X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena
    co u Was słychać?
    Jak Dominik?
    Czas leci, a on ma już ponad 3 miesiące :-) choć wiadomo, że korygowany miesiąc.
    Dużo wizyt u specjalistów?
    Mam nadzieję, że same pozytywne wieści :-)
    Na pewno fajny chłopak się teraz z niego robi :-)
    A Ty jak się czujesz? Zmęczona? Czy Już daje chwile wytchnienia?
    Pozdrawiamy :-) całą rodzinkę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja może napisze od początku:)
    jak juz wspominalam we wtorek mieliśmy d-gą rocznicę ślubu,wróciłam z pracy myślę..zrobię test (akurat dzień w którym powinna pojawić się @)jak wyjdzie jedna kreska to strzele kielicha taka ochota mnie naszła,ale co sie okazało pojawiły się dwie kreski i to wyraźne:)szok, niedowierzanie,zaczęłam się szczypać czy to aby nie sen;)zadzwoniłam do M żeby szybko przyjeżdżał,przyszykowałam malusie skarpetki(kupione dużo wcześniej)i na nich położyłam test,reakcja M powaliła mnie,miał łzy w oczach i ciągle spoglądał na ten test czy aby dalej te kreski tam są:) potem poszlismy na kolacje do restauracji(zaplanowanej już wcześniej z okazji rocznicy)
    Najpiękniejszy prezent:)oby było wszystko dobrze trzymajcie dalej kciuki proszę:)
    Rozmaiałam ze znajomym lekarzem powiedzial zebym dalej brała bromergon po półtorej tabletki i raz dziennie duphaston,a w razie potrzeby nospe no i witamine d3 tez mam brać.Na wizytę w następny piątek.
    Objawów nie mam no może poza węchem wszystko czuję bardziej no i boli mnie brzuch, tak jakbym mocne zakwasy miała i jakieś kłucia,ciągnięcia lękam się ... dziewczyny czy to ma boleć?
    Gosiak gratuluję ząbka:)
    Diamonds co u was?
    Meridka tak zaczarowałam się..wy mnie zaczarowałyście:)
    Madzia :*

Gosiak, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, tez mam te bole brzucha i takie klucie i skurcze jajnikow. Ciezko opisac. Niby podobny do tego na @ a zupelnie inny. Podobno to znak ze ktos sie do nas wprasza :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana co za historia :) pięknie sie Wam złożyło :) gratuluje, zaciskam kciuki i życzę NUDNEJ ciazy!!! :)
    Ostatnio Frozenka pisała, ze będziesz Matka Chrzestna naszego wątku, a teraz my będziemy "chrzestnymi" Twojej Fasoli :)
    Cieszę sie, kolejna Brzuchatka :)

To kiedy wizyta, ta pierwsza!?
    Masz bardzo wstępny plan odnośnie wizyt, porodu itd
    Wiem, ze to wcześnie, ale na pewno już o tym myslalas :)

A moze winiacz zadziałał :P

Gosiak, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    więc trzymamy kciuki za Fasolkę i za Was :-)
    I do wizyty :-) może już będzie co nieco widać :-)
    na serduszko może być jeszcze za wcześnie :-/ ale już wkrótce na pewno je usłyszysz
    Teraz to już kwestia kilkunastu dni :-)
    Bardzo się cieszę <3

udana, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz wakacje od przedszkola :-)
    Malutka rośnie, zębów brak, powoli się zrywa do śniadania, raczkowania :-) tylko rączki jeszcze słabe :-)
    Najważniejsze że zdrowe są dziewczyny :-) Więcej ,nic nie trzeba :-)
    Nadal się karmimy piersią i zaczynamy rozszerzać dietę, choć idzie nam to średnio :-)

Gosiak, udana, merida17 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już myślimy o rozszerzaniu diety, chcę stosować metodę BLW, więc czekam do min. 6 mies. skończonych.
    Mamy już krzesełko do karmienia i przebieramy nóżkami - co za przygoda! :)

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, wspaniale, jeszcze raz to napiszę - cieszę się ogromnie razem z Tobą.
    Informuj nas tu na bieżąco o wszystkim! :)

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta 31.08 muszę jak najszybciej zdobyć L4 bo mam fizyczną pracę i wolę nie ryzykować.
    Nie wiem co to zadzałało ,chyba wszystko na raz:)i stał się cud:)
    Będę informować o wszystkim i będę pewnie pytać o różne rzeczy bo jesteście już doświadczone w tych sprawach:)

merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpien? Oj, to cały miesiąc jeszcze!
    Wytrzymasz? Czy miał byc lipiec!? ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, Wam idzie srednio! ?
    No co Ty ;)
    Super idzie ;) ;) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Diamonds, Wam idzie srednio! ?
    No co Ty ;)
    Super idzie ;) ;) :)

No kupiłam słoik i ilość w nim porownawszy do spożywanej ilości przez Ale to kosmos.
    Myślałam, że ona fajnie próbuje. I przy takim nazewnictwie trzeba by było pozostać ;-) bo wychodzi, że dziennie przy dobrych wiatrach zje te 1/3 słoiczka (objętościowo) bo na razie gotuję co mogę i mam sprawdzonego sama :-)

Co do BLW rozmawiałam ostatnio z mamą niejadka, u której na ten czas jest problem.
    Syn ma 10 miesięcy, toleruje tylko pierś. Zaczynała po 6 miesiącu. Super była zabawa rękoma, nawet bez łyżeczki? ?? (Nie wiedziałam, że się jej nie stosuje :-) )
    Jakaś zabawa, gniecenie, rozrzucone wszystko i było na zasadzie poznawania. Nic nie lądowało w buzi tylko na podłodze.
    W 9 miesiącu pediatra ppowiedziała tu nie Afryka :-) i przydało by się żeby było coś poza cycem :-) )
    Więc mama dalej dawała warzywa na talerzyk do samodzielnej konsumpcji :-) ale w ręku miseczka z łyżeczką i papką co by jejmość zjadł cokolwiek. Nic z tego!
    Więc przyszła jedna babcia, druga, nawet wynajęta opiekunka bo mamę widząc pcha rączki i chce pić od razu :-) więc miał próbować karmić kto inny :-/ nie wyszło.
    I walczą na razie z papkami. Próbują żeby jadł cokolwiek.
    Więc jak trafi sie na niejadka Z tym blw Może ale wcale nie musi! być ciężko :-)

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałam dać jej pół tego słoiczka Hipp dynia z ziemniakiem (bo i eko ;-) ) i mowy nie ma :-)
    Za dużo jak dla niej :-)
    Je jak wrobelek :-)
    Dba dziewczyna o linię :-)

merida17, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana
    pewnie miał być 31 lipiec :-)
    Pewnie, że bierz wolne.
    Tak długo czekałaś na Fasolkę, że czas odpoczywać i zbierać siły :-)
    Na pewno jesteś pod dobrą opieką.
    A z tymi bólami to ciągle jest schiz ;-) boli, aj! Źle bo boli. Ale nic sie nie dzieje :-)
    Przestało boleć! Yyy?? Co się dzieje, bo powinno przecież boleć??? :-) i tak w kółko na początku :-)
    Oczywiście lepiej pojechać na wizytę lub IP kilka razy za dużo niż raz za mało :-)
    Ale beta piękna :-)
    Więc dbaj teraz o siebie i Fasolka :-)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds,
    My na chwile obecna jemy w podobnej ilości. Raz wejdzie łóżeczka wiecej raz mniej :)
    Z racji kalafiora wczoraj na obiad, dynia o której piszesz została na dzis ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze chciałam napisać lipiec:)
    Diamonds jest tak jak piszesz jak boli stres nie boli tez stres eh..nno ale wytrzymam bóle oby wszystko było dobrze i fasolka była zdrowa bo to najwazniejsze;)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Co do BLW rozmawiałam ostatnio z mamą niejadka, u której na ten czas jest problem.
    Syn ma 10 miesięcy, toleruje tylko pierś. Zaczynała po 6 miesiącu. Super była zabawa rękoma, nawet bez łyżeczki? ?? (Nie wiedziałam, że się jej nie stosuje :-) )
    Jakaś zabawa, gniecenie, rozrzucone wszystko i było na zasadzie poznawania. Nic nie lądowało w buzi tylko na podłodze.
    W 9 miesiącu pediatra ppowiedziała tu nie Afryka :-) i przydało by się żeby było coś poza cycem :-) )
    Więc mama dalej dawała warzywa na talerzyk do samodzielnej konsumpcji :-) ale w ręku miseczka z łyżeczką i papką co by jejmość zjadł cokolwiek. Nic z tego!
    Więc przyszła jedna babcia, druga, nawet wynajęta opiekunka bo mamę widząc pcha rączki i chce pić od razu :-) więc miał próbować karmić kto inny :-/ nie wyszło.
    I walczą na razie z papkami. Próbują żeby jadł cokolwiek.
    Więc jak trafi sie na niejadka Z tym blw Może ale wcale nie musi! być ciężko :-)
    O, no widzisz... no nic, my mamy zamiar spróbować i zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;)
    Ja kończę książkę "Bobas lubi wybór" i jestem strasznie zajarana i zmotywowana na razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzisz, udana, ja się dzięki Twojej fasolce wątek znowu rozkręcił? :D

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, no widzisz... no nic, my mamy zamiar spróbować i zobaczymy co nam z tego wyjdzie ;)
    Ja kończę książkę "Bobas lubi wybór" i jestem strasznie zajarana i zmotywowana na razie :)

Nie no Gosiak
    myślę, że przypadek tej dziewczyny to jakaś skrajność :-/
    Z całą mocą zaciskam kciuki żeby Wam się udało :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak
    oczywiście do warzyw idzie olej kokosowy :-)
    A jaki jeszcze możesz polecieć?
    Bo Ty w tym ekspertka jesteś :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ