X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać że brałam wiesiołek i magnez brałam tzn w tym cyklu nic nie biorę prócz bromka i kwasu. lubrykantów nie stosuje.Zobaczymy co powie lekarz za tydzień:) dzięki:)
    a wiecie o co chodzi z tą aglutynacją?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,
    Nie mam, jak zgooglowac, ale wydaje mi sie, ze aglutynacja jest wtedy, jak grono plemników zbiera sie w kupie i zamiast robić swoje zachowuja sie, jak panowie w pubie spuszczeni ze smyczy ;)
    Robią grupki, kręcą sie bezsensu, piją piwo i plotkuja, ale pożytku z tego nie ma ;)

Wydaje mi sie, ze nieliczne sa niegroźne, pod warunkiem, ze pozostałe plemniki sa ruchliwe i znają sie na robocie :)

U nas na bank była wit C i salfazin (człowiek zapomina powoli), by "uplynnic" wojsko :) i zapobiegać kolkom plotkarskim :P

Prosze poprawić, jeśli sie pomylilam ;)

My dziś mamy 20 tyg!!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 18:18

słoneczna 85, Daisy, udana, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to takie zlepianie plemnikow. Wtedy daja cos na rozrzedzenie nasienia

merida17, udana, diamonds lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny żadne google nie umie tak wyjaśnić jak wy:)

merida17, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gdzie chodzicie na basen??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Gosiak gdzie chodzicie na basen??
    Do aquaparku - szkoła: http://naszedziecko.com.pl
    BTW. Pisałam, że w tę sobotę moja córunia robiła pierwsze próby nurkowania? I obyło się bez płaczu żadnego - za 5-tym razem przepłynęła ok. 1m! :)
    Jestem z niej strasznie dumna :D

diamonds, udana, merida17, czekaja lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Do aquaparku - szkoła: http://naszedziecko.com.pl
    BTW. Pisałam, że w tę sobotę moja córunia robiła pierwsze próby nurkowania? I obyło się bez płaczu żadnego - za 5-tym razem przepłynęła ok. 1m! :)
    Jestem z niej strasznie dumna :D

Gratulacje dla Janeczki :-) dzielna dziewczyna.
    A poza pieluszkami do pływania ręcznikiem bierzesz coś jej. Jakieś rękawki koło czy po prostu trzymasz ją w rękach?
    Chyba, że pływa z instruktorem bez Ciebie?

Muszę się zmobilizować i zapisać nas na basen jeśli tylko będą takie zajęcia w wakacje. Żeby nie przegapić tego momentu, kiedy jeszcze dziecko potrafi wytrzymać oddech pod wodą. Później trudniej już nauczyć.
    Jaka jest u Was temperatura wody?
    Bo tu czytałam, żeby przyzwyczajać dziecko do chlodniejszych kąpieli w domu w temperaturze ok 32°C co kiepsko widzę :-/ ale może nie będzie źle. Warto spróbować, jak nie zrobię to się nie przekonam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana,
    coraz bliżej Waszej wizyty :-)
    Jakby się lekarz pytał, czy wręcz co to ta aglutynacja :-) to już Ciotka Merida Ci pięknie wyjaśniła :-p
    Sam doktor lepiej by pewnie tego nie ujął :-D

udana, merida17 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gratulacje dla Janeczki :-) dzielna dziewczyna.
    A poza pieluszkami do pływania ręcznikiem bierzesz coś jej. Jakieś rękawki koło czy po prostu trzymasz ją w rękach?
    Chyba, że pływa z instruktorem bez Ciebie?

Muszę się zmobilizować i zapisać nas na basen jeśli tylko będą takie zajęcia w wakacje. Żeby nie przegapić tego momentu, kiedy jeszcze dziecko potrafi wytrzymać oddech pod wodą. Później trudniej już nauczyć.
    Jaka jest u Was temperatura wody?
    Bo tu czytałam, żeby przyzwyczajać dziecko do chlodniejszych kąpieli w domu w temperaturze ok 32°C co kiepsko widzę :-/ ale może nie będzie źle. Warto spróbować, jak nie zrobię to się nie przekonam :-)
    Nic więcej nie biorę, trzymam ją w rękach, instruktor dokładnie pokazuje jak trzymać. Sam instruktor też czasem z Janeczką ćwiczy - nasza grupa liczy 5 dzieci, czasem na zajęciach jest tylko trójka.
    Nasza w domu się kąpię w temp. 38 stopni i na basenie nie ma żadnego problemu z temp.
    Ani razu się nie skrzywiła nawet, jest strasznie zafascynowana wodą, innymi dziećmi, kaczuszkami, które pływają, itp...
    O właśnie, przypomniało mi się, że miałam jej zamówić kaczuszkę do kąpieli ;)

udana lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Koniecznie kaczuszki :)
    Zojka ma całe 12-kaczuszkowe stadko i drugie tyle innych zwierzatek morskich :)
    Zafascynowana nimi bardzo :) kapie sie w "dorosłej" wannie, to na szczęście wszyscy sie w niej mieszczą ;)

A ostatnio bywa jeszcze piana :)

Gosiak, udana, słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W doroslej wannie ? Wow;)

merida17 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana

Dziś mieliście wizytę w klinice?
    Jakie zatem wieści?
    Zlecenia, badania?
    Jakiś konkretny lekarz, podobał się czy bez przekonania?
    Pisz :-) teraz rzadko zaglądam bo ciepło i korzystamy z lata :-) ale cały czas myślę o Tobie :-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam pytanie jakie termometry polecacie jeśli chodzi o bezdotykowy bo takim chyba łatwiej zmierzyć temp. Maluchowi. Z góry dziękuję za odp.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my tez korzystamy z dni wolnuch wiec opisze tak ogolenie a jutro konkretniej:)bylisty na wizycie i jesteśmy bardzo zadowoleni.lekarz konkretny mamy się starać bo mam pecherzyk 19 mm wiec mozliwa owulacja w ciagu 3 dnii mam badać śluz bo mieliśmy też spotkanie z trenerem naprotechnologii.jestesmy tez lzejsi o tysiąc sto czterdzieści zł:ddokładniej opiszę jutro buziaki:)

Gosiak, merida17 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pyt dot termometru.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt nie zagląda. ..

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja dużego doświadczenia nie mam ale jak pilnowalam dzieci to w każdym domu były termometry bezdotykowe tylko jeden był taki ze do uszka się go wkładał ale nie był zbyt dobry bo dziecko się kręciło i ciężko zmierzyć. niestety nie pamiętam jakiej firmy były te bezdotykowe chyba misure
    pozdrawiam

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam microlife 100, słoneczna microlife 150.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda!Ja też mam 150, ale w naszym małym gronie zdania na ten temat są podzielone ;) osobiście jestem na nie ;) ale drugie tyle jest na tak ;)więc może mój model średnio się sprawdził ;) innych nie próbowałam.

Udana, ja też czekam na relację :) dobrze, że dzieje się coś konkretnego i można działać pod okiem fachowca ;) o kasie to nawet nie mów!

Uciekam spać, więc dobrej nocy dla wszystkich :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak:
    Najpierw lekarz zrobił z nami wywiad, potem zlecił badania hormonów i nasienia. Następnie byliśmy na spotkaniu z trenerem naprotechnologii (to była kobieta)która tłumaczyła nam jak badać śluz tylko na zewnątrz i żadnych pomiarów tepm. i w jaki sposób mój M ma mi w tym pomagać:)Jak już były wyniki znowu do lekarza, zbadał mnie,zrobił USG i dopiero zaczął mówić co mamy robić:) jeśli chodzi o M to ma za powolne wojsko i te nieszczęsne aglutynacje, pewnie jakiś stan zapalny u mnie lub u M,ale lekarz twierdzi że to nie tragedia że jest nawet dobrze. a u mnie TSH,fT4,PRL,TOXO M,TOXO G,Anty TPO,Anty TG,Testosteron,Wit.B/12 wyszły super tylko witaminy D mam za mało, więc przypisał mi krople,ale oprócz tego zlecił jeszcze mnóstwo badań tj. progesteron i estradiol w 7dni po owulacji,posiew,różne przeciwciała, LH FSH i estardiol między 2-5 dniem cyklu.a na USG jak już wspominałam był pęcherzyk 19mm i żeby działać, zobaczył też że mam "ciut policystyczne jajniki" (tak powiedział)ale podobno to nie kłopot i żeby się tym nie martwić.Za 3 miesiące kolejna wizyta, a z trenerem naprotechnologii mamy spotkanie 23 lipca.
    Jestem ogólne zadowolona z tej wizyty bo w końcu coś się dzieje, lekarz super, podejście indywidualne, czułam że chce nam pomóc:)
    Mam nadzieję że zrozumiecie to co napisałam jeśli nie to pytajcie:)

Merida!!!sto lat dla Zojki już mam 5 miesięcy kawał babeczki:)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ