X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    gdzie czujecie kopniaki ?

czytałam, ze mogłabym czuć w zebrach, ale mój brzuch tam nie sięga :-P ooo!!!
    kończy się jakieś 10 cm od najniższego, a kopniaki są jakby w środku- czasem mi się wydaje ze w szyjkę, czasem w pęcherz. Lekarz ostatnio jak sprawdzał serduszko to podotykał mój brzuch i sprawdzał po lewej stronie na wysokości pępka serce.
    a kopniaki czuję nisko po lewej.
    Na usg lekarz nie mówił nic jeszcze o ułożeniu główkowym, ale to chyba jeszcze czas, żeby się przekręciła. Chociaż mam opisy usg z Agata i tam już było zapisane, że ułożenie główkowe- no i kopniaki były po zebrach i żołądku :-) .

Chyba się zaczynam czepiać i wyszukiwać jakieś problemy, których pewnie nie ma :-)
    na pewno jest wszystko w porządku :)
    ja czuje w podbrzuszu i w pęcherzu itp.. i ponoć położenie miednicowe bo gin mowil ze pewnie dlatego naciska mi na pęcherz i mam parcie..

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, u mnie miedzy biustem a góra brzucha tez duża przerwa, spokojnie dłoń sie mieści, więc w żebra nie dostaje, bo nie ma dostępu! No, ale to przerazilo szalona ginke, ze przy moim wzroście brzuch stanowczo za nisko i ona boi sie o szyjke, to leże jak kloda! Nie strasze, ja jak ta koleżanka praca do końca 6 mc, zero objawów, a teraz zobaczymy ile tego lezenia!

A kopy czuje wszędzie, od pepka w dół, z każdej strony i chwilami w 4 miejscach jednocześnie :) nie przejmuj sie, ważne, ze sa :) nie szukajmy czegoś na sile :) bo sie zamartwimy!

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    prawda.. i jeszcze nie wiadomo jaka pogoda na zewnątrz.. może dużo śniegu i mrozu i nie bd sie chcialo nawet wychodzić.. i jak będziemy sie czuć do konca..
    trzeba powoli ruszać w łowy... a potem wydatek na Boże Narodzenie..
    ee to masz duże :D ja to aby C :D ale i tak sie ciesze :D bo mialam B :D

Heheh no właśnie, to też racja, że jeszcze są święta przed nami a rodzinka duża i trzeba każdego zadowolić ;p zwłaszcza chrześniaków.
    A propo świąt, co kupujecie swoim Małżonkom?

Mizzelko a co do piersi to ja jestem przerażona haha, ja miałam zawsze C lub D w zależności jaki się stanik trafił. A teraz to już mam problem coś kupić. Zwłaszcza, że mam pod biustem 75, a zazwyczaj te co są od E w górę to są też szersze pod biustem. No i potem trzeba szukać w jakiś drogich sklepach, a też nie zawsze umiem znaleźć.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Meridko to Twoja Mała chyba w jednym momencie używa i rączek i nóżek ;D

merida17 lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez glowkowo, jakby wygieta w literę C wokół pepka :) nie leży tak prosto, ale czasami przemieszcza sie na druga stronę i wraca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Heheh Meridko to Twoja Mała chyba w jednym momencie używa i rączek i nóżek ;D

Rybenko zdecydowanie :) u mnie teraz disco w brzuchu :) wczoraj oglądałam wesele kuzyna i co szybsza piosenka to brzuch skacze, przy wolnych zero reakcji :) poważnie! Wiem, ze to moze trochę przypadku, ale moze ma super słuch i jak bede wołać, ze czegoś Nie Wolno to jest szansa, ze usłyszy :)

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelcia- tak jak z ubraniami dla siebie- patrzysz i wiesz czy będzie dobre czy szmatka. Ja sprawdzam czy bawełna jest grubsza czy cienka. Mam kilka rzeczy z pajacyka ;-) Pinokio ;-)
    Coccodrillo - tu trzeba sprawdzać- bo zależy co i kto im uszyje. Dla Agaty od początku od nich mam kombinezony i kurtki i z ich jakości jestem zadowolona. Ubranka są fajne, ale cena bywa kosmiczna.
    5-10-15 jak dla mnie nie ta jakość nie za ta cenę :-)
    reserved ma miłe i porządne ubrania- ale nie wszystkim się pewnie podobają.
    Besta plus- dobra bawełna, łatwo się dopierajaca.
    Wójcik- tu poza wyprzedażami nie kupuję, bo mi szkoda kasy dać 100 zł za bluzkę. Ale rajstopy mają bardzo dobre, nie rozchodzą się na pupie, nie mechacą. Gatta też ma jakościowo dobre rajstopki :-)
    Jak Ci się uda kupić ubranka NEXT, george- tu i używane trzymaja dobrą jakość wg mnie. To angielskie firmy, porządna bawełna. Są na allegro do kupienia- za niewielkie pieniądze.
    H&m lubię, ale też trzeba sprawdzać- raczej się nie rozciągają
    c&a mi osobiście średnio pasują, ale można kupić na wyprzedaży za niewielką cenę
    w Pepco też można nabyć super bawełnę w niskiej cenie- ale trzeba dotykać, dotykać, dotykać. Bo trafiają się i szmatki

ot takie są moje mniej więcej spostrzeżenia :-)

Rybeńka, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    U mnie tez glowkowo, jakby wygieta w literę C wokół pepka :) nie leży tak prosto, ale czasami przemieszcza sie na druga stronę i wraca :)

Hahah no moja tak samo :p pozwijana jak rogalik ;p

merida17 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds extra rady :D przyda się nam ta wiedza :)
    Ja właśnie w ciuchu kupiłam same ciuszki z nexta, george i disney i naprawdę są w super stanie, więc chyba coś w tym jest, że oni robią porządne ciuszki

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńko a może stanik do karmienia sobie kup? one pewnie są bardziej rozbierzne w tych rozmiarach i znajdziesz coś mądrego.. ja dobry stanik sobie kupilam na rynku :D i jest super ;)

co do prezentów to u mnie wyznaje sie zasadę że prezenty tylko dla dzieci :)
    dorośli się nie głowią :D bo szukać i wymyślać itp, nie lubię tego ani mój mąż :P jedynie po czekoladkach itp. rozdajemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 09:58

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Upppppppppppppsssssssss,ale ze mnie ci.....przepraszam,nawet się nie przywitałam :(

Przepraszam mamuśki :*

Witaj Derii84,

Powiedz na kiedy masz termin i kogo wyczekujesz, a może i imię już masz, to dopiszemy Cię do listy?

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds czyli metodą prób i błędów mam nadzieje że uda mi się rozróżnić dobrą bawełnę :) ale się wymacamy :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatnio szukałam takiego stanika, i największy był DD i jak go przymierzyłam do piersi to był taki na teraz, a podobno jak przychodzi już pokarm po porodzie to piersi potrafią nieźle napuchnąć.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie piękne Panie Mamy dziś!

Mnie od wczoraj rozpiera miednica, promieniuje na pół pleców i krzyż :/
    Taka refleksja mnie naszła... niby nie choroba, ale:
    - wyjątkowy czas,
    - nie można się przemęczać,
    - nie można dźwigać,
    - jak się coś już robi to potem pół dnia trzeba leżeć bo coś tam się dzieje,
    - specjalnie się odżywiać, nie jeść śmieciowo,
    - tu zakuje, tam zaboli,
    - szybciej się zmęczymy...
    i pewnie jeszcze by tak długo wymieniać. Od nas się jednak tyle wymaga...

diamonds, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Narodzenie

Masakra- prezenty dla czwórki dzieciaczków, do tego moja mała ma urodziny w grudniu, a jeszcze sobie przypomniałam o Mikołajkach- tu też dajemy jakieś podarki.
    Aaaaa... zbankrutuję.
    dzwoniłam już do siostry ciotecznej co tam mam kupić jej dzieciaczkom, ale one nie wie ??? a ja lubię zaplanować wcześniej i kupić bo jest taniej, niż na ostatnią chwilę. No i mam wybór. Mam wtedy możliwość złożyć się z kimś innym na droższą zabawkę, która im posłuży.
    Moja się cieszy i lalki za 5 zł(tylko szkoda że ma ją jakiś tydzień- dłużej nie przetrwa ),tak samo jak z Furby za 250 zł :-) czy kucyka pony za 100 zł
    Lubie porządne zabawki mimo wszystko- bo służą długo- dla Agatki miałam fisher price i czekają na kolejną panienkę - są jak nowe, a wcale przez nią nie oszczędzane :-)
    A te badziewka to trochę strata kasy- bo jeden celny rzut o podłogę i już po zabawce :-) bynajmniej u mojej córki :-)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... naskrobałyście troszkę przez te parę dni mojej nieobecności na forum ale udało mi się na szczęście to nadrobić :)

Lista piękna.... a wyprawka....o matko jak pomyślę że muszę podwójnie się przyszykować to mi słabo :P poza tym u mnie samopoczucie strasznie w dół... wymiotuję masakrycznie gdzie i kiedy tylko sie da :/

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na pewno jest wszystko w porządku :)
    ja czuje w podbrzuszu i w pęcherzu itp.. i ponoć położenie miednicowe bo gin mowil ze pewnie dlatego naciska mi na pęcherz i mam parcie..

Ja czuje najczęściej na linii spojenia łonowego (chyba tak się to nazywa) i czasem po bokach. Na połówkowym powiedziała Pani, że macice mam dwa palce poniżej pępka, ale tak wysoko to nic nie czuje.

Najbardziej żałuje, że nie mogę pokazać m. jak kopie :/

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polubiłam H&M. Myślicie, że tak jak po świętach są wyprzedaże na ciuchy dla nas, to na dziecięce też będą? Bo na razie przeraźliwe ceny.

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No właśnie ostatnio szukałam takiego stanika, i największy był DD i jak go przymierzyłam do piersi to był taki na teraz, a podobno jak przychodzi już pokarm po porodzie to piersi potrafią nieźle napuchnąć.

Kochana w sklepach jest polska Dalia i mają dobrą rozmiarówkę, za rozsądną cenę.
    Wiem, że to nieładne, ale tak zrobiłam, jakiś czas temu, że w sklepie kupiłam jedną sztukę biustonosza z hendersona- jak dla mnie w porządku- dobrałam sobie rozmiar- 70 D, a później w domu zamówiłam przez net taki sam model w ilości kilku sztuk- tylko w różnych kolorach za mniejszą cenę :-) dużo mniejszą . Zamiast 100 zł w sklepie- 50 na allegro.
    Może i Ty tak spróbuj :-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Boże Narodzenie

Masakra- prezenty dla czwórki dzieciaczków, do tego moja mała ma urodziny w grudniu, a jeszcze sobie przypomniałam o Mikołajkach- tu też dajemy jakieś podarki.
    Aaaaa... zbankrutuję.
    dzwoniłam już do siostry ciotecznej co tam mam kupić jej dzieciaczkom, ale one nie wie ??? a ja lubię zaplanować wcześniej i kupić bo jest taniej, niż na ostatnią chwilę. No i mam wybór. Mam wtedy możliwość złożyć się z kimś innym na droższą zabawkę, która im posłuży.
    Moja się cieszy i lalki za 5 zł(tylko szkoda że ma ją jakiś tydzień- dłużej nie przetrwa ),tak samo jak z Furby za 250 zł :-) czy kucyka pony za 100 zł
    Lubie porządne zabawki mimo wszystko- bo służą długo- dla Agatki miałam fisher price i czekają na kolejną panienkę - są jak nowe, a wcale przez nią nie oszczędzane :-)
    A te badziewka to trochę strata kasy- bo jeden celny rzut o podłogę i już po zabawce :-) bynajmniej u mojej córki :-)
    prawda... i lepiej kupić droższą czasami.. siostra męża właśnie w SMyku się obkupiła i bardzo dobra jakość i nie psują się, nic nie pękło i ten plastik jest jakiś inny... a tansza zabawka poszła w zapomnienie.. ehh

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ