Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTeraz ja monolog prowadzę...
Trochę się działo dziś bo ciągle czuje ciężkości w dole brzucha, ale to do tego stopnia ze az parcie na kosc ogonowa wiec pojechałam do lekarza sprawdzić czy jest ok na szczęście tak,zbadała mnie, zmierzyła długość szyjki 3,8cm, zrobiła usg i wygląda na to ze jest dobrze, nic złego się nie dzieje uff ułożyło mi bo się mega stresowałam co poglebialo mój dyskomfort.na wszelki wypadek dala mi skierowanie do szpitala jak się będzie coś działo mam jechać. Cały czas czuje ta ciężkośc ale jestem juz spokojniejsza. Dzieciątko dalej robiło wygibasy, ono jest złożone w pol;) i pani dr nie dojrzała płci no ale nic może w piątek się uda;) -
nick nieaktualnyWybacz Udana!
Czytam, tylko dzis goście i jakos nie było kiedy odpisać!
Jejku! Dobrze, ze sie sprawdzilas i oby od tego momentu zawiala u Was nuda!
Teraz bedzie piękne otwarcie tygodnia u Beredy i piękne zakończenie u Ciebie w piatek
Weekend świętujmy same dobre wieści!
Uciekam spać dla odmiany!
Buziaki!!!
Ps. Cos Dziewczyny sie pojawiają i znikająudana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeridko przecież ja się nie gniewam;)wiem ze macie obowiązki to ja siedzę na zwolnieniu i się obijam wiec czasu mi nie brakuje.
Ta noc minęła spokojnie, o 6 obudziły mnie kopniaczki ale już jakby trochę wyżej, już nie czuje takiego ucisku na dole uff pewnie dzieciątko zmieniło pozycję
Wspominałam wczoraj lekarce ze kiedyś miałam złamana kość ogonowa (wiem zdolna jestem) kazała powiedzieć lekarzowi prowadzącemu bo możliwe ze będą przeciwwskazania do naturalnego porodu, ale to musi ocenić ortopeda.
Miłego dnia!merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUdana!
Zdolniacha jestes! Bycie Udana zobowiązuje
Chyba faktycznie lepiej, jak dr oceni sytuacje, bo moze byc różnie, a bezpiecz na porodowce to podstawa
Moze jednak wszystko jest dobrze
A Ty dalej u rodziców? Remont zrobiony? Jak to tam wyglada?
I jak sprawy wyprawkowe? Kupujesz, masz, czekasz do piątku?udana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRemont prawie skończony, we wtorek M po mnie przyjedzie mówi ze jest dobrze ale i tak musimy czekać na meble do kuchni no ale to już pikuś bo tylko zamontować;)gorsze jest to ze trzeba tam posprzątać z kurzu no ale jakoś pomału ogarnę
Wyprawkę będziemy kompletowac po nowym roku, ale dużo rzeczy mam od siostry np.wozek, wanienke, przewijak materac do łóżeczka, pościel itp.takze trochę nas podratowala;)
Ale po piątku będę robić listę co musimy kupić a co już mamy;)
No a z ta kością będę musiała sprawdzić może rzeczywiście jest wszystko dobrze, ale lepiej wiedzieć to teraz niż miałoby coś wyjść przy porodzie:)
Bereda czekamy na wiesci z wizyty!merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
udana dobrze ze pojechalas do lekarza i wiesz ze wszystko w porzadku, nie bedziesz sie stresowac narazie oby do piatku..
no ja jutro ide tzn idziemy ,,niby spokój a jednak troche taki niepokój powiedzialam mojemu P ze sie martwie ze moze cos byc nie tak to mnie okrzyczal , jednak faceci calkiem inaczej na to patrza niz my ...
udana a ty ja sie tu znalazlas na forum ? bo ja przez przypadek , ale bardzo sie ciesze ,chcialam nalezec jeszcze gdzies do jakiegos forum wiec w google napisalam i mi tu wyskoczylo weszlam cos tam napisalam i zostalam
no wlasnie Merida czy coreczka juz zaczyna chodzic ? czy narazie raczkuje ?udana, merida17 lubią tę wiadomość
-
udana to bedziesz miala piekne wyremontowane mieszkanie no to twoj M sie postaral...
jutro wam przesle brzuszek i zdjecie ( nie wiem czy tu w uk dostaje sie fotke z usg )jesli dostane jesli wszystko bedzie okudana, merida17 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój M był tylko pomocnikiem przy remoncie ale starał się na pewno;)
Forum czytałam jak jeszcze dziewczyny starały się zajść w ciążę na ovu ovufriend.pl (ja tez tylko się nie udzielalam) bardzo im kibicować i jak już każdej po kolei się udawało przeniosły się tu na belly to ja za nimi;) ale udzielać się zaczęłam dopiero jak większość przeniosła się na Facebooka,wcześniej brak odwagi a nie chciałam żeby to forum zniknęło bo się na prawdę przywiazalam do forumowiczek;) tzn jak zaczęły pisać że się przenoszą to ja zaalarmowalam żeby zostaly no i cześć została;)
Bereda trzymam kciuki będzie dobrze i czekamy na zdjecia:)merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZojeczka raczkuje już dłuższy czas, wszystko nabiera tempa i jest szybsza z każdym dniem! Jak czegoś potrzebuje, to potrafi zrobić wszystko błyskawicznie
W tym samym czasie, jak raczkowanie zaczęła tez wstawać. Przemieszcza sie przy meblach, wstaje bez problemu, stoi 1-2 sek bez niczego, prowadzona za palce idzie, jak blyskawica (ale nie chce jej często prowadząc, wole czekać aż sama pojdzie- tyle, ze cwaniara przychodzi, daje rączki i wymusza spacer ) ale ma jeszcze nad czym pracować
Jutro spotyka sie z 2 koleżankami z naszego zacnego forum jedna już zna, a druga w końcu pozna
Właściwie do wyjazdu tak bedzie każdego dnia ktośudana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZoyka duża dziewczynka juz, nie obejrzysz się a zacznie chodzić na dwóch;) na początku jak się będzie spieszyc to szybciej jej będzie na czterech;)
A Zoyka ma włoski? Tzn na pewno ma tylko czy da się już je jakoś zaczesać?
Ja podobno w miałam długie jak się urodziłam i bardzo szybko mi rosły w pol roczku mama robiła mi kucyki;)merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymerida17 wrote:Udana dobrze sobie cos dostać
Zwłaszcza, ze dzieci szybko rosną
Nie gardze prezentami, szczególnie takimi;) przyjmę wszystko:)
Tym bardziej ze musimy kupić jeszcze sprzęty do kuchni tj; piekarnik, zmywarka itp no i meble do salonu (bo mielismy przechodnie) nie wspomnę o wyposażeniu pokoiku dla maluszka,wydatków nie zabraknie:)
A w środę będziemy sprzątać mieszkanie z kurzu który jest wszędzie ehmerida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej kochane ...jestem , dzidzia ma sie bardzo dobrze , skakala ,plywala przemieszczala sie trudno bylo ja uchwycic ,ma 7 cm , nt-1.8 to chyba ok ? o plec zapomnialam zapytac ..maluszek przyspieszyl troche ma 13 tyg i 1 dzien ...
http://zapodaj.net/75ef1d9b93917.jpg.htmludana, merida17 lubią tę wiadomość