X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Derii:) Miło widzieć że grono brzuchatek się powiększa :)

Słoneczna dzięki za listy :D
    kurde tak jesteście dziewczyny po części przygotowane super.. a ja?? w tyle jak nic.. :D
    ale w sumie.. nie znam płci.. ;/ ehh

Rybieńka piękne zakupy i wyposażenie w komodzie :D ale będzie ubieranie córci <3

właśnie przewaga jest córeczek na naszym forum heheh :)

co do smoczków to kupcie 2.. w razie co jakby jeden spadł albo się zgubił jest drugi.. maleństwo jednak tak nie ciągnie się do smoczka za bardzo.. i zależy jakie jest.. bo inne w ogóle wypluwają.. i rodzice mają na zbyciu...
    potem można strzelić sobie nawet 3 :D
    ale.. część osób nie poleca bo moze byc wada wymowy/ krzywy zgryz ale to tak samo jest jak z chodzikami.. :) co mama to inaczej i inna szkoła :)
    dużo ludzi to używa i jednym może zaszkodzić a innym nie :) wszystko z umiarem :)

a ja mam "problem" bo wczoraj strasznie piersi mnie swędziały i... leciała mi woda z sutków.. lekko przycisnęłam a tam MLEKO :O
    rety.. jak zwykle musze być odmieńcem i coś mieć.. teraz się zastanawiam czy to jest dobrze czy źle.. jak sobie z tym poradzić potem.. bo teraz nie leci ciurkiem itp.. ale co dopiero potem będzie???? rety :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Krokodylek nam się pojawił :D i jak tam i co tam ? widzę że dalej nie wiesz kto w brzuszku mieszka? :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja nie mam mleka- ale nie jestes odmiencem- u nas tez dziewczyny pisaly ze siara czasem poleciala ....

Mizzelko - teraz i tak jest wszystko taniej kupic przez internet- wiec sobie zamowisz czesc rzeczy i tak teraz- mozesz sobie kompletowac narazie uniwersalne jak chcesz.

no chyba ze chcesz rozowe butelki:)
    przez neta jest taniej- nie bedziesz sie meczyc:)

ja jak mowilam, sama mam malo

ale ubranek sporo na mnie czeka i bede je przebierac w weeknd- ( mam nadzieje ze jakis kombinezon po bratanku sie zachowal)

no i bede odznaczac co mam:)

a dzis wg Belly 25 tydzien( tzn wczoraj):))

dzis Granica przezywalnosci mi sie pokazuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:20

Tygrysek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie juz upatrzone mam mniej więcej rzeczy i tak jak piszesz uniwersalne kolorki... bo jednak jaka płeć by się trafiła to będzie i dla drugiego dziecka :)

uff.. a już sie bałam że coś nie tak.. źle określiłam to siara a nie mleko, ale przeraziłam się jakoś.. :<

czas leci jak cholera... :) za chwile Wszystkich Świętych :)
    i aby patrzeć kiedy będziemy relacjonować poród hehhe :D :D

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Witam Derii:) Miło widzieć że grono brzuchatek się powiększa :)

Słoneczna dzięki za listy :D
    kurde tak jesteście dziewczyny po części przygotowane super.. a ja?? w tyle jak nic.. :D
    ale w sumie.. nie znam płci.. ;/ ehh

Rybieńka piękne zakupy i wyposażenie w komodzie :D ale będzie ubieranie córci <3

właśnie przewaga jest córeczek na naszym forum heheh :)

co do smoczków to kupcie 2.. w razie co jakby jeden spadł albo się zgubił jest drugi.. maleństwo jednak tak nie ciągnie się do smoczka za bardzo.. i zależy jakie jest.. bo inne w ogóle wypluwają.. i rodzice mają na zbyciu...
    potem można strzelić sobie nawet 3 :D
    ale.. część osób nie poleca bo moze byc wada wymowy/ krzywy zgryz ale to tak samo jest jak z chodzikami.. :) co mama to inaczej i inna szkoła :)
    dużo ludzi to używa i jednym może zaszkodzić a innym nie :) wszystko z umiarem :)

a ja mam "problem" bo wczoraj strasznie piersi mnie swędziały i... leciała mi woda z sutków.. lekko przycisnęłam a tam MLEKO :O
    rety.. jak zwykle musze być odmieńcem i coś mieć.. teraz się zastanawiam czy to jest dobrze czy źle.. jak sobie z tym poradzić potem.. bo teraz nie leci ciurkiem itp.. ale co dopiero potem będzie???? rety :(

Dzień dobry
    wszystkim Mamusiom w ten mroźny poranek :-)
    u mnie zimno ale słonecznie więc nie jest źle :-)

Ja kupiłam małej LOVI one są po dwa sprzedawane i raz na miesiąc wymieniałam smoczki. Mała miała do uspokojenia, ale z góry założyłam, ze do roczku się ich pozbędziemy :-)
    małe dziecko szybciej zapomina niż starszak, który pamięta, że smok był i się zmył. lament gwarantowany.
    Więc założyłam, że jak smoczki się zgubią- pomimo noszenia ich na smyczy smoczkowej- nie kupię kolejnych. No i jak Agata miała ok 11 mc zgubiła jeden, za kilka dni drugi. No i trzeba było dużo własnego samozaparcia żeby nie pobiec do apteki po kolejne. Ale się udało. Nawet bez większego płaczu. Z tym ze przed zakończeniem smoczkowania, już wcześniej w ciągu dnia był smok ograniczany. :-)
    Akurat moja mała nim nie gardziła :-)

No Mizzelka Twój organizm się przygotowuje do karmienia, więc już coś piersi zaczynają produkować. Na razie pewnie to bardziej wodę przypomina. Z czasem Kochana będziesz się musiała zapewne zaopatrzyć we wkładki laktacyjne, żeby w najmniej spodziewanych sytuacjach nie wystapiś z plamkami na bluzce na wysokości piesi :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Mizzelko, z tym mlekiem/ siara to normalne :) jedynie co pisze to, zeby nie wyciskac na sile, bo poleci wiecej i pobudzisz laktacje i wtedy sie wkurzysz, bo bedzie mokro :) polecają jakieś wkładki do osłony bielizny albo dziewczyny przecinaja podlaskie na pol i system działa :)

A co do kupowania ubranek z założenia na drugie dziecko, to ja bym sie ze wszystkim tak nie nastawiala, bo wbrew pozorom te ubranka często bedą prane i sie zuzyja. Ostatnio kumpela dała mi worek ubrań nowych po swojej córce, ale większość jest tak zniszona, ze mimo dobrych chęci niewiele bedzie dobrych. Wszystko jest czyste, ale sprane i szare ( połowa z nich niby ma dobre metki), dlatego czasami warto zaszaleć na super kiecke albo fajne spodenki, jak już będziesz wiedzieć co u Ciebie mieszka :)
    Jak bedzie mały rozrabiaka, to niewiele zostawi dla rodzeństwa :) wiem wiem każde dziecko inne, ale ja sie ludze :) moje długie wypociny tycza sie zwyklych ubranek, bo wiadomo taki kombinezon/cos wyjściowego to ma szanse przetrwać :)

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz Diamonds ale udało sie odstawić od smoczka..
    bo słyszałam że bywa baaardzo ciężko z tym..
    a słodkie są te łańcuszki do smoczka :) i fajnie się doczepiają do ubranka :D

ehh nawet nie wiedzialam ze te wkładki mi się przydadzą już tak szybciej ;/ pewnie tak.. mnie to nie ominie.. teraz to tylko jak nacisnęłam to leciała bardziej przezroczysta woda taka nie wiem jak to określić a potem biały płyn.. ale nie ruszłąm potem jak to zobaczyłam bo się wsytraszyłam :D
    a swędzą mnie niesamowicie... ughh.. Ale damy radę :)
    ciekawe czy to wpływa na laktacje.. bo z tego co czytałam to inne super karmią i mają dużoooooo pokarmu a inne to walczyły o pokarm :O pewnie sprawa indywidualna.. ale mam nadzieje że mleka mi nie zabraknie dla maleństwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dziś śnił poród :-) Pierwszy raz w ogóle śniło mi się Dzieciątka odkąd jestem w ciąży.
    Nie wspominam tego źle, wszystko było w porządku. tylko byłam zaskoczona już po bo okazało się że zamiast córki urodziłam syna :-P i był ogromny szok.
    Nie mogłam zrozumieć jak to się zmieniło, i strasznie panikowałam, że nie będę miała go w co ubrać- bo mam same sukienki w szafie :-)

Chyba mój mózg zaczyna świrować :-)
    Powinnam udać się na zakupy ubrankowe, pewnie moja podświadomość czytając Wasze posty ile czego macie, zaczyna mi wysyłać sygnał, ze jestem słabo przygotowana i czas się wziąć za wszystko :-)

merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko właśnie nie dotykam ich wcale.. widok białego płynu w kropelce mnie przeraził i nie dotykam :D :D chociaż swędzi jak cholera :D :D

a myślałam że do 3 miesiąca się tak te ciuszki nie zużywają :) ale w sumie.. ślina, ulewanie... to sie ufajda.. ale znając moje szczęście to do konca moze nie bd wiedziec kto tam u mnie mieszka :O
    oczywiście jak sie dowiem to mnie skusi pewnie na spodnie z szelkami hehe albo sukieneczkę :) chociaż kilka rzeczy... :)

merida17 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds ja też się motywuje powoli, następna wizyta w mieście - body dla dziecka :D

a mi sie śniło ostatnio że Doktor House zapierdzielił mi mój samochód i potem go ścigałam żeby mi go oddał w dobrym stanie i ze to moj pierwszy samochod i bardzo mi na nim zalezy :D hahah :D mnie to chyba nikt nie pobije w dziwnych snach :D

ja znów mialam już kilka snów z dzieckiem.. i nawet jak karmiłam albo oglądałam na USG, dość realne.. i śnili mi się chłopcy i aby raz dziewczynka ale jakby nie była nasza... miała czarne włosy itp a my blondasy :D

merida17, diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko :) to nie dotykaj, chociaż jak takie duze to kusi :) wiem wiem :) a jak swedza to moze dużo smaruj, by nie została brzydka :)

A z ubraniami to ja jestem zwolennikiem, by były dla kolejnych dzieci, ale te mimo, ze czyste, to sprane i szare :( trochę mi to otworzyło oczy, ale jest tam kilka perełek :)

Diamonds u mnie tez wyprawka skromna, a lista bardzo długa czeka :) nadrabimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:12

mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee wielkie mocno nie są :D aby zmieniły się o jeden rozmiar i mam C, ale nie tykam jak nie musze, jedynie jak swędzą.. a teraz to już całkiem nie dotykam bo sie boje :D

no to Kobiety... bierzemy się do roboty :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelcia, organizm różnie się przygotowuje do karmienia.
    Nie martw się tym :-) miałam też wcześniej z Agatką i tylko lekarz mi mówił wtedy zeby nic tam nie grzebać, nie ściskać- żeby nie dawać sygnału organizmowi na produkcję pokarmu. Co ma wylecieć to wyleci samo- można tylko te wkładki wsadzić żeby ubranko nie było mokre- choć na początku ilość nie jest jakaś powalająca.

No i już się zachowujesz jak Mamusia- jeszcze nie ma Dzidziusia, a Ty się martwisz na przyszłość :-)

Ale wiem, Mamy tak mają.Planujemy, wybiegamy w przyszłość, myślimy, martwimy się i tak już będzie niestety. Taka natura kobiet. Każda z nas już się zmieniła w księgową, planującą wydatki, psychologa poznającego rozwój dzidzi, pielęgniarkę zgłębiającą tajniki opieki nad Maluszkiem, nauczyciela- który bedzie dbał o prawidłowy rozwój i naukę... itd...

mizzelka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie muszę wytrzymać dlaej te swędzenie i nie tykam... ale nie leci mocno.. aby troszkę, pojedyncze kropelki :) no ale z zakupem wkładek muszę się pośpieszyć hehe :)

nasz instynkt macierzyński się budzi :D ja cały czas myślę jak tam sie ma i czy cmoka jak na ostatnim USG i się smieje :) to chyba najlepsza rzecz jaaka mnie spotkała.. i czekam na dalsze wydarzenia, oby dobre :)

o właśnie Diamonds idealnie to ujęłaś księgowa, pielęgniarka, psycholog, nauczycielka itp.. Taka nasza rola.. wszystko na raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli są z dobrej, grubszej bawełny to nic sie z nimi nie dzieje. Ja po Agatce oddałam ubranka- a teraz muszę znów kupić :-)- ale to dla takich uboższych ludzi. Oddając były w super stanie- bo zasadniczo małe dziecko nie pobrudzi. Jak ulewa po karmieniu to na pieluszkę( tetrę czy flanelkę)- albo na nas :-)
    A miałam kilka rzeczy chyba z pepco i textil marketu- no to fakt, nie nadawały się do niczego. Ale to chyba tak jak z ubraniami dla nas- też trzeba zwracać uwagę na jakość tego co kupujemy, bo inaczej po jednym praniu może się zrobić szmatka :-)

Nie będzie źle :-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki z ranka :) życzę Wam miłego dnia :)
    Mizzelko w różnych artykułach typu ciąża tydzień po tygodniu pisze, że już może się pojawiać siara, ale nie ma się tym co martwić. A piersi swędzą, bo rosną :D
    Ja to teraz mam biustonosz E i nawet nie chcę myśleć co to będzie jak one jeszcze urosną! Nie powiem, bo mój Mąż jest zachwycony ;p
    Co do wyprawki, to lepiej chyba powoli już coś kupować niżeli potem mieć nagłe wydatki na raz. Albo nie daj Boże coś by się stało, że musiałybyśmy leżeć i np. wszystko miałby mąż kupować. Tego to bym chyba nie przeżyła, bo mamy totalnie inne gusta ;p
    Moja koleżanka pracowała do 7 m-ca, czuła się super i dosłownie nagle się okazało, że szyjka jej się skraca i musiała już leżeć do końca ciąży. A pierwszą połowę 7m-ca spędziła w szpitalu. A i tak urodziła 3tyg. przed terminem. Więc w sumie nie ma co odkładać tego na ostatni moment.
    A my jeszcze 12 lutego idziemy na ślub siostry od mojego Męża i trzeba jej trochę dać do koperty i to już w ogóle mnie przeraża, tyle wydatków będzie, że hej.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie czujecie kopniaki ?

czytałam, ze mogłabym czuć w zebrach, ale mój brzuch tam nie sięga :-P ooo!!!
    kończy się jakieś 10 cm od najniższego, a kopniaki są jakby w środku- czasem mi się wydaje ze w szyjkę, czasem w pęcherz. Lekarz ostatnio jak sprawdzał serduszko to podotykał mój brzuch i sprawdzał po lewej stronie na wysokości pępka serce.
    a kopniaki czuję nisko po lewej.
    Na usg lekarz nie mówił nic jeszcze o ułożeniu główkowym, ale to chyba jeszcze czas, żeby się przekręciła. Chociaż mam opisy usg z Agata i tam już było zapisane, że ułożenie główkowe- no i kopniaki były po zebrach i żołądku :-) .

Chyba się zaczynam czepiać i wyszukiwać jakieś problemy, których pewnie nie ma :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Co do ubranek, to z mojego doświadczenia wynika, że jeśli są z dobrej, grubszej bawełny to nic sie z nimi nie dzieje. Ja po Agatce oddałam ubranka- a teraz muszę znów kupić :-)- ale to dla takich uboższych ludzi. Oddając były w super stanie- bo zasadniczo małe dziecko nie pobrudzi. Jak ulewa po karmieniu to na pieluszkę( tetrę czy flanelkę)- albo na nas :-)
    A miałam kilka rzeczy chyba z pepco i textil marketu- no to fakt, nie nadawały się do niczego. Ale to chyba tak jak z ubraniami dla nas- też trzeba zwracać uwagę na jakość tego co kupujemy, bo inaczej po jednym praniu może się zrobić szmatka :-)

Nie będzie źle :-)
    to w razie co na jakie marki zwracać uwagę? pajacyk? krokodyl? nie znam sie za bardzo na nich a przydalyby mi sie wlasnie kilka ciuszków do kolejnego użycia :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Witam się Dziewczynki z ranka :) życzę Wam miłego dnia :)
    Mizzelko w różnych artykułach typu ciąża tydzień po tygodniu pisze, że już może się pojawiać siara, ale nie ma się tym co martwić. A piersi swędzą, bo rosną :D
    Ja to teraz mam biustonosz E i nawet nie chcę myśleć co to będzie jak one jeszcze urosną! Nie powiem, bo mój Mąż jest zachwycony ;p
    Co do wyprawki, to lepiej chyba powoli już coś kupować niżeli potem mieć nagłe wydatki na raz. Albo nie daj Boże coś by się stało, że musiałybyśmy leżeć i np. wszystko miałby mąż kupować. Tego to bym chyba nie przeżyła, bo mamy totalnie inne gusta ;p
    Moja koleżanka pracowała do 7 m-ca, czuła się super i dosłownie nagle się okazało, że szyjka jej się skraca i musiała już leżeć do końca ciąży. A pierwszą połowę 7m-ca spędziła w szpitalu. A i tak urodziła 3tyg. przed terminem. Więc w sumie nie ma co odkładać tego na ostatni moment.
    A my jeszcze 12 lutego idziemy na ślub siostry od mojego Męża i trzeba jej trochę dać do koperty i to już w ogóle mnie przeraża, tyle wydatków będzie, że hej.
    prawda.. i jeszcze nie wiadomo jaka pogoda na zewnątrz.. może dużo śniegu i mrozu i nie bd sie chcialo nawet wychodzić.. i jak będziemy sie czuć do konca..
    trzeba powoli ruszać w łowy... a potem wydatek na Boże Narodzenie..
    ee to masz duże :D ja to aby C :D ale i tak sie ciesze :D bo mialam B :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    gdzie czujecie kopniaki ?

czytałam, ze mogłabym czuć w zebrach, ale mój brzuch tam nie sięga :-P ooo!!!
    kończy się jakieś 10 cm od najniższego, a kopniaki są jakby w środku- czasem mi się wydaje ze w szyjkę, czasem w pęcherz. Lekarz ostatnio jak sprawdzał serduszko to podotykał mój brzuch i sprawdzał po lewej stronie na wysokości pępka serce.
    a kopniaki czuję nisko po lewej.
    Na usg lekarz nie mówił nic jeszcze o ułożeniu główkowym, ale to chyba jeszcze czas, żeby się przekręciła. Chociaż mam opisy usg z Agata i tam już było zapisane, że ułożenie główkowe- no i kopniaki były po zebrach i żołądku :-) .

Chyba się zaczynam czepiać i wyszukiwać jakieś problemy, których pewnie nie ma :-)
    Kochana ja też czuję nisko kopniaki, właśnie tak jakby w pęcherz najczęściej, ale lekarz na ostatnim usg powiedział, że Mała jest główką w dół obrócona także nic z tego nie kumam hahah
    a ogólnie to chyba nie ma się czym martwić jeśli chodzi o ułożenie, bo jeszcze ma tam dużo miejsca i ma czas na to żeby się obrócić.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ