X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ..musze sie pochwalic jaka niespodzianke dzisaj mialam , dzwoni polozna i pyta czy moze przyjsc , ja ze jasne .wiec zmierzyla mi cisnienie ,mocz wzoela , sprawdzila wyniki i tarammmmm słyszelismy z moim P serduszko naszego dzidziolka , pierwszy raz , ale super uczucie ...pozniej pytam mojego ale super bylo co nie ? A ON ;a co to bylo ? no nie moge faceci ....ha ha ale szczesliwa jestem .nie jestem panikara ale zaczelam troche sie martwic ze jeszcze ruchow nie czuje a dzisiaj taka nagroda ,..hura ..no i mowie mojej poloznej ze mam jakies zapalenie , infekcje i ona mowi ze w srode mam sie zglosic do przychodni to dostane globulke super ...

udana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda super niespodzianka;) odgłos serduszka jest najcudowniejszy dla ucha rodziców:)
    Tez dziś słyszałam serducho Mateusza, co prawda za szumem bo ciężko było znaleźć ale było:)

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas od razu znalazla , naprawde niesamowite uczucie ..smialam sie bo ona dzidziusia znalazla nisko bardzo pod pepkiem a ja caly czas głaskałam powyzej pepka wiec smielismy sie ze sadełko caly czas masowalam i dlatego tak ładnie rosnie ha ha ha ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:03

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no dzidzia jeszcze nisko, ja dopiero czuje kopki koło pępka:)a sikasz częściej?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie bo zawsze czesto sikalam ,jak sie opiłam za duzo przed snem to wstawalam 2,3 razy teraz zazwyczaj wstaje raz w nocy ..a ty ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to często 3-4 razy w nocy, staram się nie opijac na noc ale mimo wszystko wstaję. W dzień to nawet niezlicze, a jak jestem poza domem to ciągle szukam toalet;)

Dzis znowu idę na ćwiczenia;)
    Mamusie co tam u was?

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Wpadlam sie przywitać i sprawdzić co u Was!
    Strasznie mało czasu sie zrobiło, duzo rzeczy do ogarniecia, jaka ta końcówka roku inna zupełnie od ubiegłorocznej!
    Lżejsza o jakies 20 kg na ciele :P ale zabiegana podwójnie!
    Rok temu zaciskalam uda i pięści, by przypadkiem zbyt szybko nie urodzić ha ha a siła i przymusem wyciagalam :)

Dobrej Nocy! :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest dużo się dzieje bo święta i koniec roku,sprzątanie,gotowanie i tak na przemian.
    Merida Ty lżejsza jesteś, a my z Beredą coraz cięższe:)bo mi apetyt dopisuje aż nadto.

Generalnie czuję się dobrze tylko co raz ciężej jest wykonywać różne czynności,np.wczoraj sprzątałam to musiałam robić przerwy na odpoczynek bo zadyszka łapała, zgiąć się i podnieść coś z podłogi to już mega wyzwanie,a kucnąć i wstać bez podpórki to już niemożliwe;)Bereda ja nie wiem skąd Ty siłę bierzesz na pracę?:)
    Mateusz kopie i wierci się jak szalony i znowu zalewa mnie fala miłości ah..:)

Miłego!

merida17, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, tak już bedzie :)
    Skarpetki, buty :) a wiesz...potem szybko to zleci! Ja już nie mogę do czekać sie Waszych porodow!
    I tego, jak będziecie opisywać swoje uczucia i doznania!
    I chociaz sie nie wydaje, to bedzie to za minut kilka!

Oj! Bedzie sie działo!

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedziela, a wiec gratuluje kolejnych tyg ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merido ojjjj będzie się działo! boję się trochę ale staram się jeszcze o tym nie myśleć. No ale ten czas nie ubłagalnie pędzi,niedługo bede obchodzić 100dniówkę;)a jutro idę badać glukozę bleh

Wekeend spędziliśmy u rodziców, przyjechała moja siostra z dzieciakami więc było wesoło:)młodszy siostrzeniec wyssał ze mnie cała energię,całą sobotę za mną chodził (bardzo to miłe)bawiliśmy się we wszystko co możliwe i niemożliwe;)gładził mnie po brzuchu,chciał poczuć maluszka, po chwili stwierdził że chyba śpi więc wziął trąbkę i go obudził, Mateusz zaczął brykać:)

A jak wasz wekeendndzik?

ps.Z tymi skarpetkami i butami to już mam problem:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Naczytałam się głupot o tym badaniu krzywej cukrowej i miałam cykora, ale miło się zaskoczyłam,bo to co trzeba było wypić było całkiem smaczne:) najgorsze było tylko to że nie mogłam nic jeść. Teraz brzuch mnie boli:( delikatne skurcze mam,to pewnie te skurcze braxtona oby minęły szybko.

Piszcie co u was?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja sama sie dziwie skad ja mam tyle sily , wiem ze jeszcze mam czas i duzo przedemna jeszcze ale generalnie robie wszystko to co przed ciaza , no nie nosze tylko tych ciezkich zakupow , jestem bardziej energiczna i zorganizowana niz moj facet i to mnie teraz najbardziej wkurza , i sama siebie czasami strofuje a moj to wygodnicki a ja wulkan oj jak to czasem wkurza ..probuje sama sie oszczedzac bo inni tylko by to wykorzystywali ..a to ponarzekalam sobie ;-)..dzidziusia jeszcze tak bardzo nie czuje , czasami jak plywa ale to bardzo delikatnie ..udana zazdroszcze tych kopniakow ale i wiem ze na mnie przyjdzie pora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda to ty się tak nie dawaj, w końcu jesteś w ciąży i musisz na siebie i malenstwo uważać!narzekać możesz ile chcesz;)
    Jak juz zaczęły się kopniaczki to teraz będą się nasilać, nie minął;) ja zazdroszczę Ci energii, ja jej w ogóle nie mam, tzn jeszcze rano po wstaniu bym tyle zrobiła ale jak już zjem śniadanie i usiąde pod kocykiem to energia znika, ale oczywiście zmusza się do ruchu bo to nie zdrowe tak siedzieć i siedzieć, fajne aa te ćwiczenia bo to pretekst do wyjścia z domu i poruszania sie;)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie ze chodzisz na te cwiczenia , naprawde super , tez bym chciala ale co za duzo to nie zdrowo

udana, merida17 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ty i tak "ćwiczysz" caly dzień;) a brzuszek urósł? Może jakieś zdjęcie wstawisz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia Brzuchatki :*

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko również pozdrawiamy:*

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przed ćwiczeniami słyszałam serduszko Mateusza, piękny dźwięk;) podczas słuchania zaczepiał panią położną, gramolił się po brzuszku:)
    Dzisiejsze ćwiczenia były dość intensywne jutro pewnie zakwasy się ujawnia.kupilam sobie w końcu jeansy ciążowe ja je założyłam to dziwnie się zrobiło bo dość długo nie miałam jeansów na sobie tylko leginsy i leginsy;)

Mamusie mam pytanie czy miałyście zakwasy brzucha?bo ja od kilku dni czuje tak jakbym je miała, nie wiem skąd one może od kopniakow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie z tymi naszymi małymi serduszkami, prawda ;)
    Niesamowite! Ja Wam mówię, która jeszcze nie ma, to na następnej wizycie nagrać na telefon, bo już po porodzie takiej szansy nie będzie ;) :P

Udana, ja nie miałam zakwasów, nie pamiętam bynajmniej, ale ja biegałam, jak szalona w pracy, więc mi to raczej nie groziło :)

My dziś po szczepieniu, w końcu, bo zaległe było ;) ale chyba nie ruszyło to Zojeczki, bo świruje mi tu ciągle, a same widzicie, jaka super pora na szaleństwa, a matka jutro na rano do pracy ;) a Zojeczka cała jest 'ha ha ha ha ha" i jak tu na forum wejść :)

Udana widzę Twój suwaczek i ćwicz tego Kegla ;) zresztą Bereda Kochana Ty tez, jak najbardziej ;) ważna sprawa ;)

Bereda, Twój suwaczek znowu strajkuje, to pytam się co tam u Was i jak się czujecie ;)

Buziaczki!!

udana lubi tę wiadomość

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ