Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diamonds wrote:gdzie czujecie kopniaki ?
czytałam, ze mogłabym czuć w zebrach, ale mój brzuch tam nie sięga ooo!!!
kończy się jakieś 10 cm od najniższego, a kopniaki są jakby w środku- czasem mi się wydaje ze w szyjkę, czasem w pęcherz. Lekarz ostatnio jak sprawdzał serduszko to podotykał mój brzuch i sprawdzał po lewej stronie na wysokości pępka serce.
a kopniaki czuję nisko po lewej.
Na usg lekarz nie mówił nic jeszcze o ułożeniu główkowym, ale to chyba jeszcze czas, żeby się przekręciła. Chociaż mam opisy usg z Agata i tam już było zapisane, że ułożenie główkowe- no i kopniaki były po zebrach i żołądku .
Chyba się zaczynam czepiać i wyszukiwać jakieś problemy, których pewnie nie ma
ja czuje w podbrzuszu i w pęcherzu itp.. i ponoć położenie miednicowe bo gin mowil ze pewnie dlatego naciska mi na pęcherz i mam parcie..
diamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiamonds, u mnie miedzy biustem a góra brzucha tez duża przerwa, spokojnie dłoń sie mieści, więc w żebra nie dostaje, bo nie ma dostępu! No, ale to przerazilo szalona ginke, ze przy moim wzroście brzuch stanowczo za nisko i ona boi sie o szyjke, to leże jak kloda! Nie strasze, ja jak ta koleżanka praca do końca 6 mc, zero objawów, a teraz zobaczymy ile tego lezenia!
A kopy czuje wszędzie, od pepka w dół, z każdej strony i chwilami w 4 miejscach jednocześnie nie przejmuj sie, ważne, ze sa nie szukajmy czegoś na sile bo sie zamartwimy!diamonds lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:prawda.. i jeszcze nie wiadomo jaka pogoda na zewnątrz.. może dużo śniegu i mrozu i nie bd sie chcialo nawet wychodzić.. i jak będziemy sie czuć do konca..
trzeba powoli ruszać w łowy... a potem wydatek na Boże Narodzenie..
ee to masz duże ja to aby C ale i tak sie ciesze bo mialam B
Heheh no właśnie, to też racja, że jeszcze są święta przed nami a rodzinka duża i trzeba każdego zadowolić ;p zwłaszcza chrześniaków.
A propo świąt, co kupujecie swoim Małżonkom?
Mizzelko a co do piersi to ja jestem przerażona haha, ja miałam zawsze C lub D w zależności jaki się stanik trafił. A teraz to już mam problem coś kupić. Zwłaszcza, że mam pod biustem 75, a zazwyczaj te co są od E w górę to są też szersze pod biustem. No i potem trzeba szukać w jakiś drogich sklepach, a też nie zawsze umiem znaleźć.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Heheh Meridko to Twoja Mała chyba w jednym momencie używa i rączek i nóżek
merida17 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:Heheh Meridko to Twoja Mała chyba w jednym momencie używa i rączek i nóżek
Rybenko zdecydowanie u mnie teraz disco w brzuchu wczoraj oglądałam wesele kuzyna i co szybsza piosenka to brzuch skacze, przy wolnych zero reakcji poważnie! Wiem, ze to moze trochę przypadku, ale moze ma super słuch i jak bede wołać, ze czegoś Nie Wolno to jest szansa, ze usłyszyRybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMizelcia- tak jak z ubraniami dla siebie- patrzysz i wiesz czy będzie dobre czy szmatka. Ja sprawdzam czy bawełna jest grubsza czy cienka. Mam kilka rzeczy z pajacyka Pinokio
Coccodrillo - tu trzeba sprawdzać- bo zależy co i kto im uszyje. Dla Agaty od początku od nich mam kombinezony i kurtki i z ich jakości jestem zadowolona. Ubranka są fajne, ale cena bywa kosmiczna.
5-10-15 jak dla mnie nie ta jakość nie za ta cenę
reserved ma miłe i porządne ubrania- ale nie wszystkim się pewnie podobają.
Besta plus- dobra bawełna, łatwo się dopierajaca.
Wójcik- tu poza wyprzedażami nie kupuję, bo mi szkoda kasy dać 100 zł za bluzkę. Ale rajstopy mają bardzo dobre, nie rozchodzą się na pupie, nie mechacą. Gatta też ma jakościowo dobre rajstopki
Jak Ci się uda kupić ubranka NEXT, george- tu i używane trzymaja dobrą jakość wg mnie. To angielskie firmy, porządna bawełna. Są na allegro do kupienia- za niewielkie pieniądze.
H&m lubię, ale też trzeba sprawdzać- raczej się nie rozciągają
c&a mi osobiście średnio pasują, ale można kupić na wyprzedaży za niewielką cenę
w Pepco też można nabyć super bawełnę w niskiej cenie- ale trzeba dotykać, dotykać, dotykać. Bo trafiają się i szmatki
ot takie są moje mniej więcej spostrzeżenia
Rybeńka, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
merida17 wrote:U mnie tez glowkowo, jakby wygieta w literę C wokół pepka nie leży tak prosto, ale czasami przemieszcza sie na druga stronę i wraca
Hahah no moja tak samo :p pozwijana jak rogalik ;pmerida17 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Diamonds extra rady przyda się nam ta wiedza
Ja właśnie w ciuchu kupiłam same ciuszki z nexta, george i disney i naprawdę są w super stanie, więc chyba coś w tym jest, że oni robią porządne ciuszkidiamonds lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Rybieńko a może stanik do karmienia sobie kup? one pewnie są bardziej rozbierzne w tych rozmiarach i znajdziesz coś mądrego.. ja dobry stanik sobie kupilam na rynku i jest super
co do prezentów to u mnie wyznaje sie zasadę że prezenty tylko dla dzieci
dorośli się nie głowią bo szukać i wymyślać itp, nie lubię tego ani mój mąż jedynie po czekoladkach itp. rozdajemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:58
diamonds lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Upppppppppppppsssssssss,ale ze mnie ci.....przepraszam,nawet się nie przywitałam
Przepraszam mamuśki :*
Witaj Derii84,
Powiedz na kiedy masz termin i kogo wyczekujesz, a może i imię już masz, to dopiszemy Cię do listy?Natalka 03.2015
-
No właśnie ostatnio szukałam takiego stanika, i największy był DD i jak go przymierzyłam do piersi to był taki na teraz, a podobno jak przychodzi już pokarm po porodzie to piersi potrafią nieźle napuchnąć.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Witam wszystkie piękne Panie Mamy dziś!
Mnie od wczoraj rozpiera miednica, promieniuje na pół pleców i krzyż
Taka refleksja mnie naszła... niby nie choroba, ale:
- wyjątkowy czas,
- nie można się przemęczać,
- nie można dźwigać,
- jak się coś już robi to potem pół dnia trzeba leżeć bo coś tam się dzieje,
- specjalnie się odżywiać, nie jeść śmieciowo,
- tu zakuje, tam zaboli,
- szybciej się zmęczymy...
i pewnie jeszcze by tak długo wymieniać. Od nas się jednak tyle wymaga...
diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyBoże Narodzenie
Masakra- prezenty dla czwórki dzieciaczków, do tego moja mała ma urodziny w grudniu, a jeszcze sobie przypomniałam o Mikołajkach- tu też dajemy jakieś podarki.
Aaaaa... zbankrutuję.
dzwoniłam już do siostry ciotecznej co tam mam kupić jej dzieciaczkom, ale one nie wie ??? a ja lubię zaplanować wcześniej i kupić bo jest taniej, niż na ostatnią chwilę. No i mam wybór. Mam wtedy możliwość złożyć się z kimś innym na droższą zabawkę, która im posłuży.
Moja się cieszy i lalki za 5 zł(tylko szkoda że ma ją jakiś tydzień- dłużej nie przetrwa ),tak samo jak z Furby za 250 zł czy kucyka pony za 100 zł
Lubie porządne zabawki mimo wszystko- bo służą długo- dla Agatki miałam fisher price i czekają na kolejną panienkę - są jak nowe, a wcale przez nią nie oszczędzane
A te badziewka to trochę strata kasy- bo jeden celny rzut o podłogę i już po zabawce bynajmniej u mojej córki
-
Cześć dziewczyny... naskrobałyście troszkę przez te parę dni mojej nieobecności na forum ale udało mi się na szczęście to nadrobić
Lista piękna.... a wyprawka....o matko jak pomyślę że muszę podwójnie się przyszykować to mi słabo poza tym u mnie samopoczucie strasznie w dół... wymiotuję masakrycznie gdzie i kiedy tylko sie da -
mizzelka wrote:na pewno jest wszystko w porządku
ja czuje w podbrzuszu i w pęcherzu itp.. i ponoć położenie miednicowe bo gin mowil ze pewnie dlatego naciska mi na pęcherz i mam parcie..
Ja czuje najczęściej na linii spojenia łonowego (chyba tak się to nazywa) i czasem po bokach. Na połówkowym powiedziała Pani, że macice mam dwa palce poniżej pępka, ale tak wysoko to nic nie czuje.
Najbardziej żałuje, że nie mogę pokazać m. jak kopieNatalka 03.2015
-
nick nieaktualnyRybeńka wrote:No właśnie ostatnio szukałam takiego stanika, i największy był DD i jak go przymierzyłam do piersi to był taki na teraz, a podobno jak przychodzi już pokarm po porodzie to piersi potrafią nieźle napuchnąć.
Kochana w sklepach jest polska Dalia i mają dobrą rozmiarówkę, za rozsądną cenę.
Wiem, że to nieładne, ale tak zrobiłam, jakiś czas temu, że w sklepie kupiłam jedną sztukę biustonosza z hendersona- jak dla mnie w porządku- dobrałam sobie rozmiar- 70 D, a później w domu zamówiłam przez net taki sam model w ilości kilku sztuk- tylko w różnych kolorach za mniejszą cenę dużo mniejszą . Zamiast 100 zł w sklepie- 50 na allegro.
Może i Ty tak spróbuj -
diamonds wrote:Boże Narodzenie
Masakra- prezenty dla czwórki dzieciaczków, do tego moja mała ma urodziny w grudniu, a jeszcze sobie przypomniałam o Mikołajkach- tu też dajemy jakieś podarki.
Aaaaa... zbankrutuję.
dzwoniłam już do siostry ciotecznej co tam mam kupić jej dzieciaczkom, ale one nie wie ??? a ja lubię zaplanować wcześniej i kupić bo jest taniej, niż na ostatnią chwilę. No i mam wybór. Mam wtedy możliwość złożyć się z kimś innym na droższą zabawkę, która im posłuży.
Moja się cieszy i lalki za 5 zł(tylko szkoda że ma ją jakiś tydzień- dłużej nie przetrwa ),tak samo jak z Furby za 250 zł czy kucyka pony za 100 zł
Lubie porządne zabawki mimo wszystko- bo służą długo- dla Agatki miałam fisher price i czekają na kolejną panienkę - są jak nowe, a wcale przez nią nie oszczędzane
A te badziewka to trochę strata kasy- bo jeden celny rzut o podłogę i już po zabawce bynajmniej u mojej córkidiamonds lubi tę wiadomość