X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kiedy. Mieści się w widełkach, więc uznaję za normę. W sumie różnie hcg może przyrastać.

Pati_89 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Wiem kiedy. Mieści się w widełkach, więc uznaję za normę. W sumie różnie hcg może przyrastać.
    No to nie ma się czym przejmować :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, przykro mi :-(

Pati89, ja też walczę z bólem piersi a zwłaszcza brodawek. Mam wrażenie jakby było -30`C a ja w krótkim rękawku na dworze. Ból mega. Najgorzej przy zmianie temperatury. Do tego ciągle i zimno, po domu noszę sweter, na to wełnianą narzutę i jeszcze nakrywam się kocem, masakra ;-) I te ciągle pełny pęcherz, najgorzej w nocy, bo muszę schodzić na dól bo sypialnia na górze a na górze łazienkę mamy nie wykończoną i tak latam po schodach góra - dół, najgorzej jak się położę i znów mi się chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:44

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na necie żeby smarować kremem na pękające sutki bo łagodzi świąd i ból :) trzeba będzie poszukać w aptece :)
    http://www.sosrodzice.pl/kremy-na-brodawki-przeglad/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:57

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam już o tym kremie Maltan, chyba się na niego skuszę jak będę w aptece :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Słyszałam już o tym kremie Maltan, chyba się na niego skuszę jak będę w aptece :-)
    A ja na a-pectus czysta lanolina :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będziemy miały ładne brzuszki na święta bożego narodzenia :D zaczniemy w grudniu II trymestr i będziemy się cieszyć świąteczną aurą :) a tak się trochę rozmarzyłam :D

Kourtney, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też mnie strasznie swedzialy piersi - rosną i skóra się rozciąga :) teraz karmię piersią, wiec nie odczuwam zmian, ale za to mam dużo więcej mleka.
    Na rozstępy polecam lotion z Babydream - brzuch miałam ogromny i ani jednego rozstepu :) I nie zapominajcie o boczkach i udach (zwłaszcza wewn strona)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, to będzie piękny czas :-) nie mogę się doczekać :-) ...kominek, zapach choinki, może się uda i spadnie śnieg :-)

Kourtney, Pati_89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień to dla mnie magiczny czas :) rok temu nosiłam pod sercem pierwsze dziecko teraz spodziewam się kolejnego :) szczęście nad szczęściem <3

Kourtney, Pati_89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    W pierwszej ciąży też mnie strasznie swedzialy piersi - rosną i skóra się rozciąga :) teraz karmię piersią, wiec nie odczuwam zmian, ale za to mam dużo więcej mleka.
    Na rozstępy polecam lotion z Babydream - brzuch miałam ogromny i ani jednego rozstepu :) I nie zapominajcie o boczkach i udach (zwłaszcza wewn strona)

Ja na rozstępy codziennie smaruję się balsamem Palmer`s od kilku dni, jestem zadowolona z konsystencji i wchłaniania i do tego ładnie pachnie:-) zobaczymy jak efekty :-) nad tym Babydream pomyślę jak ten skończę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie oliwka z babydream przeciwrozstepom i olejkiem z migdalow. Bio oil zostawiam na pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana jade do kliniki zrobic badaniaktore zlecil lekarz a potem jade na 12 do gina :) nie zasne dzisiaj chyba

Kawokado, Clara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To i ja sie melduje po wizycie na ktorej nie dowiedzialam sie nic, zupełnie nic. Nawet nue zostalam zbadana. Lekarz mnie zapytal skad wiem ze jestem w ciąży? Ja na to że zrobilam test a on na to ze to nie miarodajny test, wypisal mi skierowanie na usg i tyle. Czuje sie jak oszustka
    Masakra. A za wizyte pewnie zabulilas?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jutro z rana jade do kliniki zrobic badaniaktore zlecil lekarz a potem jade na 12 do gina :) nie zasne dzisiaj chyba
    Musisz zasnąć :) mamusia musi być silna :)

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona co za... brak słów. Jak masz mozliwosc to zmien lekarza bo to szkoda nerwów :)

Kourtney napewno będzie wszystko ok :* tylko daj znać jutro po wizycie jak tam z dwoma maluszkami

Kourtney lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To i ja sie melduje po wizycie na ktorej nie dowiedzialam sie nic, zupełnie nic. Nawet nue zostalam zbadana. Lekarz mnie zapytal skad wiem ze jestem w ciąży? Ja na to że zrobilam test a on na to ze to nie miarodajny test, wypisal mi skierowanie na usg i tyle. Czuje sie jak oszustka
    Boże skąd sie biorą tacy lekarze? ;/ Ja to los za mojego błogosławię, może i drogi, ale zawsze uśmiechnięty, zawsze pozytywny i zawsze ma dla mnie dobre słowo....

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• EwciaM Debiutantka

Wysłany: 14 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie i USG :
    CRL: 0,31cm
    GS: 1,35cm.
    I bije już serduszko <3

Kawokado, Kourtney, Clara, aneczka2015, Pati_89, krysiak, sedinum82, Wiaterek, MerlinMo, mmarzenak lubią tę wiadomość

f2w390bv7q92rwt2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia super! :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwciaM wrote:
    Ja dziś po wizycie i USG :
    CRL: 0,31cm
    GS: 1,35cm.
    I bije już serduszko <3

Gratulacje :) to ile mm mial zarodek? 3mm? To mialas szczescie ze tak szybko udalo sie <3

Annielove nie wiem czy z dwoma ;) wazne zeby chociaz jeden byl tam nadal z bijacym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 22:09

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ