X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, no przeczytalam sobie modlitwe do Św. Rity. <3

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mizzelka u nas dziewcyzny pisaly cos o plastrach apap chlodzacych- probowalas?moze i tego sprobuj przy migrenach
    próbowałam i powiem szczerze że pic na wodę.. działa na chwilę a tak samo działa ten olejek eukaliptusowy z mentolem no i smarujesz ile chcesz w sumie a ten plaster już nie odnowisz... :)
    ale już po migrenie uff.. :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiara czyni cuda :)

Magdalenko jeszcze raz Gratulacje :) Ale fajnie :) Daisy czekam aż bd marudzić na ciążowe dolegliwosci ale mam nadzieje ze nie aż takie straszne :)

Diamonds witaj, w koncu jesteś :) wszystko w porządku?
    A z tymi bólami to wiem co czujesz... ehh a pisali ze tylko 15 % ma migrenę.. a ja mam i Sue i Ty.. :< mam nadzieje ze nie często bd nam to dokuczać...

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNIE CZASEM BOLI ALE OSTATNIO JAKOS ODPUKAC NIE..

dzis rano mialam odruch wymiotny i mysle O NIEEEEEEEEEEEEE
    ale nie zwymiotowalam:)

ja swoje juz przeszlam w ciazy:) nawymiotowalam sie za wszytskie czasy wiec mama nadzieje ze hemoroidow sie nie doczekam ani zylakow itd:)

dzis nei moglam spac- cigale sprawdzalam wkladke- jakos tak pokluwalo mnie w dole, serce tez, denerwowowalam sie tylko.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kłuje tam na dole i to nie raz nieźle.. ale staram się tym nie przejmować, jednak dzieje się w naszych organizmach rewolucja :D to ma prawo coś zaboleć :)
    a ja mialam przy obiedzie.. i boje sie zmywac itp boje sie zapachow z kuchni :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja troche schizuje jak mnie zaczyna bolec- mysle ciagle o tej szyjce,

aby do wizyty 16 pazdziernika dotrwac:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierzoną miałaś :D gin nie miał zastrzeżeń to jest git :) raz dwa to ona się nie zmieni ;)
    eehh bliżej masz niż ja :D ale niech ten czas mija szybko :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rozmawiałam z lekarzem i mówił, że przyrost bardzo ładny :) że jest dobrze i ciąża jest :) kazał dalej brać dup-ka 3x1 . Jedyne czym mnie "zasmucił" to kazał za tydzień powtórzyć hCg a już myślałam, że mnie ominie dalszy stres związany z badaniem :P ale dam radę. No i jak będę miała za tydzień wynik badania będziemy umawiać się na wizytę bo póki co pewnie i tak mało co albo nic by nie było widać w usg. Jestem dobrej myśli :) Musi być dobrze <3

merida17, słoneczna 85, diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po :) naczekałam się ale warto :) Dalej jesteśmy w trójpaku :P
    I <3 168bpm CRL 32,3mm - 10tydz+3d
    II <3 168bpm CRL 30,5mm - 10tydz+2d

Ciąża ciut starsza, wszystko na razie gra. Mój gin ma sprzęt nie najlepszy więc dużo nie widziałam ale ruszały się :) i były rączki i nóżki:* dostałam tabletki na wymioty...więc może skończą się te nasze męczarnie wymiotne :P

merida17, Rybeńka, słoneczna 85, Daisy, diamonds, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadniczo Ewelciu same pozytywne wiadomości :) bardzo się cieszę :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 nie stresuj się, bo teraz Twój czas :)
    Będzie dobrze :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiesci- MAgdalena, mysle ze kazal zrobic HCg tak tylko profilaktycznie:)

na pewno bedzie ladny przyrost:)
    oszczedzaj sie i i nie stresuj, uda sie na pewno tym razem!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:07

Daisy lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena wspaniale. :) Będzie dobrze i nie wolno Ci myśleć inaczej. :)

Słoneczna ja też się modlę codziennie i wierzę że to pomaga. :)

Ewelcia cieszę się że wszystko dobrze na badaniu. :)

Ja wczoraj znów cały dzień z głową z sedesie. :/ Masakra. :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za tabletki Ci przepisali? pewnie Diphergan- mi takich nie dali tylko te czopki.

wspolczuje- ale nadejdzie koniec.

u mnie bylo tak ze zwracam wszytskim powiedzmy 3 dni i dzien przerwy - wtedy np tylko raz i cos w zoladku zostalo- jak ktos mnie pyta jak sie czulam to mowie ze tragicznie i nikt mi nie powie, ze ktos wiecej wymitowal:) bo naprawde az tak to nie slyszlalam:)

to byl okropny czas......

a dzis zjadlam juz paczka

A Krokodylica w chwilach kryzysu siegalam po cole- juz mowilam- pare lykow Ci nie zaszkodzi a pomaga

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wspólczuję strasznie tych wymiotów bo sama od dwóch dni tfu tfu nie miałam tej "przyjemności"..

Wiem doskonale o czym piszesz, jakie to okropne, nic się nie chce. Myślałam, że przez to Maluszek będzie niewielki, a tu proszę jak to powiedział wujek ginekolog- ciąża nie jest starsza tylko większa o dwa tygodnie ;-D
    Czyli trzeba się przemęczyć ze spotkaniami trzeciego stopnia...

Mam nadzieję, że Tobie odpuści wcześniej i nie będzie Cie trzymało jeszcze miesiąc

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję, że w końcu odpuści, już kilka dni było lepiej to się cieszyłam a wczoraj jak mnie znowu przeczołgało....

Colę też piję w skrajnych wypadkach, wczoraj wypiłam pół szklanki i zaaplikowałam sobie też Torecan, ale niestety, jak mam taki dzień jak wczoraj to nic nie pomaga.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz niedlugo koniec!

dasz rade, z kazdym dniem bedzie lepiej:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nie chciał przepisać torecanu bo powiedział że to pierwszy lek na liście zakazanych w ciąży, ale żeby było śmieszniej przepisał mi metoclopramidum który jest drugi na tej liście :P
    powiedział mi że nie ma bezpiecnych leków przeciwymiotnych w ciąży ale cóż jak mam się męczyć to siła wyższa. Ufam mu więc biorę i powiem wam że dzisiaj piewrwszy dzień (odpukać) bez mdłości i wymiotów :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia mi przepisał bo ja byłam w szpitalu na kroplówkach, schudłam i ogólnie nic nie zostawało w moim żołądku. Więc dostałam Torecan aby to zahamować, oczywiście nie stosowałam codziennie tylko wtedy kiedy już naprawdę było źle.

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ