X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

the2w3gio14u_t.jpg
    614mths53z2i_t.jpg
    74aql6yuiii2_t.jpg
    3p5omyablp4d_t.jpg

Pokaże Wam jeszcze kilka zdjęć z komody ;p
    50y8558c77pw_t.jpg
    zbplk9q7urd6_t.jpg
    pcw7jhxz51lv_t.jpg

Generalnie to masakra haha no ale w sumie to już praktycznie zostało nam łóżeczko, kosmetyki, laktator i rzeczy do szpitala. Pewnie po drodze jeszcze coś się napatoczy ;p

diamonds, słoneczna 85, Tygrysek, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super masz te listy. Ściągnęłam sobie, na pewno się przyda :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, to czyste szaleństwo :) :) :) Crazy Girl :)

A komoda jaka pełna!!!! W mojej to połowa pierwszej szuflady, ale mam do nadrobienia ;) Po prostu super :)

Słoneczna, ja też sobie użyczyłam tych list :) Dzięki!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh moja pierwsza półka z komody była w 3/4 pełna już jak dostałam ciuchy od mojej bratanicy ;p a teraz to już się całkiem zapełniła :D

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz też tego jest dużo bo mamy ciuszki od 56 nawet do 74. Z tych większych rozmiarów mam tylko trochę, ale jest ;p
    Dużo też w ciucholandzie kupiłam, za fajną cenę. No i tak się jakoś nazbierało.

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że wszystko ładnie wygląda :) poważnie :) widać, że zakupy się udały :) to najważniejsze :)

Ja mam tak na razie bodziaków/kaftaników/spodenek itd. po kilka sztuk (2-10 w zależności co), ale wszystko mamy na 62 cm zasadniczo. Skoro Mała długa i chuda, to raczej się nie skróci, tylko przytyje ewentualnie ;)

Myślę, że jeszcze trochę musimy kupić :) ależ to sama przyjemność :) Ostatnio też kupiliśmy w ciucholandzie kilka praktycznie nowych ubranek (w tym dwie sukienki, jedna jeansowa :) ) za grosze dosłownie :)

Rybeńko, a kupujesz te łóżeczko co kiedyś tu wstawiałaś?? Czy masz coś jeszcze innego na oku??

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo juz rzeczy masz:) ja w tym tyg dostane ubranka po bratanku- poprzebieram w weekned lub w tygodniu i bede wiedziec czego ile mam w sumie.

no i w koncu zaczne odznaczac na mojej liscie:D

sa wygodne- mozna przeciez cos podopisywac a jak sie ma wydruk to juz inaczej, prawda?:)

a smoczek mowia zeby kupic Lovi uspokajajacy taki 0-3 m.

ile trzeba smoczkow?

bo jeden dostalam na warsztataach i sie zastanawiam ile dokupic? 1 -2?

u mnie w aptece chyba jest dobra cena na te lovi- bo 2 szt za 16 zl.

szczerze to nei wiem ile dziecko potrzebuje smoczkow- bo pozniej po 3 miesiacach zmieniamy na wiekszy- wiec chyba 2 szt

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam glupie pytanie- bo na tej liscie sa oslonki na piersi.

ale w sumie to po co te oslonki?

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłonki na piersi są mega,o ile to jest to o czym myślę.Żeby nie mieć wkładek laktacyjnych,które mają tendencje do klejenia się,są sylikonowe osłonki,które maja otwór na sutek i jakby kieszeń na mleko,które wypływa s brodawki,następnie takie mleko możesz zlać do pojemnika i przechowywać :)

merida17 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gucio,chodzi o osłonki na wklęsłe brodawki lub te,które mają ochronić brodawke przed uszkodzeniem,dziecko może pić przez nie mleko...

słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Meridko jednak inne kupujemy. Tez cały zestaw ale trochę tańszy. Ale to dopiero w styczniu raczej.
    Tak jak mówisz zakupy dla naszych Maluszkow to czysta przyjemność! :-D
    Słoneczna co do smoczków to ja się nie wypowiem. Ja bym chciała żeby w ogóle nie był potrzebny ale to się okaże. Mój Chrzesniak od małego wypluwal smoczki i w ogóle ich nie chciał. Chyba zależy od dziecka.

merida17 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak sie zastanawialam czy przez te oslonki pija czy jak?moze jak jest popekana brodawka to sie naklada i wtedy tak pija przez ta oslonke? nie wiem:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słoneczna,dokładnie po to :) a te osłonki,o których pisałam do zbierania pokarmu to tzw muszelki.
    Pamiętam,że kobieta zmojej sali miała takie osłonki sylikonowe,ponieważ brodawki miała wklęsłe i osłonka powodowała taka jakby próżnię,dzięki czemu dziecko mogło chycićć brodawkę. Zaś sąsiadkicorka karmiła przez osłonki,bo jej syn strasznie ranił brodawki,więc tak jej było lepiej i bezpieczniej.
    Mnie na szczęście to ominęło,Tymek chwytał całą brodawkę z otoką,więc nie wiem co ozn rany na sutkach,ale po każdym karmieniu smarowałam brodawki z sutkiem kremem Bephanten do sutków(rada położnych w szpitalu).

mizzelka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii84 witaj u nas :) i czuj się jak u siebie :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upppppppppppppsssssssss,ale ze mnie ci.....przepraszam,nawet się nie przywitałam :(

Przepraszam mamuśki :*

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, co Ty! Nie przepraszaj :)

Każda Brzuchatka z dobrą radą i pozytywną energią jest u nas mile widziana :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mam nadzieję,że będę Was zarażać optymizmem,pomimo dzisiejszej chandry:)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka Twoja komoda robi wrażenie. :)
    Słodziachne te rzeczy dla bejbika. <3

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam nowa Mamusie :-) i przyjmuje do głowy i serca wszystkie te rady :-)
    Miłego wieczorku Kochane :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Rybenka, czekamy na fotorelacę. Mogłabyś tez wrzucić jakąś listę tego co masz, bo piszesz ze starczy Ci na pierwsze miesiące. Ja w ogóle jestem potracona ile czego potrzebuje. Dziewczyny może wy wiecie? Bovjuz sama nie wiem co dokupić i ile.
    mogę wstawić tą książeczkę co dostałam z wyprawką :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ