X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziweczynki ...zapracowana i czasami juz bez sil by wejesc na forum , moj P mial tez kilka dni wolnych wiec cieszylam sie Jego obecnoscia...
    Udana dobrze ze synek zostal i nic tam nie odpadło ;-) szkoda ze taka szybka ta wizyta czy Ci lekarze nie wiedza ze my czekamy od wizyty do wizyty ? a nie nas tak przedmiotowo traktuja ;-)..ale ciesze sie ze wszystko ok...
    ja dzis jeszcze w łozeczku , sobota i niedziela to jedyne dni gdzie moge poleniuchowac w lóżku...wczoraj bylismy w pubie troche potanczylam a dzisiaj zakwasy juz czuje ha ha ha ...udana ja dobrze doczytalam ze ty wazysz prawie 51 kg ? o mamusiu , tos ty chudzinka jest ...
    merida mam nadzieje ze milo spedziliscie czas ze swoim lubym w dniu jego świeta ?

udana, merida17 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda bardzo dobrze przeczytalas, ważę juz prawie 51 kg szok ale to wiesz rośnie maluszek i ilość wód no i co raz więcej jem to fakt;)

Korzystaj z wolnego ile się da, no i cieszcie się sobą.
    Do nas dziś przyjechała moja siostra z rodzinka wiec jest wesoło;) a zaraz jedziemy do rodzicow;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana właśnie :)
    Tez miałam pisać, ze przed ciaza miałas 44 kg!!!!! Drobinko!
    Mnie już nazywają wieszakiem, ale Ty musisz byc delikatnej budowy ;)

506 było nasze od A do Z :P

Baw sie dobrze z rodzinka :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda nie chce byc upierdliwa, ale Twój suwaczek w moim tel ma 13 tyg6dni od dłuższego czasu!
    I teraz nie wiem, ktory to u Was już tydzien!
    Kiedy ta wizyta polowkowa? Wiadomo już?

Masz racje odpoczywaj ile możesz, bo potem już ciezko jest :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czas wracać do domu eh fajnie było tak się spotkać wszyscy razem;)oczywiście objadłam się okropnie jak to u mamy;)

Merida mi mówią ze jestem drobna, mała i chuda;) czyli drobnej kości czy jak zwał tak zwał;)

Bereda a u mnie pokazuje że jesteś w 15 tygodniu to tez się pogubiłam bo wcześniej pokazywało 14t1d.

A gdzie nasza Diamonds?

merida17 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski! Co u was?
    Udana jaka u Ciebie ciaza juz zaawansowana!
    Szybko ten czas leci!

Nie moge uwierzyc ze az tak szybko.
    Jak nie bylo dziecka to nie odczuwalam tego tak

Moj synio chory. Ma katar i kaszel ale bylismy u lekarza i mynsle ze sie wykaraskamy z tego niebawem!

Zdrowka dla wszytskich dzieciakow i mam:) teax trzeba uwazac!

Aaa

Udana! Ty to jestes udana:))

udana lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Hej mamuski! Co u was?
    Udana jaka u Ciebie ciaza juz zaawansowana!
    Szybko ten czas leci!

Nie moge uwierzyc ze az tak szybko.
    Jak nie bylo dziecka to nie odczuwalam tego tak

Moj synio chory. Ma katar i kaszel ale bylismy u lekarza i mynsle ze sie wykaraskamy z tego niebawem!

Zdrowka dla wszytskich dzieciakow i mam:) teax trzeba uwazac!

Aaa

Udana! Ty to jestes udana:))

Hej Słoneczna! no idziemy do przodu jak burza,rośniemy z dnia na dzień.Miałam iść dziś na zajęcia gimnastyczne ale odwołałam bo coś zaczyna mnie brać,rodzinka smarkała to teraz przeszło na mnie, więc czosnek,miód i cytryna idą w ruch.
    Również zdrówka życzę!
    Zaglądaj do nas częściej i pisz co u was:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, ja pilam herbatę z lipy 1 dziennie i mi pomogło ;)
    I imbir! Mocne to było, ale pare lykow i postawiło na nogi!
    Jakos z woda gotowalam- przepis tu na bbf był.
    I kokos wcinaj! U mnie Zoya go uwielbia!
    Zjada kilka lyzeczek dziennie- jestem pełna podziwu dla niej! :D

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko dziękuję:)od wczoraj się nie pogorszyło więc jest ok, na razie się trzymam:)
    Zoyka wie co dobre:)
    Mamusie a jak przygotowania do świąt?macie już pomysły na prezenty?a może już je zrealizowałyście ?:)

Śnił mi się mój dziadek św.pamięci że wziął mnie za rękę i powiedział że będę miała 7mioro dzieci (szok) zapytałam czy to się tak da,ale on zaczął wymieniać imiona,wyrwałam mu się i uciekłam..

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ooooo to już 8 miesięcy ;)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Dzień dobry.
    Ooooo to już 8 miesięcy ;)

ooo Madziu z tej okazji Wszystkiego Najlepszego!zdrówka i szczęścia:)
    a co tam u was?

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana co za sen!!!
    A uslyszalas, chociaz pierwsze imię- to pomogloby Wam w sporze odnośnie pierwszego Synka :)

Przerwa mi sie konczy, wiec bede zaglądać pozniej :)

udana, udana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamiętam jakie to były imiona,ale dziś M wrócił z pracy i witając się z synkiem użył imienia Mateusz:) chyba powoli przekonuje się do Matiego hihi:)

Miałam dziś jakieś dziwne skurcze,nie mocne ale wyczuwalne,wypiłam nospę i magnez to pomogło.Maluszek żwawo wariuje cały dzień to może dlatego tak mnie rozbolało,opukuje cały brzuch:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana, a to moze już skurcze HB u Ciebie? Niektóre już na tym etapie miewają ;)

Mi sie podoba Mateusz ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie czytałam o tych skurczach,możliwe że już mogą się pojawiać oby nie za często.

W dzieciństwie bawiąc się misiami,lalkami itp u mnie zawsze był Mateusz:) Mój M od razu skreślił to imię bo mu się kojarzy: Mateusz-wajche przełóż! powiedziałam mu że każde imię się z czymś lub kimś będzie kojarzyć i trułam mu ciągle o Mateuszu,potem o Ignacym, ale on ostatnio coraz częściej o Mateuszu wspomina więc możliwe że się przekona na 100% :)

Merida a wy zgodni byliście co do imienia Zoyka?:)

Bereda co tam u Ciebie?:)

Diamonds...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Diamonds jest na dłuższych wakacjach od cywilizacji! ;)

A co do imienia, my długo nie mogliśmy nic wybrać, bo miało byc krótko i 2-jezycznie.
    Kiedyś cos czytałam i trafiłam na opowieść laski co jechała rodzic i krzyczała, ze ma byc Zoja do męża.

Pytam sie Lubego, co on na to. A Luby, ze to jest to i on chce! I zaczął gadac tak do brzucha ;)
    Zoju, Zojeczko i już zostało.
    Ja przeczytałam znaczenie tego imienia i bardzo mi sie spodobało, bo: pełna życia, energiczna, przyjacielska, silna- cenie sobie takie rzeczy, wiec decyzja zapadła.

Pierwsze słyszę, by ktoś tak gadal o Mateuszu :)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda!
    Ja Cie prosze napisz, w którym Ty tyg jestes, bo już nie wiem :)
    Masz już ustalona wizytę u dr, w szpitalu, a moze u poloznej :)

udana lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :-)

Udana ja miałam dość mocne skurcze , brałam buscopan. Ale to przy silnych skurczach, Amelka najpierw pchała się na świat a jak już mogła wyjść to zastrajkowała i miała w dupce powitanie nas :-)
    Mateusz mi się tez podoba, jak kiedyś będzie synek to będzie Bartuś lub Mateusz ;-)

Meridko a nie wiem czy kiedyś Ci pisałam, mojemu M Zoyeczka się bardzo podoba :-) jak mu powiedziałam że będzie u Was Zoya to mówi, a może spapugujemy? :-)

Soneczna a jak Maciuś się czuje, lepiej? Amelka waśnie skończyłą brać antybiotyk, ten katar ją wykańczał i już coś na oskrzelach się pojawiało, stąd leki.

Laski zakupiłąm nową ławę do domku, Amelce komodę i nam rogówkę- poszalałam :-) ale co tam :-) na swoją starą rogówkę patrzeć nie mogę

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jak przeglądał kalendarz natrafił na Zoya i też się uśmiechnął do tego imienia:) pewnie jakby miała być dziewczynka to by się zastanawiał;) Właśnie przeczytałam znaczenie imienia Mateusz i powiem wam jakbym czytała o moim M:) trochę uparty,ingeruje w nieswoje sprawy,ale zawsze pomocny,oddany rodzinie...muszę to przeczytać mężowi, no musi być Mateusz!;)
    Merida! Zoyke idealnie dobraliście:)

Mam nadzieje, że Diamonds ma się dobrze i niedługo wróci do nas z tych wakacji:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika!u Ciebie skurcze też pojawiły się tak wcześnie?
    Jak na razie nospa daje radę, lekarz przypisał mi scopolan,ale jeszcze nie miałam przyjemności go użyć;)

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ