X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana :-)
    Poczekaj, spójrz na opis w suwaczku jakiej wielkości jest Twoje dziecko ;-)
    Brzuch może Ci wyskoczyć a i owszem ale z przejedzenia :-) :-)
    Będzie rósł "od dołu" ale to jeszcze drugie tyle poczekaj :-) tak ok 20 tyg już dumnie będziesz paradować z brzuszkiem :-)
    Teraz czekamy na kolejną wizytę :-)
    A mdłości świadczą że Fasolek się rozgoszcza :-)

Gosiak, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, ja też z tych chudych i długich jestem i w 22 tyg byłam płaska decha!!! A wcale mi nie przeszkodziło na końcówce pochwalić się pięknym nabytkiem 20 kg :D ha ha ;) wiem, że człowiek czeka na brzuszek, ale tak jak ciotka Frozenka prawi, z przejedzenia, bo mamusia rozpieszcza ;)

U Ciebie też nowy suwaczek ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze pamiętam u Frozenki też późno brzuszek wyskoczył ;)

Mi kiedyś ginek powiedział, że taka uroda chudych osób, że im brzuszek wyskakuje na końcu, sprawdziło się ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaku!

Kochanej Janeczce wszystkiego dobrego! Dużo zdrówka, jeszcze więcej radości i uśmiechu od ucha do ucha ;) samych cudności ;)

udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my siedzimy!! :)
    Pięknie chodzimy do tyłu, do przodu tylko jak nam się chce, gdy coś nam potrzeba :) ale z każdym dniem potrzeb jest więcej :) haha!
    Balans tyłkiem idzie super ;)
    Jedzenie nowości, jak trafi ;)
    W żłobku dajemy radę :)

Dziecie mi dorasta :)

udana, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, mama też mi mówi że u chudych później brzuszek wyskakuje:)
    Dziś M zabiera mnie do swojej mamy eh już tam tak mnie rozpieszczać nie będą;(
    Haha Merida chyba wszystkie dzieci zaczynają najpierw do tyłu "chodzić" ale ja Ci ruszy do przodu to dopiero będziesz miała zajęcie:)
    pozdrawiam miłego dnia:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mówię/pisze i o zdrowie pytam :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry, dzień dobry :)
    My zaliczamy 3-cią drzemkę w chuście u mamusi po zjedzeniu marchewki z ziemniaczkiem i topinamburem i zapiciu wszystkiego mleczkiem ;) i po 16:00 przyjeżdża po nas tata i śmigamy na basen.
    Pogoda się zrobiła przepiękna, 23 stopnie, słoneczko i lekki wiaterek. Żyć, nie umierać :)

merida17, udana lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam nowe smaki podchodzą Janeczce?!
    Zajada sie, czy raczej tylko degustuje :)
    Miłego dnia Dziewczyny i korzystajcie tez za tych co pracują i nie mogą ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    I jak tam nowe smaki podchodzą Janeczce?!
    Zajada sie, czy raczej tylko degustuje :)
    Miłego dnia Dziewczyny i korzystajcie tez za tych co pracują i nie mogą ;)
    Na początku zawsze minę ma prześmieszną, ogromnie zdegustowaną i zdziwioną chociaż jak widzi swoją miseczkę i kolorową łyżeczkę to strasznie się cieszy. Na razie najbardziej podeszła sama marchewka, ale generalnie je ze smakiem.
    Ja jej nie robię papek, bo jak tylko stabilnie usiądzie, to chcemy lecieć z BLW - dostaje kawałeczki ugniecione widelcem z odrobiną masełka albo oleju lnianego. Z masełkiem smakuje lepiej ;)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mnie chyba coś bierze:( gardło boli i kicham:( wczoraj zmarzłam bardzo to mam za swoje .bo ten wiaterek był dość silny;) jesteśmy u teściów i juz mnie tak nie rozpieszczaja jak mama, ale M się stara;) na szczęście jutro już wracamy do białego wszędzie dobrze ale w domu najlepiej;)
    jakiś tydzień temu byłam na basenie i się zapomniałam, poskakałam na falach to potem brzuch bolał. Ale wam to nie grozi wy moz ecie skakać ile wlezie;)
    Merida a jak w pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!Szczęścia i zdrówka dla Ali z okazji pół roczku:)

merida17, Gosiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja!
    Kochana Ty :) dzis pol roczku masz, więc ciotka Merida życzy samych słodkości!!

Janeczko!
    Daj popalic mamusi, jak zaczniesz już sama jadac ;) jestem ciekawa, jak Ci bedzie smakowac i czy bedzie Ci sie podobać wielkie degustowanie :)

Udany Dzidziusiu!!
    Rośnij nam zdrowo i nie mecz zbytnio mamusi, a niebawem wizyta u dr, to prosze ładnie sie nam pokazać i pozdrowic Cioteczki pięknym uśmiechem :)

W pracy nie zmieniło sie nic. Jestem w niej 10h, potem biegne do Zojki! Jemy, bawimy sie, kapiemy i idziemy spać, tzn. Zoya idzie, bo mama musi wszystko ogarnac, przygotować na następny dzień, wyprasowac i zawsze jest milion innych rzeczy. A jeszcze zagladam poczytać, bo lubię dobra literaturę :)

Teraz to czas mi ucieka!

A Zoya wczoraj miała swoj najlepszy dzień w żłobku! Uśmiechnięta, rozgadana i teraz bedzie tylko siedzieć! Brzuszek tez moze byc ;) a jaka sprytna sie robi! Niesamowite to wszystko!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:20

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds!!!! Sto lat! :))

udana lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną wam dzieciaczki i coraz to więcej rzeczy potrafią:) doczekać się tego nie mogę:) mój dzieciaczek daje się we znaki dziś miałam mega mdłości,jak mnie chwyciło w sklepie to myślałam że będzie pierwszy zrzut ale na szczęście stłumiłam to w sobie:)
    A wczoraj urodził się synek u kuzyna 4200 naturalnie,kawał chłopa:) szok jak takiego urodzić:)
    kolorowych

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta:) co tam u was? u nas mdłości,mdłości i jeszcze raz mdłości.
    Miłej niedzieli:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie czekamy aż skończy się Janeczce drzemka i jedziemy do ZOO oglądać zwierzątka, bo na spacerach uwielbia kotki, pieski, ptaszki... zapowiada się ciekawe popołudnie :)

udana, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOO też bardzo lubię:) Jak Janeczka reagowała na egzotyczne zwierzątka?
    A ja sobie smacznie drzemałam z przerwami na posiłki:)dzisiejszą zachcianką były śliwki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana! Mdłości mdłości?!? U mnie zaczęły sie tez na tym etapie i trzymały na dobre do około 20 tyg! Dla mnie ten ból był gorszy niż poród, aż nie chce o tym myśleć! Oby Tobie nie były takie straszne!!! :)

Gosiak! I jak to zoo!? W sobotę Luby zabrał Zojke do parku karmić kaczki i tak sie zastanawialiśmy, czy nie zabrać jej do "pet farmy" bo mamy u siebie blisko, ale stwierdziliśmy, ze moze za wczesnie :) to ciekawa jestem tego zoo. Wszystkie kotki i pieski, a nawet konie i jelenie w parku, nie budzą takiego zainteresowania, jak samochody, autobusy i ludzie! Ma byc głośno i w ruchu :)
    Teraz, jak już siedzi, to nie ma na nią mocnychna tych spacerach. Gada do wszystkich i to tak duzo i głośno, ze nie musze krzyczeć, by mnie na ulicy przepuscili- sami to robią :P

I mamy zęba!!! :)

I ogólnie tak mi dziecko ruszyło w rozwoju, ze nie wierze, ze to już nastąpiło, bo dopiero były mdłości, kopniaki, nocne warty i poród :) a Z zaraz wstanie, to kwestia czasu :)

I od tego tyg cześć posiłków nie jest już taka papka, a taka "grudkowa" z widelca! Ta forma różnie wchodzi :D

Dobra! Rozpisalam sie, to ide spać :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zęba!Towarzyska dziewczyna z Zojki:)

Ojej mam nadzieję że moje mdłości nie będą mi tak długo dokuczac.Dziś byłam na badaniach pobrali mi 5 ampułek krwi,aż ręka boli i chyba pomału widać już mój brzusio tzn żeby go zobaczyć to trzeba być bez bluzki jak się ubiorę to dalej jest płasko:)ale już nie jest wklęsły.

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ