X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno rewelacyjna jest łyżka albo dwie śmietany. Wiele koleżanek rekomendowało.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mała w końcu padła :-)
    Więc moja tarczyca jest ok w obrazie usg. Lekarz twierdzi że pewnie przez ciążę były wahania. Kazał brać 37,5 euthyroxu już co dzień.
    Zasadniczo nie powiedział nic poza tym, że poziom mojego żelaza i ogolna morfologia ze wszystkimi parametrami poniżej normy jest wg niego tragiczna.
    Powiedział mi żebym się wzięła za siebie. :-/
    Kur.a a co ja garść tabletek biorę co dzień dla sportu? Dostaję coraz to większe dawki leków ale dziecko ciągnie i nie poradzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Skarbie nie przeoczyłaś ;) u nas był z tym wielki problem od samego początku i zmieniało się, jak te daty porodu ;)

W końcu mąż postanowił, że po 6 latach walki o nasz CUD (to musiał być silny i zdecydowany plemnik i ogrom szczęścia) należą się jej dwa silne imiona (diabli wzięło całą naszą dedukcję pol- ang ha!) i jak nic nam się nie zmieni to zostaje Zoya (Zoey) Veronica (czyli życie i zwycięstwo).

A do brzucha i tak mówią wszyscy Fasola (a my Zojka Fasolka) Wszyscy happy i to najważniejsze :)

A jeszcze nie dawno pisałaś że problem z imieniem. A tu już wybrane i to śliczne.
    Mi się podoba Weronika Wiktoria to też bogini zwycięstwa :-) ale poza mną nikt nie gustuje w tych imionach. Córka mówiła wcześniej że jej się Ewa podoba ale też już jej przeszło ;-)
    Więc na dzień dzisiejszy zostaje odwrotnosc imion Agatki ;-)
    Mam Agatkę Alicję a teraz będzie Alicja Agatka ;-)
    No chyba źe po spotkaniu z Maluszkiem nie będzie mi to imię do niej pasowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, ci lekarze to są dziwni! Oczywiście bierzesz te tabletki dla sportu, bo lubisz!

Ja właśnie dzwoniłam do szalonej ginki, która wypisuje mi zwolnienie, a pod tym musi się podpisać mój rodzinny (procedura) i kazała przyjechać na skan pod koniec drugiego tygodnia leżenia. Dzwonię do niej, a ona ma córkę w odwiedzinach i bierze teraz urlop i muszę jeszcze potwierdzić, czy znajdzie dla mnie łaskawie czas, bo ona odpoczywa (gabinet ma w domu). Tymczasem, ja i moje dziecko, rodzinny, szefowie w pracy i urząd o zwolnień czekamy na jej decyzję, a zwłaszcza ja!! Tego leżenia to ja sobie kur.a nie wymyśliłam, bo wolałabym ze spokojną głową iść do pracy! I się nie martwić!

A z imieniem było ciężko, bo ciągle nam coś się zmieniało. Koniec końców zostaje Zoja Weronika, chyba, że tak jak piszesz po spotkaniu z Małą zaprotestuje :) Mąż woli takie oryginalne/ang imiona, a ja takie dwujęzyczne, ale chyba mamy swój kompromis :)

Podoba mi się Alicja, ale już mamy jedną w rodzinie, a że duża rodzina, to ciężko wybrać imię, którego nie ma ;) ufff...

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, jak tam zakupy?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój gin jest jakiś dziwny. Ogólnie jak się idzie to trzeba szykować się na pół godziny siedzenia u niego. Jak trzeba kazał szukać się w szpitalu bo ma tam często dyżur.
    A prywatnych wizyt nie udziela-twierdzi że nfz mu wystarcza. Choć jak przyznał nie jestem pierwszą pacjentką która go namawia na prywatną praktykę. :-)
    Co trzeba wypisze nie odmawia jak się przyjdzie bez zapisu.
    Na początku chodziłam do niego do szpitala szukać serduszka- bez żadnej rejestracji bez kwitka że byłam i robił mi usg pomiędzy swoimi CC na bloku. Także ten jest ok.

Ale pan endokrynolog- hmmm... warszawiak co to przyjeżdża na prowincję leczyć uważa, że wie lepiej...

Ale nie nakręcam się. Bo być może powiem kiedyś mu co myślę ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ciebie rozumiem.

Szalona ginka jest mi najbliższa w okolicy (czyli te 80 km) i nie mam wyboru innego ginka i wkurza mnie taki brak profesjonalizmu, bo cały ten łańcuszek musi czekać, a po ostatnim spotkaniu trochę mnie nastraszyła i zwyczajnie się boję i szczerze nie wiem co robić! No, ale nie dam się spławić, bez jaj! :)

diamonds lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och dziewczyny z tymi lekarzami to dziś masakra jakaś. Znaleźć naprawdę dobrego lekarza z powołaniem to trudna szuka. A my niestety czasem musimy się chyba uzbroić w cierpliwość. Tez przesyłam kilku konowałow zanim trafiłam na dobrego lekarza.

Meridko zakupy udane :-) ale rachunek masakra! Nawet Wam lepiej nie pisze hehe :-P
    Ale ogólnie to jeśli chodzi o ciuszki to mamy praktycznie wszystko na te pierwsze miesiące życia :-)

diamonds, Tygrysek, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwal się Rybeńka zakupami :-)
    A rachunek już zapłacony to nie ma co rozpamiętywac :-)

Pokaż pokaż. Pociesz nasze oczy :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Diamonds dobrze pisze :) uciesz nasze oczy z samego rana :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie mogę spać. Biodra mnie bolą, a już w innej pozycji nie można spać. Musze spróbować poukładać poduszke pod nogę które a jest wyżej. Wieczorem tez nie mogłam zasnąć. Czy to juz takie problemy? To co będzie potem?

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, pytalam gdzieś tam wcześniej o plany na Sylwestra? Ten będzie wyjątkowy, a następny jeszcze bardziej.
    Ja w ogóle nie mam pomysłu. Nie wiem też jak będę się poruszać :P Czy wysiedze do północy...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholercia... Byłam przed chwilą siku, patrzę na zegar na ścianie co mi wyświetla 7... Teraz na telefonie patrze godzina postu 6... "Co jest?“- myślę! Zmiana czasu!!! Eureka!!!

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka, czekamy na fotorelacę. Mogłabyś tez wrzucić jakąś listę tego co masz, bo piszesz ze starczy Ci na pierwsze miesiące. Ja w ogóle jestem potracona ile czego potrzebuje. Dziewczyny może wy wiecie? Bovjuz sama nie wiem co dokupić i ile.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki :)

Otwieram oczy i sprawdzam co u Was slychac :)
    Tygrysku, ja w tym roku planuje super imprezę, bede szaleć do rana ile sie da :) a tak poważnie to nie mam planów, bo w moim przypadku mogłoby sie skończyć porodowka :) u mnie sporo osób o tej godz bedzie pracować, średnio lubię Sylwestra, więc zasadniczo na bal sie nie wybieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane Ciotki Klotki :)

Ja i moja Corcia witamy sie w pierwszym dniu 7 miesiąca (wg belly)!
    Siedem! Jeszcze cały do przejscia, ale to już siedem!!! :)

Tygrysek, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 6 wg Bbf zaczął się tydzień temu, ale na każdym portalu inaczej piszą kiedy zaczyna się 6 wiec juz sama nie wiem.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem to ja tez mam zawsze problem, bo jak mówisz każdy portal/ kalkulator pisze cos innego :) ale dziś liczę wg belly :) niby takie proste te liczenie, a jednak nie :) ha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 09:00

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie listy:

http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_dla_noworodka_lista_zakupow.pdf

http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

sa do druku- mozna sobie pomodyfikowac i odznaczac

na belly tez sa listy

https://bellybestfriend.pl/moja-lista,4.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:44

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Dokładnie nie pamiętam ile czego było ale ogólnie to kupiliśmy:
    ok. 20szt bodziaków różnych( z długim i krótkim rękawem) na rozmiary od 56 do 68.
    20szt. pieluch tetrowych
    ok. 10szt pajacyków różnych
    ok. 5szt. śpiochów
    ok. 5szt. kaftaników
    ok. 6szt spodenek miękkich
    kombinezonik taki na dwór
    czapkę i szaliczek
    i pewnie coś jeszcze ;p

Za chwilkę wrzucę zdjęcia :D
    A co do Sylwestra to też jakoś planów nie mamy, podejrzewam, że sobie posiedzimy na spokojnie przed tv :p

diamonds, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ