X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że brałam wiesiołek i magnez brałam tzn w tym cyklu nic nie biorę prócz bromka i kwasu. lubrykantów nie stosuje.Zobaczymy co powie lekarz za tydzień:) dzięki:)
    a wiecie o co chodzi z tą aglutynacją?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,
    Nie mam, jak zgooglowac, ale wydaje mi sie, ze aglutynacja jest wtedy, jak grono plemników zbiera sie w kupie i zamiast robić swoje zachowuja sie, jak panowie w pubie spuszczeni ze smyczy ;)
    Robią grupki, kręcą sie bezsensu, piją piwo i plotkuja, ale pożytku z tego nie ma ;)

Wydaje mi sie, ze nieliczne sa niegroźne, pod warunkiem, ze pozostałe plemniki sa ruchliwe i znają sie na robocie :)

U nas na bank była wit C i salfazin (człowiek zapomina powoli), by "uplynnic" wojsko :) i zapobiegać kolkom plotkarskim :P

Prosze poprawić, jeśli sie pomylilam ;)

My dziś mamy 20 tyg!!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:18

słoneczna 85, Daisy, udana, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to takie zlepianie plemnikow. Wtedy daja cos na rozrzedzenie nasienia

merida17, udana, diamonds lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny żadne google nie umie tak wyjaśnić jak wy:)

merida17, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gdzie chodzicie na basen??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Gosiak gdzie chodzicie na basen??
    Do aquaparku - szkoła: http://naszedziecko.com.pl
    BTW. Pisałam, że w tę sobotę moja córunia robiła pierwsze próby nurkowania? I obyło się bez płaczu żadnego - za 5-tym razem przepłynęła ok. 1m! :)
    Jestem z niej strasznie dumna :D

diamonds, udana, merida17, czekaja lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Do aquaparku - szkoła: http://naszedziecko.com.pl
    BTW. Pisałam, że w tę sobotę moja córunia robiła pierwsze próby nurkowania? I obyło się bez płaczu żadnego - za 5-tym razem przepłynęła ok. 1m! :)
    Jestem z niej strasznie dumna :D

Gratulacje dla Janeczki :-) dzielna dziewczyna.
    A poza pieluszkami do pływania ręcznikiem bierzesz coś jej. Jakieś rękawki koło czy po prostu trzymasz ją w rękach?
    Chyba, że pływa z instruktorem bez Ciebie?

Muszę się zmobilizować i zapisać nas na basen jeśli tylko będą takie zajęcia w wakacje. Żeby nie przegapić tego momentu, kiedy jeszcze dziecko potrafi wytrzymać oddech pod wodą. Później trudniej już nauczyć.
    Jaka jest u Was temperatura wody?
    Bo tu czytałam, żeby przyzwyczajać dziecko do chlodniejszych kąpieli w domu w temperaturze ok 32°C co kiepsko widzę :-/ ale może nie będzie źle. Warto spróbować, jak nie zrobię to się nie przekonam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,
    coraz bliżej Waszej wizyty :-)
    Jakby się lekarz pytał, czy wręcz co to ta aglutynacja :-) to już Ciotka Merida Ci pięknie wyjaśniła :-p
    Sam doktor lepiej by pewnie tego nie ujął :-D

udana, merida17 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gratulacje dla Janeczki :-) dzielna dziewczyna.
    A poza pieluszkami do pływania ręcznikiem bierzesz coś jej. Jakieś rękawki koło czy po prostu trzymasz ją w rękach?
    Chyba, że pływa z instruktorem bez Ciebie?

Muszę się zmobilizować i zapisać nas na basen jeśli tylko będą takie zajęcia w wakacje. Żeby nie przegapić tego momentu, kiedy jeszcze dziecko potrafi wytrzymać oddech pod wodą. Później trudniej już nauczyć.
    Jaka jest u Was temperatura wody?
    Bo tu czytałam, żeby przyzwyczajać dziecko do chlodniejszych kąpieli w domu w temperaturze ok 32°C co kiepsko widzę :-/ ale może nie będzie źle. Warto spróbować, jak nie zrobię to się nie przekonam :-)
    Nic więcej nie biorę, trzymam ją w rękach, instruktor dokładnie pokazuje jak trzymać. Sam instruktor też czasem z Janeczką ćwiczy - nasza grupa liczy 5 dzieci, czasem na zajęciach jest tylko trójka.
    Nasza w domu się kąpię w temp. 38 stopni i na basenie nie ma żadnego problemu z temp.
    Ani razu się nie skrzywiła nawet, jest strasznie zafascynowana wodą, innymi dziećmi, kaczuszkami, które pływają, itp...
    O właśnie, przypomniało mi się, że miałam jej zamówić kaczuszkę do kąpieli ;)

udana lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Koniecznie kaczuszki :)
    Zojka ma całe 12-kaczuszkowe stadko i drugie tyle innych zwierzatek morskich :)
    Zafascynowana nimi bardzo :) kapie sie w "dorosłej" wannie, to na szczęście wszyscy sie w niej mieszczą ;)

A ostatnio bywa jeszcze piana :)

Gosiak, udana, słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W doroslej wannie ? Wow;)

merida17 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana

Dziś mieliście wizytę w klinice?
    Jakie zatem wieści?
    Zlecenia, badania?
    Jakiś konkretny lekarz, podobał się czy bez przekonania?
    Pisz :-) teraz rzadko zaglądam bo ciepło i korzystamy z lata :-) ale cały czas myślę o Tobie :-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam pytanie jakie termometry polecacie jeśli chodzi o bezdotykowy bo takim chyba łatwiej zmierzyć temp. Maluchowi. Z góry dziękuję za odp.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my tez korzystamy z dni wolnuch wiec opisze tak ogolenie a jutro konkretniej:)bylisty na wizycie i jesteśmy bardzo zadowoleni.lekarz konkretny mamy się starać bo mam pecherzyk 19 mm wiec mozliwa owulacja w ciagu 3 dnii mam badać śluz bo mieliśmy też spotkanie z trenerem naprotechnologii.jestesmy tez lzejsi o tysiąc sto czterdzieści zł:ddokładniej opiszę jutro buziaki:)

Gosiak, merida17 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pyt dot termometru.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt nie zagląda. ..

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja dużego doświadczenia nie mam ale jak pilnowalam dzieci to w każdym domu były termometry bezdotykowe tylko jeden był taki ze do uszka się go wkładał ale nie był zbyt dobry bo dziecko się kręciło i ciężko zmierzyć. niestety nie pamiętam jakiej firmy były te bezdotykowe chyba misure
    pozdrawiam

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam microlife 100, słoneczna microlife 150.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda!Ja też mam 150, ale w naszym małym gronie zdania na ten temat są podzielone ;) osobiście jestem na nie ;) ale drugie tyle jest na tak ;)więc może mój model średnio się sprawdził ;) innych nie próbowałam.

Udana, ja też czekam na relację :) dobrze, że dzieje się coś konkretnego i można działać pod okiem fachowca ;) o kasie to nawet nie mów!

Uciekam spać, więc dobrej nocy dla wszystkich :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak:
    Najpierw lekarz zrobił z nami wywiad, potem zlecił badania hormonów i nasienia. Następnie byliśmy na spotkaniu z trenerem naprotechnologii (to była kobieta)która tłumaczyła nam jak badać śluz tylko na zewnątrz i żadnych pomiarów tepm. i w jaki sposób mój M ma mi w tym pomagać:)Jak już były wyniki znowu do lekarza, zbadał mnie,zrobił USG i dopiero zaczął mówić co mamy robić:) jeśli chodzi o M to ma za powolne wojsko i te nieszczęsne aglutynacje, pewnie jakiś stan zapalny u mnie lub u M,ale lekarz twierdzi że to nie tragedia że jest nawet dobrze. a u mnie TSH,fT4,PRL,TOXO M,TOXO G,Anty TPO,Anty TG,Testosteron,Wit.B/12 wyszły super tylko witaminy D mam za mało, więc przypisał mi krople,ale oprócz tego zlecił jeszcze mnóstwo badań tj. progesteron i estradiol w 7dni po owulacji,posiew,różne przeciwciała, LH FSH i estardiol między 2-5 dniem cyklu.a na USG jak już wspominałam był pęcherzyk 19mm i żeby działać, zobaczył też że mam "ciut policystyczne jajniki" (tak powiedział)ale podobno to nie kłopot i żeby się tym nie martwić.Za 3 miesiące kolejna wizyta, a z trenerem naprotechnologii mamy spotkanie 23 lipca.
    Jestem ogólne zadowolona z tej wizyty bo w końcu coś się dzieje, lekarz super, podejście indywidualne, czułam że chce nam pomóc:)
    Mam nadzieję że zrozumiecie to co napisałam jeśli nie to pytajcie:)

Merida!!!sto lat dla Zojki już mam 5 miesięcy kawał babeczki:)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ