Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszystkie dni Nowego Roku
    Życzę Ci wiary w sercu i światła w mroku.
    Obyś jednym krokiem mijał przeszkody.
    Byś czuł się silny i wiecznie młody

udana lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Zima przyszła, mróz jak na Syberii;) a ja w kurtkę ledwo wchodzę, nowej nie kupię bo bezsensu.czuje się jak słonik, nie poruszam się z gracją;) jem mniejsze porcje bo mi się większe nie mieszczą, co raz ciężej oddychamy, sapie jak lokomotywa.Mateusz ma co raz mniej miejsca ale jeszcze żwawo się rusza;)

A co tam u was?
    Bereda będzie synek?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki... bedzie synek hura , przeszczesliwi, daje juz znaki i kopie ..Niestety i dlatego sie nie odzywalam bo musialam sobie to przetrawic ,synek ma problem z nerkami ,ma za duze nereczki a jedna jest wieksza od drugiej .Nie wytlumaczyli mi z czym to sie wiaze co i jak ,tylko ze mozliwe ze jak sie urodzi to bedzie musial brac antybiotyki .Umowili nas na lepsze USG do cardiff i gdzies za tydz mamy tam jechac oni zobacza i spowrotem do nas na 27.01 kolejna wizyta u nas i wtedy nam moze wszystko wytlumacza ..nie mam pojecia czym to grozi, dlaczego tak i w ogole ,martwie sie to normalne ,niewiele mowili tylko tyle by sie nie martwic bo moze jeszcze do porodu okazac sie wszystko ok ale jak tu sie nie martwic ? staram sie w kazdym razie nie panikowac...
    Wiadomość wyedytowana przez autora 3 stycznia, 12:30

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda gratuluję synka i życzę zdrówka.masz super podejście , normalne że się denerwuje ale nie panikujesz to ważne. Trzymam za was kciuki! Będzie dobrze:)

bereda11 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane .. o jakie tu pustki :-(..udana jak tam ? ile do przodu ?
    my bylismy na tej wizycie w cardiff no i juz wszystko wiadomo , jeste problem z jedna nereczka i do tego doszlo serduszko :-( znalezli jakas mala dziurke ,nie kazali sie tym narazie przejmowac bo moze to wina sprzetu a mozetotaka jego uroda i sie wchlonie ...ojejku ...wizyta za tydzien znowu w cardiff czuje ze jestesmy pod dobraopieka ..Maly dokazuje i dlatego to mnie uspakaja ...
    co u was ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej no pusto tu...
    Bereda na pewno jesteś pod dobrą opieką,dobrze że was kontrolują, życze żeby wszystko dobrze się ułożyło i maluszek był zdrów jak rybka:)a wybraliście imię?
    Ja już 10 kg do przodu,ciężko mi oddychać,plecy bolą,palce puchnął,zgaga męczy i zaparcia ale to nic,wytrzymam!maluszek kopie mocno,wypycha się aż boli ale ja lubię jak mi się tam gramoli w brzuszku:)planujemy z M sesję ciążową tak jakoś w połowie lutego:)
    a wizytę mam w ten piątek 15.01 a na USG 30 tyg umówiłam się na 20.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda a jak Ty się czujesz? Jakieś objawy? Pracujesz jeszcze?

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam czasami zgage, w ciagu dnia musze sie zdrzemnac lub polezec dlugo ,czasami kregoslup mnie boli , pracuje ale juz mniej i w domu troche wiecej robie bo pomagam siostrze mojego partnera ...zazdroszcze tej sesji ciazowej , ja swojego raczej na to nie namowie a chcialabym bardzo...to moze przeslesz jedno zdjecie z sesji :-)
    moj maluszek tez kopie i dzieki temu jeszcze tak bardzo sie niemartwie, szaleje czasami a czasami ciuchutki jest ...stanelo na Dorianku ale to nie na 100 procent , zobaczymy ...jastanelam na 6 kgi stoje...to trzymam kciuki za piatek

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że prześlę jakąś fotkę:)
    Dorian to bardzo ładne imię,pasuje do maluszka i do dorosłego:)
    Uważaj tam na siebie i oszczędzaj się!ja już się nie nadwyrężam,ostatnio sprzątałam w domu i nagle zabrakło mi sił,więc przestałam,wrócę do tego jak siły przybędą a jak nie to M posprząta;p
    jutro jedziemy na zakupy dla maluszka,doczekać się nie mogę,zresztą już czas najwyższy bo później to ja nie dam rady.

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie , moj to na wieksze zakupy mowi ze ma jeszcze czas :-) ja natomiast kupuje ciuszki , kocyki , reczniczki ,prawie codziennie cos mu kupie dzisiaj 5 par skarpeteczek takie slodkie malenkie ,a On kupi wozek , lozeczko i komode ...marzy mi sie elekroniczna niania i musze poszukac bo mysle ze przyda mi sie ..ja juz tez coraz mniej robie ale ja to wulkan energi jestem wiec mi ciezko przestac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 18:26

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, bo wiem ze to malo znane imie i troche jakos odpuscilam z nim ale zadne inne mi sie tak bardzo nie podoba jak Dorianek

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie cierpię zakupów, męczą mnie tłumy,ale trochę rzeczy udało nam się kupić. Oczywiście jeszcze mnóstwo rzeczy trzeba i pewnie jeszcze milion razy będziemy jeździć ale pierwsze koty za płoty:)
    Bereda elektroniczna niania super sprawa ale mi się chyba nie przyda,za mały metraż mamy:)
    Od 8.02 zaczynamy chodzić na zajęcia teoretyczne do szkoły rodzenia:)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajnie i ze razem idziecie , super..no wlasnie , my sypialnie mamy na gorze a wiekszosc czasu jestem na dole w salonie czy kuchni wiec dzidzia bedzie u nas na poczatku spala to dobrze ja miec na oku..o rusza sie babelek malutki , najbardziej to w nocy szaleje ...ja to spororzeczyzamaiem przez internet , taniej i tak sie nie namecze .;-)...

udana lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana trzymam kciuki za wizytę!
    Wpadne potem ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko witaj:)
    Także z maluszkiem jest wszystko ok, pomimo moich bóli brzucha i skurczy (macica ćwiczy)jest dobrze,położenie pośladkowe więc lekarz znowu wspominał cesarkę,ale to raczej z powodu mojej chudości:) widziałam wszystkie paluszki maluszka u rączki,rozłożył ją całą jakby chciał piątkę przybić:)a wczoraj w szkole rodzenia słyszałam pieknie bijące serduszko,aż łezka w oku się zakręciła...
    Gorzej z moimi wynikami, krew mam ok, tylko mocz się nie zgadza,mam liczne bakterie i jakiś stan zapalny no i te moje nieszczęsne nerki mam dwa kamienie które się czają i dokuczają eh mam brać antybiotyk jak mus to mus

Bereda ja przez internet nie lubie robić zakupów,muszę wszystko zobaczyć,dotknąć o taka jestem wybredna:)
    mój maluch wierci się w dzień ale to dlatego że ja dużo odpoczywam,w nocy raczej śpi :)(mam nadzieję)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda!
    Gratuluje precyzji ;) zamowiony chłopak i jest chłopak! ;)
    Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz ;)

Na tym forum, gdybyś czytała od poczatku wiedzialabys, ze były dzieci, które sie kurczyly, nie rosły, miały nerki i nie miały ich, było cos w nich i nie było itd wszystkie te dzieci sa zdrowe- to najważniejsze!! Twój Dorian tez bedzie ;)
    Grunt, ze jesteście pod kontrola! ;)

udana, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udana!
    Cieszę sie, ze Mateusz ma sie dobrze! Pewnie przebijal piątkę, by to potwierdzić! ;)
    Ty dbaj o siebie! Masz troszke pod górkę z tymi kamieniami :/ ale dasz radę! To prawie już!!! Wierzysz?? Zaraz będziesz jechac na porodowke!! A potem braknie Ci czasu! Mi ktoś ciagle kradnie godziny w dobie!!! Jak dorwe tego złodzieja...to...odbiore mu moje godziny i wtedy złapie oddech ;) taka kara na złodzieja! Ha ha!

U mnie Zoya długo była posladkami w dole i kilka dzieci tez. Pewnie pamiętasz ;) wszystkie obrocily sie na czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:53

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kot wlazl na środek słońca!!!!! Kiedy??? Jak????
    Za dwa tyg rozpocznie swoj spacer od nowa!!!! Aaaaaa!!!!
    Zaraz roczek! U nas typowo bedzie dla dzieci impreza.
    Nie tam ciotki i wujki za stołem, co gadają i jedzą, tylko dzieci, które robią duzo hałasu, brudu i sie bawią, bo starsi nie maja czesto czasu dla Jubilata ;) kinder party u Zojki i hej ;)

udana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko pamiętam że wszystkie się poobracały tak jak trzeba i pewnie mój tak zrobi, ale lekarz twierdzi że ja za wąska w biodrach żeby urodzić naturalnie i powiem szczeze że się tego boję i jeśli będzie chciał mnie ciąć to mu zaufam.
    No czas pędzi z górki na pazurki jak na sankach;p nie mogę uwierzyć że to już niedługo eh przeraża mnie to. Zazdroszczę Tobie że masz za sobą te zapewne trudne początki,Zoya już niedługo roczek kończy:)szok...
    a napisz czy Zoyja już chodzi?może coś mówi? a co z rodzeństwem myślicie??:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinder party extra, tak powinno być, bo w końcu to Zoyki urodziny a ze dziewczyna towarzyska to i znajomych nie brakuje:)

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ