X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam, fajnie bylo ale dlugo i juz nie moglam....

nagrody zadnej nie wylosowalam ale dawali i tak sporo- mama coffe, probki kosmetykow palmers, butelke do karmienia, smoczek, sliniak, 3 pieluszki, jakies probki wkaldek laktacyjnych, omegamed pare kapsulek, wit D, miniaturki kosmetykow johnson

pokazywali pierwsza pomoc na lalce, kapiel 0 jakies wykaldy o karmieniu,suplementach, fotelikach

o taka butelka http://allegro.pl/chicco-butelka-step-up-new-150ml-smocz-silikon-0m-i4657043179.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:58

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mglisty i chłodny poranek :-)

słoneczna 85 wrote:
    ja bylam, fajnie bylo ale dlugo i juz nie moglam....

nagrody zadnej nie wylosowalam ale dawali i tak sporo- mama coffe, probki kosmetykow palmers, butelke do karmienia, smoczek, sliniak, 3 pieluszki, jakies probki wkaldek laktacyjnych, omegamed pare kapsulek, wit D, miniaturki kosmetykow johnson

pokazywali pierwsza pomoc na lalce, kapiel 0 jakies wykaldy o karmieniu,suplementach, fotelikach

o taka butelka http://allegro.pl/chicco-butelka-step-up-new-150ml-smocz-silikon-0m-i4657043179.html

Ja byłam na bezpiecznym maluchu- pogadanka na temat fotelików i pierwsza pomoc faktycznie odświeża wiedzę :-) Ale fakty 3 godz to było już przegięcie.
    reszta moim zdaniem reklama, reklama, reklama... Ale pewnie zależy kto prowadzi. U nas położna była miejscowa i raczej zachwalała Enfamil i mm a nie karmienie piersią ale za to jej pewnie płacą :-)

Butelki u mnie sprawdziły się LOVI- jak mała się rodziła to była to nowość, ale spróbowałam i smoczek który miała do 11 miesiąca i butelki i inne akcesoria były z tej firmy i wszystko było w porządku. Podobał mi się tam system antykolkowy a to wiadomo u dzieci karmionych mm jest niezbędne, aby uniknąć bólu brzuszka i kolek.
    jeszcze słyszałam o dr Brown- ale u mnie ie były dostępne stacjonarnie a do neta miałam wtedy ograniczony dostęp :-P
    Ale jak dostaje się za darmo butekę to zawsze można spróbować :-) i nic nie kosztuje.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    butelki Tomee Tippy chwala- mozna kupic z systemem antykolkowym i taka jeszcze dokupie.

Dr Brown tez gdzies czytalaam na forum no ale ceny juz maja extra wiec odpada- ja dokupie jedna- nie ma co gromadzic- bo mam zamiar karmic piersia- a jak nei ebde miec pokarmu to zamowie i za 2 dni jest- bo i tak w necie taniej wyjdzie jak sie cos tam zamawia jeszcze u jednego sprzedawcy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Słyszałam, że te butelki anty kolkowe to mit. Ale nie wiem, nie znam się.

Ja się zdecyduje najprawdopodobniej na laktator elektryczny Philips/Avent i butelki wtedy też z Aventu. Na początek jedna mała i jedna większa.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    butelki Tomee Tippy chwala- mozna kupic z systemem antykolkowym i taka jeszcze dokupie.

Dr Brown tez gdzies czytalaam na forum no ale ceny juz maja extra wiec odpada- ja dokupie jedna- nie ma co gromadzic- bo mam zamiar karmic piersia- a jak nei ebde miec pokarmu to zamowie i za 2 dni jest- bo i tak w necie taniej wyjdzie jak sie cos tam zamawia jeszcze u jednego sprzedawcy

Kochana 30 zł za butelkę to całkiem przyzwoita cena. Jeśli ma to uwolnić dziecko od kolek :-) A jak będzie miało już te kolki to za espumisan czy coś podobnego, więcej bedzie zapłacić trzeba ;-)
    Ale pewnie, jak masz karmić piersią, to nie ma co na razie gromadzić butelek.
    U nas mimo chęci i jedzenia przeze mnie już tylko ryżu- eliminacja alergii, którą dopadła małą ( trzeci miesiąc życia) , za poradą pediatry przeszliśmy na mm Nutramigen na receptę- i skóra się uspokoiła, dolegliwości żołądkowe również. Wtedy właśnie trzeba było zainwestować w butelki :-)

Teraz też zamierzam karmić naturalnie, ale bez ciśnienia jakiegoś- jak będzie dobrze to fajnie, a jak nie wyjdzie to mamy przecież alternatywę w postaci mm. Głodzić Dziecięcia nie będziemy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Dzień doberek :)

Słyszałam, że te butelki anty kolkowe to mit. Ale nie wiem, nie znam się.

Ja się zdecyduje najprawdopodobniej na laktator elektryczny Philips/Avent i butelki wtedy też z Aventu. Na początek jedna mała i jedna większa.

W butelkach antykolkowych masz odpowietrzacz w smoczku i dzidzia pijąc mleczko czy wodę czy herbatkę nie łyka powietrza tylko to co powinna- czyli ten płyn z butelki. i oto w tym systemie chodzi mniej więcej. U nas się sprawdził. Kolek nie było przy butelkowaniu, a widziałam dzieciaczki z kolką i chciało mi się płakać razem z nimi ze zwykłej bezsilności.
    Mały brzuszek nie bardzo potrafi jeszcze sobie poradzić z połkniętym powietrzem więc warto wg mnie pomagać Maluszkowi jak się da.
    Dla mnie spokojne dziecko = spokojna mama, jak dla mnie bezcenne.

A laktator będziesz od razu kupowała czy w razie potrzeby? Mi w zasadzie np nie był potrzebny :-) a wiem że to nie jest mały wydatek. Chyba w razie "W" zawsze mozna dokupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, tak w ogóle trzymamy kciuki &&&&&&& za dzisiejszą pomyślną wizytę :-)

Daj znać co tam słychać u Maluszka :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    A laktator będziesz od razu kupowała czy w razie potrzeby? Mi w zasadzie np nie był potrzebny :-) a wiem że to nie jest mały wydatek. Chyba w razie "W" zawsze mozna dokupić.

Jeszcze własnie nie wiem. Ten co wybrałam to ok 400 zł. Wybrałam wcześniej, mój m. wie jaki, więc myślę, że może jak będzie potrzebny to kupi, nawet jak będę jeszcze w szpitalu. Sama nie wiem czy tak będzie ok. Zobaczymy jeszcze.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Jeszcze własnie nie wiem. Ten co wybrałam to ok 400 zł. Wybrałam wcześniej, mój m. wie jaki, więc myślę, że może jak będzie potrzebny to kupi, nawet jak będę jeszcze w szpitalu. Sama nie wiem czy tak będzie ok. Zobaczymy jeszcze.

No właśnie drogawo jak dla mnie. nawał mleczny po urodzeniu jest z reguły w 2-3 dobie kiedy jest się jeszcze w szpitalu i wtedy korzysta się z szpitalnego sprzętu :-)
    Ale super że małżonek wie to ułatwi ewentualne zadanie zakupowe :-)

A tak z innej beczki pytanie.

Mam niby łożysko z przodu ale i tak dość czuję kopniaki i zauważyłam, ze od kilku już dni aktywność dziecka jest w określonych godzinach. Ciekawe czy tak zostanie po urodzeniu?
    w poprzedniej ciąży się tak w siebie nie wsłuchiwałam z racji pracy do końca 8 miesiąca, więc nie bardzo miałam czas, :-P a teraz widzę jednak tę powtarzalność.
    Czy u Was też tak jest???

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ostatnio czytałam, ze dzidzia robi sie aktywna, jak mama odpoczywa :) u mnie tak jest, godz 23 a moje dziecko tańczy, budze sie o 7 i tańczy dalej :) w pracy czuje ruchy tylko na przerwie, ale nie mam tez jak sie wsluchiwac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O butelkach TT słyszałam, ze piękny smoczek, przypomina pierś, ale bardzo często sie zapowietrza. Ja kupiłam Dr Browna, bo strasznie poleciła mi przyjaciółka i jej mamy kumpele.
    Moim zdaniem butelka nie uleczy kolek, ale moze je złagodzić. A dziecko pewnie samo sobie "dobierze" z czego dobrze bedzie sie pilo. Myśle, ze mozemy wybrać co najlepsze naszym zdaniem, a i tak nie trafimy w gusta :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to rzeczywiscie sa tansze- widocznie zle spojrzalam bo wydawalo mi sie ze jakso 40-50 zl za te butelki

to moze kupie dr Brown:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/dr-brown-browns-butelka-antykolkowa-240ml-szeroka-i4693069950.html

i nawet jest w tym sklepie co chce zamawiac tam- lezaczek bujaczek i inne pierdolki:)

ale to jeszcze chwilka- musze czekac na przyplyw gotowki:)

ja chyba zamowie reczny laktator tam- bo zamierzam karmic peirsia a dla mnei elektrycnzy jest za drogi- a byc moze w ogole go nie uzyje? a reczny sie i tak przyda- czasem sciagnac pokarm i zostawic meza samego z dzieckiem:D

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja planuje kupic elektryczny - nie bedzie mi sie chciało machać tym wihajstrem :)
    Moja koleżanka ma elektryczny, po cc bardzo podkręcił jej laktacje + herbatki z hippa laktacyjne :)
    W tej aptece internetowej gemini sa ceny konkurencyjne i laktatory tez niedrogie :)

Ja tez poki co tylko oglądam, planuje. Jeszcze nic nie mam dla Tomka :)
    Najbardziej mnie przeraza ten kombinezon - jaki najlepszy? Czy puchowych czy jaki? Ponoc ma byc zima stulecia, ja mam termin na polowe lutego, wiec moze zanim wyjdę na spacerki to juz bedzie bardziej wiosenne?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje ze trzeba miec taki kurteczkowy kombinezonik jeden bo nawet przewiezc w polowie lutego w zimie stulecia:).....

ja licze ze kombinezon bedzie w ubrankach po bratanku:) bo w sumie to na chwile nam sie przyda ( miesiac??) i bedzie juz wiosna i starcza polarkowe.

a te kurteczkowe nie sa tanie

prawda?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:20

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no elektrcyzne ok 300 zl kosztuja tam-

a reczne z 40 z pompka- a moze w ogole sie nie przyda?

maz bedzie zasuwal i pompowal :) nie ma co:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 15:22

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba takiego kombinezonika to bede szukać w lumpach albo na allegro :)
    Dzieci jak sama piszesz krótko noszą te ubranka, wiec watpię, zeby cos takiego mogłobyc zniszczone :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze poczytać was.. bo chociaż ogarnę temat... w ogóle się czuję jak głąb.. o niczym nie wiem... :( a wózek własnie chyba kupie jak siostry męża...
    tutek tambero, ma dobre opinie, dziewczyny też sobie chwaliły i sama też go prowadziłam.. daje sobie radę w mieście spokojnie :) więc może i ja zakupie...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko! Jaki głąb :) Kochana, ja tez podczytuje i słucham :) ale doświadczenie i praktyka uczynią nas troszkę madrzejsze :) ale to już po Nowym Roku :) bynajmniej naiwnie w to wierze :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szyjka ok, zamknieta 38 mm:)

narazie jest dobrze.

Tygrysek, diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ