatwiej to znosi. Masaże robię ale nie widzę efektów. Od wczoraj piję kompot, od dziś chyba zacznę podawać sab simplex...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds to jakaś przypadkowa stara baba była. Nie biorę do głowy, ale skąd Ci ludzie sie biorą- nie mam pojęcia.

Ja mam Bobotic, nie bede zmieniać, bo u nas na prawdę działa. Myślałam, ze moze jakiś inny naturalny sposób jest godny spróbowania. I jem jogurt naturalny- tak mi sie przypomniało. Im starsza tym jest lepiej, trzeba przyznać :)

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i picie kminku? Pamietacie, u mnie na sr polozna o tym mowila i pisalam. Bylo to jakos 2 luzeczki zalac wrzatkiem i mamy pic;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja sobie moze dziś zaparzę ten kminek. Ehhhh...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kminku nie dam rady.
    Sorry córko, ale mam straszną awersję od młodych lat.

Merida
    bobotic to ta sama substancja co espumisan więc podajemy de facto to samo :-)
    Simetikon czy coś takiego ;-)
    Jednym słowem działa :-)
    Więcej nie trzeba.

Gosiaczku
    pewnie że spróbuj.
    Niech brzuszek się nie męczy.
    Spokojna dzidzia to spokojna mama.
    Do tego dążymy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka
    puszczą Was w końcu do domu?
    Daj znać co z Wami.
    Całkiem sporo masz mleczka.
    Dzidzia jeszcze tyle nie potrzebuje na raz.
    A to dopiero początek :-)
    Rozkręci się jeszcze :-)

Żółtaczka z kp może być długo.
    U nas dopiero schodzi tak, że faktycznie skóra ma więcej różu niż brzoskwini.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Sue, kochana, dzieki ze pytasz! Nieeee no u nas wszystko ok caly czas :) czasem jakies tam jazdy sa ale nie jest to nic niepokojacego czy zawazajacego na naszym szczesciu itp ;) ja tez sama mam wrazenie ze hiperbolizuje chwilami :D

Rybenko przykro mi! Ja z cora mialysmy wyjsc na 3 dobe,spakowane, juz przyszedl inny lekarz dac mi wypis i mowi A CO ONA TAKA ZOLTA!? I ch*j 4 dni pod lampami.. wiem co czujesz. Mysmy mialy strasznie wysoka bilirubine, jeszcze trzeba bylo potem latac na kontrole. Przystawiaj do piersi jak najczesciej to szybciej sie zbije. Przytulam! :)

Dziewczyny nie nadrobie wpisow. Jestem u mamy wiec wieczorkiem sie skupie i doczytam.

Diamonds nie przejmuj sie gadaniem! Jest marzec, bociany beda za ok 10 dni bo juz za ciesnina :D wiosna idzie a Ty masz wyrzuty sumienia? :D nie zwracaj uwagi na debilnych ludzi. Czyn zgodnie z przekonaniami i instynktem! Dla mnie kiszenie dziecka to jakas masakra. Najlepiej naloz jej zimowy kombinezon, czapke i bog wie co jeszcze :/

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wypis, znów od rana wszyscy chodza i mówią że wychodzimy, ale wczoraj było to samo, więc wole poczekac aż bede miała wypis w ręce.
    Dziś rano udało mi się pierwszy raz ściągnąć 120ml i strasznie mnie to ucieszyło ;)

Daisy, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy kochana on właśnie tylko że u nas nie potrzeba lamp a i tak trzymają. więc tego nie rozumiem. Bo ze szpitala gdzie urodziłam nas wypuścili a tu im się to nie podoba. No ale myślę ze jeszcze parę godzin i wyjdziemy:)

Magda_lena88, diamonds lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie. Jest lepiej, mala nadal napiera na szyjke ale szyjka ma ja gleboko..... i sobie z tego nic nie robi. Skurcze ustaly, ktg juz ladne wychodzi i moze jutro wyjdziemy do domu, a tak lezenie,lezenie,lezenie.
    niegrzeczna jest, ktg jej zrobic to masakra. Ucieka a jak ja dobrze przypna to kopie czym popadnie w glowice.ehhh, po tatusiu nerwus.
    jest tydzien do przodu z wymiarami i wazy prawie 1,5 kg, kawal amelki bedzie cholipa.

Daisy, diamonds, merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika wspolczuje. Dzielna z Ciebie dziewczyna! Ja bym polegla chyba i bym sie zaplakala w szpitalu..dom pusty, moj z cora, prace domowe, szkola,robota w domu, zwierzeta..katastrofa by byla. :D

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadejście kolejnej nocy mnie przeraża. Dziewczyny co myślicie o monitorze oddechu?
    Kasika trzymamy kciuki, musi być dobrze i tylko tak o tym myśl. Odpoczywaj... Bo życie diametralnie się zmienia.

Moje "coś" tam poporodowe sprawia, że nie potrafię się cieszyć tym co jest teraz. Wieczny strach o nią.

Jutro mamy pierwsza wizytę położnej.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ