Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
heja, nawet nie nadrabiam:P
w skrocie- u nas ok, Dzidzia rosnie..ja po tescie glukozowym ok, szyja zamknieta, twarda.
nerki mnie juz nie łapią na szczescie..nastepna wizyta z pomiarami 31.10
czekam na lozeczko i pare rzeczy dla Dzieciaczka bo zamowilam z allegro..
Macie jakies zdanie na temat butelek z Aventa, bo slyszalam ze dzieci zle z nich pija??
aa..w Rossmanie promocja- pampersy Premium Care Newborn- 80 szt za 38 zł, gdzie najczesciej kosztua 2 x tyle, polecam
za kurtka sie rozgladam, mam zamiar isc do szmatexu moze cos sie upoluje ładnego na wiekszy zimowy brzuszek:)diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Usiadłam pół godziny temu żeby zrobić listę i widzę, że jestem w czarnej dupie.
Przestałam notować i postanowiłam wziąć się w garść. Na ciuszkach przygotowania się nie kończą. Jest tyle rzeczy do zorganizowania...
ja może pójdę po te pampersy, nie będę czekać na styczeń luty, bo nie starczy mi kasy na wszystko.
Moja siostra wysyła mi "misia" kombinezon co przywiozła synka ze szpitala, wiec taki na niemowlaka będę mieć. W piwnicy mam jakiś granatowy zimowy (mama mi kiedyś od kogoś podrzuciła), ale nie wiem jak duży jest. Muszę go przywieźć.
Zamówiłam dziś w końcu meble do salonu. W końcu przełożę rzeczy i dla dzidziusiowych się więcej miejsca zrobi.
No to... zaczynam szukać przewijaka.Natalka 03.2015
-
ja czuje, ze powoli trace sily;/ a nie wiadomo jak do konca bedzie...
moze i robilabym pozniej te zakupy, ale boje sie zostawiac na ostatnia chwile..
ja jeszcze dokupie tam chusteczki nawilzajace z serii Tami niebieskie i zielone, ponoc namniej chemiczne wg analizy sroki
jak zrobilam liste, to wyszlo mi ze z tych roznych gadzetow wyjdzie na ok.500 zł, i w aptece koło 200 zł jak nie wiecej...
apteke chyba na pozniej zostawie, bo sie cos moze przeterminowac...;/
ale liste bede miała gdzies na wierzchu w razie W
ja mam sporo rzeczy z ciuchów, ale kurde..sa na wiekszego Bobasa.. ;o -
My z mężem co chwile się kłócimy o wyprawkę szczerze to już czasem mam tego dość. Nie ciąży tylko jego gadania... Nie wiem już czasem jak mam do niego dotrzeć.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyMizzelko
co Ty piszesz?
Na początku z małą też byłam jak dziecko we mgle. Brak internetu, nie chciałam mądrości rodziny- bo wiadomo że na pewno skończyło by się kłótnią.-bo zawsze wszyscy wiedzą lepiej Lepiej niż Matka dziecka.
Ja wyprawkę te ważniejsze rzeczy mam po małej ale ostatnio oglądałam wanienki i fakt z moim zdecydowaniem i podejmowaniem decyzji trudno byłoby kupić to wszystko.
Dobrze że jest taki wybór ale on tez utrudnia podjęcie szybkiej decyzji.
Ale damy radę.mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:My z mężem co chwile się kłócimy o wyprawkę szczerze to już czasem mam tego dość. Nie ciąży tylko jego gadania... Nie wiem już czasem jak mam do niego dotrzeć.
Rybeńka rób swoje tak żeby Tobie i Dzidzi pasowało bo pewnie Ty będziesz więcej czasu spędzać z dzieckiem.
Czasem mężczyźni myślą abstrakcyjnie ale nie poradzisz nic na to
Nie denerwuj się czasem trzeba postawić przed faktem dokonanym skoro nie chce współpracować
Tygrysek, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGroszek wrote:ja czuje, ze powoli trace sily;/ a nie wiadomo jak do konca bedzie...
moze i robilabym pozniej te zakupy, ale boje sie zostawiac na ostatnia chwile..
ja jeszcze dokupie tam chusteczki nawilzajace z serii Tami niebieskie i zielone, ponoc namniej chemiczne wg analizy sroki
jak zrobilam liste, to wyszlo mi ze z tych roznych gadzetow wyjdzie na ok.500 zł, i w aptece koło 200 zł jak nie wiecej...
Mnie się wydaje że czas już wić gniazdo rozkładać wydatki. Teraz jest jeszcze czas na oglądanie porównania. Potem człowiek działa już pod presją czasu i wybór nie do końca może być trafiony.
No i zakupy bobaskowe to spory wydatek jak się tak podsumuje.
Jeszcze dziś dotarło do mnie że po drodze są święta a mam kilkoro dzieci do obdarowania więc ten wydatek muszę jeszcze uwzględnić... więc kilka stów pęknie na prezenty.
Czas to wszystko racjonalnie zaplanować, bo już się przeraziłam.
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:My z mężem co chwile się kłócimy o wyprawkę szczerze to już czasem mam tego dość. Nie ciąży tylko jego gadania... Nie wiem już czasem jak mam do niego dotrzeć.
Rybenko nie docieraj raczej sie nie da najwyżej pozwól mu w ramach kompromisu kupić cos z czego Ty nie będziesz korzystać, a Twój Maz niech sie denerwuje na swoje wybory żartuje, ale to musi być ciężkie, więc wspieram i bądź dzielnaRybeńka lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim...
Rybeńko kochana, nie martw się, każdy ma cięższe i lżejsze momenty. Musicie rozmawiać, starać się spokojnie dojść do kompromisu. Zobaczysz, będzie dobrze.
Moje maleństwo dziś szalało chyba z godzinę, teraz pewnie śpi. Ja dziś kolejny dzień nakręcenia, bo już za 22h zobaczę go/ją - kimkolwiek jest kocham je nad życie.
Właśnie kurier przyjechał z moimi paczkami, ale jestem happy!
Patrzcie co tam było:
Podekscytowanie sięga zenitu. Już nie mogę się doczekać jak rozpakuje te paczki (bo w pracy jestem). Aż się szef pytał co ja takiego dostałam ze w dwóch dużych pudłach przyszło.słoneczna 85, merida17, diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a czy macie jakiegoś poleconego "ciuszka" w Warszawie?
Tak przy okazji: wczoraj byłam na usg i oto moje maluchy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e8780b5b4fa.jpgmerida17, mizzelka, Sue, Tygrysek, słoneczna 85, Magda_lena88, Rybeńka, Groszek, diamonds lubią tę wiadomość
-
diamonds zgadzam sie, lepiej teraz coś działać itp.. bo potem i ciężko bd chodzić i nie wiadomo ile czasu nam zostanie i jak bd w zimie z drogami..
damy radę, w koncu nie my pierwsze i nie ostatnie heheh chyba zajrzę na takie listy internetowe i zacznę się rozglądać, już odłożyłam półtora tysiąca.. i dalej odkładam.. aby czekam na wizyte i jak sie dowiem kto u mnie mieszka to działam.. choć bd się starać kupować uniwersalnie.. żeby dla innych dzieci było Ok
Rybieńko dziewczyny super to ujęły.. ja też bym postawiła przed faktem dokonanym jak spokojna rozmowa nie pomoże.. powoli i stopniowo..
musisz patrzeć na korzyści twoje i dziecka a nie na marudzenie męża..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:26
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny