X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszystkie dni Nowego Roku
    Życzę Ci wiary w sercu i światła w mroku.
    Obyś jednym krokiem mijał przeszkody.
    Byś czuł się silny i wiecznie młody

udana lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Zima przyszła, mróz jak na Syberii;) a ja w kurtkę ledwo wchodzę, nowej nie kupię bo bezsensu.czuje się jak słonik, nie poruszam się z gracją;) jem mniejsze porcje bo mi się większe nie mieszczą, co raz ciężej oddychamy, sapie jak lokomotywa.Mateusz ma co raz mniej miejsca ale jeszcze żwawo się rusza;)

A co tam u was?
    Bereda będzie synek?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki... bedzie synek hura , przeszczesliwi, daje juz znaki i kopie ..Niestety i dlatego sie nie odzywalam bo musialam sobie to przetrawic ,synek ma problem z nerkami ,ma za duze nereczki a jedna jest wieksza od drugiej .Nie wytlumaczyli mi z czym to sie wiaze co i jak ,tylko ze mozliwe ze jak sie urodzi to bedzie musial brac antybiotyki .Umowili nas na lepsze USG do cardiff i gdzies za tydz mamy tam jechac oni zobacza i spowrotem do nas na 27.01 kolejna wizyta u nas i wtedy nam moze wszystko wytlumacza ..nie mam pojecia czym to grozi, dlaczego tak i w ogole ,martwie sie to normalne ,niewiele mowili tylko tyle by sie nie martwic bo moze jeszcze do porodu okazac sie wszystko ok ale jak tu sie nie martwic ? staram sie w kazdym razie nie panikowac...
    Wiadomość wyedytowana przez autora 3 stycznia, 12:30

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda gratuluję synka i życzę zdrówka.masz super podejście , normalne że się denerwuje ale nie panikujesz to ważne. Trzymam za was kciuki! Będzie dobrze:)

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane .. o jakie tu pustki :-(..udana jak tam ? ile do przodu ?
    my bylismy na tej wizycie w cardiff no i juz wszystko wiadomo , jeste problem z jedna nereczka i do tego doszlo serduszko :-( znalezli jakas mala dziurke ,nie kazali sie tym narazie przejmowac bo moze to wina sprzetu a mozetotaka jego uroda i sie wchlonie ...ojejku ...wizyta za tydzien znowu w cardiff czuje ze jestesmy pod dobraopieka ..Maly dokazuje i dlatego to mnie uspakaja ...
    co u was ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej no pusto tu...
    Bereda na pewno jesteś pod dobrą opieką,dobrze że was kontrolują, życze żeby wszystko dobrze się ułożyło i maluszek był zdrów jak rybka:)a wybraliście imię?
    Ja już 10 kg do przodu,ciężko mi oddychać,plecy bolą,palce puchnął,zgaga męczy i zaparcia ale to nic,wytrzymam!maluszek kopie mocno,wypycha się aż boli ale ja lubię jak mi się tam gramoli w brzuszku:)planujemy z M sesję ciążową tak jakoś w połowie lutego:)
    a wizytę mam w ten piątek 15.01 a na USG 30 tyg umówiłam się na 20.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda a jak Ty się czujesz? Jakieś objawy? Pracujesz jeszcze?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam czasami zgage, w ciagu dnia musze sie zdrzemnac lub polezec dlugo ,czasami kregoslup mnie boli , pracuje ale juz mniej i w domu troche wiecej robie bo pomagam siostrze mojego partnera ...zazdroszcze tej sesji ciazowej , ja swojego raczej na to nie namowie a chcialabym bardzo...to moze przeslesz jedno zdjecie z sesji :-)
    moj maluszek tez kopie i dzieki temu jeszcze tak bardzo sie niemartwie, szaleje czasami a czasami ciuchutki jest ...stanelo na Dorianku ale to nie na 100 procent , zobaczymy ...jastanelam na 6 kgi stoje...to trzymam kciuki za piatek

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że prześlę jakąś fotkę:)
    Dorian to bardzo ładne imię,pasuje do maluszka i do dorosłego:)
    Uważaj tam na siebie i oszczędzaj się!ja już się nie nadwyrężam,ostatnio sprzątałam w domu i nagle zabrakło mi sił,więc przestałam,wrócę do tego jak siły przybędą a jak nie to M posprząta;p
    jutro jedziemy na zakupy dla maluszka,doczekać się nie mogę,zresztą już czas najwyższy bo później to ja nie dam rady.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie , moj to na wieksze zakupy mowi ze ma jeszcze czas :-) ja natomiast kupuje ciuszki , kocyki , reczniczki ,prawie codziennie cos mu kupie dzisiaj 5 par skarpeteczek takie slodkie malenkie ,a On kupi wozek , lozeczko i komode ...marzy mi sie elekroniczna niania i musze poszukac bo mysle ze przyda mi sie ..ja juz tez coraz mniej robie ale ja to wulkan energi jestem wiec mi ciezko przestac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 18:26

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, bo wiem ze to malo znane imie i troche jakos odpuscilam z nim ale zadne inne mi sie tak bardzo nie podoba jak Dorianek

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie cierpię zakupów, męczą mnie tłumy,ale trochę rzeczy udało nam się kupić. Oczywiście jeszcze mnóstwo rzeczy trzeba i pewnie jeszcze milion razy będziemy jeździć ale pierwsze koty za płoty:)
    Bereda elektroniczna niania super sprawa ale mi się chyba nie przyda,za mały metraż mamy:)
    Od 8.02 zaczynamy chodzić na zajęcia teoretyczne do szkoły rodzenia:)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie i ze razem idziecie , super..no wlasnie , my sypialnie mamy na gorze a wiekszosc czasu jestem na dole w salonie czy kuchni wiec dzidzia bedzie u nas na poczatku spala to dobrze ja miec na oku..o rusza sie babelek malutki , najbardziej to w nocy szaleje ...ja to spororzeczyzamaiem przez internet , taniej i tak sie nie namecze .;-)...

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana trzymam kciuki za wizytę!
    Wpadne potem ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko witaj:)
    Także z maluszkiem jest wszystko ok, pomimo moich bóli brzucha i skurczy (macica ćwiczy)jest dobrze,położenie pośladkowe więc lekarz znowu wspominał cesarkę,ale to raczej z powodu mojej chudości:) widziałam wszystkie paluszki maluszka u rączki,rozłożył ją całą jakby chciał piątkę przybić:)a wczoraj w szkole rodzenia słyszałam pieknie bijące serduszko,aż łezka w oku się zakręciła...
    Gorzej z moimi wynikami, krew mam ok, tylko mocz się nie zgadza,mam liczne bakterie i jakiś stan zapalny no i te moje nieszczęsne nerki mam dwa kamienie które się czają i dokuczają eh mam brać antybiotyk jak mus to mus

Bereda ja przez internet nie lubie robić zakupów,muszę wszystko zobaczyć,dotknąć o taka jestem wybredna:)
    mój maluch wierci się w dzień ale to dlatego że ja dużo odpoczywam,w nocy raczej śpi :)(mam nadzieję)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda!
    Gratuluje precyzji ;) zamowiony chłopak i jest chłopak! ;)
    Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz ;)

Na tym forum, gdybyś czytała od poczatku wiedzialabys, ze były dzieci, które sie kurczyly, nie rosły, miały nerki i nie miały ich, było cos w nich i nie było itd wszystkie te dzieci sa zdrowe- to najważniejsze!! Twój Dorian tez bedzie ;)
    Grunt, ze jesteście pod kontrola! ;)

udana, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Cieszę sie, ze Mateusz ma sie dobrze! Pewnie przebijal piątkę, by to potwierdzić! ;)
    Ty dbaj o siebie! Masz troszke pod górkę z tymi kamieniami :/ ale dasz radę! To prawie już!!! Wierzysz?? Zaraz będziesz jechac na porodowke!! A potem braknie Ci czasu! Mi ktoś ciagle kradnie godziny w dobie!!! Jak dorwe tego złodzieja...to...odbiore mu moje godziny i wtedy złapie oddech ;) taka kara na złodzieja! Ha ha!

U mnie Zoya długo była posladkami w dole i kilka dzieci tez. Pewnie pamiętasz ;) wszystkie obrocily sie na czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:53

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kot wlazl na środek słońca!!!!! Kiedy??? Jak????
    Za dwa tyg rozpocznie swoj spacer od nowa!!!! Aaaaaa!!!!
    Zaraz roczek! U nas typowo bedzie dla dzieci impreza.
    Nie tam ciotki i wujki za stołem, co gadają i jedzą, tylko dzieci, które robią duzo hałasu, brudu i sie bawią, bo starsi nie maja czesto czasu dla Jubilata ;) kinder party u Zojki i hej ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko pamiętam że wszystkie się poobracały tak jak trzeba i pewnie mój tak zrobi, ale lekarz twierdzi że ja za wąska w biodrach żeby urodzić naturalnie i powiem szczeze że się tego boję i jeśli będzie chciał mnie ciąć to mu zaufam.
    No czas pędzi z górki na pazurki jak na sankach;p nie mogę uwierzyć że to już niedługo eh przeraża mnie to. Zazdroszczę Tobie że masz za sobą te zapewne trudne początki,Zoya już niedługo roczek kończy:)szok...
    a napisz czy Zoyja już chodzi?może coś mówi? a co z rodzeństwem myślicie??:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder party extra, tak powinno być, bo w końcu to Zoyki urodziny a ze dziewczyna towarzyska to i znajomych nie brakuje:)

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ