X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

the2w3gio14u_t.jpg
    614mths53z2i_t.jpg
    74aql6yuiii2_t.jpg
    3p5omyablp4d_t.jpg

Pokaże Wam jeszcze kilka zdjęć z komody ;p
    50y8558c77pw_t.jpg
    zbplk9q7urd6_t.jpg
    pcw7jhxz51lv_t.jpg

Generalnie to masakra haha no ale w sumie to już praktycznie zostało nam łóżeczko, kosmetyki, laktator i rzeczy do szpitala. Pewnie po drodze jeszcze coś się napatoczy ;p

diamonds, słoneczna 85, Tygrysek, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super masz te listy. Ściągnęłam sobie, na pewno się przyda :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, to czyste szaleństwo :) :) :) Crazy Girl :)

A komoda jaka pełna!!!! W mojej to połowa pierwszej szuflady, ale mam do nadrobienia ;) Po prostu super :)

Słoneczna, ja też sobie użyczyłam tych list :) Dzięki!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh moja pierwsza półka z komody była w 3/4 pełna już jak dostałam ciuchy od mojej bratanicy ;p a teraz to już się całkiem zapełniła :D

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz też tego jest dużo bo mamy ciuszki od 56 nawet do 74. Z tych większych rozmiarów mam tylko trochę, ale jest ;p
    Dużo też w ciucholandzie kupiłam, za fajną cenę. No i tak się jakoś nazbierało.

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że wszystko ładnie wygląda :) poważnie :) widać, że zakupy się udały :) to najważniejsze :)

Ja mam tak na razie bodziaków/kaftaników/spodenek itd. po kilka sztuk (2-10 w zależności co), ale wszystko mamy na 62 cm zasadniczo. Skoro Mała długa i chuda, to raczej się nie skróci, tylko przytyje ewentualnie ;)

Myślę, że jeszcze trochę musimy kupić :) ależ to sama przyjemność :) Ostatnio też kupiliśmy w ciucholandzie kilka praktycznie nowych ubranek (w tym dwie sukienki, jedna jeansowa :) ) za grosze dosłownie :)

Rybeńko, a kupujesz te łóżeczko co kiedyś tu wstawiałaś?? Czy masz coś jeszcze innego na oku??

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo juz rzeczy masz:) ja w tym tyg dostane ubranka po bratanku- poprzebieram w weekned lub w tygodniu i bede wiedziec czego ile mam w sumie.

no i w koncu zaczne odznaczac na mojej liscie:D

sa wygodne- mozna przeciez cos podopisywac a jak sie ma wydruk to juz inaczej, prawda?:)

a smoczek mowia zeby kupic Lovi uspokajajacy taki 0-3 m.

ile trzeba smoczkow?

bo jeden dostalam na warsztataach i sie zastanawiam ile dokupic? 1 -2?

u mnie w aptece chyba jest dobra cena na te lovi- bo 2 szt za 16 zl.

szczerze to nei wiem ile dziecko potrzebuje smoczkow- bo pozniej po 3 miesiacach zmieniamy na wiekszy- wiec chyba 2 szt

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam glupie pytanie- bo na tej liscie sa oslonki na piersi.

ale w sumie to po co te oslonki?

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłonki na piersi są mega,o ile to jest to o czym myślę.Żeby nie mieć wkładek laktacyjnych,które mają tendencje do klejenia się,są sylikonowe osłonki,które maja otwór na sutek i jakby kieszeń na mleko,które wypływa s brodawki,następnie takie mleko możesz zlać do pojemnika i przechowywać :)

merida17 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gucio,chodzi o osłonki na wklęsłe brodawki lub te,które mają ochronić brodawke przed uszkodzeniem,dziecko może pić przez nie mleko...

słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Meridko jednak inne kupujemy. Tez cały zestaw ale trochę tańszy. Ale to dopiero w styczniu raczej.
    Tak jak mówisz zakupy dla naszych Maluszkow to czysta przyjemność! :-D
    Słoneczna co do smoczków to ja się nie wypowiem. Ja bym chciała żeby w ogóle nie był potrzebny ale to się okaże. Mój Chrzesniak od małego wypluwal smoczki i w ogóle ich nie chciał. Chyba zależy od dziecka.

merida17 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak sie zastanawialam czy przez te oslonki pija czy jak?moze jak jest popekana brodawka to sie naklada i wtedy tak pija przez ta oslonke? nie wiem:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak słoneczna,dokładnie po to :) a te osłonki,o których pisałam do zbierania pokarmu to tzw muszelki.
    Pamiętam,że kobieta zmojej sali miała takie osłonki sylikonowe,ponieważ brodawki miała wklęsłe i osłonka powodowała taka jakby próżnię,dzięki czemu dziecko mogło chycićć brodawkę. Zaś sąsiadkicorka karmiła przez osłonki,bo jej syn strasznie ranił brodawki,więc tak jej było lepiej i bezpieczniej.
    Mnie na szczęście to ominęło,Tymek chwytał całą brodawkę z otoką,więc nie wiem co ozn rany na sutkach,ale po każdym karmieniu smarowałam brodawki z sutkiem kremem Bephanten do sutków(rada położnych w szpitalu).

mizzelka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii84 witaj u nas :) i czuj się jak u siebie :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upppppppppppppsssssssss,ale ze mnie ci.....przepraszam,nawet się nie przywitałam :(

Przepraszam mamuśki :*

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, co Ty! Nie przepraszaj :)

Każda Brzuchatka z dobrą radą i pozytywną energią jest u nas mile widziana :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mam nadzieję,że będę Was zarażać optymizmem,pomimo dzisiejszej chandry:)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka Twoja komoda robi wrażenie. :)
    Słodziachne te rzeczy dla bejbika. <3

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam nowa Mamusie :-) i przyjmuje do głowy i serca wszystkie te rady :-)
    Miłego wieczorku Kochane :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Rybenka, czekamy na fotorelacę. Mogłabyś tez wrzucić jakąś listę tego co masz, bo piszesz ze starczy Ci na pierwsze miesiące. Ja w ogóle jestem potracona ile czego potrzebuje. Dziewczyny może wy wiecie? Bovjuz sama nie wiem co dokupić i ile.
    mogę wstawić tą książeczkę co dostałam z wyprawką :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ