X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam, rano sklepy, wózki :) Jak włacze kompa to Wam zdam relacje co widziałam i co przoduje u nas. Potem sprzatanko, totalnie przemeblowalismy duży pokój, zrobiło się dużo miejsca i fajnie bo na zabawki będzie i lezaczek. I chcemy kupić meble pod TV bo tylko mały stolik mamy szklany i wszystkie kable widać. No i szko +dziecko to nie wróży dobrze. Zrobilam dziś badania na posiew. W poniedziałek mam dzwonić,jak będzie ok to powiedzą, a jak nie to 5-6 dni oczekiwania na wyniki.

Kiedyś, jak nie byłam w ciąży to chciałam syna, a m. Chciał córkę. Jak zaszlam w ciążę to wszystko mi jedno, ale wiem ze m. Może bardziej by się z córki ucieszył, moi rodzice maja praktycznie same wnuki, to może i wnuczka będzie wybawieniem. Jak zaczęłam oglądać te dziecięce ciuszki to na tych sukieneczkach i rajstopkach zawiesilam oko. Piekne! Fajnie byłoby czesac taka księżniczkę, ale jak odpędzić spod drzwi tych kawalerów potem :\:P

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z pracy, kolejny zabiegany dzień :) myśle, ze jak moje dziecko tez tak to odbiera, to bedzie z Mała wesoło :) jutro znowu do pracy!

Ja sie cieszę strasznie na corcie i te wszystkie sukieneczki :) moze przez rok da sie ubierać po mojemu :) potem wyjdzie charakter, tupanie noga, sceny histerii w sklepie i stanowcze NIE na wszystko :) normalnie czekam na te wczesne bunty niecierpliwie :) ha!

mizzelka lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dziś Riko Nano,
    qs1fd4.jpg
    powiem Wam, że to wózek dla wysokich i potężnych osób, tak mi się wydaje. Nie do końca przemawia za mną jego materiał. Wizualnie, boski, ale to chyba tyle. Duży, potężny i też dla takich właścicieli.
    Pani w sklepie przekonywała mnie do Bebetto Luca.
    wurs03.jpg
    Nie przekonała mnie. Gondola osadzona nisko, w spacerówce cienka buda (a ja spacerówkę będę potrzebowała na zimę). Wydaje mi się stosunkowo wąska spacerówka, ograniczona jakimiś plastikami na "pleckach".
    Kolejnym który oglądałam to mój faworyt Camarelo Sevilla
    118qeqt.jpg
    (właśnie Polska wygrała 2:0 z Niemcami - masakra!!!). Nie zawiodłam się na tym wózku był taki jak myślałam. Jedyne do czego się mogę przyczepić, a jest moim osobistym zdaniem... stawiając wózek firmy Lonex, choćby Sweet Baby
    dcft4n.jpg
    i Camarelo Seville, to Camarelo zdaje się przy nim taką "chińszczyzną". Jalościowo Lonex wygrywa, bardziej stabilny i "konkretniejszy". Camarelo jakby trochę nie dopracowany, buda się trochę kolybie mimo włożenia do stelaża już, wykończenia to się wydają gorszego gatunku.
    Może to tylko złudzenie.
    Na dziś mój faworyt to Lonex, i do tego mają nowy model Pastel :)
    255lv29.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:00

merida17, Ewelcia, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! Jaka relacja :) Dzięki!
    A powiedz mi Twoim zdaniem te wózki sa zwrotne i lekkie? Czy takie ciężkie kloce w prowadzeniu?

2:0 masakra :) w końcu cos pozytywnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:02

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiadałam się już na forum o wózkach, ale może powtórzę, może komuś się przyda moje skromne zdanie.
    Lonex, firma polska, mają sklep w m.in. w Rybniku moim mieście. Trafiłam tam przypadkiem na spacerze, bo kiedyś odrzuciłam te wózki chyba nawet ze względu na designe.
    Wózek na prawdę lekki, a takiego szukam. Jestem w stanie uwierzyć że ma 10,5 kg (gondola + stelaż + koła) bo nie ważyłam, ale widziałam już dużo wózków i każdy dotykaliśmy i podnosiliśmy i ten jest na prawdę lekki. Ma koła pompowane stosunkowo duże, zginana rączka żeby dostosowana do osoby prowadzącej, w budce ma siateczkę na lato można ją odsłonić. Dosyć duża torba, amortyzatory, nawet materiał fajny, w jednych wózkach matowy w innych lekko świecący - kto co lubi. Kolorystycznie duży wybór. Spacerówka dosyć duża, rozkładana na 0, czyli do spania, podnóżek i to na rączki dziecka w takiej ochronnej foli. Jedyne co mi się rzuciło na minus w oczy to (pani twierdzi, że to) bawełna która jest w środku gondoli. Wydaje mi się trochę sztywna, może kwestia wyprania.
    Całościowo wózek zrobił na mnie wrażenie, bo nic tam mu się nie kolybało, stabilny i stelaż taki... porządny.
    U mnie w mieście na prawdę zaczęłam dostrzegać te modele i trochę ich jeździ.
    Cena za 2 w 1 - 1449 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:29

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, Lonex jest na prawdę lekki, bardzo podobny do niego jest Camarelo Sevilla. Pani dziś w sklepie twierdziła że duży wózek musi być ciężki, bo więcej materiału na niego muszą zużyć. Bzdura. Bebetto jest mniejszy niż Lonex a waga cieższa w Bebetto.
    Co do Riko, tak jak moi wybrańcy łatwo się prowadzi ale jest ciut cięższy.
    Najcieższe z tych co widziałam i tych które mnie interesowały to Baby Designe Lupo i Lupo Comfort i ciężej je się też prowadzi... a gdzie tam jeszcze dziecko ;)

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie dziewczyny, że każda z nas ma inne wyobrażenia o wózku, jego kolorze, kołach, gondoli itd.
    Ja nie będę mieć malutkiego dziecka, dlatego potrzebuje gondole na co najmniej 79-80cm w środku (Lonex taką ma, Calarelo też). Potrzebuje wózek lekki (3 piętro bez windy). Z amortyzatorami, bo inaczej jest strasznie twardy, w gondoli odpinana sateczka bo będę z nią chodzić latem, a spacerówka stosunkowo możliwie szeroka, bo będzie na zimę, a jak zima to i śpiworek. Wysokość musi być dopasowana, bo nie mam zamiaru schylać się i męczyć, a mam (aż/tylko) 173 cm.
    Ważny jest też dla mnie designe, bo lubię mieć fajną, nietypową rzecz. Ale przede wszystkim to liczy się to co powyżej opisałam, a potem kolor ;)

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam wenę. Mój m. zasnął na meczu w pierwszej połowie, bo stwierdził że nudny (on nie jest wiernym kibicem i zapaleńcem jak typowy facet).
    Chyba zdecydowałam się na szkołę rodzenia, nie dzwoniłam jeszcze i nie rozmawiałam, ale polecono mi i przekonuje mnie to:
    http://studionarodzin.pl/
    Może ktoś jest ze śląska. Z Rybnika do Katowic to ok 40 min jazdy samochodem, ale tam też chcę urodzić i ta położna co prowadzi te studio pracuje w szpitalu w którym chce urodzić. Zupełnie przypadkiem i później dowiedziałam się że mój prowadzący tam pracuje, także jakby co z cc nie będzie problemu.
    Nadal nie jestem gotowa myśleć o porodzie, ale wybór szpitala już padł ;) Dla mnie to ważne.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tygrysku :) jak cos przeoczylam to przepraszam :) dobre te Twoje rady, bo ja tez mam 174 cm a niestety tych wózków nie mogę sama sprawdzić :( dlatego czytam Wasze opinie i rozważam :) sa pomocne :)

Do Rybnika z Zor to bardzoooo blisko :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że to zaproszenie na kawę?

merida17, Rybeńka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :) tylko na codzień mieszkam w Irl :) Rybenka tez ma blisko :) tutaj tez zapraszam :) beda banany i kto co lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 23:46

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziesz w Pl to daj znać. A jak tam wybierzesz wózek? Drogo chyba co?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku! Moje dziecko ma pierwsza czkawke!!! :)
    Co za cudaczne uczucie :)))))

słoneczna 85, Ewelcia, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Jak będziesz w Pl to daj znać. A jak tam wybierzesz wózek? Drogo chyba co?

Byłam przekonana, ze bedzie wybór! Szczerze mówiąc średnio :( zawsze chciałam dotknąć, przejechać przed kupnem, ale chyba zbytnio nie ma czym :( dlatego skłaniam sie na przesyłkę z Pl i czytam opinie :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie podoba Jedo 356

zastanawiaam sie jeszcze nad baby design lupo

bebetto luca tez fajna gondola- lekka i zwrotna ale ta spacerowka podobno kiszka ( jak juz mowilam)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodnej niedzieli mini-graphics-flowers-709546.gif

mizzelka lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena o ktorej jutro wizyta?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku chcesz mi zrobić takie piękne porównanie wózków bliźniaczych :P Kurdę wszystkie które przeglądam to waga ok 22kg!!! przy moich 56kg to jakaś masakra :/ do tego dojdzie waga dzieci.... jej chyba zatrudnię bodygarda na spacery :P

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, mogę Ci zrobić zestawienie bodygardów, wraz z ich zdjęciami :D:D:D Sama chętnie popatrzę :P

Ewelcia, merida17 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku zrób zrób koniecznie :) ja też nacieszę swoje oczęta :)

A u mnie na belly pokazuje 25 tydzień od dziś :)

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ