X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ..musze sie pochwalic jaka niespodzianke dzisaj mialam , dzwoni polozna i pyta czy moze przyjsc , ja ze jasne .wiec zmierzyla mi cisnienie ,mocz wzoela , sprawdzila wyniki i tarammmmm słyszelismy z moim P serduszko naszego dzidziolka , pierwszy raz , ale super uczucie ...pozniej pytam mojego ale super bylo co nie ? A ON ;a co to bylo ? no nie moge faceci ....ha ha ale szczesliwa jestem .nie jestem panikara ale zaczelam troche sie martwic ze jeszcze ruchow nie czuje a dzisiaj taka nagroda ,..hura ..no i mowie mojej poloznej ze mam jakies zapalenie , infekcje i ona mowi ze w srode mam sie zglosic do przychodni to dostane globulke super ...

udana lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda super niespodzianka;) odgłos serduszka jest najcudowniejszy dla ucha rodziców:)
    Tez dziś słyszałam serducho Mateusza, co prawda za szumem bo ciężko było znaleźć ale było:)

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas od razu znalazla , naprawde niesamowite uczucie ..smialam sie bo ona dzidziusia znalazla nisko bardzo pod pepkiem a ja caly czas głaskałam powyzej pepka wiec smielismy sie ze sadełko caly czas masowalam i dlatego tak ładnie rosnie ha ha ha ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:03

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no dzidzia jeszcze nisko, ja dopiero czuje kopki koło pępka:)a sikasz częściej?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie bo zawsze czesto sikalam ,jak sie opiłam za duzo przed snem to wstawalam 2,3 razy teraz zazwyczaj wstaje raz w nocy ..a ty ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to często 3-4 razy w nocy, staram się nie opijac na noc ale mimo wszystko wstaję. W dzień to nawet niezlicze, a jak jestem poza domem to ciągle szukam toalet;)

Dzis znowu idę na ćwiczenia;)
    Mamusie co tam u was?

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Wpadlam sie przywitać i sprawdzić co u Was!
    Strasznie mało czasu sie zrobiło, duzo rzeczy do ogarniecia, jaka ta końcówka roku inna zupełnie od ubiegłorocznej!
    Lżejsza o jakies 20 kg na ciele :P ale zabiegana podwójnie!
    Rok temu zaciskalam uda i pięści, by przypadkiem zbyt szybko nie urodzić ha ha a siła i przymusem wyciagalam :)

Dobrej Nocy! :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest dużo się dzieje bo święta i koniec roku,sprzątanie,gotowanie i tak na przemian.
    Merida Ty lżejsza jesteś, a my z Beredą coraz cięższe:)bo mi apetyt dopisuje aż nadto.

Generalnie czuję się dobrze tylko co raz ciężej jest wykonywać różne czynności,np.wczoraj sprzątałam to musiałam robić przerwy na odpoczynek bo zadyszka łapała, zgiąć się i podnieść coś z podłogi to już mega wyzwanie,a kucnąć i wstać bez podpórki to już niemożliwe;)Bereda ja nie wiem skąd Ty siłę bierzesz na pracę?:)
    Mateusz kopie i wierci się jak szalony i znowu zalewa mnie fala miłości ah..:)

Miłego!

merida17, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, tak już bedzie :)
    Skarpetki, buty :) a wiesz...potem szybko to zleci! Ja już nie mogę do czekać sie Waszych porodow!
    I tego, jak będziecie opisywać swoje uczucia i doznania!
    I chociaz sie nie wydaje, to bedzie to za minut kilka!

Oj! Bedzie sie działo!

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedziela, a wiec gratuluje kolejnych tyg ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merido ojjjj będzie się działo! boję się trochę ale staram się jeszcze o tym nie myśleć. No ale ten czas nie ubłagalnie pędzi,niedługo bede obchodzić 100dniówkę;)a jutro idę badać glukozę bleh

Wekeend spędziliśmy u rodziców, przyjechała moja siostra z dzieciakami więc było wesoło:)młodszy siostrzeniec wyssał ze mnie cała energię,całą sobotę za mną chodził (bardzo to miłe)bawiliśmy się we wszystko co możliwe i niemożliwe;)gładził mnie po brzuchu,chciał poczuć maluszka, po chwili stwierdził że chyba śpi więc wziął trąbkę i go obudził, Mateusz zaczął brykać:)

A jak wasz wekeendndzik?

ps.Z tymi skarpetkami i butami to już mam problem:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Naczytałam się głupot o tym badaniu krzywej cukrowej i miałam cykora, ale miło się zaskoczyłam,bo to co trzeba było wypić było całkiem smaczne:) najgorsze było tylko to że nie mogłam nic jeść. Teraz brzuch mnie boli:( delikatne skurcze mam,to pewnie te skurcze braxtona oby minęły szybko.

Piszcie co u was?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja sama sie dziwie skad ja mam tyle sily , wiem ze jeszcze mam czas i duzo przedemna jeszcze ale generalnie robie wszystko to co przed ciaza , no nie nosze tylko tych ciezkich zakupow , jestem bardziej energiczna i zorganizowana niz moj facet i to mnie teraz najbardziej wkurza , i sama siebie czasami strofuje a moj to wygodnicki a ja wulkan oj jak to czasem wkurza ..probuje sama sie oszczedzac bo inni tylko by to wykorzystywali ..a to ponarzekalam sobie ;-)..dzidziusia jeszcze tak bardzo nie czuje , czasami jak plywa ale to bardzo delikatnie ..udana zazdroszcze tych kopniakow ale i wiem ze na mnie przyjdzie pora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:02

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda to ty się tak nie dawaj, w końcu jesteś w ciąży i musisz na siebie i malenstwo uważać!narzekać możesz ile chcesz;)
    Jak juz zaczęły się kopniaczki to teraz będą się nasilać, nie minął;) ja zazdroszczę Ci energii, ja jej w ogóle nie mam, tzn jeszcze rano po wstaniu bym tyle zrobiła ale jak już zjem śniadanie i usiąde pod kocykiem to energia znika, ale oczywiście zmusza się do ruchu bo to nie zdrowe tak siedzieć i siedzieć, fajne aa te ćwiczenia bo to pretekst do wyjścia z domu i poruszania sie;)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie ze chodzisz na te cwiczenia , naprawde super , tez bym chciala ale co za duzo to nie zdrowo

udana, merida17 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda ty i tak "ćwiczysz" caly dzień;) a brzuszek urósł? Może jakieś zdjęcie wstawisz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia Brzuchatki :*

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko również pozdrawiamy:*

Miłego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przed ćwiczeniami słyszałam serduszko Mateusza, piękny dźwięk;) podczas słuchania zaczepiał panią położną, gramolił się po brzuszku:)
    Dzisiejsze ćwiczenia były dość intensywne jutro pewnie zakwasy się ujawnia.kupilam sobie w końcu jeansy ciążowe ja je założyłam to dziwnie się zrobiło bo dość długo nie miałam jeansów na sobie tylko leginsy i leginsy;)

Mamusie mam pytanie czy miałyście zakwasy brzucha?bo ja od kilku dni czuje tak jakbym je miała, nie wiem skąd one może od kopniakow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie z tymi naszymi małymi serduszkami, prawda ;)
    Niesamowite! Ja Wam mówię, która jeszcze nie ma, to na następnej wizycie nagrać na telefon, bo już po porodzie takiej szansy nie będzie ;) :P

Udana, ja nie miałam zakwasów, nie pamiętam bynajmniej, ale ja biegałam, jak szalona w pracy, więc mi to raczej nie groziło :)

My dziś po szczepieniu, w końcu, bo zaległe było ;) ale chyba nie ruszyło to Zojeczki, bo świruje mi tu ciągle, a same widzicie, jaka super pora na szaleństwa, a matka jutro na rano do pracy ;) a Zojeczka cała jest 'ha ha ha ha ha" i jak tu na forum wejść :)

Udana widzę Twój suwaczek i ćwicz tego Kegla ;) zresztą Bereda Kochana Ty tez, jak najbardziej ;) ważna sprawa ;)

Bereda, Twój suwaczek znowu strajkuje, to pytam się co tam u Was i jak się czujecie ;)

Buziaczki!!

udana lubi tę wiadomość

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ