X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna moj mi tlumaczyl ostatnio o rozstepach, ze to jest chwila moment,tak jak idziesz na silke, pompujesz i bach masz rozstepy po 10min. Takze no tem tego no trudno sie mowi. A bio oil jest tez przeciw rozstepom czy tylko na rozstepy?

Z tym zszyciem to wiecie..mnie bolalo jeszcze wiele msc po porodzie :( pamietam to jak dzis dzien!

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wasi mezowie robia jak karmicie? Podaja Wam dziecko,spia, robia cos? Bo ja nie wiem moj jest taki ze powiem ze pic mi sie chce a ten leci na dol po picie, nie ma problemu dla niego,w sumie nawet nie musze zbytnio prosic ;) i teraz boje sie ze bedzie chcial mi piers wyjmowac z koszuli ahahaha :D no rozumiecie o co chodzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 5-tyg Dziecie pozwoliło sie zabrać na prawie 3 h spacer!!!!!
    Nie odstawila show, wręcz grzecznie spała! :)
    Pogoda piękna, oby już tak zostało!!
    Jestem dumna z niej, jak stad do wieczności!!!
    Aż mi sie geba śmieje, ze hej :)

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy bio oil od 2 trymestru przeciw roZstepom tez

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku no niby już są lepsze, ale cały czas bolą jak nie wiem. Nawet jak mam gęsią skórkę i mi staną ze tak powiem to boli, pod prysznicem boli od wody, jak zakładam biustonosz boli, jak zaczynam odciagac też boli. Cały czas boli :(
    Chciałabym ją przystawic ale się boję. Maz mówi że mam się nie zmuszać. I sama nie wiem.
    Meridko zazdroszczę pogody, u nas od kilku dni szaro i brzydko.

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz pracuje. Wraca ok 18. Wtedy troche nosi, przewinie jak powiem., kapiemy razem- on tez szykuje wode do kapieli. W nocy spi ze stoperami. Chce zebysmy spali razem a wiadomo ze do pracy rano wstaje.
    Rano robi mi kanapki albo pilnuje malego a ja jem poki nie wyjdzie

Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy!
    U mnie jest tak, ze wstaje Mała na karmienie, to Luby wyrywa z rak, by zmienić pieluche :)
    Pózniej parkuje Zojeczke na dystrybutor z mlekiem :)
    I potem odbija :) ha ha

Zasadniczo musze kazać mu spać, bo pracuje ;)
    Trzeba przyznać, ze za każdym razem pyta, czy pomoc, czy moze spać :)

I kapiemy razem- zawsze :)
    To taki czas taty i córki i wręcz im tam przeszkadzam :D

Dobrze sie ma ta córeczka tatusia :)

Tygrysek, diamonds, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko boli na poczatku ssania. Potem juz nie. Posmaruj moze swoim mlekiem brodawki albo olejem kokosiwym jak masz

Rybeńka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko, ja smarowalam Maltanem- pomogło!
    Bolało jak cholera na poczatku ssania, potem nie!
    Od tyg nie boli już pod prysznicem :)
    Trzymam kciuki ;)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, pamiętaj że pierś się napełnia wg tego co schodzi. Tzn jak dużo odciagniesz, to tyle tez się napełni. A jak Milenka przybiera? Bo Natalka bardzo dużo śpi i jest taka nieprzytomna jak trzeba budzić i tu jest problem. Dlatego ja musze często karmić.

Daisy ja jestem pod wrażeniem mojego m. Nigdy sobie nie wyobrażalam, że może taki właśnie być. Nie wyobrażam sobie mojego porodu bez niego. Widział nawet moje hemoroidy i główkę i czuje ze jeszcze bardziej nas to zblizylo. Łazi za mną z jedzeniem, piciem. Podaje mi wszystko jak karmie, bardzo pomaga przy małej.

Bio Oil używałam całą ciążę i nie dość ze stare rozstępy zrobiły się prawie niewidoczne, to ani jeden nowy nie wyszedł. Polecam.

Ja tez chce juz spacerować z wózkiem.

merida17, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio oil- trauma mojej ciazy :)
    Uzylam raz- wtedy poczułam, ze na prawdę jestem w ciazy!
    Zapach tak mnie powalil, ze z miejsca sciskalam wc, a potem wróciłam pod prysznic!
    Nigdy wiecej! Nie jestem w stanie, nawet patrzeć na butelkę :)
    Fuuuu!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Daisy, dosłownie wyjelas mi to z ust :)

Krokodylku, nie wywiniesz sie! Jesteś następna, do stadnego karmienia nocą :)
    Czekamy :)

Haha mowilam ze sie rozmyslilam. :P

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. Gin dziś dzwonił, żebym w poniedziałek wzięła rzeczy do szpitala, dostaniemy sterydy na płucka. U mnie z objawów wygląda to tak:
    1. Nadciśnienie- dostałam leki aby je obniżyć
    2. Twardnienie brzucha plus skurcze- rano znowu się pojawiło, pytacie tu o te twardnienia, będziecie czuły dziewczyny to, mi aż dech zapiera jak twardnieje tylko u mnie dochodzą skurcze. Wtedy oddechu nie mogę złapać , trwa to z 10 sekund i koniec no i boli brzuch i krzyż, i jest megaparcie na toalete
    3. Za duzo wód płodowych- w poniedziełek to potwierdzimy, ale na brzuchu przy napinaniu mięśni robi się taki szpic, zauważyłam to jakies 2 tyg temu tylko myślałam że to mała leży, a to świadczy o tych wodach, w poniedziełek zmierzymy i sprawdzą czystość wód

Dostałam wczoraj pochwałę, że jestem bardzo czujna.
    I te dolegliwości świadczą o wczesnym porodzie, stąd sterydy na płucka. Jak wody będą rosły to tylko płucka zaczną pracować, to może małą będą wyciągać. Małej grozi uduszenie więc nie ma co ryzykować.
    Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny!!!!! Oby do poniedziałku.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasilka bedzie dobrze! My tez mielismy sterydy na plucka w 29 tyg. I zobacz przenosilam a grozil nam porod przedwczesny!!
    Trzymaj sie i uwazaj!!

Tygrysku ale jak to widzial hemoroidy? Ja nie czuje niczego na zewnatrz ale boli mnie przy 2 - przepraszam za doslownosc ale jakbym miala za mala dziurke:)) a tam nie bylo szyte:)) no i krew to pewnie to. Cholera wie

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida to fakt. Zapach jest specyficzny ale teraz mi nie przeszkadza. W ciazy smarowalam roznymi rzeczami: oliwka, olejem kokosowym, jakims olejkiem bio, balsamami.bylo ok dopoi nie musialam lezec.. W 30 tyg w szpitalu polozna powiedziala ze mam sliczny brzuszek bez zadnego rozstepu i juz nie bede miec skoro nie mam do tej pory ale leze ie zrobilo swoje. Dol brzucha i boki- na bokach najwieksze. Na poczatku uda tez. Mysle ze zbledna troche. Nie bede robic tragedii z tego.

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Kasilka bedzie dobrze! My tez mielismy sterydy na plucka w 29 tyg. I zobacz przenosilam a grozil nam porod przedwczesny!!
    Trzymaj sie i uwazaj!!

Tygrysku ale jak to widzial hemoroidy? Ja nie czuje niczego na zewnatrz ale boli mnie przy 2 - przepraszam za doslownosc ale jakbym miala za mala dziurke:)) a tam nie bylo szyte:)) no i krew to pewnie to. Cholera wie

Słoneczna a ile leżałaś w szpitalu na te sterydy? U nas w pon. będzie decyzja co z nimi? Czy dawać czy poczekać

c77352d493.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika ja też byłam 2 razy w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnego porodu i też ostatnim razem dostałam sterydy na płucka a teraz jak mała już się może rodzić to siedzi. :) Też miałam mega twardnienia brzucha.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co jabym bez Was zrobiła , dzięki kochane. Pocieszyłyście mnie na maxa. Staram się nie stresować aby nie zaszkodzić jeszcze bardziej.
    Te pieprzone ciśnienie mam 150/120 oby po lekach spadlo. Poproszę o kciuki

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika moje sa zacisniete już od dawna!!
    Jesteście dzielne!
    I bedzie dobrze!!!

Bądź w kontakcie i duzo odpoczynku!!! :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika
    Tak jak wielokrotnie pisałam, trzymamy za Was kciuki&&&&&&& żeby wszystko było dobrze.

Amelka niecierpliwa po kimś, ale może być tak jak piszą dziewczyny- teraz lekarze powstrzymują, później będą wywoływać.
    Oby niunia była zdrowa, a Ty na pewno jeszcze chwilę wszystko cierpliwie zniesiesz.

kasika8303 lubi tę wiadomość

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ