Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowe testerki! Jak chcecie poznac wiecej dziewczyn testujacych na biezaco to znajdziecie je na ovufriend. Tam tez macie watki dotyczace staran itd
U nas pierwsza drzemka:)
Rowno rok temu zalozylam watek:) juz wiedzialam ze jestem w ciazy:)udana, Daisy, Agnieszka0812, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeridko u mnie bez zmian dalej się staramy,ten cykl mi się wydłużył więc jeszcze trwa, 20dc byłam u lekarza powiedział ze widzi pęcherzyk 15mm wiec mówił żeby działać i śluz był wodnisty i ból owulacyjny, ale mam wrażenie że nic z tego bo czuje się jak zawsze przed @ i teraz jak zawsze mam śluz grudkowaty:( ale za kciuki dziękuję.
A co do winiacza to na początku piłam teraz nie bo mi się miód skończył a bez tego ani rusz, no i działał na mnie przeczyszczająco;)
Długi ten wasz urlop:)
Właśnie dziś ten wątek obchodzi pierwsze urodziny:)
Gosiak Najlepszego Szczęścia dla Janeczki z okazji ukończonych 4 miesięcy:*
Niesamowite że dzieci tak lubią wodę
merida17, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaneczko!! Wszystkiego Najlepszego!!!!
Oj, w takim razie chyba trzeba sie wybrać na basen i zobaczyć reakcje Zojki
Z wanny mogłaby nie wychodzić
A jak uszka!? Moczy je całe? Sa jakies problemy? Jakos tak mnie to zastanawia
Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Udana!
To za ten cykl kciukam, a gdyby cos to macie umówioną wizytę u specjalisty teraz?
Dobrze pamietam?!
Tak mieliśmy wizytę 30.06 ale nam przełożyli na 3.07
Od następnego cyklu przestaje się obserwować o ile mi się uda,bo to mnie za bardzo stresuje:(
a teraz już boli mnie brzuch jak na @merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
merida17 wrote:Janeczko!! Wszystkiego Najlepszego!!!!
Oj, w takim razie chyba trzeba sie wybrać na basen i zobaczyć reakcje Zojki
Z wanny mogłaby nie wychodzić
A jak uszka!? Moczy je całe? Sa jakies problemy? Jakos tak mnie to zastanawia
Edit znalezione:
Kiedy wypisywali mnie ze szpitala, przyszla do nas polozna i na nasze pytanie odnosnie uszu odpowiedziala, zeby nie demonizowac tego ich moczenia. Bo gdyby woda w uszach szkodzila, to nie byloby basenow. Powiedziala tez, ze to nie chodzi o zmoczenie uszu, tylko o to, jak sie postepuje potem, tzn. chodzi o to, zeby dziecka nie przewialo, zeby nie dostalo zapalenia uszu.
To ja może napiszę, jak to wygląda od strony fachowca, czyli laryngologa, jakim jest moja mama. Absolutnie moczyć! I dorośli i dzieci powinni w taki naturalny sposób przepłukiwać uszy. Woda rozmiękcza woskowinę, która sobie wypływa bez zbędnych zabiegów. Dobrze jest też od czasu do czasu wkroplić do uszka odrobinę parafiny w płynie.
Natomiast trzeba pamiętać o tym, żeby uszka dobrze wytrzeć ręcznikiem. Od czasu do czasu przy smarowaniu buźki potraktujmy kremem również uszy z zewnątrz - o tym się nie pamięta, ale to tak samo jak buźka skóra narażona na ew. wysuszenie, czy mróz.
uszka dzieciątka do pierwszego roku życia nie należy głęboko czyścić, tylko zbierać woskowinę widoczną w małżowince. dzięki temu jest ono naturalnie chronione przed wodą i wiatrem. dlatego też nic się strasznego nie dzieje gdy je zamoczymy i potem osuszymy. również wiatr nie jest powodem zapalenia uszka tylko ulewanie pokarmu który dostaje się do kanalików lub nieleczony katarek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 21:05
diamonds, merida17, udana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySporo tu nie zaglądałam
Co do moczenia uszu, wstyd ale nie wiedziałam że to coś złego.
Starszej moczyłam. Alicji teraz też, w zasadzie od początku. Bo jak ją podtrzymuje jedną ręką to ona głową macha i moczy je. w tym czasie ją myję drugą.
Agacie nic nie było, tej teraz też nie jest. Więc chyba nie ma co panikować
Ale Wy serio nie moczycie tych uszu? Jak to zrobić? Pewnie jakieś gadżety do mycia do wanienki są potrzebne?
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUdana
jak tam u Ciebie?
Podpatrzyłam wykres i może tam się coś dzieje
Póki nie ma @ jest nadzieja
Chwal się czy robiłaś sikanca
Zostaniesz matką chrzestną wątku i poprowadzisz przez kolejny rok z innymi
&&&&&&& ♡merida17, Gosiak, udana lubią tę wiadomość