X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mając zasypiajaca mała na rękach, czytałam tekst od Gosiak na głos mojemu m. Łzy lały się ciurkiem.
    To chyba jeszcze hormony.

Gosiak lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne te kolki. Serce mi się kraja.
    Teraz zasnęła, po okladzie z ciepłej pieluszki.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :) dziś byłam na wizycie u diabetologa noi dostałam glukometr i paski do mierzenia cukru i moczu.Dieta poszła w ruch mam jesc 6 posiłków dziennie mało,ale często no i nieciekawie,ale jakoś daje rade najważniejsze,że cukry już nie są takie duże i sie normują zobaczymy co z tego wyjdzie narazie mam diete chyba,że cukry będą wysokie to wtedy niestety insulina mi pozostaje :(

diamonds, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell
    Magdalena daje radę z tą dietą, wierzę, że i Ty dasz radę :-)
    Lepsza dieta tak myślę, niż kłucie insuluną.
    Już niedługo Ci zostało.
    To dla Waszego wspólnego dobra.
    Masz gotową dietę, jakąś przykładową, listę zamienników?
    Czy sama będziesz szukać co Ci wolno teraz jeść?

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell dasz radę! Głowa do góry!
    I tak jak Diamonds pisze jest Magdalena, więc zawsze jest kogo sie spytać :)
    Przy okazji my sie dowiemy co zdrowo odchudzi nasze sexi tyleczki :)
    Bedzie dobrze, a z każdym dniem bliżej porodu :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell i dziewczyny z cukrzycą... Poczytajcie o diecie niskiego indeksu glikemicznego, dieta IG. Ona opisuje produkty, które dzielone są kategoriami w jaki sposób podnoszą cukier we krwi po spożyciu. Najlepiej jeść te które robią to najmniej. Poszukajcie i sprawdźcie. Warto. Do sprawdzania produktów polecam stronę:http://www.montignac.com/pl/

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell dasz radę - a jeśli dostałaś listę zamienników to pamiętaj najlepiej zjadać te produkty, które mają IG (indeks glikemiczny) do max 60 - bo to bardzo słabo wpływa na poziom cukru. Warto też pamiętać by np. po zjedzeniu trochę się poruszać - choćby mały spacer. Ja z tym ruchem to mam problem po śniadaniu :P bo jakoś za wcześnie by iść na zakupy :P i mi się nie chce i z rana mam różny cukier ale wyższy niż po obiedzie i po kolacji ale niższy niż max norma :) 3 razy miałam 120 - ale to zasługa nabiału na śniadanie typu - jogurt+musli i raz miałam inny chleb.
    Teraz na śniadanie jem pumpernikla (czy jak to się zwie) i do tego dwa kawałki chleba chrupkiego i owoc - przeważnie śliwka bo nie podnosi aż tak cukru a siostra mi mówiła, że jeszcze dobra jest brzoskwinia. Nabiał wprowadzam od II śniadania. A chleb żytni razowy z piekarni zjadam na kolację I i tutaj nie ma wpływu na cukier aż tak - pewnie dla tego, że przez cały dzień ruchu ten cukier jest jakoś spalony.
    3mam kciuki - wiem, że dasz radę :) Mi najgorzej było przez pierwsze kilka dni ale to ze względu na przystosowanie się organizmu do nowych godzin wstawania bo I śniadanie o 8:00 i ilości posiłków, które muszę zjeść. A wczoraj stuknęło mi już 2tyg na tej diecie i jakoś żyję - co prawda czasem zgrzeszę ale cukier po słodkim też mam ok. Raz na jakiś czas coś słodkiego skubnę :) ale po tej diecie widzę, że jakoś mnie nie ciągnie do słodkiego, chipsów, fas foodów :) może tak mi zostanie po porodzie :P i będę sexi :P
    A kiedy teraz masz kontrolę? I czy mocz też badasz na obecność acetonu? I czy przy posiłkach masz rozpisane ile tzw. WW musi być w jednym posiłku??

I dla brzuchatek: Kochane jeśli u Was będą warsztaty "Mamo to ja - będę mamą" to polecam. Nie licząc nudnej multimedialnej reklamy palmersa i banku komórek macierzystych - to całkiem ciekawy warsztat :) lepszy niż "Świadoma mama" - ale to zdanie moje i mojego J :)

A ja czekam jeszcze 30 min - pomiar cukru i idę na spacer :) pogoda ładna trzeba korzystać bo wiadomo, znając realia naszej polskiej pogody jutro "pierwszy dzień wiosny" - pewnie wróci zima :D

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku dzięki poczytam sobie o tym :*

Magdalenko teraz jem często ale mało przynajmniej co trzy godz dziś zjadłam dwie kromki chleba żytniego z jajkiem i żodkiewką no i cukier po godz 132 :-/a rano 90 :) co do musli nie powinno się jeść bo zawierają cukier tak mi przynajmniej wczoraj dietetyczka gadała.A masz te paski na ketony i glukoze co sie w moczu mierzy ? ja szczeże mówiąć nic z tego nie kumam dziś rano zrobiłam i jakiś taki troszke ciemny kolor tych ketonów mi wyszedł a nie wiem chyba już niedowidze ;)ty jakie masz cukry mniej więcej ??

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciągnie mnie chyba ta rana po nacieciu. Często jest tak, że chodzić nie mogę bo tak rwie, boli. Dużo leżę, ale m. od poniedziałku idzie do pracy i tu się zacznie problem. Dziś polożna tam zajrzałam i resztki szwów mi ściągnęła, ale to dalej coś nie tak. Jak u Was z nacieciem? Dziś mijają 2 tygodnie od porodu, długo tak będzie jeszcze?

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Tygrysku dzięki poczytam sobie o tym :*

Magdalenko teraz jem często ale mało przynajmniej co trzy godz dziś zjadłam dwie kromki chleba żytniego z jajkiem i żodkiewką no i cukier po godz 132 :-/a rano 90 :) co do musli nie powinno się jeść bo zawierają cukier tak mi przynajmniej wczoraj dietetyczka gadała.A masz te paski na ketony i glukoze co sie w moczu mierzy ? ja szczeże mówiąć nic z tego nie kumam dziś rano zrobiłam i jakiś taki troszke ciemny kolor tych ketonów mi wyszedł a nie wiem chyba już niedowidze ;)ty jakie masz cukry mniej więcej ??

Kochana ja mam te paski na badanie ketonów/acetonu i glukozy w moczu ale mi lekarka mówiła, że ja mam badać tylko obecność acetonu czyli u mnie jest to kwadracik jasno brązowy - pomarańczowy nie wiem jaki to odcień :P i po osiusianiu go po 15min mam zobaczyć jaki ma kolor i sprawdzić z kolorami kwadracików na opakowaniu od pasków :) póki co mam negatywny czyli brak acetonu w moczu - czyli ok. Jeśli chodzi o moje cukry to 3 razy miałam 120 jak pisałam powyżej po śniadaniu..Na czczo nie przekraczam nawet 70 :O i nie wiem czy aby to nie jest za niskie..a po godz. po tych 3 głównych posiłkach mam zróżnicowane ale w normie..tak myślę :) Jak chcesz dokładnie zobaczyć moje cukry to mam w swoim wykresie w dodatkowych informacjach zapisuję sobie :) Dasz radę Kochana :)
    Aha jeszcze jeśli chodzi o badanie tego ketonu w moczu to mi mówili, że raz w tygodniu i zacząć dopiero o tygodniu stosowania diety :)
    Wiem, że na początku będzie ciężko i trudno to ogarnąć ale wdrożysz się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:36

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uchem wylądowałam u laryngologa, dziś w nocy było epicentrum bólu. Dostałam kropelki całkowicie bezpieczne w ciąży. Niech już te choróbska i problemu pójdą sobie jak najdalej

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku mnie 2 tyg po tez bolalo. Szczegolnie po calym dniu. Bralam czopek albo paracetamol bo naprawde bolalo a jednak w nocy musisz byc na chodzie. Nie martw sie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Słoneczna za pocieszenie. Nie tylko w nocy muszę być na chodzie. Wkurza mnie to, że nic mi nie jest, a fizycznie nie daję rady wykonywać czasem prostych czynności.
    Z pozytywnych rzeczy, to parę zdjęć Kurczaczka w moim pamiętniku ;)

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika ja na samym początku ciąży miałam zapalenie ucha i też kropelki miałam.

Ja po wizycie, według gina w ciągu tygodnia powinnam urodzić, ale tak naprawdę może zacząć się w każdej chwili, główka bardzo nisko, "szyjki praktycznie nie ma". :) Mała waży 3350gr i naciska główką. Teraz tylko czekamy aż coś się zacznie dziać. :)

diamonds, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku to bardzo dobre wieści! Tylko zamiast wyczekiwac spróbuj się zrelaksować :)

A u nas problem. Natalka zwymiotowala. Coś czuje ze kolki nie są kolkam, tylko jeszcze czymś innym. Na prawdę jem bardzo delikatnie i bez niepotrzebnych rzeczy. Nawet jem ostatnio tylko na parze. Sama już nie wiem. Może to tylko niewyksztalcone jelitka? Martwię się. Pediatra będzie dopiero w poniedziałek.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku
    może to niedojrzałość układu pokarmowego te bóle brzucha. A te wymioty to może był jednorazowy incydent, który się nie powtórzy.
    Oby tak było.

Tygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika8303
    to dobrze, że udało się dostać do laryngologa.
    Może krople trochę pomogą i najważniejsze aby ból minął.
    Ty naprawdę nie nudzisz się w tej ciąży :-/ Uważaj na siebie, bo teraz pogoda najbardziej zdradliwa.
    Chyba już wyczerpałaś limit problemów ciciążowych i teraz do końca należy Ci się już tylko odpoczynek :-)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kasika8303
    to dobrze, że udało się dostać do laryngologa.
    Może krople trochę pomogą i najważniejsze aby ból minął.
    Ty naprawdę nie nudzisz się w tej ciąży :-/ Uważaj na siebie, bo teraz pogoda najbardziej zdradliwa.
    Chyba już wyczerpałaś limit problemów ciciążowych i teraz do końca należy Ci się już tylko odpoczynek :-)

Dokładnie. Ręce już opadają. Nawet do małej dziś mówiłam że ostatnia prosta przed nami i w końcu musi być spokój. Kropelki są dla kobiet w ciąży, to chociaż jej nie zaszkodzą.

Martwię się tylko tymi tabletkami na nadciśnienie :-( Jak czytam ulotkę to włosy mi się jeżą, ale wyjścia nie mam, muszę je brać. Wszystko szło ku zatruciu ciążowemu i trzeba było to zastopować, ale myśl że biorę leki które nie są do końca bezpieczne dla małej mnie przeraża :-( Dostałam je od obydwóch ginów to chyba wiedzą co robią. Ciśnienie zmalało ze 150/100 na 120/80 i się utrzymuje.
    Mała jest dużo spokojniejsza, widać że mają leki na nią wpływ.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku kciuki zaciśnięte :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika
    prawie na wszystkich lekach jest przeciwwskazanie do brania w ciąży.
    Chyba koncerny farmaceutyczne w ten sposób się zabezpieczają.
    Skoro dwóch lekarzy Ci przepisało ten sam lek, to na pewno wiedzieli co robią :-)
    Z tymi lekami na nadciśnienie, leżała chwilę z nami na sali dziewczyna. Pielęgniarka przynosiła jej i po porodzie właśnie lek na nadciśnienie i powiedziała, że jeszcze go musi brać niestety. To był jakiś dopegyt. Ona coś takiego mówiła :-)
    Więc trzeba być dobrej myśli :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ