X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, Sue, święta prawda :) dziękuję :) uspokajam się totalnie, bo taka prawda... każde dziecko indywidualnie w swoim tempie rośnie,raz szybciej raz wolniej, a gdyby było coś nie tak to by zaraz zwrócił uwagę.. więc wyluz tyłka i cieszę się ciążą pełną parą :)

Sue dokładnie, z tego co wiem to karmienie to właśnie nie taki "pikuś" jakby nam sie wydawało.. ale nie wiem jeszcze nie zastanawialam sie nad laktatorem :) niektórym osobom wcale sie nie przydaje :P

rety nie dawno była migrena... 4dniowa a dziś mi ćmi... oby nie to.. prosze prosze... :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ja mam ciśnieniowe bóle głowy, więc Ci z całego serca współczuję :*
    Jak tylko jest niskie cisnienie, to łeb mi pęka, mam wrażenie, że mózg mi się w czaszce nie mieści i każdy ruch boli ;/

Krokodylku, cieszę się, że jest lepiej. Jeszcze kilka dni/tygodni i się uspokoją mdłości :)

Dziś jest piękna pogoda, ja czuję się świetnie, więc zabieram się na lody i spacer do centrum :)

Miłej niedzielki, Mamusie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko mi tez lekarz nie mowil jaki dzidzius duzy- tylko tak bada i mowi ze ok- to ja juz nie wnikam. szyjkie zmierzyl ostatnio pierwszy raz ( a przynajmniej pierwszy raz o tym mi powiedzial) wiec spokojnie.

milej niedzieli:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Sue czekam z niecierpliwością na ten 3msc :) Maluch dają popalić mdłościami i niestety wymiotami po euthyroxie :/ W ogóle to tsh spadło mi do 0,050!!! To poniżej normy a wizytę mam dopiero 16.10:/

Maluchy idę podejrzeć w czwartek i już się nie mogę doczekać a z drugiej strony tak się boję :/ Sue a miałąś jakiś sposób na wymioty po tym euthyroxie? Kurdę ja już prawie 4kg schudłam :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia a mdlosci masz? ja schudlam 7 przy wymio0tach- teraz nadrabiam
    ale brakuje jeszcze 1 kg do wagi wyjsciowej z poczatku ciazy.

na mdlosci mialam opaski seabands-chyba troche pomagaly.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości mam niemiłosierne :/ jak tylko za szybko się podniosę, czy zaraz po jedzeniu jakiś gwałtowny ruch, cokolwiek, zapach nie taki jak trzeba albo jak jestem głodna (czasem nawet tego nie czuję) to jest masakra... czuję jakbym miała zaraz całe wnętrzności wypluć tylko się nie da... normalnie nie do zniesienia...
    Przed chwilą zwróciłam kisiel i pomarańcz :/ No do cholery jasnej... sama nie wiem co jeść, co robić... cieszę się że to już 10 tydz ale z drugiej strony nie mogę sie doczekać kiedy to się skończy :/ za 3 tyg lecimy z mężem za granicę i zastanawiam się jak to zniosę :/

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelciu, niestety po euthyroxie było najgorzej. Później zaczęłam popijać wodą gazowaną (wiem, że się nie powinno popijać, ale inaczej nie mogłam) i był trochę lepiej.
    Powiem Ci, że ja starałam się zasypiać jeszcze na chwilę po prostu, ale nie zawsze to pomagało, bo czasami mnie wymioty zrywały z łóżka ;/

A jaką dawkę euthyroxu bierzesz? Może jest po prostu za wysoka? Najśmieszniejsze jest to, że jak mi endo zwiększyła dawkę, to wtedy przestałam wymiotować ;)

Mnie mdłości i wymioty przeszły w 19 tygodniu, zaczęły się w 10, więc nie jest najgorzej ;)

Ja mimo wymiotów przybierałam na wadze, teraz mam +5kg już ;)

W ogóle - w którym tygodniu zaczyna się 6 miesiąc ciąży?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak jak bym o sobie czytała.. człowiek nie ma ochoty nawet wstać z łóżka...
    a głowa jak pulsuje to od przedniej skroni aż do tyłu głowy najpierw cała głowa a potem "wybiera sobie" stronę i albo prawa albo lewa na kilka dni.
    No ale na szczęśćie dwa dni mi ćmiło i przeszło.... nie wiem jakim cudem..

Słoneczna dokładnie.. jak facet niema zarzutów to nie ma się czym martwić.
    W końcu wie co robi, nie będę go pouczać :)
    Muszę nauczyć się cierpliwości, choć momentami jest ciężko...
    Dziś mam jakiegoś głupiego doła, boje się o dziecko, choć wszystko jest OK...
    ehh taki nasz system, jak nie ma problemu to szukamy na siłę. :(

Jak ten czas leci... Już kolejne miesiące za nami i oby tak dalej! :)
    współczuje tych wymiotów naprawdę...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja tez sie nakrecilam -bo jedna z lutowek odeszla;(i tak mnie to jakos dotknelo...

ale musimy byc dobrej mysli...

ja w srode mam polowkowe.

brzuszek mi rosnie- wydaje mi sie ze codziennie jest wiekszy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mizzelko z tym brakiem cierpliwości to ja ostatnio mam to samo! Z natury jestem bardzo cierpliwa, ale w tej sprawie jakos nie :) chciałabym trzymać dzidzie już na ręku :) pewnie Wy tez :) ale nic trzeba czekać!
    Jutro mam drugie podejście do skanu polowkowego, bo ten pierwszy dwa tyg temu był tak beznadziejny, ze mam nadzieje, ze jutro dowiem sie czegokolwiek :) trzymajcie kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to strasznie smutne, straszne co piszesz o tej dziewczynie! Nawet nie mogę sobie tego wyobrazić!!

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue biorę 88 i 75 na zmianę co drugi dzień... jej jak mnie tak będzie do 19 tyg męczyło to zeświruję :/ Poza tym zastanawaiam się co z tym moim tsh bo spadło mi do 0,050 :/ Któraś się orientuje czy to groźne? Kurdę wizytę mam dopiero za 2 tyg, a tsh mam poniżej normy jak nic :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia na wlasna reke przeciez dawki nie zmniejszysz, chyba ze wcisniesz sie wczesniej do lekarza?

dzis zrobilam sobie sok z antonowek:) najgorsze w tych sokowirowkach jest to ze wlozysz tyle owocow a soczku malo:) a potem tyle zmywania:D kazda czesc- no przynjamniej u mnie tak jest.

ogladam wozki i nie wiem czy kupic tak jak na forum radza jakas gondolke nawet uzywana a potem spaceroweczke lekka? czy kupic 3 w 1? z fotelikiem maxi cosi? mial byc bebetto luca no ale podobno ta spacerowka to beznadzieja jest nawet poprawiony model.

za to jedo fyn bardzo chwala. i sama nie wiem.
    te baby design tez nawet ladnie wygaldaja .

ja nie bede musiala nosic wozka na pietro bo mamy winde wiec nie musi byc super lekki- no ale te akurat ciezkie nie sa.

narazie ogladam- wozek to pewnie koniec grudnia zakupimy

a wyprawke jednak po 25-26 tyg

teraz jest tyle tego ze to nie porblem zamowic -nie chce zapeszac.

jeszcze wytrzymam.......juz tyle wytrzymalam ze pare tygodni mnie nie zbawi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 17:34

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko tak jak pisałam - współczuję, bo wiem co czujesz :* Ja czasami mam tak, że mnie poduszka w głowę boli :)

Słoneczna, ja widziałam ten Bebetto i on mi się strasznie wielki i taki masywny wydaje ;/ Ciężko wybrać, wózek jest ważny, bo będziemy się z dziećmi wozić pod koniec zimy, nie wiadomo jaka będzie pogoda na początku marca ;/ A kto wie, czy nie urodzimy te dwa tygodnie wcześniej. Słyszałam, że ma być zimowa apokalipsa w tym roku ;/
    Miałaś zacząć wyprawkę kupować po połówkowym - zmieniłaś jednak zdanie? :)

Ewelciu, postaraj się może wcześniej iść do tego endo? Jeśli rzeczywiście coś jest nie tak, to powinni Cię przyjąć na cito! W ciąży najlepiej jak TSH jest na poziomie 1-2, więc warto zapytać lekarza. Ja się nie znam na tym, ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to spróbuj iść szybciej do lekarza.

Merida, a jak u Ciebie samopoczucie? Maluszek kopie już mocno? U nas lutówki, które są w 22 tygodniu piszą, że mocno czują maluchy, ja czuje jeszcze bardzo delikatnie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zmienilam zdanie po sytuacji z Olcia.

jeszcze poczekam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tyg! Bardzo delikatne :) Z każdym tyg są mocniejsze :) a w tym tyg to już są intensywne, ale takie przyjemne, na pewno nie są bolesne, bo dzidzia ma pół kg, więc myślę, że jak urośnie jeszcze 3 kg to będzie zabawa ;)

Samopoczucie już lepiej, wymioty się skończyły w końcu. Widzę, że Ciebie też ostro trzymały. Strasznie bolą mnie plecy, to moja główna dolegliwość na tym etapie, ale zawsze coś musi być, więc będzie dobrze :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wymiotuje poki co ( odpukac;) )

Merida na kiedy masz termin?u Ciebie bedzie chlopak cyz dziewczynka?
    masz juz imie?

Ewelcia, ciekawe co u Ciebie bedzie:) fajnie jakby byla parka;)
    W SUMIE TO TEZ MOGLAM MIEC BLIZNIAKI:)

MOZE NASTEPNYM RAZEM WYJDA????:)bo moj dziadek jest z blizniakow- a w sumie podobno wazne jest czy u kobiety w rodzinie byly blizniaki- u meza sie nie liczy

merida17 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna termin wg OM na 25 stycznia, a wg Usg 1 luty :) to nie zapisywalam sie ani do styczniowek, ani do lutowek :) tu chociaż Was znam :)

Plec nieokreslona, bo na badaniu polowkowym dr stwierdził, ze zbyt wcześnie! Prawda taka, ze nawet nie próbował! Dziś jedziemy do innego, to moze sie uda cos zobaczyć :)

Imion przez to tez nie mamy. Dla dziewczynki jest imię robocze ( wszyscy mówią mi, ze bedzie chłopak, ja jedna, ze dziewczynka, to zobaczymy), dla chłopca nie ma.

U nas problem polega na tym, ze imię musi być polskie, ale jednocześnie angielskie :) literowanie w szkole po ang Katarzyna, czy Agnieszka jest trudne, a i tak bedą wołać Agnes :/ Maz jest Krzysztof i doświadczenia wiemy, ze tubylcy nie przyswajaja, a nazwisko jeszcze dłuższe :) staramy sie wpasowac w sytuacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, oby wymioty nie wróciły! Teraz czas na przyjemne sprawy :) kopanie i piastkowanie macicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwaczek to faktycznie stan mojej macicy :) aż dziwnie, ze tak sie zgadza :) taka mała refleksja :)

Chociaż znając życie na badaniu dzidzia bedzie spać :)

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ