X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko pewnie sie juz dowiesz- chyba ze sie odwroci:)
    to ciezko z tymi migrenami. ja tez czasme mam straszny bol ale masuje olejkiem i leze az przestanie.

kurcze caly czas czytam o wozkach - wiem, ze jeszcze czas ..
    bylam w smyku ogladac i podobal mi siue ten bebetto luca bo fajny taki i zgrabny

ale czytalam ze ktos byl niezadwolony ze spacerowki.
    musze jeszcze to sprawdzic.

bo juz zaraz polowkowe i bede po malutku robic wyprawke, przywioze czesc ubranek po bratanku tylko prac to jeszcze nie bede- pewnie w grudniu poszykuje zeby Macius czul ze jest swieze i pachnace:)

a czesc rzeczy bede zamawiac przez neta- w sklepie As planeta i na allegro tez sprzedaja. mysle ze tam dobre ceny sa

wypatrzylam tam fotelik bujaczek fishera i duzo taniej niz w smyku
    no a przy okazji butelki zamowie

a wlasnie bedziecie zamawiac laktator? ja mysle zeby zamowic zwykly reczny ( widzialam tam canpol z taka pompoka za jakies 40 zl) i mysle kupie taki w razie czego zeby odciagnac pokarm

nie jakies drogie i automatyczne.

rozpisalam sie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe :) ale cieszę się już myślisz o wyprawce i się nie boisz jej robić :) Będzie wszystko dobrze :)
    ja na razie się nie rozglądalam bo po prostu nie miałam czasu :(
    ale mam nadzieje że powoli sobie coś wybiorę :)

mam nadzieje że wszystko bd dobrze aby na wizycie :) i urosło tak jak trzeba :) i będę najszczęśliwsza na świecie <3 :) a płeć to już jakoś mało ważna się dla mnie zrobiła :D serio :D ciekawa może i jestem ale bardziej tego czy dobrze urosło czy nie... Czy aby wszystko Ok :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie robie ale mysle po polowkowym cos juz kupie- chociaz skarpetki:)
    a po 25 tyg to juz te wszytskie obcinaczki do paznokci, szczotki, butelki- po malu bedzie trzeba zbierac.

:)

narazie ogladalam ale piekne te rzeczy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę, żeby po połówkowym zacząć kupować. Chce żeby mi doktor jeszcze raz płeć potwierdził :-)
    Ja ogólnie nie wierzę w zabobony. A szkoda mi potem w lutym wywalić ileś tam kasy na raz. Jeszcze w lutym idziemy na wesele siostry mojego Męża. I trzeba jej co najmniej tysiaka dać. Dlatego ja wolę zacząć trochę szybciej.

Mizzelko , nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze i Maleństwo uroslo tyle ile potrzeba ;-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to siedzę w poczekalni do endokrynologa juz godzinę temu miałam umówiona wizytę a jeszcze jedna baba jest przede mną i pewnie jeszcze z 40 minut tu posiedzę :-/
    Tyłek mnie już boli i w ogóle słabo się jakoś czuje. Nie chce mi się tu czekać :-/ masakra jakaś

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ostatnio u gina tez dlugo siedzialam bo byl poslizg- ktos stal w korku a to jeszcze cos ( w sumie takie osoby powinny byc przyjete na koncu wobec tego)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ciezko mi Was bedzie nadrobic znowu, bo mnie troszke nie było.

Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki:) i staraczki ktore tu zagladaja rowniez;)

co do laktatora polecam sanity lux z zielona pompką, rewelka zawsze polecam na oddziale...lepsze niz aventy itd. no i tańszy :)

z powodu mojego zastoju, przedostatniej nocy dostałam silnych bóli pleców, brzucha itd... zwlekałam, pojechalismy wieczorem do szpitala..pobadali,usg zrobili..chcieli zostawic ale chcialam isc do domku.
    Zastoj jest dalej plus chyba zakażenie ukladu moczowego. Dostalm leki: furagin, magnez i b6, no spa- mam brac dalej... jak nie przejdzie to lezec do szpitala..:| antybiotyk w żłke i kroplówki :|
    pozyjemy zobaczymy...

mam nadzieje, ze Wy zdrowe i Wasze Bobaski rowniez <3 <3

10.10. nastepna wizyta i mam przed nia zrobic test obciazenia glukoza ..omg:P bedzie rzyganko?:P

byle do konca;)

ps. chyba mam wybrany wozek juz;) termometr i kilka rzeczy:P
    ale jeszcze nie kupione, tylko są w planach:)

relge6yd309xm1zq.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo mi się miło zrobiło jak znalazłam na majówkach post że sprawdzasz czy żyję :P Dziękuję :*

Żyję dziewczynki ale jest mi tak ciężko. Maluchy dają w kość po maksie. Rano wymioty - głównie po euthyroxie, potem cały dzień mdłości, bóle pleców, ból brzucha taki miesiączkowy - raz mocniejszy raz słabszy... generalnie jakbym miała przewlekłą grypę żołądkową :/ Starałam się do Was zaglądać i podczytywać ale czasem przy kompie jestem w stanie usiedzieć max 20 min więc nadrabiam zaległości w majówkach. Cieszę się że u Was wszytsko w porządku... ja już nie mogę się doczekać kiedy zacznę szykować wyprawkę, oglądać wózek dla bąbli i takie tam... bo a co dopiero kiedy poczuję ruchy i dowiem się czy to będą dwie damy czy dwóch dżentelmenów :) Pozdrawiam

Daisy, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia dbaj o siebie, juz 9 tydz - wszytsko sie uda i bedzie dobrze.

Mdlosci niestety trzeba przeczekac.

ja np dzis znowu zwymiotowlaam zolcia no i te torsje- sporadycznie mi sie juz to zdarza na szczescie no ale zdarza sie.

Groszku Ty tez uwazaj.

a jaki wozek wybralas? ( ja tez wsyztsko ogladam narazie- bez zakupow:))

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Zaglądam do Was.
    Trochę jestem przerażona że w takich zaawansowanych ciążach jeszcze męczą Was wymioty. :/ Miałam nadzieję, że mi przejdzie w II trymestrze a tu takie historie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze Tobie przejdzie! jest lepiej !!!! mowie, ze tak ok 15 tyg lepiej sie czulam, a wymioity tylko rano zolcia.

teraz co pare dni mi sie zdarzylo. Da sie zyc:)

Krokodylica- tak sie nam trafilo.

podobno takie ciaze sa silne:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie wiedzialam, ze jestes z Wawy!

dopiero dzis w watku o ginekologach zobaczylam, ze pisalas.

i gdzie wybralas lekarza? z ktorego szpitala??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mam lekarza ze szpitala Orłowskiego na Czerniakowskiej. Ponoć ciąże bliźniacze to ich ulubiony numer :) Lekarz genialny - jak trzeba rysuje mi na kartce :) Trochę mnie przeraża ten szpital bo taki szary i w ogóle ale przecież nie wnętrza a opieka jest najważniejsza. Mają neonatologię dziecięcą na wysokim poziomie więc maluchy będą miały dobrą opiekę :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybralam Praski- tam lezalam wtedy jak krwawilam.

w srodku to jak z filmu Czas honoru:) no ale da sie zyc:)

nie chodzi zeby bylo ladnie- mam nadzieje ze szczesliwie urodzimy

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh nadal nic nie wiem...szybko zrobił wizyte aby zmierzył serce... nawet CRL nie mierzył i aby zapytał czy nic mi nie dokucza, dał skierowanie i do widzenia..
    wkurzylam sie bo tyle km a nawet nie wiem jak urosło... no w szoku jestem.
    ale pytalam o plec itp a on mowi ze za miesiąc wszystko dokładnie zmierzy i sprawdzi i powie.. bo bd dłuższe USG.. no trudno i znów czekanie...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku trzymam kciuki za Was i za wasze zdrowie <3

Ewelcia, Krokodylica współczuje, żeby aby wam szybko minęło... eh biedne :(

Krokodylica, Ewelcia lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ewunn.jpg
    jedyne zdjęcie co dostałam...

Rybeńka, merida17, Daisy, Ewelcia, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko moze nie bylo widac plci.

zaraz bedziesz miec polowkowe- moze nie chcial naswietlac tyle skoro zaraz bedzie dlugie i dokladne badanie. nie wiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Mizzelko Ciebie rozumiem! Po moim badaniu połówkowym byłam tak zła, jak nigdy! O zdjęciu nawet nie było mowy! Nie stresuj się, bo na pewno wszystko jest dobrze ;) inaczej być nie może :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie fajnie, że tak wyglądają Twoja wizyta :-(
    Co do crl to mi lekarz tez juz tego nie mierzy, tylko obwód głowy, brzuszka i kość udowa. Wydaje mi się, że tak im na tym etapie jest łatwiej pomierzyc.
    Ale zdjęcie Majestwa cudne! :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ