Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kiedy. Mieści się w widełkach, więc uznaję za normę. W sumie różnie hcg może przyrastać.

Pati_89 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Wiem kiedy. Mieści się w widełkach, więc uznaję za normę. W sumie różnie hcg może przyrastać.
    No to nie ma się czym przejmować :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, przykro mi :-(

Pati89, ja też walczę z bólem piersi a zwłaszcza brodawek. Mam wrażenie jakby było -30`C a ja w krótkim rękawku na dworze. Ból mega. Najgorzej przy zmianie temperatury. Do tego ciągle i zimno, po domu noszę sweter, na to wełnianą narzutę i jeszcze nakrywam się kocem, masakra ;-) I te ciągle pełny pęcherz, najgorzej w nocy, bo muszę schodzić na dól bo sypialnia na górze a na górze łazienkę mamy nie wykończoną i tak latam po schodach góra - dół, najgorzej jak się położę i znów mi się chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:44

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na necie żeby smarować kremem na pękające sutki bo łagodzi świąd i ból :) trzeba będzie poszukać w aptece :)
    http://www.sosrodzice.pl/kremy-na-brodawki-przeglad/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 20:57

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam już o tym kremie Maltan, chyba się na niego skuszę jak będę w aptece :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Słyszałam już o tym kremie Maltan, chyba się na niego skuszę jak będę w aptece :-)
    A ja na a-pectus czysta lanolina :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będziemy miały ładne brzuszki na święta bożego narodzenia :D zaczniemy w grudniu II trymestr i będziemy się cieszyć świąteczną aurą :) a tak się trochę rozmarzyłam :D

nick nieaktualny, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też mnie strasznie swedzialy piersi - rosną i skóra się rozciąga :) teraz karmię piersią, wiec nie odczuwam zmian, ale za to mam dużo więcej mleka.
    Na rozstępy polecam lotion z Babydream - brzuch miałam ogromny i ani jednego rozstepu :) I nie zapominajcie o boczkach i udach (zwłaszcza wewn strona)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, to będzie piękny czas :-) nie mogę się doczekać :-) ...kominek, zapach choinki, może się uda i spadnie śnieg :-)

nick nieaktualny, Pati_89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień to dla mnie magiczny czas :) rok temu nosiłam pod sercem pierwsze dziecko teraz spodziewam się kolejnego :) szczęście nad szczęściem <3

nick nieaktualny, Pati_89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    W pierwszej ciąży też mnie strasznie swedzialy piersi - rosną i skóra się rozciąga :) teraz karmię piersią, wiec nie odczuwam zmian, ale za to mam dużo więcej mleka.
    Na rozstępy polecam lotion z Babydream - brzuch miałam ogromny i ani jednego rozstepu :) I nie zapominajcie o boczkach i udach (zwłaszcza wewn strona)

Ja na rozstępy codziennie smaruję się balsamem Palmer`s od kilku dni, jestem zadowolona z konsystencji i wchłaniania i do tego ładnie pachnie:-) zobaczymy jak efekty :-) nad tym Babydream pomyślę jak ten skończę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie oliwka z babydream przeciwrozstepom i olejkiem z migdalow. Bio oil zostawiam na pozniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z rana jade do kliniki zrobic badaniaktore zlecil lekarz a potem jade na 12 do gina :) nie zasne dzisiaj chyba

Kawokado, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To i ja sie melduje po wizycie na ktorej nie dowiedzialam sie nic, zupełnie nic. Nawet nue zostalam zbadana. Lekarz mnie zapytal skad wiem ze jestem w ciąży? Ja na to że zrobilam test a on na to ze to nie miarodajny test, wypisal mi skierowanie na usg i tyle. Czuje sie jak oszustka
    Masakra. A za wizyte pewnie zabulilas?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jutro z rana jade do kliniki zrobic badaniaktore zlecil lekarz a potem jade na 12 do gina :) nie zasne dzisiaj chyba
    Musisz zasnąć :) mamusia musi być silna :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona co za... brak słów. Jak masz mozliwosc to zmien lekarza bo to szkoda nerwów :)

Kourtney napewno będzie wszystko ok :* tylko daj znać jutro po wizycie jak tam z dwoma maluszkami

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To i ja sie melduje po wizycie na ktorej nie dowiedzialam sie nic, zupełnie nic. Nawet nue zostalam zbadana. Lekarz mnie zapytal skad wiem ze jestem w ciąży? Ja na to że zrobilam test a on na to ze to nie miarodajny test, wypisal mi skierowanie na usg i tyle. Czuje sie jak oszustka
    Boże skąd sie biorą tacy lekarze? ;/ Ja to los za mojego błogosławię, może i drogi, ale zawsze uśmiechnięty, zawsze pozytywny i zawsze ma dla mnie dobre słowo....

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• EwciaM Debiutantka

Wysłany: 14 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie i USG :
    CRL: 0,31cm
    GS: 1,35cm.
    I bije już serduszko <3

Kawokado, nick nieaktualny, nick nieaktualny, aneczka2015, Pati_89, nick nieaktualny, sedinum82, Wiaterek, MerlinMo, mmarzenak lubią tę wiadomość

f2w390bv7q92rwt2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia super! :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwciaM wrote:
    Ja dziś po wizycie i USG :
    CRL: 0,31cm
    GS: 1,35cm.
    I bije już serduszko <3

Gratulacje :) to ile mm mial zarodek? 3mm? To mialas szczescie ze tak szybko udalo sie <3

Annielove nie wiem czy z dwoma ;) wazne zeby chociaz jeden byl tam nadal z bijacym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 22:09

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ