X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana :-)
    Poczekaj, spójrz na opis w suwaczku jakiej wielkości jest Twoje dziecko ;-)
    Brzuch może Ci wyskoczyć a i owszem ale z przejedzenia :-) :-)
    Będzie rósł "od dołu" ale to jeszcze drugie tyle poczekaj :-) tak ok 20 tyg już dumnie będziesz paradować z brzuszkiem :-)
    Teraz czekamy na kolejną wizytę :-)
    A mdłości świadczą że Fasolek się rozgoszcza :-)

Gosiak, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, ja też z tych chudych i długich jestem i w 22 tyg byłam płaska decha!!! A wcale mi nie przeszkodziło na końcówce pochwalić się pięknym nabytkiem 20 kg :D ha ha ;) wiem, że człowiek czeka na brzuszek, ale tak jak ciotka Frozenka prawi, z przejedzenia, bo mamusia rozpieszcza ;)

U Ciebie też nowy suwaczek ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze pamiętam u Frozenki też późno brzuszek wyskoczył ;)

Mi kiedyś ginek powiedział, że taka uroda chudych osób, że im brzuszek wyskakuje na końcu, sprawdziło się ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaku!

Kochanej Janeczce wszystkiego dobrego! Dużo zdrówka, jeszcze więcej radości i uśmiechu od ucha do ucha ;) samych cudności ;)

udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my siedzimy!! :)
    Pięknie chodzimy do tyłu, do przodu tylko jak nam się chce, gdy coś nam potrzeba :) ale z każdym dniem potrzeb jest więcej :) haha!
    Balans tyłkiem idzie super ;)
    Jedzenie nowości, jak trafi ;)
    W żłobku dajemy radę :)

Dziecie mi dorasta :)

udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, mama też mi mówi że u chudych później brzuszek wyskakuje:)
    Dziś M zabiera mnie do swojej mamy eh już tam tak mnie rozpieszczać nie będą;(
    Haha Merida chyba wszystkie dzieci zaczynają najpierw do tyłu "chodzić" ale ja Ci ruszy do przodu to dopiero będziesz miała zajęcie:)
    pozdrawiam miłego dnia:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mówię/pisze i o zdrowie pytam :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry, dzień dobry :)
    My zaliczamy 3-cią drzemkę w chuście u mamusi po zjedzeniu marchewki z ziemniaczkiem i topinamburem i zapiciu wszystkiego mleczkiem ;) i po 16:00 przyjeżdża po nas tata i śmigamy na basen.
    Pogoda się zrobiła przepiękna, 23 stopnie, słoneczko i lekki wiaterek. Żyć, nie umierać :)

merida17, udana lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam nowe smaki podchodzą Janeczce?!
    Zajada sie, czy raczej tylko degustuje :)
    Miłego dnia Dziewczyny i korzystajcie tez za tych co pracują i nie mogą ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    I jak tam nowe smaki podchodzą Janeczce?!
    Zajada sie, czy raczej tylko degustuje :)
    Miłego dnia Dziewczyny i korzystajcie tez za tych co pracują i nie mogą ;)
    Na początku zawsze minę ma prześmieszną, ogromnie zdegustowaną i zdziwioną chociaż jak widzi swoją miseczkę i kolorową łyżeczkę to strasznie się cieszy. Na razie najbardziej podeszła sama marchewka, ale generalnie je ze smakiem.
    Ja jej nie robię papek, bo jak tylko stabilnie usiądzie, to chcemy lecieć z BLW - dostaje kawałeczki ugniecione widelcem z odrobiną masełka albo oleju lnianego. Z masełkiem smakuje lepiej ;)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mnie chyba coś bierze:( gardło boli i kicham:( wczoraj zmarzłam bardzo to mam za swoje .bo ten wiaterek był dość silny;) jesteśmy u teściów i juz mnie tak nie rozpieszczaja jak mama, ale M się stara;) na szczęście jutro już wracamy do białego wszędzie dobrze ale w domu najlepiej;)
    jakiś tydzień temu byłam na basenie i się zapomniałam, poskakałam na falach to potem brzuch bolał. Ale wam to nie grozi wy moz ecie skakać ile wlezie;)
    Merida a jak w pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!Szczęścia i zdrówka dla Ali z okazji pół roczku:)

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja!
    Kochana Ty :) dzis pol roczku masz, więc ciotka Merida życzy samych słodkości!!

Janeczko!
    Daj popalic mamusi, jak zaczniesz już sama jadac ;) jestem ciekawa, jak Ci bedzie smakowac i czy bedzie Ci sie podobać wielkie degustowanie :)

Udany Dzidziusiu!!
    Rośnij nam zdrowo i nie mecz zbytnio mamusi, a niebawem wizyta u dr, to prosze ładnie sie nam pokazać i pozdrowic Cioteczki pięknym uśmiechem :)

W pracy nie zmieniło sie nic. Jestem w niej 10h, potem biegne do Zojki! Jemy, bawimy sie, kapiemy i idziemy spać, tzn. Zoya idzie, bo mama musi wszystko ogarnac, przygotować na następny dzień, wyprasowac i zawsze jest milion innych rzeczy. A jeszcze zagladam poczytać, bo lubię dobra literaturę :)

Teraz to czas mi ucieka!

A Zoya wczoraj miała swoj najlepszy dzień w żłobku! Uśmiechnięta, rozgadana i teraz bedzie tylko siedzieć! Brzuszek tez moze byc ;) a jaka sprytna sie robi! Niesamowite to wszystko!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:20

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!!!! Sto lat! :))

udana lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną wam dzieciaczki i coraz to więcej rzeczy potrafią:) doczekać się tego nie mogę:) mój dzieciaczek daje się we znaki dziś miałam mega mdłości,jak mnie chwyciło w sklepie to myślałam że będzie pierwszy zrzut ale na szczęście stłumiłam to w sobie:)
    A wczoraj urodził się synek u kuzyna 4200 naturalnie,kawał chłopa:) szok jak takiego urodzić:)
    kolorowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta:) co tam u was? u nas mdłości,mdłości i jeszcze raz mdłości.
    Miłej niedzieli:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie czekamy aż skończy się Janeczce drzemka i jedziemy do ZOO oglądać zwierzątka, bo na spacerach uwielbia kotki, pieski, ptaszki... zapowiada się ciekawe popołudnie :)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOO też bardzo lubię:) Jak Janeczka reagowała na egzotyczne zwierzątka?
    A ja sobie smacznie drzemałam z przerwami na posiłki:)dzisiejszą zachcianką były śliwki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana! Mdłości mdłości?!? U mnie zaczęły sie tez na tym etapie i trzymały na dobre do około 20 tyg! Dla mnie ten ból był gorszy niż poród, aż nie chce o tym myśleć! Oby Tobie nie były takie straszne!!! :)

Gosiak! I jak to zoo!? W sobotę Luby zabrał Zojke do parku karmić kaczki i tak sie zastanawialiśmy, czy nie zabrać jej do "pet farmy" bo mamy u siebie blisko, ale stwierdziliśmy, ze moze za wczesnie :) to ciekawa jestem tego zoo. Wszystkie kotki i pieski, a nawet konie i jelenie w parku, nie budzą takiego zainteresowania, jak samochody, autobusy i ludzie! Ma byc głośno i w ruchu :)
    Teraz, jak już siedzi, to nie ma na nią mocnychna tych spacerach. Gada do wszystkich i to tak duzo i głośno, ze nie musze krzyczeć, by mnie na ulicy przepuscili- sami to robią :P

I mamy zęba!!! :)

I ogólnie tak mi dziecko ruszyło w rozwoju, ze nie wierze, ze to już nastąpiło, bo dopiero były mdłości, kopniaki, nocne warty i poród :) a Z zaraz wstanie, to kwestia czasu :)

I od tego tyg cześć posiłków nie jest już taka papka, a taka "grudkowa" z widelca! Ta forma różnie wchodzi :D

Dobra! Rozpisalam sie, to ide spać :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zęba!Towarzyska dziewczyna z Zojki:)

Ojej mam nadzieję że moje mdłości nie będą mi tak długo dokuczac.Dziś byłam na badaniach pobrali mi 5 ampułek krwi,aż ręka boli i chyba pomału widać już mój brzusio tzn żeby go zobaczyć to trzeba być bez bluzki jak się ubiorę to dalej jest płasko:)ale już nie jest wklęsły.

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ