WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena
    co u Was słychać?
    Jak Dominik?
    Czas leci, a on ma już ponad 3 miesiące :-) choć wiadomo, że korygowany miesiąc.
    Dużo wizyt u specjalistów?
    Mam nadzieję, że same pozytywne wieści :-)
    Na pewno fajny chłopak się teraz z niego robi :-)
    A Ty jak się czujesz? Zmęczona? Czy Już daje chwile wytchnienia?
    Pozdrawiamy :-) całą rodzinkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja może napisze od początku:)
    jak juz wspominalam we wtorek mieliśmy d-gą rocznicę ślubu,wróciłam z pracy myślę..zrobię test (akurat dzień w którym powinna pojawić się @)jak wyjdzie jedna kreska to strzele kielicha taka ochota mnie naszła,ale co sie okazało pojawiły się dwie kreski i to wyraźne:)szok, niedowierzanie,zaczęłam się szczypać czy to aby nie sen;)zadzwoniłam do M żeby szybko przyjeżdżał,przyszykowałam malusie skarpetki(kupione dużo wcześniej)i na nich położyłam test,reakcja M powaliła mnie,miał łzy w oczach i ciągle spoglądał na ten test czy aby dalej te kreski tam są:) potem poszlismy na kolacje do restauracji(zaplanowanej już wcześniej z okazji rocznicy)
    Najpiękniejszy prezent:)oby było wszystko dobrze trzymajcie dalej kciuki proszę:)
    Rozmaiałam ze znajomym lekarzem powiedzial zebym dalej brała bromergon po półtorej tabletki i raz dziennie duphaston,a w razie potrzeby nospe no i witamine d3 tez mam brać.Na wizytę w następny piątek.
    Objawów nie mam no może poza węchem wszystko czuję bardziej no i boli mnie brzuch, tak jakbym mocne zakwasy miała i jakieś kłucia,ciągnięcia lękam się ... dziewczyny czy to ma boleć?
    Gosiak gratuluję ząbka:)
    Diamonds co u was?
    Meridka tak zaczarowałam się..wy mnie zaczarowałyście:)
    Madzia :*

Gosiak, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, tez mam te bole brzucha i takie klucie i skurcze jajnikow. Ciezko opisac. Niby podobny do tego na @ a zupelnie inny. Podobno to znak ze ktos sie do nas wprasza :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana co za historia :) pięknie sie Wam złożyło :) gratuluje, zaciskam kciuki i życzę NUDNEJ ciazy!!! :)
    Ostatnio Frozenka pisała, ze będziesz Matka Chrzestna naszego wątku, a teraz my będziemy "chrzestnymi" Twojej Fasoli :)
    Cieszę sie, kolejna Brzuchatka :)

To kiedy wizyta, ta pierwsza!?
    Masz bardzo wstępny plan odnośnie wizyt, porodu itd
    Wiem, ze to wcześnie, ale na pewno już o tym myslalas :)

A moze winiacz zadziałał :P

Gosiak, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    więc trzymamy kciuki za Fasolkę i za Was :-)
    I do wizyty :-) może już będzie co nieco widać :-)
    na serduszko może być jeszcze za wcześnie :-/ ale już wkrótce na pewno je usłyszysz
    Teraz to już kwestia kilkunastu dni :-)
    Bardzo się cieszę <3

udana, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz wakacje od przedszkola :-)
    Malutka rośnie, zębów brak, powoli się zrywa do śniadania, raczkowania :-) tylko rączki jeszcze słabe :-)
    Najważniejsze że zdrowe są dziewczyny :-) Więcej ,nic nie trzeba :-)
    Nadal się karmimy piersią i zaczynamy rozszerzać dietę, choć idzie nam to średnio :-)

Gosiak, udana, merida17 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już myślimy o rozszerzaniu diety, chcę stosować metodę BLW, więc czekam do min. 6 mies. skończonych.
    Mamy już krzesełko do karmienia i przebieramy nóżkami - co za przygoda! :)

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, wspaniale, jeszcze raz to napiszę - cieszę się ogromnie razem z Tobą.
    Informuj nas tu na bieżąco o wszystkim! :)

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta 31.08 muszę jak najszybciej zdobyć L4 bo mam fizyczną pracę i wolę nie ryzykować.
    Nie wiem co to zadzałało ,chyba wszystko na raz:)i stał się cud:)
    Będę informować o wszystkim i będę pewnie pytać o różne rzeczy bo jesteście już doświadczone w tych sprawach:)

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpien? Oj, to cały miesiąc jeszcze!
    Wytrzymasz? Czy miał byc lipiec!? ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, Wam idzie srednio! ?
    No co Ty ;)
    Super idzie ;) ;) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Diamonds, Wam idzie srednio! ?
    No co Ty ;)
    Super idzie ;) ;) :)

No kupiłam słoik i ilość w nim porownawszy do spożywanej ilości przez Ale to kosmos.
    Myślałam, że ona fajnie próbuje. I przy takim nazewnictwie trzeba by było pozostać ;-) bo wychodzi, że dziennie przy dobrych wiatrach zje te 1/3 słoiczka (objętościowo) bo na razie gotuję co mogę i mam sprawdzonego sama :-)

Co do BLW rozmawiałam ostatnio z mamą niejadka, u której na ten czas jest problem.
    Syn ma 10 miesięcy, toleruje tylko pierś. Zaczynała po 6 miesiącu. Super była zabawa rękoma, nawet bez łyżeczki? ?? (Nie wiedziałam, że się jej nie stosuje :-) )
    Jakaś zabawa, gniecenie, rozrzucone wszystko i było na zasadzie poznawania. Nic nie lądowało w buzi tylko na podłodze.
    W 9 miesiącu pediatra ppowiedziała tu nie Afryka :-) i przydało by się żeby było coś poza cycem :-) )
    Więc mama dalej dawała warzywa na talerzyk do samodzielnej konsumpcji :-) ale w ręku miseczka z łyżeczką i papką co by jejmość zjadł cokolwiek. Nic z tego!
    Więc przyszła jedna babcia, druga, nawet wynajęta opiekunka bo mamę widząc pcha rączki i chce pić od razu :-) więc miał próbować karmić kto inny :-/ nie wyszło.
    I walczą na razie z papkami. Próbują żeby jadł cokolwiek.
    Więc jak trafi sie na niejadka Z tym blw Może ale wcale nie musi! być ciężko :-)

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałam dać jej pół tego słoiczka Hipp dynia z ziemniakiem (bo i eko ;-) ) i mowy nie ma :-)
    Za dużo jak dla niej :-)
    Je jak wrobelek :-)
    Dba dziewczyna o linię :-)

merida17, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    pewnie miał być 31 lipiec :-)
    Pewnie, że bierz wolne.
    Tak długo czekałaś na Fasolkę, że czas odpoczywać i zbierać siły :-)
    Na pewno jesteś pod dobrą opieką.
    A z tymi bólami to ciągle jest schiz ;-) boli, aj! Źle bo boli. Ale nic sie nie dzieje :-)
    Przestało boleć! Yyy?? Co się dzieje, bo powinno przecież boleć??? :-) i tak w kółko na początku :-)
    Oczywiście lepiej pojechać na wizytę lub IP kilka razy za dużo niż raz za mało :-)
    Ale beta piękna :-)
    Więc dbaj teraz o siebie i Fasolka :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds,
    My na chwile obecna jemy w podobnej ilości. Raz wejdzie łóżeczka wiecej raz mniej :)
    Z racji kalafiora wczoraj na obiad, dynia o której piszesz została na dzis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze chciałam napisać lipiec:)
    Diamonds jest tak jak piszesz jak boli stres nie boli tez stres eh..nno ale wytrzymam bóle oby wszystko było dobrze i fasolka była zdrowa bo to najwazniejsze;)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Co do BLW rozmawiałam ostatnio z mamą niejadka, u której na ten czas jest problem.
    Syn ma 10 miesięcy, toleruje tylko pierś. Zaczynała po 6 miesiącu. Super była zabawa rękoma, nawet bez łyżeczki? ?? (Nie wiedziałam, że się jej nie stosuje :-) )
    Jakaś zabawa, gniecenie, rozrzucone wszystko i było na zasadzie poznawania. Nic nie lądowało w buzi tylko na podłodze.
    W 9 miesiącu pediatra ppowiedziała tu nie Afryka :-) i przydało by się żeby było coś poza cycem :-) )
    Więc mama dalej dawała warzywa na talerzyk do samodzielnej konsumpcji :-) ale w ręku miseczka z łyżeczką i papką co by jejmość zjadł cokolwiek. Nic z tego!
    Więc przyszła jedna babcia, druga, nawet wynajęta opiekunka bo mamę widząc pcha rączki i chce pić od razu :-) więc miał próbować karmić kto inny :-/ nie wyszło.
    I walczą na razie z papkami. Próbują żeby jadł cokolwiek.
    Więc jak trafi sie na niejadka Z tym blw Może ale wcale nie musi! być ciężko :-)
    O, no widzisz... no nic, my mamy zamiar spróbować i zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;)
    Ja kończę książkę "Bobas lubi wybór" i jestem strasznie zajarana i zmotywowana na razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzisz, udana, ja się dzięki Twojej fasolce wątek znowu rozkręcił? :D

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, no widzisz... no nic, my mamy zamiar spróbować i zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;)
    Ja kończę książkę "Bobas lubi wybór" i jestem strasznie zajarana i zmotywowana na razie :)

Nie no Gosiak
    myślę, że przypadek tej dziewczyny to jakaś skrajność :-/
    Z całą mocą zaciskam kciuki żeby Wam się udało :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak
    oczywiście do warzyw idzie olej kokosowy :-)
    A jaki jeszcze możesz polecieć?
    Bo Ty w tym ekspertka jesteś :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ