X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbieram sie na badanie, a ponieważ droga daleka, to dam znać pózniej, co slychac u mego dziecka :)

Tomasz konkretny :) bardzo dobrze :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za badanie! Niech nasz wstydniś się ujawni :)

Tomasz to konkretny facet, nie jakieś ecie pecie :P

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :* Przepraszam za długą absencję na naszym forum. Ostatnio źle się czułam, miałam jakieś skurcze tak jakby przepowiadające. Wizyta dopiero za 9dni, ale dziś się lepiej czuję. Bardzo się cieszę, że udało się Magdalenie :) i trzymam kciuki za Ciebie Daisy, żebyś również tu za kilka dni dołączyła :)

Meridko z Twoich smaków to wychodzi dziewczynka :) ja też tylko słodkie bym mogła jeść i jest Majunia :) Czekamy na wieści po wizycie.

Co do włosków u dziecka to ja zaś słyszałam, że jak się ma zgagę w ciąży, zwłaszcza pod koniec to wtedy dziecko może mieć duuużo włosków.

Miłego dnia Kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 13:09

Daisy lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no ale cos nei tak z tymi smakami! bo u mnie niby Maciek a ja slodkiego strasznie potrzebuje! nie ma dnia bez czekolady!

wczesniej nutella na kanapki- kwasnego nie jak juz to ostre- np papryczka chili na kanapke :)

no i gruszki spiczaste- konferencje:)

juz nic nie rozumiem:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ale macie smaki. :)
    A mi się wydaje że smaki baaardzooo zmieniają się w porównaniu do tego co przed ciążą, bo ja wcześniej wpierdzielałam słodycze namiętnie, dziennie musiała być jedna czekolada, a teraz w ciąży to nic, słodkie może nie istnieć.
    Ale u mnie to w ogóle problem z tym jedzeniem, dopiero od 4 dni zaczynam odżywać i coś w ogóle jeść.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mialam- i w sumie nadal nei wsyztsko moge jesc- mieso nadal smierdzi chociaz poledwice na kaanpki juz jem.

schabowy mi nie szedl.. w ogole smazone to srednio. no i grzybow nie jem
    glownie zupy i kanapki, jablka , gruszki i czerwona papryka no i slodkie.

soki czasem sobie wyciskam.

i tak sobie zyje:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Mdłości mam niemiłosierne :/ jak tylko za szybko się podniosę, czy zaraz po jedzeniu jakiś gwałtowny ruch, cokolwiek, zapach nie taki jak trzeba albo jak jestem głodna (czasem nawet tego nie czuję) to jest masakra... czuję jakbym miała zaraz całe wnętrzności wypluć tylko się nie da... normalnie nie do zniesienia...
    Przed chwilą zwróciłam kisiel i pomarańcz :/ No do cholery jasnej... sama nie wiem co jeść, co robić... cieszę się że to już 10 tydz ale z drugiej strony nie mogę sie doczekać kiedy to się skończy :/ za 3 tyg lecimy z mężem za granicę i zastanawiam się jak to zniosę :/

Ech kochana bardzo Ci współczuję, bo niestety wiem co przechodzisz. Trzymaj się.

Ewelcia lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia sprobuj male porcje i od razu kladz sie na bok- jak nic nie zostaje w zoladku to sprobuj kasze manna na wodzie ugotowac i po lyzeczce jesc- niestety.

ja tez tak mialam, nawet wode zwracalaam..

zamow sobie te opaski sea bands- mysle ze na mdlosci troche mi pomogly.

i zapytaj o cos przeciwwymiotnego swojgo gina- ja mialam czopki Torecan no ale jak mowilam wiele ich nie zuzylam bo usypiaja strasznie no i czasem po nich tez zwracalam, mimo wszystko.

jak wymiotujesz dluzej niz 3 dni ( wsyztskim) to jedz do spzitala , nawodnia Cie.

albo kup chociaz elektrolity dla niemowlat.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż tak źle z tymi wymiotami to nie jest... najgorzej rano, wieczorem tylko porządne mdłości...

Słoneczna, co do parki to nie ma u mnie szans bo są bliźniaki jednojajowe więc muszą być tej samej płci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały swiat sie mylił, a ja nie :) perfekcyjna, zdrowa i wymiarowa Dziewczynka :) nasz cud nad cudy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:27

słoneczna 85, mizzelka, Sue, Gosiak, Rybeńka, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida to super:)

Ewelcia- nie wiedzialam, ze jednojajowe:)
    beda takie same:) no ale moze jakis znak odrozniajacy beda miec:)

merida17, Ewelcia lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy naprawdę? udało sie Magdzie? ALE SUPER :) ale fajie :)

oj ja czuje chlopca a moze sie w koncu pokaze 23 pazdziernika kto tam mieszka :)
    Sue zazdroszczę że już wcześniej wiedziałaś :)

Słoneczna słyszałam ... o tym.. przeraziło mnie to trochę, ale niestety, nie ma się na to wpływu, trzeba pozytywnie myśleć :)

Ewelcia współczuje... ehh mam nadzieje że aż tak to nie dokucza

a u mnie znów smaki na kwasne i pierne, choć słodycze też wpieprzałam mocno przed ciążą a teraz to tak raz na jakiś czas... smaki się zmieniły na niektóre produkty kiedys je uwielbialam a teraz masakra ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko Gratuluję Córci <3 ale słodko :) będą różowe ubranka i kokardeczki :D hihiih :)

merida17 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Meridko Gratuluję Córci <3 ale słodko :) będą różowe ubranka i kokardeczki :D hihiih :)

Dzięki Mizzelko! Bedzie tyle sukienek, aż jej obrzydna :) ha ha

W końcu normalna, konkretna wizyta, grunt, ze zdrowa, wymiarowa, całe pol kilo szczęścia :)

Jak spytałam sie o plec, to Pani dr pokazała co trzeba i mówi do mnie, ze teraz sprawdzimy co ja widzę, to jej mówię, ze nic nie widzę, więc dla mnie córka :) na co dr mówi, ze dobrze widzę :) potem w trakcie badania wracalismy jeszcze kilka razy miedzy nóżki, ale nic w tym czasie nie urosło :)

Normalnie happy jestem :)

słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Merida to super:)

Dzięki :)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida gratuluję córci :*

Dziewczyny a co się stało z tą listopadową mamą? Jakoś nie odszukałam wątku...

Tak widziałam Magda_lene88 na forum czerwcówek :) Czekamy na jej drugą betę :) No i Daisy dawaj z tym sikaniem na zielono :*

merida17 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, gratuluje córeczki!! To dobrze, że wstydliwa jest, w końcu dziewczynka :)

Bardzo się cieszę, że beta Magdy pozytywna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, na początku Mała była trochę wstydliwa, jak na damę przystało, ale chyba później te podglądanie jej się spodobało, bo zrobiła się dość swobodna ;) Pani dr kilka razy w trakcie badania się upewniała/przekręcała dzidzię, czy oby coś tam jej się nie schowało ;)

A szczęśliwe mamy posiadające synków wcześniej pisały, że nie miały wątpliwości i z miejsca było widać, że to chłopcy, a ja nie widziałam nic dodatkowego, więc raczej o pomyłce nie ma mowy ;)

Krokodylica, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko super :-) gratuluję córci!!!!! :-*
    Tak myślałam, że po tych smakach będziesz miała mała Księżniczkę :-) u mnie też te smaki się sprawdziły ;-)

Dobrze też ze tym razem miałam normalna wizytę i ze jesteś z niej zadowolona!
    Mizzelko na pewno na tej wizycie co pójdziesz juz będzie wszystko ładnie widać :-)
    Dobranoc dziewczyny :-) jeszcze książka przed snem i nynu :-)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelciu nie z listopadowa a z lutowa- od nas.

skrocila jej sie szyjka i zaczely sie saczyc wody.
    Nastapil porod przedwczesny.

ale juz koniec tematu.

musimy byc dobrej mysli..

u mnie za tydzien usg polowkowe:) szybko czas leci.

Ciekawe czy Maciuś nadal bedzie Maciusiem:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ