X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno rewelacyjna jest łyżka albo dwie śmietany. Wiele koleżanek rekomendowało.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mała w końcu padła :-)
    Więc moja tarczyca jest ok w obrazie usg. Lekarz twierdzi że pewnie przez ciążę były wahania. Kazał brać 37,5 euthyroxu już co dzień.
    Zasadniczo nie powiedział nic poza tym, że poziom mojego żelaza i ogolna morfologia ze wszystkimi parametrami poniżej normy jest wg niego tragiczna.
    Powiedział mi żebym się wzięła za siebie. :-/
    Kur.a a co ja garść tabletek biorę co dzień dla sportu? Dostaję coraz to większe dawki leków ale dziecko ciągnie i nie poradzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Skarbie nie przeoczyłaś ;) u nas był z tym wielki problem od samego początku i zmieniało się, jak te daty porodu ;)

W końcu mąż postanowił, że po 6 latach walki o nasz CUD (to musiał być silny i zdecydowany plemnik i ogrom szczęścia) należą się jej dwa silne imiona (diabli wzięło całą naszą dedukcję pol- ang ha!) i jak nic nam się nie zmieni to zostaje Zoya (Zoey) Veronica (czyli życie i zwycięstwo).

A do brzucha i tak mówią wszyscy Fasola (a my Zojka Fasolka) Wszyscy happy i to najważniejsze :)

A jeszcze nie dawno pisałaś że problem z imieniem. A tu już wybrane i to śliczne.
    Mi się podoba Weronika Wiktoria to też bogini zwycięstwa :-) ale poza mną nikt nie gustuje w tych imionach. Córka mówiła wcześniej że jej się Ewa podoba ale też już jej przeszło ;-)
    Więc na dzień dzisiejszy zostaje odwrotnosc imion Agatki ;-)
    Mam Agatkę Alicję a teraz będzie Alicja Agatka ;-)
    No chyba źe po spotkaniu z Maluszkiem nie będzie mi to imię do niej pasowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ci lekarze to są dziwni! Oczywiście bierzesz te tabletki dla sportu, bo lubisz!

Ja właśnie dzwoniłam do szalonej ginki, która wypisuje mi zwolnienie, a pod tym musi się podpisać mój rodzinny (procedura) i kazała przyjechać na skan pod koniec drugiego tygodnia leżenia. Dzwonię do niej, a ona ma córkę w odwiedzinach i bierze teraz urlop i muszę jeszcze potwierdzić, czy znajdzie dla mnie łaskawie czas, bo ona odpoczywa (gabinet ma w domu). Tymczasem, ja i moje dziecko, rodzinny, szefowie w pracy i urząd o zwolnień czekamy na jej decyzję, a zwłaszcza ja!! Tego leżenia to ja sobie kur.a nie wymyśliłam, bo wolałabym ze spokojną głową iść do pracy! I się nie martwić!

A z imieniem było ciężko, bo ciągle nam coś się zmieniało. Koniec końców zostaje Zoja Weronika, chyba, że tak jak piszesz po spotkaniu z Małą zaprotestuje :) Mąż woli takie oryginalne/ang imiona, a ja takie dwujęzyczne, ale chyba mamy swój kompromis :)

Podoba mi się Alicja, ale już mamy jedną w rodzinie, a że duża rodzina, to ciężko wybrać imię, którego nie ma ;) ufff...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, jak tam zakupy?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój gin jest jakiś dziwny. Ogólnie jak się idzie to trzeba szykować się na pół godziny siedzenia u niego. Jak trzeba kazał szukać się w szpitalu bo ma tam często dyżur.
    A prywatnych wizyt nie udziela-twierdzi że nfz mu wystarcza. Choć jak przyznał nie jestem pierwszą pacjentką która go namawia na prywatną praktykę. :-)
    Co trzeba wypisze nie odmawia jak się przyjdzie bez zapisu.
    Na początku chodziłam do niego do szpitala szukać serduszka- bez żadnej rejestracji bez kwitka że byłam i robił mi usg pomiędzy swoimi CC na bloku. Także ten jest ok.

Ale pan endokrynolog- hmmm... warszawiak co to przyjeżdża na prowincję leczyć uważa, że wie lepiej...

Ale nie nakręcam się. Bo być może powiem kiedyś mu co myślę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ciebie rozumiem.

Szalona ginka jest mi najbliższa w okolicy (czyli te 80 km) i nie mam wyboru innego ginka i wkurza mnie taki brak profesjonalizmu, bo cały ten łańcuszek musi czekać, a po ostatnim spotkaniu trochę mnie nastraszyła i zwyczajnie się boję i szczerze nie wiem co robić! No, ale nie dam się spławić, bez jaj! :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny z tymi lekarzami to dziś masakra jakaś. Znaleźć naprawdę dobrego lekarza z powołaniem to trudna szuka. A my niestety czasem musimy się chyba uzbroić w cierpliwość. Tez przesyłam kilku konowałow zanim trafiłam na dobrego lekarza.

Meridko zakupy udane :-) ale rachunek masakra! Nawet Wam lepiej nie pisze hehe :-P
    Ale ogólnie to jeśli chodzi o ciuszki to mamy praktycznie wszystko na te pierwsze miesiące życia :-)

nick nieaktualny, Tygrysek, nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwal się Rybeńka zakupami :-)
    A rachunek już zapłacony to nie ma co rozpamiętywac :-)

Pokaż pokaż. Pociesz nasze oczy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Diamonds dobrze pisze :) uciesz nasze oczy z samego rana :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie mogę spać. Biodra mnie bolą, a już w innej pozycji nie można spać. Musze spróbować poukładać poduszke pod nogę które a jest wyżej. Wieczorem tez nie mogłam zasnąć. Czy to juz takie problemy? To co będzie potem?

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, pytalam gdzieś tam wcześniej o plany na Sylwestra? Ten będzie wyjątkowy, a następny jeszcze bardziej.
    Ja w ogóle nie mam pomysłu. Nie wiem też jak będę się poruszać :P Czy wysiedze do północy...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia... Byłam przed chwilą siku, patrzę na zegar na ścianie co mi wyświetla 7... Teraz na telefonie patrze godzina postu 6... "Co jest?“- myślę! Zmiana czasu!!! Eureka!!!

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka, czekamy na fotorelacę. Mogłabyś tez wrzucić jakąś listę tego co masz, bo piszesz ze starczy Ci na pierwsze miesiące. Ja w ogóle jestem potracona ile czego potrzebuje. Dziewczyny może wy wiecie? Bovjuz sama nie wiem co dokupić i ile.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki :)

Otwieram oczy i sprawdzam co u Was slychac :)
    Tygrysku, ja w tym roku planuje super imprezę, bede szaleć do rana ile sie da :) a tak poważnie to nie mam planów, bo w moim przypadku mogłoby sie skończyć porodowka :) u mnie sporo osób o tej godz bedzie pracować, średnio lubię Sylwestra, więc zasadniczo na bal sie nie wybieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane Ciotki Klotki :)

Ja i moja Corcia witamy sie w pierwszym dniu 7 miesiąca (wg belly)!
    Siedem! Jeszcze cały do przejscia, ale to już siedem!!! :)

Tygrysek, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 6 wg Bbf zaczął się tydzień temu, ale na każdym portalu inaczej piszą kiedy zaczyna się 6 wiec juz sama nie wiem.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem to ja tez mam zawsze problem, bo jak mówisz każdy portal/ kalkulator pisze cos innego :) ale dziś liczę wg belly :) niby takie proste te liczenie, a jednak nie :) ha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 09:00

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie listy:

http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_dla_noworodka_lista_zakupow.pdf

http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

sa do druku- mozna sobie pomodyfikowac i odznaczac

na belly tez sa listy

https://bellybestfriend.pl/moja-lista,4.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:44

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Dokładnie nie pamiętam ile czego było ale ogólnie to kupiliśmy:
    ok. 20szt bodziaków różnych( z długim i krótkim rękawem) na rozmiary od 56 do 68.
    20szt. pieluch tetrowych
    ok. 10szt pajacyków różnych
    ok. 5szt. śpiochów
    ok. 5szt. kaftaników
    ok. 6szt spodenek miękkich
    kombinezonik taki na dwór
    czapkę i szaliczek
    i pewnie coś jeszcze ;p

Za chwilkę wrzucę zdjęcia :D
    A co do Sylwestra to też jakoś planów nie mamy, podejrzewam, że sobie posiedzimy na spokojnie przed tv :p

nick nieaktualny, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ