Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Helllo
też kupiłam te body i ręczniczek. Oprócz tego zrobiłam napad na ciucholand i trochę Małą obkupiłam
Mój znajomy, który stracił dziecko jak jego żona była w 7m-cu ciąży powiedział mi, że tak naprawdę nigdy nie wiesz kiedy się coś stanie i że jak ma się stać to i tak się stanie choćby nawet przed samym porodem. I nie ma znaczenia czy poczekasz z wyprawką do samego końca czy zaczniesz kupować teraz. W sumie to ma rację, oczywiście mówi podstawa to pozytywne nastawienie. Nie można się zamartwiać i zakładać, że coś się na pewno stanie.
Miłego wieczorku Kochanemerida17, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja też kupiłam ręczniczek i body! Ręczniczek biały z żółtą lamówką i żółtym kotkiem Ale moja przyjaciółka mi dziś uświadomiła, że na początek nie będę potrzebowała ręczniczka, bo noworodka to się "wyciera"/osusza pieluchą tetrową. A body mam niebieskie z Kubusiem
Ja po woli kupuje ciuszki, chociaż czekam na paczki od mojej siostry z Anglii, bo jej dzieci są już duże (5 lat i prawie 3). Ma mi przesłać m.in. elektryczny laktator, to do sterylizacji i inne potrzebne urządzonka, oraz oczywiście mnóstwo ubranek. Dlatego na razie kupuje tylko to co mi się podoba, bo pełny zestaw dopiero dostanę. W listopadzie chce kupić wózek i łóżeczko, żeby na święta trochę kasy zostało. Kosmetyki po nowym roku i chyba już.
Dokładnie, jak się ma coś stać to się stanie. Czuje się wyśmienicie, więc mam na to czas i możliwości. Nie chce kupować wszystkiego na raz.mizzelka lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyPewnie Tygrysku takie pozytywne zakupy trzeba sobie dozować i mieć uciechę dłużej, niż raz a dobrze
Tak mnie nakręciłyście tymi ręczniczkami i bodami, że sama się jutro wybiorę na mały shopping, a co
Tygrysku, ja znam dużo osób, które od początku używały ręcznika, co mama i dzidzia to inna opinia i technika wycierania -
Dokładnie każda mama ma swoją opinię.
My się dopiero same musimy przekonać co i jak mnie dziś trochę teściowa wkurzyła bo co chwila tylko słyszałam, że po co tyle ubrań kupowac bo na początku najlepiej żeby dziecko leżało owinięte pielucha i kocem. Potem ze po co mi wanienka, że ona swoje dzieci pod kranem myla i żyją. I jeszcze kilka takich "porad" mi udzieliła. Ach szkoda gadać. Nawet tego nie komentowałam, bo tylko szkoda nerwów.
Tygrysku fajnie, że dostaniesz tyle rzeczy, na pewno to w dużym stopniu zminimalizuje koszty wyprawki
Dobranoc MamusieOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyRybeńko, skoro już musisz przypadkiem słuchać tych rad od serca, to dla pozytywnych stosunków z teściową słuchaj, ale nie bierz do serca
Twoja Maja będzie mieć dużą szafę ubrań, wanienkę i pełen wypas łóżeczko bo zasługuje na to co najlepsze Jak każda nasza dzidzia jest od tego, żeby ją rozpieszczać i kochać na maxa
Co zrobisz, że żyjemy w czasach, gdzie na każdej półce 15 różnych wanienek, miliony ciuszków i innych rzeczy Tylko krzyczą: Ja jestem najlepszym wyborem dla Twojego dziecka
My mamy wybór i korzystajmy z tego na ile się da, a kiedyś były tylko pieluchy i kran takie były czasy Z historią się nie walczy, ale my Dziewczyny tworzymy naszą własną
Kolorowych snówTygrysek, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam z rana,
ostatnio się pochwaliłam że wymioty przeszły to cały weekend mnie przeczołgało... już nigdy nie napiszę że się lepiej czuję i wszystko odeszło
Rybeńko strasznie mnie irytują takie powiedzonka osób, nie tylko starszych- w stylu, bo ja to inaczej robiłam, bo za moich czasów to tak było... Zawsze mówię że ludzie kiedyś jeździli konno, a dziś latają samolotami, wierzyli w jakieś plagi- a dziś jest wszystko wyjaśnione naukowo.
Czasem mam wrażenie, że takie osoby chcą pouczać, tylko z racji wieku, bo sądzą ze są ogromnym autorytetem- bez obrazy dla teściowej. Może tez chcą naprawić swoje błędy wychowawcze na wnukach. Nie wiem?
Mamy więcej możliwości więc z tego trzeba korzystać, takie jest moje zdanie i przede wszystkim nie dać się zakrzyczeć i zagłuszyć swojego instynktu macierzyńskiego przez tych co wiedzą lepiej... Bo my Mamy nigdy nie chcemy źle dla naszych dzieciaczków i krzywdy im nie zrobimy.
-
nick nieaktualnyJa juz przeszłam chyba wszystko- w poprzedniej ciąży miałam jeszcze na dokładkę kolkę nerkową- miałam założony cewnik zew. - nefrostomię, ale coś było nie tak i musieli mi wyjąć, więc skończyło się cewnikiem wewnętrznym DJ. Ból jest przy tym prawie jak porodowy, tylko rodząc wiemy że za chwilę będzie Dzidzia, a tu boli i nic z tego nie wynika. Więc dbajcie Kochane o siebie teraz, pijcie dużo, starajcie nie przeziębić pęcherza.
Mi gin powiedział, że mogę się spodziewać powtórki- podobno taka uroda i zastoje mogą być. Mam jednak nadzieję że mnie to nie dopadnie, ani żadnej z Was.
Fajnie przygotowywać już w końcu wyprawkę- to moim zdaniem rozsądne rozwiązanie, rozkładanie kosztów co miesiąc. Bo później może być wielkie zdziwienie jak przyjdzie wydać kilka tysięcy na raz :-0 sam wózek i meble, chemia ubranka... A to dopiero początek
Tygrysku a jak z jakością tych ręczników? są miłe i puszyste? swoją drogą ja Agatkę co dzień po kąpieli kładłam i osuszałam delikatnie ręczniczkiem- więc każda szkoła jest dobra
-
nick nieaktualnySłoneczna współczuję,
bo ja już się boję jeść czegokolwiek, a później nawet z głodu mi się chce wymiotować. u mnie już zauważyłam, ze najgorzej jest po słodkim- więc staram się ograniczyć do minimum, choć przed ciążą musiałam zjeść co dzień coś słodkiego- jedna czekolada to takie minimum
No właśnie chyba już tak zostanie że do końca to pozostanie niestety z nami. -
diamonds wrote:Tygrysku a jak z jakością tych ręczników? są miłe i puszyste? swoją drogą ja Agatkę co dzień po kąpieli kładłam i osuszałam delikatnie ręczniczkiem- więc każda szkoła jest dobra
Nie są puszyste, ale wg mnie to dobrze bo puszyste nie wsiąkają dobrze wody. Miłe? Takie po prostu ręcznikowe, myślę, że po praniu się jeszcze "dotrą"
diamonds lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyChciałam Was jeszcze zapytać czy macie jazdy ze swoim zachowaniem tak jak ja?
w jednej chwili jest ok a za chwilę wszystko dokoła mnie denerwuje. Potrafię tez się rozpłakać oglądając bajkę... Ostatnio płakałam w kinie jak byłam z córką na Wróżkach i oglądając Ratatuj też wyłam... o co chodzi??? Z Agatką nie byłam tak niezrównoważona czy to normalne? -
hej Kochane wpadam Wam życzyć cudownych dni
Mi pozostaje czekać do czw. na powtórkę hcg - oby było ok. od dwóch dni praktycznie prawie wcale nie bolą mnie piersi..trochę mnie to martwi chociaż czytałam, że na początku tak może być, że raz objawy są nasilone a raz ich nie ma..nie pozostaje mi nic innego jak brać dup-ka tak jak lekarz kazał i na tyle na ile to możliwe spokojnie czekać na powtórkę badania ... byle do czw. do godz. ok 13..i wszystko mam nadzieję się wyjaśni i będzie tylko dobrze
pozdrawiamdiamonds, merida17 lubią tę wiadomość
-
Kochane, nie słuchajcie "dobrych rad" bo to źle na nas wpływa. Wlać jednym, wylać drugim.
Słyszałam od pewnej osoby, że kiedyś to kobiety w ciąży były izolowane od przyjaciółek znajomych i innych... po to, żeby zbędnie nie zaprzątać sobie głowy niepotrzebnymi uwagami. Żeby żadna nie mówiła "a wiesz, ta Xksińska poroniła, a ta Ygrekowa to ma takie plamienia w tym i tym tygodniu... a ta ciężarna właśnie dochodziła do tego tygodnia i potem zachodzi w głowę co jej się może przydarzyć.
Kobieta w ciąży powinna przeżywać swoje błogosławieństwo w ciszy, spokoju, bo to jest najlepsze dla rozwoju dziecka.
Ja już przestałam słuchać i czytać "co to może mi się przydarzyć".
A propos czytania... natknęłam się na kapitalny blog, gdzie sikam czasem ze śmiechu. A śmiech to zdrowie
Polecam przeczytać od początku!
http://krystyno-nie-denerwuj-matki.blog.pl/merida17, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnydiamonds wrote:Chciałam Was jeszcze zapytać czy macie jazdy ze swoim zachowaniem tak jak ja?
w jednej chwili jest ok a za chwilę wszystko dokoła mnie denerwuje. Potrafię tez się rozpłakać oglądając bajkę... Ostatnio płakałam w kinie jak byłam z córką na Wróżkach i oglądając Ratatuj też wyłam... o co chodzi??? Z Agatką nie byłam tak niezrównoważona czy to normalne?
Kochana! Wszystko dobrze ja potrafiłam wzruszyć sie na reklamach, bo domestos zabija bakterie moze przesadzam teraz, ale były chwile kiedy zaskakiwaly mnie moje emocje tak to już jestdiamonds, Tygrysek, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
diamonds wrote:Chciałam Was jeszcze zapytać czy macie jazdy ze swoim zachowaniem tak jak ja?
w jednej chwili jest ok a za chwilę wszystko dokoła mnie denerwuje. Potrafię tez się rozpłakać oglądając bajkę... Ostatnio płakałam w kinie jak byłam z córką na Wróżkach i oglądając Ratatuj też wyłam... o co chodzi??? Z Agatką nie byłam tak niezrównoważona czy to normalne?
Moja droga, jeśli chodzi o płacz to ja się potrafię poryczeć przy głupim serialu. Nie ważne czy to jest "Gra o tron", czy "O mnie się nie martw". Ryczę jak bóbr nawet jak jakaś reklama leci.
Ale ogóle to jest ok. Nawet mój m. stwierdził, że myślał, że będzie gorzej...diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyMagdalena wszystko bedzie dobrze! Ja swój test zrobiłam bardzo późno, bo najpierw zero objawów na tym wstępnym etapie, potem sie pojawiły i znikaly, a potem ja sama je wypieralam, bo nie mogłam uwierzyć piersi bolaly, potem nie, potem znowu, aż urosły i nie bolą ja tu trzymam kciuki i myśle za Ciebie pozytywnie
Magda_lena88, Sue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda,
przyrost miałaś genialny- ja ze swoim w okolicach 60% po 48h wymiękam przy Tobie
Kochana ciesz się z bezobjawowej ciąży jak najdłużej- bo jeszcze może Ci dać popalić- wymioty, mdłości, humory, krwawienia z nosa, hemoroidy....
&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoją Kruszynkę/-ki Wszystko jest dobrze. Uwierz w toMagda_lena88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny