Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiszę póki pamiętam wszystko po wizycie.
Hasła na fb zapomniałam, na pocztę na razie nie mogę się zalogować.
To napiszę co pamiętam po dzisiejszym neurologu
Po pierwsze to warto było tyle czekać. Alicja została dokładnie obejrzana ,oceniona, zbadana. Trwało to pół godziny te wszystkie obroty, rozmowy między nią a panią dr.
Mamy lekką asymetrię. Domyslałam się bo nie trudno zauważyć, że Ala ma bardziej spiętą prawą rączkę od lewej. No i przy obrocie z pleców na brzuch (oczywiście nie sama tylko z pomocą ) wygina się trochę w łuk i główka odchyla się do tyłu. A to nie jest prawidłowe.Więc mamy iść na rehabilitacja żeby wzmocnić i rozluźnić stronę prawą.udana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBędę pisała po trochu, bo się wkurze jak mi zje posta.
A więc cd.
Pani dr tym mloteczkiem co ją obstukiwała (czego Ala w ogóle nie odczuła bo robiła tak delikatnie,) wodziła jej przed oczami.
No ale Ala jak zobaczyła jej (pani dr buzię) nie potrafiła się skoncentrować na tym mlotku tylko cały czas się uśmiechała i głużyła.
Nauczona wizytą Słonecznej wzięłam biało czarną grzechotke i tą Alicja zauważyła i wodziła za nią.
Choć i tak w końcu wolała twarz pani dr.
No i lekarz powiedział, że ona jjest"bardziej spoleczna" czyli woli ludzi i na nich się koncentruje niż zabawki. I nie jest to nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 13:49
udana, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDo tego co do umiejętności dzieci w tym wieku.
Mogą ale nie muszą przekręcić się z pleców na bok/ wcale nie na brzuch. A jeśli już to trzeba obserwować czy nie odwiedzona jest przy tym główka, bo może to świadczyć o wzmożonym napięciu (tak jak "ulubienie" przez dziecko jednej strony i patrzenie, obkrecanie się w nią tylko w większości itp)
Powinny głużyć.
Skupiać wzrok na twarzy i/lub przedmiocie. Odpowiadać na uśmiech osoby pochylającej się nad nią/z tym że usmiechamy się do dziecka bez słów. Ma odpowiedzieć uśmiechem na naszą niema mimikę/
Dziecko powinno wkładać rączki do buzi. Najlepiej złożone, dotykające się. Nie zabierać.
Może trafiać w zabawkę jak wisi nad nim na pałąku ale nie musi jej łapać ani tym bardziej bawić się nią. Dobrze w tym wieku jak ją zauważy i próbuje dotknąć.
To tyle co na ten czas zapamiętać zdołałam.
A i karuzela w łóżeczku raz z jednej raz z drugiej strony albo kłaść odwrotnie dziecko, żeby nie przekrecalo się tylko w jedną stronę oglądając co tam nad nim fruwa
Spróbuję odzyskać hasło i zalogować się.
Ale na ten czas będziemy korzystać z pięknej pogody.
Miłego dnia dziewczyny, jeśli tu jeszcze zagladacie.
Wybaczcie błędy, ale to telefon mnie poprawia i próbuje myśleć za mnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA! No i polecała mi Pawła Zawitkowskiego- publikacje, kanał, stronę żeby zgodnie z jego wskazówkami pielęgnować dziecko
To tak mi się przypomniało.
Prosty sposób żeby sprawdzić samodzielnie w domu wzmożone napięcie.
Położyć na brzuch i delikatnie przytoczyć na plecy.
Jak dziecko w tym ruchu jest proste tzn. głowa i tłów w jednej osi jest dobrze.
Jak głowa się odgina w tył przy przewrocie jest problem, który warto skonsultować z neurologiem bądź rehabilitantem
U Ali właśnie w jedną stronę przy obrocie jest super, a przez prawe ramię się gnie do tylu glowa. No nic.
Spróbujemy się zapisać na NFZ a do tego czasu umówimy się z jakąś panią prywatnie.
-
nick nieaktualny
-
Udana, trzymam cały czas za Ciebie kciuki!
Diamonds, dobrze, że byłaś i że tyle wiesz - dzięki za przekazanie wiedzy
U nas wszystko ok, jutro wybieramy się po raz pierwszy z Janeczką na basen - a właściwie tata z nią idzie. A ja tylko jadę z nimi do towarzystwa. Trzymajcie kciuki, żeby się jej spodobałoudana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhop hop jest tu kto?
Pogoda piękna to nikt nie siedzi na necie i bardzo dobrze!
A u mnie coś dziwnego bo temperatura ciągle na niskim poziomie,czyżby bezowulacyjny cykl:( ale jajniki grają marsza to może jeszcze przed..
A i umówiłam się do kliniki naprotechnologii na 1 lipca.
pozdrawiam cieplutko i miłego długiego wekeendu życzę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem nowa. Trafiłam tutaj szperając po necie i tak mi się u Was spodobało, że postanowiłam do Was dołączyć
Niestety nie znalazłam wątku gdzie mogłabym się przedstawić więc robię to tutaj. Poprawcie mnie jak coś
Coś o mnie... Czerwiec jest pierwszym miesiącem naszych z mężem starań o dzidziusia.
Moje cykle przeważnie trwaja 28-29 dni ale bywa że rozciągają się 26-32 dni. Wiem kiedy mam dni płodne ponieważ wyraźnie je odczuwam od kilku lat. W tym cyklu przytulaliśmy się tak, żeby się udało później w ok 18 dc odczuwałam straszny ból a raczej kłócie jakby w prawym jajniku trwający ok pół godz.
Dziś mam 25 dc i czekam cierpliwie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie!
Wpadlam sprawdzić Udana co u Ciebie?! Jak samopoczucie w tym miesiącu?! Trzymam ciagle trzymam! Pijesz winiacza?!
A przy okazji widzę dwie nowe koleżanki dajcie znać, jak Wasze starania i testowania
My jeszcze ciagle urlopujemy sie, to czasu mało na wszystko!
Gosiak jak basen?! Bedzie/jest wiecej prób, czy chwilowo jednorazowa sprawa!?
Janeczka lubi kąpiel?! Zojka uwielbia i tak myśle, by ja zabrać po powrocie tez na wielkie wody
Pozdrawiam!!!!diamonds lubi tę wiadomość