X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida gratuluję córci. :)

Ewelcia ja jeszcze jak wszystko zwracałam to robiłam sobie kisiel - on zwykle zostawał w żołądku.

Ja teraz oglądam wózki, łóżeczka itd. Nie mam kompletnie nic, wszystko musimy kupić od podstaw i widzę że na wstępie 4 tysie nie moje.

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica mi ostatnio kisiel nie podpasował bo też tak robiłam :)

No z tymi wydatkami to masakra jakaś na wyprawkę :P A ja jeszcze podwójnie więc już w ogóle :/ A jakie wózki dla bliźniaków są drogie :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogladam wozki i czytam opinie w necie- ten Jedo chyba fajny.

mozna kupic i uzywany ale to tez przewaznie jak juz gwarancja sie konczy...
    zobczymy- tesciowie dadza 1500 na wozek:) juz sie zapowiedzieli:)

wiec tyle dobrze.

my nic nie kupujemy jeszcze:) tylko planuje:D

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku dziekuje :)

U nas tez trzeba wszystko od podstaw kupić, zaczynaliśmy od zera! Sporo to kosztuje! Ceny z kosmosu, jedynie co mnie ratuje, to dobre promocje :) i wtedy korzystam, bo warto :) ale mamy raptem kilka rzeczy, bo ciagle jest czas :) a teraz wiem, ze mogą być sukienki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wymioty nie pomogło nic! Tak jak Słoneczna, ja tez zwracalam wodę! To trzeba przejść, nie ma rady! Aż przyjdzie taki dzień, ze czekasz już w łazience na to co konieczne, a tu sie nic nie dzieje :) to jest szok! ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś widziałam na USG co teraz robił ale nie wciskam sobie nic... co będzie to będzie aby zdrowe :)
    bo jak na razie daje mi popalić, kolejna migrena ale dam radę mam nadzieję...
    Krokodylku ja tak samo nic nie mam wybranego... nie wiem jak sie w tym odnajdę... ale powoli trzeba sie za to wziąć.

Krokodylica, merida17 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka u nas dziewcyzny pisaly cos o plastrach apap chlodzacych- probowalas?moze i tego sprobuj przy migrenach

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:05

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przed ciążą dokuczały okropne migreny a teraz w ciąży mam spokój, przynajmniej to.

Dzisiaj na twarzy wywaliło mi 4 ciemnobrązowe plamy. :/ Ponoć to normalne w ciąży. Ale wyglądam tak że ... ech. Szkoda gadać.

Ja też na razie nic nie kupuję, ale się rozglądam, przygotowuję się psychicznie ile trzeba przygotować kasy. ;)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę spokojnych ciążowych dni :) ja jutro powtarzam hcg oby przyrosło prawidłowo i tym razem by ciąża trwała szczęśliwe ok 40tc i pojawił się bobasek :) zdrowy i Wam też życzę zdrowych dzidź <3

Krokodylica, diamonds, merida17, Rybeńka, Daisy, słoneczna 85, Ewelcia, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magdalena :)
    Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:05

merida17, Daisy, słoneczna 85, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:06

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Magda Tobie kochana mocno kibicuję juz od stycznia od kiedy zaczęłam czytać różową stronę. Mam nadzieję że wszystko Ci się uda. No i pewnie rezygnujesz z zumby? Dobrze pamiętam? Życzę Ci wszystkiego najlepszego i pięknej bety. :-)
    No pewnie, że ZUMBA póki co idzie w odstawkę :P akurat tak się zbiegło, że na zajęcia które chodziłam prowadziła fajna dziewczyna a ona od października już ich prowadzić nie będzie :P i nie wiedziałam do kogo w razie co iść ale problem rozwiązał się sam a raczej przy pomocy małego ktosia <3 a karnet jeśli okaże się jutro, że wszystko gra odziedziczy pewnie siostra :P no ale najważniejsza jest Fasolka <3

diamonds, merida17, słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds wróciłaś ;) dobrze, że Dzidzia zdrowa, a termin to termin, mało kto w niego trafia, więc jeszcze wszystko może się zmienić ;) ja na początku z 25 stycznia dostałam 6 luty, a później najczęściej powtarzał się 1 luty i tego się trzymam ;) a wyjdzie Księżniczka kiedy będzie chciała, nic mi do tego :)

Magda_lena88 Jeszcze raz ogromne gratulacje!!
    Zumba nie ucieknie, a Fasola to Fasola ;)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,
    córka odprowadzona do przedszkola a ja mam chwilę dla siebie.
    Wykupiłam luteinę i mam ją brać dwa razy dziennie- dopochwowo, ale ze mnie ciemna masa upadłościowa i nie zapytałam jak mam ją brać. Nie chce nadużywać znajomego to może Wy mi pomożecie w tym- czy trzeba ją aplikować w równych odstępach czasu jak np antybiotyk co 12 godz czy jak? Czy nie ma to znaczenia? Na ulotce nic nie jest napisane poza tym, że jeśli pominie się dawkę trzeba niezwłocznie podać...
    W tej ciąży jakieś problemy z szybkim myśleniem mam.. :-)

Znów od rana głowa boli, ale mam nadzieje że minie, bo ładny dzień się zapowiada:-)
    Krokodylica wrote:

Dzisiaj na twarzy wywaliło mi 4 ciemnobrązowe plamy. :/ Ponoć to normalne w ciąży. Ale wyglądam tak że ... ech. Szkoda gadać.

Kochana proponuję używać kremów z filtrami UV na buzię, skoro plamy się pojawiły. Jest duże prawdopodobieństwo że znikną na końcówce albo już po rozwiązaniu. Ale teraz co by nie ciemniały i słońce ich dodatkowo nie drażniło, trzeba chronić.
    Niestety hormony szaleją, taki urok naszego stanu :-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena daj znac jak bedziesz miec druga bete!:)

wymodlilalas jak nic:)
    jeszcze dla Daisy musisz wymodlic:)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds mysle, ze rano i wieczorem bedzie ok :)

Sloneczna masz racje, teraz Madzia musi wymodlic dla mnie za pare dni, no bo ja to slabo, nie dam rady ;)

Wczoraj jak robilam w ogrodku to mnie sieklo w brzuchu az sie zlozylam, do tego potem doszedl mega bol glowy ze lezalam w lozku juz przed 20ta :/ po cichutku wymarzylam sobie zeby tak wlasnie wygladalo u mnie zagniezdzenie haha. Tempka po lutce jak widac szybuje, piersi napuchly, sutki bola troche. Wiadomo, ze to po lutce prawdopodobnie, no ale nie mialabym chyba rowno pod sufitem, gdybym nie ludzila sie, ze moze to jednak to. Zamowilam wczoraj ukochane testy z allegro, w domu nie mam zadnego i poki co nie zamierzam kupowac, postaram sie poczekac. Szyjke od wczoraj mam jak nigdy ntz, wkladam palce i od razu tam jest, wiem, ze kazdy cykl ma prawo byc inny, ale slowo honoru jeszcze przez ten rok nigdy tak nie mialam. Czytam rozne opinie, ze wczesna ciaza to wtz, no ale czy nie jest tak ze powinna byc wlasnie ntz i potem sie skracac przez okres ciazy? Eh glupota moja i nakrecanie sie jak co miesiac nie ma konca :) poki co systematycznie kwas foliowy (nie zaznaczam juz na wykresie bo len jestem), lutka 3x2 i estrofem na to moje nieszczesne endo. Oh oby, oby!

Buziaki! Licze ze niebawem bede tu z Wami z nowym suwaczkiem!

Magda_lena88, diamonds lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hcg po ok 48h = HCG-beta ilościowo 185,23 mIU/ml chyba dobre :) teraz już musi być tylko lepiej <3

słoneczna 85, mizzelka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, na pewno bedzie dobrze!:)

musisz tylko sie oszczedzac i nie dzwigac!!!!!!

Daisy kazdy moze sie pomodlic- ja wtedy w szpitalu , jak mi powiedzial lekarz ze serce wolno bije i nie widzi szans to tak sie modlilam...... zeby nie poronic. matko kochana! caly czas w myslach!
    no i jest modlitwa do Sw Rity od spraw beznadziejnych-

jak po kilku dniach serce bilo normalnie to plakalam, bo nie wierzylam!

moze sie ktos z tego smiac...ja sie nie smieje
    :)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ