X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czytałam, że to normalne, ale atakujące mnie zewsząd dolegliwości ciążowe są "nieco" uciążliwe. Wszystko w pakiecie mam.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze troche i minie- ja sie boje hemoroidow:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, jeśli Ci to pomoże to u mnie tez wszystko w pakiecie od samego początku :) wymioty, bolacy głód, brak apetytu, zawroty głowy, krwawiace dziasla, z nosa tez leci, a teraz bolą mnie plecy, tak bardzo, ze brak słów! Skoro jest nas w pakiecie wiecej, tzn. ze wszystko jest dobrze, moze nieprzyjemne i to bardzo dla nas, ale grunt, ze szefunio brzucha ma sie dobrze :) tak to sobie tłumaczę :) trzymaj sie dzielnie Krokodylku, jeszcze troszkę!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pięknie rosną Wam brzuszki :) nic tylko glaskac je :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mam wszystko bezobjawowo...
    Nawet teraz czasem się zastanawiam czy aby wszystko ok, bo nic nowego się nie dzieje. Czekam na mocniejsze odczucia ruchów.

Trzymam kciuki za wszystkie, które przechodzą ciężko tą ciąże. Pamiętajcie, że jak położą Wam dziecko na piersi po raz pierwszy... o wszystkim zapomnicie!

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie- juz nie moge sie doczekac a do lutego jeszcze tyle czasu....:)

merida17 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę daleko do lutego i musimy czekać ;) ale z drugiej strony właśnie wszystkie jesteśmy w okolicach półmetka i zaczniemy liczyć tygodnie w dół ;) a dopiero co liczyłyśmy bociany na czerwcówkach i ile było radości ;)

Teraz może więcej stresu, ale poziom emocji rośnie i takie narasta napięcie w tym całym oczekiwaniu u każdej pewnie inaczej, więc ja mam swój system i liczę tygodnie w dół do spotkania ;) tylko kg idą w górę :)

Od momentu, jak wiem, że będzie córcia to zrobiło się już tak konkretnie i pękam w swoim postanowieniu i powoli biorę się za wyprawkę, mam tyle w tym radości, takiego powera do wszystkiego i wcale nie mam wyrzutów sumienia :) Po prostu cieszę się tą chwilą i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2014, 20:04

Tygrysek, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już bym chciała luty, marzec... żeby się ciagle nie martwić czy urodzę czy uda mi się utrzymać dziecko do konca itp.. tak bym chciała żeby wszystko poszło gładko.. i już miała je na rękach... marzę o tym.
    chyba hormony mi buzują :(

Tygrysku oczywiscie że pamiętamy :) czemu bysmy mialy zapomieć? :) super że malenstwo ci nie dokucza i wszystko jest OK :)
    ja wlasnie polowkowe mam tydzien po tobie :) też już odliczam... niech ten czas mija szybko :)

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, a Ty na kogo czekasz? Wiesz już co tam w brzuszku Ci rośnie?

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku nadal nie wiem :( dopiero na połówkowym MOŻE się dowiem ;/
    a ty kochana? też nie wiesz?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ok 10 tyg na 60% powiedział, ze chłopak... następne usg był bokiem, a ostatnio 19 września na usg mówi tak "no teraz coś tu jest i to może być chłopak, ale ooo... teraz znikło, to może jednak dziewczynka". Także nic nie wiemy. Ja od początku czuje, że to będzie Maurycy. Jednak mój m. chcę Natalkę :) Myślę, że wszystko przed nami. Czekamy na połówkowe.

Mam większy problem. Zrobiłam nowy wątek. Może ktoś coś wie:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/doula-polozna-prywatnie-potrzebne-czy-zbedne,4456.html

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jest troche czasu pytalam o polozna swojego gina to mowi ze porod za prawei 20 tygodni. JEszcze niewiadomo jak bede rodzic- zeby narazie sie nie martwic.

my myslimy ze jak bede rodzic naturalnie to wezmiemy dodatkowa polozna- wiem, ze sa roznie ludzie - sa i cudowne ale i takie ktore beda mialy mnie gdzies

ja bym chciala zeby sie ktos mna zajal i byl kolo mnie caly czas. To moj pierwszy porod wiec potrzebuje opieki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 08:35

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps od dzis ciuszki w Lidlu- zobaczcie w gazetce

i w Biedronce

http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 08:50

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena ja miałam przyrost 200% i mam bliźniaki :P a i pęcherzyk w macicy tez był jeden, duży i okrągły :P a później pokazały się w nim dwa serducha :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba zapoluję na ten ręczniczek w Biedronce :)

Wczoraj wieczorem już prawie odpływałam w krainę snów i wybudził mnie drugi kopniaczek!
    A pół godziny temu czułam jak się tam mały gramoli...

Bliźniaki... fajnie!

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jak wczoraj polozylam sie spac to poczylam lekkie kopniaczki !:) bo tak to slabo czulam ruchy jeszcze.

Mowie, ze moj synek jest grzeczny:)

przejde sie do birdronki, zobacze to body- chociaz maz mowil ze moze za wczesnie. najwyzej schowam :) polowkowe za 2 dni.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kopniaczki są coraz intensywniejsze :)
    nacieszmy się bo potem to już jak bd starsze to jak walnie.... :D
    a pro po Tygrysku to jedna wielka niewiadoma w sumie.. tak zmyla :P
    moze i dobrze że u mnie nic nie mowił? bo ja na Twoim miejscu bym sie lekko zirytowała.. że taki niezdecydowany :D żeby potem nie strzelał a na koncu się okaże co innego albo na następnej wizycie :D
    ale oby nie... :)

no wlasnie bylam w Lidlu jakis czas temu ale pewnie juz przebrali... ehhh teraz nie wiem kiedy będę, ale z wyprawką nadal jakoś nie ruszyłam, poczekam do połówkowego to się dowiem może co i jak :)

Czy wy tez tak macie że jak się za dużo najecie to zaraz jest odruch wymiotny? ;/
    ja tak wlasnie zauwazylam... albo jak nie zjem bo duzo mam pracy i się zamotam.. to tak samo odruch zaraz ;/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasem jak duzo zjem to mam odruch wymiotny ale juz nie wymiotuje

Mizzelko promocje w BIedronce i Lidlu sa od dzis.

kupilam body i ten reczniczek i schowalam do pudelka. polowkowe pojutrze, kupilam bo 19,90 za 2 body Disneya to warto, 100% bawelny
    a reczniczek 19,90 z kapturkiem to tez dobra cena.

narazie nic wiecej nie kupuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:11

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak są promocje to warto korzystać :) nie trzeba czekać bo się okazje straci momentami :D
    a no własnie wiem wiem, ale u nas to malo tych lidli itp.. i jak ludzie się dopadną to w ciągu dnia przebiorą.. -.-
    więc wiem że jakbym jutro pojechala to juz bym nie miala po co :<

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ja jak jestem głodna to momentalnie mnie ściska i mam odruch wymiotny, ale na szczęście na tym sie kończy :)

A ja wczoraj kupiłam sukienkę :) a przyszły tata dobrał buty, bo jak jego Księżniczka na boso w sukience bedzie wyglądać :)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ