X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Rozszerzamy dietę, takie trochę BLW a trochę nie, ale nie daję żadnych papek ani słoiczków. Jeśli już łyżeczką, to rozgniecione widelcem ziemniaczki z masłem.
    Ale daję jej kawałki jak siedzi u mnie na kolanach. I tak: bardzo lubi awokado (co mnie cieszy przeogromnie :)), lubi jajecznicę, chlebek żytni na zakwasie, ziemniaczka, marchewkę, dynię. To na razie maciupeńkie porcje, ale uczy się, że je wtedy kiedy my, więc zaczęłam zdrowiej dla nas gotować i mąż się cieszy, że bez soli, bo nareszcie poczujemy smak potraw :)
    Aha, owsiankę też bardzo lubi - taką długo gotowaną, na wodzie z jabłuszkiem.
    Maliny są na razie beeee

To super że Janeczce tak wiele rzeczy pasuje.
    A jajka już też się daje?
    Może i my spróbujemy.
    Ale jak to robisz? Smażysz na jakimś tłuszczu ,maśle? I żółtko razem z białkiem?
    Może by zasmakowało Ali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wypoczęłyście,podobno łatwiej lata się z kilkumiesięcznym dzieckiem niż np dwulatkiem,ale to tylko wiem ze słyszenia bo doświadczenia brak:)udanego roku zerówkowego życzę
    Dobrej nocy wszystkim:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana gratulacje!!!

10 tyg!!! Pięknie!!! :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Zaklepaliscie wakacje na dobre?! :)
    Tak, jak Frozenka pisze super sobie Janeczka radzi :)
    Czytam sobie to co piszesz i moze i ja tak spróbuje, bo te papki (gotowane, czy w innej postaci) to srednio ida.
    Je, ale bez polotu. Najbardziej smakowal jej arbuz :D pewnie dlatego, ze dostała od Babci :P

udana, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Udana gratulacje!!!

10 tyg!!! Pięknie!!! :)

Dzięki!Szybko lecą te tygodnie!
    Też bym zjadła arbuza:)
    Lubie czytać jak wasze dzieciaczki się rozwijają,przypomina mi się jak opiekowałam się dziewczynkami:)nie było to łatwe ale dużo się nauczyłam. Pamiętam że u młodszej jak tylko pojawił się ząbek najpierw jeden zaraz następny to też przestałam jej miksować,gotowałam ziemniaczka z marchewką i rozgniatałam widelcem,super sobie radziła:)

Magda_lena88, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    To super że Janeczce tak wiele rzeczy pasuje.
    A jajka już też się daje?
    Może i my spróbujemy.
    Ale jak to robisz? Smażysz na jakimś tłuszczu ,maśle? I żółtko razem z białkiem?
    Może by zasmakowało Ali?
    Tak, ja daję całe jajko - tak się daje przy BLW.
    Smażę na odrobinie masełka, ale można wbić do szklanki czy miseczki i zrobić całkiem bez tłuszczu we wrzątku.

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wakacje zaklepane całkowicie, już nie ma odwrotu :P :D
    Lecimy w niedzielę ;)

udana, Magda_lena88, diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to udanych wakacji ;) a nam stuknelo 5mce <3 urodzeniowych. Jutro mamy kontrolę usg główki - 3majcie kciuki.

Gosiak, udana, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kciuki zaciśnięte!Zdrówka z okazji kolejnego miesiąca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wakacje zaklepane całkowicie, już nie ma odwrotu :P :D
    Lecimy w niedzielę ;)

Gosiak
    Polecam Ci patent Meridy na zabawki w samolocie :)
    Te które potrzebne nawlekasz na sznurówke i masz pod ręką wszystko a co najważniejsze nic nie spada pod fotel ;-)

A sznurówka jest tak długa że nie przeszkadza w chwytaniu pojedynczych gryzakow :-)
    Merida powinna to opatentowac :-)
    Dla mnie genialne proste i tanie ;-)

No i udanego wypoczynku :-)

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiak
    Polecam Ci patent Meridy na zabawki w samolocie :)
    Te które potrzebne nawlekasz na sznurówke i masz pod ręką wszystko a co najważniejsze nic nie spada pod fotel ;-)

A sznurówka jest tak długa że nie przeszkadza w chwytaniu pojedynczych gryzakow :-)
    Merida powinna to opatentowac :-)
    Dla mnie genialne proste i tanie ;-)

No i udanego wypoczynku :-)

To chyba zrobię tak, jak mówisz :) ha!

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, udanych wakacji! :)

Madziu, jak tam u dr?

Udana, jak mdłości? Jak zdrowko?! :)

Zastanawiasz sie nad imieniami!? Moze już masz? A moze zbyt wczesnie?! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny! :)
    Dzisiaj idę jeszcze po niekapek i po kilka sztuk bodziaków z krótkim rękawem, bo na zmianę nigdy za wiele ;)
    Jutro się chyba zacznę powoli pakować.

Dzisiaj jaglanka z jabłuszkiem smakowała :)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości jakby mniejsze tfu tfu żeby nie zapeszyć,ale coś brzuch boli,chyba mi się wolniej wszystko trawi.

Nad imieniami zastanawiam się już od dwóch lat, tylko teraz tak realistycznie:) Dla dziewuszki Zuza a jeśli chodzi o chłopczyka to nie możemy się dogadać ale to jeszcze czas, mi się podobają: Mikołaj, Mateusz, Dominik :) M ma jazde na takie "kiedyśnie" imiona np. Antoni, Władysław
    Myślę że jak już będzie znana płeć to się jakoś dogadamy:)

Madziu czekamy na info!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak!
    Czy ja dobrze pamietam, ze Hiszpania? :) osobiście uwielbiam :)
    Bawcie sie dobrze, grunt, ze razem!
    My dzis jadlysmy palcami, takie dość duze kawałki (ledwo cisniete widelcem). Marchewka, ziemniak i kurczak :) wszystko szybko znikło w brzuszku :) także papki już nie dla Zojki :) były jeszcze owoce, także jestem zadowolona, ze hej :)

Udana!
    To konkretnie z tymi imionami, u nas było odwrotnie, aż trafiłam na Zojke. Lubemu z miejsca spasowalo, a ja jak przeczytałam znaczenie imienia, to stwierdziłam, ze to jest to. Jedyne imię, które nam pasowało w czasie rozmów z brzuchem ;) i teraz, jak widzę moja córkę, to wiem, ze to było jej imię :) po prostu pełna życia dziewczynka, uśmiechnięta i taka radosna "w środku" :) mam nadzieje, ze to jej nie przejdzie :) silna jest chyba na wszystkie możliwe sposoby i nie jest marudna, nawet jak ma ciężki dzień :) ps. Nie zapeszam :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko, tak, Hiszpania! :) Ja też uwielbiam!
    Przedostanie pranie schnie, nakupowałam wczoraj jeszcze bodziaków z krótkim rękawkiem i wyprałam wszystkie.
    Dziś czekam jeszcze na paczkę z Gemini i z pieluszkami, zapas pieluszek do kąpieli jest, ahoj przygodo! :)

Trzymajcie się ciepło dziewczyny, na pewno dam znać po powrocie jak było :D

udana, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Wspaniałych wakacji życzę i szczęśliwego powrotu:)

A z tymi imionami to pewnie jeszcze z 10 razy mi się pozmienia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo od kilku dni czuję mrowienie "tam w środku" jakby w szyjce,ale w sumie to nie wiem jakie jest mrowienie w szyjce, kurcze ciężko wyjaśnić o co mi chodzi mrowienie z brzucha do pipki przepraszam za wyrażenie i za dokładność ale chciałabym żebyście zrozumiały:) może któraś tak miała?może wie co to?bo oczywiście martwię się czy to tak powinno być czy nie?!
    czasem wydaje mi się ze to może w pęcherzu, ale z nim jest już ok, co prawda często sikam ale bez bólu. Pomóżcie!trzepnijcie w twarz żebym przestała szukać czegoś co mnie martwi aaaaaaa

diamonds lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dziękujemy za kciuki. Usg główki pozytywnie. Dziś było szczepienia 5w1 nie jest źle chociaż się teraz marudny młody zrobił i mniej je. Pewnie skutek uboczny. A waży juz 5200g :)
    Udana staraj się "wyluzowac" wiem ze ciężko ale pozytywne myślenie to już połowa sukcesu. Będzie dobrze. Dasz rade i za rok o tej porze będziesz szczęśliwa mama 5cio miesieczniaka :)

diamonds, udana lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udana wrote:
    Mam pytanie bo od kilku dni czuję mrowienie "tam w środku" jakby w szyjce,ale w sumie to nie wiem jakie jest mrowienie w szyjce, kurcze ciężko wyjaśnić o co mi chodzi mrowienie z brzucha do pipki przepraszam za wyrażenie i za dokładność ale chciałabym żebyście zrozumiały:) może któraś tak miała?może wie co to?bo oczywiście martwię się czy to tak powinno być czy nie?!
    czasem wydaje mi się ze to może w pęcherzu, ale z nim jest już ok, co prawda często sikam ale bez bólu. Pomóżcie!trzepnijcie w twarz żebym przestała szukać czegoś co mnie martwi aaaaaaa

Miałam zacytować a polubiłam niepotrzebnie :-/

Ja osobiście nie pamiętam "mrowień" ale może zwyczajnie wypadło z pamięci.
    Musiałabyś cofnąć się do początku forum :-) i jeśli były takowe przypadki to zapewne ktoś o nich pisał :-)
    Poza tym, łatwo się mówi, ale ciąża to odmienny stan nie dość, że fizyczny to jeszcze i umysłowy ;-)
    I jako Mama już teraz zaczęłas się martwić, czy aby wszystko z Dzidziusiem jest dobrze, co jest zupełnie zrozumiałe :-)
    I tak już będzie do końca życia :-)

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ