X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Wypowiadałam się już na forum o wózkach, ale może powtórzę, może komuś się przyda moje skromne zdanie.
    Lonex, firma polska, mają sklep w m.in. w Rybniku moim mieście. Trafiłam tam przypadkiem na spacerze, bo kiedyś odrzuciłam te wózki chyba nawet ze względu na designe.
    Wózek na prawdę lekki, a takiego szukam. Jestem w stanie uwierzyć że ma 10,5 kg (gondola + stelaż + koła) bo nie ważyłam, ale widziałam już dużo wózków i każdy dotykaliśmy i podnosiliśmy i ten jest na prawdę lekki. Ma koła pompowane stosunkowo duże, zginana rączka żeby dostosowana do osoby prowadzącej, w budce ma siateczkę na lato można ją odsłonić. Dosyć duża torba, amortyzatory, nawet materiał fajny, w jednych wózkach matowy w innych lekko świecący - kto co lubi. Kolorystycznie duży wybór. Spacerówka dosyć duża, rozkładana na 0, czyli do spania, podnóżek i to na rączki dziecka w takiej ochronnej foli. Jedyne co mi się rzuciło na minus w oczy to (pani twierdzi, że to) bawełna która jest w środku gondoli. Wydaje mi się trochę sztywna, może kwestia wyprania.
    Całościowo wózek zrobił na mnie wrażenie, bo nic tam mu się nie kolybało, stabilny i stelaż taki... porządny.
    U mnie w mieście na prawdę zaczęłam dostrzegać te modele i trochę ich jeździ.
    Cena za 2 w 1 - 1449 zł.

Ja też pochodzę z Rybnika :-), mieszkałam tam 25lat. Teraz jestem 20km dalej. A w jakim sklepie te wózki oglądałas?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, na przeciwko bazyliki, jest ten sklep. www.wozkirybnik.pl

Natalka 03.2015 <3
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po której stronie? Od strony ulicy Kościuszki? Czy bardziej kolo basenu? Czy może kolo przychodni?
    Kochana musimy się kiedyś spotkać na rynku na jakiś soczek :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem gdzie to. To jest tak jakby na przeciw banku PKO. No musze się tam przejść :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ten sklep jest przy tym "nowym" deptaku. Jak się idzie Powstańcami i po prawej na rogu. Ja się tam wybieram, tylko jeszcze nie wiem kiedy, bo w sobotę mam rano połówkowe w Katowicach i mogę nie zdążyć do zamknięcia.
    A na soczki to ja bardzo chętnie ;)
    Rybeńka myślałaś już gdzie będziesz rodzić?

Tak w ogóle to DZIEEEŃŃŃ DOBRYYYY BARDZO!

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    magdalena o ktorej jutro wizyta?:)
    hej o 16:45 :) - idę po same dobre wieści - innej opcji nie ma :)
    pięknego tygodnia :) 436227peh2tec0ns.gif

Tygrysek, Ewelcia, diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki!!!!!;]

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    hej o 16:45 :) - idę po same dobre wieści - innej opcji nie ma :)
    pięknego tygodnia :) 436227peh2tec0ns.gif

Bedą dobre i bardzo dobre :)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też trzymam kciuki :* Daj koniecznie znać po wizycie

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho... poniedziałek? Odsypiacie weekend? :P

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami drogie brzuchatki.

Ja znów wymiotuje ale żeby po łyku wody to już przegięcie. Od wczoraj nic nie jadłam. Próbowałam pić wodę ale zwrot jest prawie natychmiast. :-(
    Może któraś z Was wie jak i czym rozruszać żołądek? Myślałam że to minie ale jak w sobotę wieczór się zaczęło to trzyma do dziś. Euthyrox dziś pominelam wczoraj wzięłam ale raczej się nie przyjął...

Przepraszam za dosłowne opisy ale już brak sił a nie chcę się odwodnic.

Wszystkim Mamusiom wizytującym wszystkiego najlepszego za Dzidziusie i Kropki. Trzymam kciuki&&&&&&&&& za dobre wieści. <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    u nas troche sprzatania bylo- jeszcze pozniej umyje podlogi bojuz nie damrady tak wszystkiego naraz.

po obiadku i nadrabiam forum.

chyba zaraz pojdziemy na spacer i kupimy jakas czekoladke;)
    ja też nie mogę jak kiedys poszaleć... jakoś mam mniej energii.. w sumie pracuje rano i wieczorem.. i jeszcze sprzątanie ehh........ stopniowo sprzątam przed weekendem zawsze bo jakbym miała wszystko zrobić w piątek to bym oszalała.. :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja padam, rano sklepy, wózki :) Jak włacze kompa to Wam zdam relacje co widziałam i co przoduje u nas. Potem sprzatanko, totalnie przemeblowalismy duży pokój, zrobiło się dużo miejsca i fajnie bo na zabawki będzie i lezaczek. I chcemy kupić meble pod TV bo tylko mały stolik mamy szklany i wszystkie kable widać. No i szko +dziecko to nie wróży dobrze. Zrobilam dziś badania na posiew. W poniedziałek mam dzwonić,jak będzie ok to powiedzą, a jak nie to 5-6 dni oczekiwania na wyniki.

Kiedyś, jak nie byłam w ciąży to chciałam syna, a m. Chciał córkę. Jak zaszlam w ciążę to wszystko mi jedno, ale wiem ze m. Może bardziej by się z córki ucieszył, moi rodzice maja praktycznie same wnuki, to może i wnuczka będzie wybawieniem. Jak zaczęłam oglądać te dziecięce ciuszki to na tych sukieneczkach i rajstopkach zawiesilam oko. Piekne! Fajnie byłoby czesac taka księżniczkę, ale jak odpędzić spod drzwi tych kawalerów potem :\:P
    bo to się zmienia serio... ja zawsze chciałam mieć córkę, te kokardeczki itp.. a teraz coś mi się przestawiło że czuje syna i będzie syn ale nie wiem czemu mam takie schizy :D a jeszcze nie wiadomo.. więc co by nie było to będę happy :D aby było zdrowe :)
    oczywiście daj znać jak wyniki :)

co do szafki rtv też aktualnie oglądam ale... nie ma nic ciekawego i zastanawiam sie czy nie kupić komody takiej mniejszej do 60cm wysokości..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds na kryzysowe chwile piłam rumianek i uspokoił mi żołądek nie raz i miętusy.. ale jak nic nie jesz.. ja jak nie jadłam to zwrot cały czas ;/ i do tej pory tak mam że po kilku h jest odruch wymiotny.. :(

Tyyygrysku no powiem ci że jestem pod wrażeniem.. i opis i zdjęcia.. no no, ktoś tu konkretnie i ładnie opisał :D ja na razie nie macałam... ale już niedługo zacznę szukać jak bd w mieście...

musze się pochwalić że dostałam Nosidełko :) i już jedna rzecz z głowy <3

Magdalenko będzie dobrze, innej opcji też nie bierzemy pod uwagę :D i ciekawa jestem strrrrasznie czy masz podwójne szczęście? :D

diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, chyba pora wybrać się do lekarza, bo u Ciebie ewidentnie coś nie ten tegez. Ruszyć żołądek można gumami do żucia, ale Tobie potrzebne jest coś co uspokoi odruchy wymiotne.
    Musisz coś zdecydować, bo teraz to już raczej nie powinnaś mieć wymiotów. Każda taka "szarpanina" nie jest do końca dobra dla dzidziusia.

Co do płci to staram się nie świrować, ale do soboty tak dalllleeekkko :)

Jutro wychodzą do mnie 3 duże paczki od siostry (na razie, bo reszta będzie jak się dowiem płeć, bo siostra to ma dwóch rozrabiaków, ale podobno całą siate rzeczy dla dziewczynki też ma). Już się nie mogę doczekać na te ciuszki! I kocyk będzie i w ogóle! Mrrr...

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku dobrze mieć własnie siostry heheh :) ja może też coś dostane, nie pogniewałabym się bo dziecko małe szybko rośnie..
    ehh a ja 23 dopiero wizyta i tak czekam i czekam i tez jestem ciekawa :)
    bo juz bym szykowała co nie co.. już chyba na tym etapie gin się nie pomyli :D

a jeszcze w tym tyg badania na czczo, rety jak ja tego nie lubie ;/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze dobrze Ci zrobie siemie lniane!

a jak nie to moze kaszka manna na wodzie?

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie siostra cierpi teraz na jelitówkę jakaś ... kurde wymiotuje jak kot..
    jakiś wirus taki panował..
    i lekarz kazał jej jeść kleik ryżowy TYLKO i nic słodkiego..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko uwazaj zebys Ty nie zlapala.......

Magdalena na wizycie juz pewnie!
    :)

Groszku odezwij sie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jej mąż się nie zaraził to chyba ja już się nie zarażę uff :D :D
    ale omijałyśmy szklanki itp.. śmiesznie to wyglądało ale lepiej omijać zarazki :D

no ciekawe co tam widzi teraz heheh :)

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ