X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najperw musze zoabczyc co tam dostane po bratanku:) poprzebieram i wtedy dokupie ....pewnie czesc bedzie poplamionych- nie do doprania.
    no ale cos na pewno zostanie:) i w grudniu bedzie wielkie pranie i prasowanie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusiom :-)

U nas dzisiaj jeszcze słonko świeci ale mam ogromnego lenia. Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to byłoby super.

Chcę iść na drugie połówkowe prywatnie- ile trzeba odczekać? Wczoraj było nfz to jak za tydzień się zapiszę będzie dobrze? Jak myślicie? Za często usg tez chyba nie dobrze- wczoraj pani dr mówiła żeby unikać. Ale nie zapytałam dlaczego? Mało rozmowna była.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że już zaczynacie kompletowanie wyprawki. Muszę i ja się zebrać w sobie i zacząć ale brak mi weny ostatnio. :-/

Czy będziecie kupowały sobie kurtki zimowe typowo ciążowe? Ceny są powalające jak dla mnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 12:09

Magda_lena88, Tygrysek, słoneczna 85, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jestem pełna energii. Rano przed pracą, a mam na 7:00 posprzątałam codzienne brudy w domu, wstawiłam pranie, zmywarkę... Teraz też mnie trochę roznosi (prawie jak po kawie).

Kupuję rzeczy które mi wpadną w oko :)
    Swoją drogą wyczaiłam przeceny w 5-10-15:
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/promocje
    Paczki już wyszły... teraz czekam na paczki i na sobotę!

Co do kurtki to mam w szafie zeszłoroczną, w której chodziłam jak miałam 30 kg więcej... więc będzie jak znalazł :P:P Ale muszę iść sobie kupić koszulki taki dłuższe, bo wszystkie moje robią się za krótkie na te rosnące brzuszysko. No i idą święta chciałabym jakoś fajnie wyglądać, jakaś superowa sukienka by się przydała, ale chyba kupie później, bo nie wiem jak wielki będzie brzuch. Jedną koszule ciążową mam już za ciasną :/ I biustonosz muszę kupić, masakra jak się moje cycki wzięły teraz w garść :) hehe

Diamonds piękna kruszynka :) Co do USG to nie znam się, ale tak szybko bym nie robiła. Prywatnie ja rejestrowałam się z 2 tyg wyprzedzeniem. Płacę 280 zł.

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A ja dziś jestem pełna energii. Rano przed pracą, a mam na 7:00 posprzątałam codzienne brudy w domu, wstawiłam pranie, zmywarkę... Teraz też mnie trochę roznosi (prawie jak po kawie).

Kupuję rzeczy które mi wpadną w oko :)
    Swoją drogą wyczaiłam przeceny w 5-10-15:
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/promocje
    Paczki już wyszły... teraz czekam na paczki i na sobotę!

Co do kurtki to mam w szafie zeszłoroczną, w której chodziłam jak miałam 30 kg więcej... więc będzie jak znalazł :P:P Ale muszę iść sobie kupić koszulki taki dłuższe, bo wszystkie moje robią się za krótkie na te rosnące brzuszysko. No i idą święta chciałabym jakoś fajnie wyglądać, jakaś superowa sukienka by się przydała, ale chyba kupie później, bo nie wiem jak wielki będzie brzuch. Jedną koszule ciążową mam już za ciasną :/ I biustonosz muszę kupić, masakra jak się moje cycki wzięły teraz w garść :) hehe

Diamonds piękna kruszynka :) Co do USG to nie znam się, ale tak szybko bym nie robiła. Prywatnie ja rejestrowałam się z 2 tyg wyprzedzeniem. Płacę 280 zł.

Co do usg to chcę zrobić u znajomego który nie chce ode mnie pieniędzy więc na koniec- bo rodzić też z nim chcę kupię mu za te wizyty i poród jakiś prezent. Jeszcze nie wiem co.

Moja kurtka zimowa się dopina ale co będzie za jakiś czas trudno orzec. :-)
    na ten czas z 70c skończył mi biust na 70f. ... co to będzie po porodzie? Rozbujały się :-)

No z 5-10-15 są fajne ubranka ale nie zawsze jakość idzie u nich w parze z ceną. To samo z cocodrillo-takie moje prywatne zdanie. Najlepsze jakościowo są moim zdaniem Wójcika ale cena za najnowsze kolekcje powala.
    na ich stronie albo Allegro można kupić coś z przeszłych kolekcji -u nich szybko się zmieniają za przyzwoitą cenę.
    Bynajmniej u córki mi się ubranka Wójcika sprawdzają bo nie przyjmują plam :-) jak dla mnie to bezcenne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:17

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds ale córcia :) śliczna :)
    i dobrze że wszystko Ok, a widzisz czyli kleik w miarę pomaga.. tak słyszałam i jeszcze moja siostra tak chorowała.. to tylko to jej pomagało..
    ehh że też cię to męczy :(

ja w wyprawce jestem w tyle jeszcze :D ale mam nadzieję że nadrobię :)

diamonds myślę że po tygodniu można w sumie.. raczej nic sie nie stanie :)
    ja chodzę tylko prywatnie, bo na fundusz w moich stronach nie mam zaufanego lekarza... no i jest z tym latania.. a ja niestety nie mam czasu żeby często wymykać się na wizyty i badania ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja właśnie mam problem z zimową kurtką.. kupiłam w tamtym roku i dałam tyle kasy i co? nie zmieszczę się.. i musze kupic sobie płaszczyk zimowy ;/ a taka lipa.. nic nie widzę ciekawego... ale moze sie uda jeszcze
    z bluzkami mam tak samo.. przez brzuszek idą do góry... dobrze że mam więcej tunik...
    i zazdroszczę energii.. bo ja jej wcale nie mam przez tą pogodę ;/

aco do stanika to kupiłam taki fajny miałam B a teraz C i stale rosną.. ale kupiłam na rynku :D bardzo dobry, polski i miękki.. :) aby za 12 zł.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie muszę się zebrać i zadzwonić do niego żeby się umówić na lepsze i dokładniejsze pomierzenie Dzidzi.
    Dla mnie i tak ważne że lekarz nie dostrzegł nic niepokojącego. Pepowine pokazał że jest trzynaczyniowa więc git. Z Agatką była dwunaczyniowa i mogła być mniejsza mieć inne gorsze kłopoty.
    ale jest zdrowa urodziła się w 39 tyg z wagą 3 280 i 57 cm ;-)

Właśnie się zastanawiam czemu dzidzia jest większa w brzuchu? Może taka moja uroda. Przy dwunaczyniowej urodziłam normalne wielkościowo dziecię to teraz mały klusek rośnie bo więcej dostaje jeść :-)
    No nic zapytam teraz na usg czy u niego też dalej duże dziecię? Kto za mnie taką kluska wypchnie? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ubranek niemowlęcych polecam jeszcze markę Pinokio i Sofija. Kiedyś były polskie i chyba tak jest dalej.
    trzeba wspierać rodzimych producentów :-)
    Mają porządną gatunkowo bawełnę. Jest gruba i zachowuje swój kształt po praniu.

Ubranka po Agatce pooddawałam teraz muszę kupić. Zastanawiam się czy kupić typowy zimowy kombinezon czy taki misiowaty albo polarowy. Ciekawa jaka będzie zima i ile będzie trwała?

na bank będę chodzić odprowadzać małą do przedszkola więc spacery min dwa razy dziennie się szykują.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    No właśnie muszę się zebrać i zadzwonić do niego żeby się umówić na lepsze i dokładniejsze pomierzenie Dzidzi.
    Dla mnie i tak ważne że lekarz nie dostrzegł nic niepokojącego. Pepowine pokazał że jest trzynaczyniowa więc git. Z Agatką była dwunaczyniowa i mogła być mniejsza mieć inne gorsze kłopoty.

Właśnie się zastanawiam czemu dzidzia jest większa w brzuchu? Może taka moja uroda. Przy dwunaczyniowej urodziłam normalne wielkościowo dziecię to teraz mały klusek rośnie bo więcej dostaje jeść :-)
    No nic zapytam teraz na usg czy u niego też dalej duże dziecię? Kto za mnie taką kluska wypchnie? ;-)

Kochana musisz uwierzyć w siłę kobiecych możliwości. Podobno nasze instynkty są tak niewiarygodne, wspaniałe i nieobliczalne, że poród to pikuś. Trzeba tylko odpowiedniego nastawienia i wiary w siebie.

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    aco do stanika to kupiłam taki fajny miałam B a teraz C i stale rosną.. ale kupiłam na rynku :D bardzo dobry, polski i miękki.. :) aby za 12 zł.. :)

Siłę to ja mam tylko rano, i tylko dziś :P:P:P:P
    Pewnie jak wrócę z pracy to będę dętka, a trzeba jeszcze wyjść na 3-cie piętro (ja nie wiem co to będzie za 2 miesiące) :)

Gdzie kupiłaś ten biustonosz?
    A swoją drogą... nieźle wyglądają te jędrne cycuszki, nie? A jeszcze jak je rano smaruje po prysznicu oliwką :) mrrr...

PS. Oł noł dziś to chyba hormony we mnie buzują :P

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis ide na Warsztaty Mamo to ja:)

usg0 ktos mowil ze 8 dni powinno byc przerwy - jak bylam w spzitalu to mialam wt a potem pt- i to bylo najwczesniej wiec mysle ze pare dni zeby nie naswietlac maluszka- a ze to byly pomiary to mysle ze warto 8 dni odczekac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:

o nawet nie wiedziałam co to dwunaczyniowa a trzynaczyniowa.. rety :D ciekawe co u mnie gin powie bo jak na razie ro nawet szyjki nie mierzył aby zawsze mowil ze wysoko i zamknięta..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A z ubranek niemowlęcych polecam jeszcze markę Pinokio i Sofija. Kiedyś były polskie i chyba tak jest dalej.
    trzeba wspierać rodzimych producentów :-)
    Mają porządną gatunkowo bawełnę. Jest gruba i zachowuje swój kształt po praniu.

Ubranka po Agatce pooddawałam teraz muszę kupić. Zastanawiam się czy kupić typowy zimowy kombinezon czy taki misiowaty albo polarowy. Ciekawa jaka będzie zima i ile będzie trwała?

na bank będę chodzić odprowadzać małą do przedszkola więc spacery min dwa razy dziennie się szykują.
    właśnie z pinokia kupiłam pierwszego pajacyka.. był w promocji w rossmanie :) :)
    a ja mam problem bo mam na koniec lutego pewnie albo ten początek marca... i sama nie wiem.. jak z tym kombinezonem wykombinować :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Siłę to ja mam tylko rano, i tylko dziś :P:P:P:P
    Pewnie jak wrócę z pracy to będę dętka, a trzeba jeszcze wyjść na 3-cie piętro (ja nie wiem co to będzie za 2 miesiące) :)

Gdzie kupiłaś ten biustonosz?
    A swoją drogą... nieźle wyglądają te jędrne cycuszki, nie? A jeszcze jak je rano smaruje po prysznicu oliwką :) mrrr...

PS. Oł noł dziś to chyba hormony we mnie buzują :P
    hahah :D mi też buzują ojjj żebyś wiedziała hahah :D
    no prawda... ale mam wrażenie że otoczki koło sutków są wielgachne :O
    no i mi to nie przeszkadza w ogóle że rosną :D tym bardziej że miałam B..
    i też je smaruje oliwką.. raz na jakiś czas bo nie raz swędzą jak cholera..
    a kupiłam na bazarku takim zwykłym, polecam :D znalazłam polską firmę i za 12 zł i stanik jest idealny... i druty nigdzie nie wchodzą i nie drażnią.. i mają miekką "poduszkę" i koronkę.. :)
    a pro po chyba z tych cycków to najbardziej mąż zadowolony hahah :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna zazdroszczę... ehh że też mam tak daleko do miasta i ludzi ughh...
    a chętnie bym sie przejechala i zobaczyla na czym rzecz polega i moze w koncu cos bym kupiła.. :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wpadam życzyć Wam pięknych wieczorów :)
    a ja dalej na spokojnie czekam do kolejnej wizyty by zobaczyć serduszko :) a przede mną jeszcze ok 7 dni :P

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę a ja nie dałam rady dzisiaj na te warsztaty :/ Zarejestrowałam się ale samopoczucie tak do dupy że zdecydowałam że nie idę... tym bardziej że mój M też niestety nie mógł ze mną pójśc :/

A to wmy w 12+0. Wszędzie się chwalę to pokażę i Wam :) co prawda w ciądu dnia zdjęcie robione a rano jest ciut mniejszy ale co tam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80c77b2b8aa9.jpg

Tygrysek, merida17, słoneczna 85, diamonds, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę a ja nie dałam rady dzisiaj na te warsztaty :/ Zarejestrowałam się ale samopoczucie tak do dupy że zdecydowałam że nie idę... tym bardziej że mój M też niestety nie mógł ze mną pójśc :/

A to wmy w 12+0. Wszędzie się chwalę to pokażę i Wam :) co prawda w ciądu dnia zdjęcie robione a rano jest ciut mniejszy ale co tam :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80c77b2b8aa9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:05

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ