X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ale to byloo juz usg polkowkowe czy tylko wizyta?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Słoneczna i reszta - nie kupujcie ręcznych laktatorów! Ja tez myslalam, ze po co kupowac automatyczny, ze reczny raz dwa itp. Powiem Wam, ze katorga jaka przezylam z recznym laktatorem w szpitalu, to masakra i wspominam to do dzis! Przy nawale pokarmu (3 doba) na nic sie on Wam nie przyda! Mowie calkiem powaznie, reka sie BARDZO SZYBKO meczy, nie dacie rady z odciaganiem! Ja karminal tylko 3 tygodnie piersia, ale juz 4 doby wywalilam ten reczny i mialam juz automatyczny. Cichy, spokojny, mala spala a ja sobie odciagalam co tam mialam.

Zastanówcie się :) Ja wiem, ze roznica w kasie jest spora, swoj sprzedalam bardzo szybko za prawie tyle, co kupilam, wystarczy wszystko wyparzyc i tez nie powinnyscie miec z tym problemu. Poza tym licze, ze bedziecie karmic dluzej niz ja.

<3

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy widze ze ciagnie Cie do nas:) jak Twoje wyniki? bierzesz cos na prolaktyne?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciągnie, ciągnie, co zrobić. Nie biorę nic na prolaktynę narazie. Jakoś nie mogę się dowlec do lekarza :/ wiem, wiem ze nie ma co przeciagac, ale jakos mysle ze moze sie uda :/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile masz PRL normalnie? bez obciazania?

widze ze spadek duzy, pewnie na owulacje

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez obciazenia mam 266,1 z norma do 511 czyli ok.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm Mizzelko właśnie, to była zwykła wizyta? U mnie zwykłe też krótkie, ostatnio miałam genetyczne, to wiadomo, długie i dokładne. A następne to chyba dopiero połówkowe będzie takie. Ale lekarza mam super, nie mam co narzekać.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polowkowe mam 8 pazdziernika- czyli praktycznie 22 tydz.

na polowkowym MIzzelko wszytsko dokladnie zrobi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Daisy za informacje. Jesteś druga osoba od której słyszę juz o tym laktatorze,że lepiej kupić automat.
    Chyba też się na taki zdecyduje.
    Słoneczna ja mam Połówkowe dzień po Tobie :-) u mnie będzie 20tc.

słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bedzie 21 tc +3d

mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mizzelko ale to byloo juz usg polkowkowe czy tylko wizyta?
    wizyta wizyta kochana... ale zawsze mierzył itp.. a tu cały miesiąc czekałam żeby zobaczyć dziecko na kilka sekund... trochę jestem rozczarowana.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że będzie! Kochana nie ma innej opcji :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale moze stwierdzil ze zaraz bedziesz miec polowkowe i bedzi e to dokladniejsze badanie. kiedy idziesz na to polowkowe?

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za miesiąc....... ;/ 23.10...

widzę że też bd mieć jak ty ten sam wiek. akurat 21+2d (aby dzien roznicy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:53

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka szybko minie i zobaczysz swojego bobo dokładnie. :)

Dziewczyny to Wy niedługo poznacie płeć swoich bobo. :) (Te co mają połówkowe na początku października). Jakieś przeczucia?

A mój mąż do mnie wczoraj wieczorem mówi "eeee coś z ciebie będzie" a to dlatego że od 2 dni włączył mi się odkurzacz na jedzenie. Ciągle bym żarła. Jeszcze mnie naciąga ale jeść to mi się chce okrutnie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica ja juz wiem ze chlopak!

bo mi na wizycie powiedzial- zawsze mi przyklada sonde i dopochwowo tez cos tam sprawdza. wiec mowil ze chlopczyk:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku dobry znak :)
    ja właśnie jak nie zjem to wymioty murowane... ;/

Słoneczna a pro po wizyty własnie wczoraj aby spr czy mam szyjkę zamkniętą ale nic nie mierzył itp, a myslalam że będzie coś robił. i wczoraj tylko brzuszne USG ale może dlatego że tak na szybko? ciekawe czy przy połówkowym też bd miała dopochwowe czy nie już..

ehh ja aby dalej nic nie wiem, ale macie racje nie ma co beczeć :P
    za miesiąc się dowiem, mam nadzieje ze szybko minie :) tylko żałuję że nie wiem jakie ma np CRL żeby zobaczyć czy prawidłowo urosło czy nie.. bo tym najbardziej się martwiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 16:23

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna aa to nie wiedziałam że już znasz płeć :)

Mizzelka na pewno wszystko jest dobrze i maluszek prawidłowo rośnie bo gdyby coś było nie tak to lekarz by Ci powiedział a tak znaczy że wszystko dobrze. Trochę optymizmu kochana. :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie ;)

Mizzelko, lekarze na tym etapie raczej już nie podają CRL, dzieci rosną w swoim tempie - ludzie też są przecież różnego wzrostu :)
    Generalnie nie zaleca się zbyt często USG w trakcie ciąży, bo nie zbadali jaki jest wpływ usg na dziecko.
    Mój gin też sprawdza tylko czy jest akcja serca i podgląda Małego. Ale też od USG w 12 tygodniu nie wiem jaki Tomek jest duży ;)

Więc no stres, gdyby coś było nie tak, to lekarz na pewno by Ci powiedział :*

Ja połówkowe mam 6.10, to będzie 21 +2 tydz, więc podobnie jak Ty i Słoneczna :)

Krokodylku, ja wymiotowałam do 18 tygodnia ciąży. Czasami mnie jeszcze mdli, najgorzej jest rano, po euthyroxie ;/

Ewelciu, jak Maluszki? Już 9 tydz, jeszcze troszkę i będzie 2 trymestr, a później to już z górki:)

Moja koleżanka niedawno urodziła synka i też ma laktator elektryczny, po porodzie będziemy mieć mało siły, często też dojdzie frustracja z powodu pokarmu, więc po co jeszcze się męczyć z laktatorem. Ja sobie kupię w aptece Gemini, razem z termometrem i innymi rzeczami stricte medycznymi, więc będzie od razu taniej z przesyłką ;)

Właśnie robię kawę, zasiadam na balkonie z książką "Ciężarówką przez 9 miesięcy". We Wro dziś słonko piękne, więc trzeba skorzystać :)

Dziś 20 tydzień! Ależ to zleciało :)

mizzelka, słoneczna 85, Ewelcia, Gosiak lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u mnie jak by lekka poprawa. Zobaczymy, mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ