X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watek umarl smiercia naturalna?;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Watek umarl smiercia naturalna?;))

szkoda:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę póki pamiętam wszystko po wizycie.
    Hasła na fb zapomniałam, na pocztę na razie nie mogę się zalogować.
    To napiszę co pamiętam po dzisiejszym neurologu ;-)

Po pierwsze to warto było tyle czekać. Alicja została dokładnie obejrzana ,oceniona, zbadana. Trwało to pół godziny te wszystkie obroty, rozmowy między nią a panią dr.

Mamy lekką asymetrię. Domyslałam się bo nie trudno zauważyć, że Ala ma bardziej spiętą prawą rączkę od lewej. No i przy obrocie z pleców na brzuch (oczywiście nie sama tylko z pomocą ) wygina się trochę w łuk i główka odchyla się do tyłu. A to nie jest prawidłowe.Więc mamy iść na rehabilitacja żeby wzmocnić i rozluźnić stronę prawą.

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę pisała po trochu, bo się wkurze jak mi zje posta.
    A więc cd. :-)

Pani dr tym mloteczkiem co ją obstukiwała (czego Ala w ogóle nie odczuła bo robiła tak delikatnie,) wodziła jej przed oczami.
    No ale Ala jak zobaczyła jej (pani dr buzię) nie potrafiła się skoncentrować na tym mlotku tylko cały czas się uśmiechała i głużyła.
    Nauczona wizytą Słonecznej wzięłam biało czarną grzechotke i tą Alicja zauważyła i wodziła za nią.
    Choć i tak w końcu wolała twarz pani dr.
    No i lekarz powiedział, że ona jjest"bardziej spoleczna" czyli woli ludzi i na nich się koncentruje niż zabawki. I nie jest to nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 13:49

udana, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego co do umiejętności dzieci w tym wieku.
    Mogą ale nie muszą przekręcić się z pleców na bok/ wcale nie na brzuch. A jeśli już to trzeba obserwować czy nie odwiedzona jest przy tym główka, bo może to świadczyć o wzmożonym napięciu (tak jak "ulubienie" przez dziecko jednej strony i patrzenie, obkrecanie się w nią tylko w większości itp)

Powinny głużyć.

Skupiać wzrok na twarzy i/lub przedmiocie. Odpowiadać na uśmiech osoby pochylającej się nad nią/z tym że usmiechamy się do dziecka bez słów. Ma odpowiedzieć uśmiechem na naszą niema mimikę/

Dziecko powinno wkładać rączki do buzi. Najlepiej złożone, dotykające się. Nie zabierać.

Może trafiać w zabawkę jak wisi nad nim na pałąku ale nie musi jej łapać ani tym bardziej bawić się nią. Dobrze w tym wieku jak ją zauważy i próbuje dotknąć.

To tyle co na ten czas zapamiętać zdołałam.

A i karuzela w łóżeczku raz z jednej raz z drugiej strony albo kłaść odwrotnie dziecko, żeby nie przekrecalo się tylko w jedną stronę oglądając co tam nad nim fruwa :-)

Spróbuję odzyskać hasło i zalogować się.
    Ale na ten czas będziemy korzystać z pięknej pogody.
    Miłego dnia dziewczyny, jeśli tu jeszcze zagladacie.
    Wybaczcie błędy, ale to telefon mnie poprawia i próbuje myśleć za mnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, pisz jak tam Twoje starania. :-)
    Pamiętam i kciukam żebyś została tegoroczną czerwcowo lipcową testerką i pociagneła wraz z innymi dziewczynami ten wątek.
    Bo jest jak najbardziej aktualny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! No i polecała mi Pawła Zawitkowskiego- publikacje, kanał, stronę żeby zgodnie z jego wskazówkami pielęgnować dziecko :-)

To tak mi się przypomniało.

Prosty sposób żeby sprawdzić samodzielnie w domu wzmożone napięcie.
    Położyć na brzuch i delikatnie przytoczyć na plecy.
    Jak dziecko w tym ruchu jest proste tzn. głowa i tłów w jednej osi jest dobrze.
    Jak głowa się odgina w tył przy przewrocie jest problem, który warto skonsultować z neurologiem bądź rehabilitantem :-)

U Ali właśnie w jedną stronę przy obrocie jest super, a przez prawe ramię się gnie do tylu glowa. No nic.
    Spróbujemy się zapisać na NFZ a do tego czasu umówimy się z jakąś panią prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds super ze wizyta udana:) rehabilitacja na pewno pomoże:)
    A moje starania trwają i będą trwać do skutku! Dziękuję za pamięć i kciuki:)

diamonds lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, trzymam cały czas za Ciebie kciuki!
    Diamonds, dobrze, że byłaś i że tyle wiesz - dzięki za przekazanie wiedzy :)
    U nas wszystko ok, jutro wybieramy się po raz pierwszy z Janeczką na basen - a właściwie tata z nią idzie. A ja tylko jadę z nimi do towarzystwa. Trzymajcie kciuki, żeby się jej spodobało :)

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Nasza Mała Kluseczka <3

awb1pi.jpg

pozdrawiamy :)

Ps: dziękujemy za pamięć :) więcej info. w pamiętniku ;)

Sue, Gosiak, udana, słoneczna 85, mizzelka, Daisy, merida17, Rybeńka, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dziękuję i trzymam kciuki za udany pobyt na basenie;)
    Madziu jak szybko rośnie ta wasza mała kluseczka:)powodzenia obyscie jak najszybciej wyszli do domku we trójkę:)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj odgina glowke bo sie kreci do przewrocenia. Zobaczymy jak u nas

Czyli mlotek i u was bee;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hop hop jest tu kto?
    Pogoda piękna to nikt nie siedzi na necie i bardzo dobrze!
    A u mnie coś dziwnego bo temperatura ciągle na niskim poziomie,czyżby bezowulacyjny cykl:( ale jajniki grają marsza to może jeszcze przed..
    A i umówiłam się do kliniki naprotechnologii na 1 lipca.

pozdrawiam cieplutko i miłego długiego wekeendu życzę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Udana, ja sie dalej urlopuje, ale powiedz kiedy zaciskac mocniej kciuki :)

Zarabista pogoda jest ;) a moja cora ma już 4 miesiące :)

Gosiak, udana, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko witaj:) zazdroszczę urlopu i najlepszego z okazji kolejnego miesiąca Zojki:)
    A oo kciuki proszę do skutku;)

merida17 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem i patrze ze prawie juz rok od zalozenia watku. Czas szybko leci.
    Ciekawe co u Rybenki? Dziwnie zniknela

udana, diamonds lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Kasia1987. Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Jestem tutaj nową osobą :) W ogóle to jest to moje pierwsze takie forum :) Chciałabym dzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami. Czekam na dogodny termin aby wykonać test.

ex2b3e5ekhc9nlpd.png

20140830290117.png
  • Kataleja Debiutantka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem nowa. Trafiłam tutaj szperając po necie i tak mi się u Was spodobało, że postanowiłam do Was dołączyć :)

Niestety nie znalazłam wątku gdzie mogłabym się przedstawić więc robię to tutaj. Poprawcie mnie jak coś ;)

Coś o mnie... Czerwiec jest pierwszym miesiącem naszych z mężem starań o dzidziusia.
    Moje cykle przeważnie trwaja 28-29 dni ale bywa że rozciągają się 26-32 dni. Wiem kiedy mam dni płodne ponieważ wyraźnie je odczuwam od kilku lat. W tym cyklu przytulaliśmy się tak, żeby się udało :) później w ok 18 dc odczuwałam straszny ból a raczej kłócie jakby w prawym jajniku trwający ok pół godz.
    Dziś mam 25 dc i czekam cierpliwie... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny życzę wam powodzenia oby się udało za pierwszym razem:)
    Reszta dziewczyn już tuli swoje dzieciaczki tylko ja jeszcze "walczę"...

pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Wpadlam sprawdzić Udana co u Ciebie?! Jak samopoczucie w tym miesiącu?! Trzymam ciagle trzymam! ;) Pijesz winiacza?!

A przy okazji widzę dwie nowe koleżanki :) dajcie znać, jak Wasze starania i testowania :)

My jeszcze ciagle urlopujemy sie, to czasu mało na wszystko!

Gosiak jak basen?! Bedzie/jest wiecej prób, czy chwilowo jednorazowa sprawa!?
    Janeczka lubi kąpiel?! Zojka uwielbia i tak myśle, by ja zabrać po powrocie tez na wielkie wody :)

Pozdrawiam!!!! ;)

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ