Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokaże Wam jeszcze kilka zdjęć z komody ;p
Generalnie to masakra haha no ale w sumie to już praktycznie zostało nam łóżeczko, kosmetyki, laktator i rzeczy do szpitala. Pewnie po drodze jeszcze coś się napatoczy ;p
diamonds, słoneczna 85, Tygrysek, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Słoneczna super masz te listy. Ściągnęłam sobie, na pewno się przyda
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
Heheh moja pierwsza półka z komody była w 3/4 pełna już jak dostałam ciuchy od mojej bratanicy ;p a teraz to już się całkiem zapełniłaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Wiesz też tego jest dużo bo mamy ciuszki od 56 nawet do 74. Z tych większych rozmiarów mam tylko trochę, ale jest ;p
Dużo też w ciucholandzie kupiłam, za fajną cenę. No i tak się jakoś nazbierało.Krokodylica lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnyPowiem Ci, że wszystko ładnie wygląda poważnie widać, że zakupy się udały to najważniejsze
Ja mam tak na razie bodziaków/kaftaników/spodenek itd. po kilka sztuk (2-10 w zależności co), ale wszystko mamy na 62 cm zasadniczo. Skoro Mała długa i chuda, to raczej się nie skróci, tylko przytyje ewentualnie
Myślę, że jeszcze trochę musimy kupić ależ to sama przyjemność Ostatnio też kupiliśmy w ciucholandzie kilka praktycznie nowych ubranek (w tym dwie sukienki, jedna jeansowa ) za grosze dosłownie
Rybeńko, a kupujesz te łóżeczko co kiedyś tu wstawiałaś?? Czy masz coś jeszcze innego na oku?? -
duzo juz rzeczy masz:) ja w tym tyg dostane ubranka po bratanku- poprzebieram w weekned lub w tygodniu i bede wiedziec czego ile mam w sumie.
no i w koncu zaczne odznaczac na mojej liscie:D
sa wygodne- mozna przeciez cos podopisywac a jak sie ma wydruk to juz inaczej, prawda?
a smoczek mowia zeby kupic Lovi uspokajajacy taki 0-3 m.
ile trzeba smoczkow?
bo jeden dostalam na warsztataach i sie zastanawiam ile dokupic? 1 -2?
u mnie w aptece chyba jest dobra cena na te lovi- bo 2 szt za 16 zl.
szczerze to nei wiem ile dziecko potrzebuje smoczkow- bo pozniej po 3 miesiacach zmieniamy na wiekszy- wiec chyba 2 szt -
Osłonki na piersi są mega,o ile to jest to o czym myślę.Żeby nie mieć wkładek laktacyjnych,które mają tendencje do klejenia się,są sylikonowe osłonki,które maja otwór na sutek i jakby kieszeń na mleko,które wypływa s brodawki,następnie takie mleko możesz zlać do pojemnika i przechowywać
merida17 lubi tę wiadomość
-
Nie Meridko jednak inne kupujemy. Tez cały zestaw ale trochę tańszy. Ale to dopiero w styczniu raczej.
Tak jak mówisz zakupy dla naszych Maluszkow to czysta przyjemność!
Słoneczna co do smoczków to ja się nie wypowiem. Ja bym chciała żeby w ogóle nie był potrzebny ale to się okaże. Mój Chrzesniak od małego wypluwal smoczki i w ogóle ich nie chciał. Chyba zależy od dziecka.merida17 lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Tak słoneczna,dokładnie po to a te osłonki,o których pisałam do zbierania pokarmu to tzw muszelki.
Pamiętam,że kobieta zmojej sali miała takie osłonki sylikonowe,ponieważ brodawki miała wklęsłe i osłonka powodowała taka jakby próżnię,dzięki czemu dziecko mogło chycićć brodawkę. Zaś sąsiadkicorka karmiła przez osłonki,bo jej syn strasznie ranił brodawki,więc tak jej było lepiej i bezpieczniej.
Mnie na szczęście to ominęło,Tymek chwytał całą brodawkę z otoką,więc nie wiem co ozn rany na sutkach,ale po każdym karmieniu smarowałam brodawki z sutkiem kremem Bephanten do sutków(rada położnych w szpitalu).mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Również witam nowa Mamusie i przyjmuje do głowy i serca wszystkie te rady
Miłego wieczorku Kochane :-*Krokodylica lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Tygrysek wrote:Rybenka, czekamy na fotorelacę. Mogłabyś tez wrzucić jakąś listę tego co masz, bo piszesz ze starczy Ci na pierwsze miesiące. Ja w ogóle jestem potracona ile czego potrzebuje. Dziewczyny może wy wiecie? Bovjuz sama nie wiem co dokupić i ile.
Krokodylica lubi tę wiadomość