Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose, nie żebym się przejmowała tym co ludzie gadają, ale w naszym małym miasteczku ludzie mają jakieś dziwne podejście do niektórych spraw. Matki komunijne mają zawsze sukienki lub spódnice i są oburzone jak ktoś zamierza założyć spodnie
-
Dziewczyny,ale dziś piękna pogoda, chce się żyć. Ja rano obskoczyłam wioskowe sklepy i teraz odpoczywam. Za każdym razem jak się gdzieś wybiorę to boję się twardnienia brzucha i innych przygód związanych z chodzeniem, jazdą autem. Czuję się lepiej niż dwa m-ce temu i teraz trochę wykorzystuję sytuację i sama się ruszę tu i ówdzie.
Ja póki co to chyba jestem najmniej zaopatrzona w rzeczy do dzidziusia z Was wszystkich - serio!!!
Trochę mam ubranek, kocyki. Z pieluch tetrowych mam na razie chyba z 8 sztuk.
Ale zawsze można je dokupić.
Muszę zacząć wszystko kupować, ale mam plan, ze to będą dwa, trzy wyjazdy i wszystko kupię z mężem w dużym sklepie dla maluszków.
Zastanawiam się nad jednym, jakie kupuje się pampersy najmniejsze? Będą kupowała w Rossmanie, bo cenowo wychodzą fajnie, ale są dwa rodzaje - jedne w opakowaniu tradycyjnym zielonym, a drugie w takim jasnym z napisem Premium Care. No i nie wiem czym się różnią. Napiszcie też ile sztuk mniej więcej z tych najmniejszych kupujecie? - jestem zielona w tym temacie -
Madziak- trzymam kciuki
Iw78- dziękuję za pamięć o mnie;)
Co do komunii to ja bym się nie przejmowała. Jesteś w ciąży i Tobie ma być wygodnie a ludzie i tak będą gadać. Zawsze ktoś coś będzie krytykował. Myśmy mieli komunię syna rok temu i podeszłam do tego na zupełnym luzie:) Teraz czeka nas rocznica, ale pewnie ja będę akurat w szpitalu;)
Obserwuję ostatnio rodziców na chrztach, gł. takich którzy mieszkają np. w Anglii i przyjeżdżają ochrzcić dzieci u nas. W ogóle się nie przejmują swoim strojem. Najczęściej tata na luzie bez garnituru a mama jak w sukience to takiej raczej "codziennej". W końcu to dziecko najważniejsze a nie nasz strój. -
Joana33 wrote:Ha ha, to mnie pocieszyłaś trochę
To ja was chyba zupełnie pocieszę, mam trochę ubrań i wózek+ fotelik. Ale od przyszłego poniedziałku dopiero zaczynam remont łazienki + wc + wymianę wszystkich drzwi wewnętrznych w mieszkaniu;) Jestem załamana, bo remont był planowany na połowę lutego, ale ekipa miała "mały" poślizg...
Mam nadzieję, że jakoś przeżyje ten remont i zdążę kupić resztę rzeczy dla małej jak już je będę miała gdzie trzymać.
-
SShape wrote:To ja was chyba zupełnie pocieszę, mam trochę ubrań i wózek+ fotelik. Ale od przyszłego poniedziałku dopiero zaczynam remont łazienki + wc + wymianę wszystkich drzwi wewnętrznych w mieszkaniu;) Jestem załamana, bo remont był planowany na połowę lutego, ale ekipa miała "mały" poślizg...
Mam nadzieję, że jakoś przeżyje ten remont i zdążę kupić resztę rzeczy dla małej jak już je będę miała gdzie trzymać.
Współczuję Ci. Mój remont zaczął się zaraz po Nowym Roku, opóźniony jak Twój o jakieś 2 miesiące. Na komunię miał być skończony, ale już wiem, że to niemożliwe i mam coraz gorsze przeczucia, że nie zdążą też do czerwca. Wtedy ich wymorduję. Pracowników oczywiście
Ja się wybieram na prenatalne za jakieś 2 tygodnie. Najpierw zobaczę co mój lekarz powie w środę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:30
-
Jeśli chodzi o pampersy to jak też się zastanawiałam czym się różńią( zapytałam więc w sklepie)....mówimy o firmie PAmpers...
Te zielone są aloesowe, a te białe są bawełniane.
Ja kupiłam na razie jedną paczuszkę 1 do szpitala. A jak już będziemy w domku to 2 i nastawiam się na Dada. Mam nadzieję ze się sprawdząJoana33 lubi tę wiadomość
-
Helen, ja też poproszę o dopisanie:
25.06. Martynka
Madziak trzymam kciuki za najbliższe 2 tyg! Ale mnie trochę nastraszyłaś pisząc o tej jeździe samochodem. Ja ostatnio zrobiłam długą trasę, fakt, że w większości po autostradzie, ale nie myślałam, że to może prócz zmęczenia zaszkodzić dzidziusiowi.
Co do wyprawki, to ja też w tyle... Nie mam łóżeczka, komody, wanienki, ręczniczków, kocyków i tych wszystkich drobiazgów z apteki. Nie wiedziałam nawet, że pieluchy tetrowe są w różnych rozmiarach...Dla siebie też nic jeszcze nie mam. Ale mam zamiar powoli to zacząć ogarniać, choć przeraża mnie ilość wydatków
Do lekarza idę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że zrobi mi porządne usg. To będzie 30tc więc by się należało. Poza tym tęsknię za widokiem mojego maleństwakochana córeczka 16.06.2016 -
witajcie Kochane
ciagle mnie nie ma, bo nagle tyle spraw do nadrobienia i strach, ze nie zdaze nim Maly sie pojawi..
Madziak, trzymajcie sie! ciekawe, czy pierwsza przywitasz sie ze swoim Maluszkiem
milego dnia, a ja nadrabiam forumowe zaleglosci
-
Helen, proszę o dopisanie mojej córeczki na 1 czerwca.
IIIusg prenatalnego nie robiłam, tylko zwykłe usg (2 pierwsze były ok więc...).
Co do wyprawki to mam gondole, ciuszków (raczej już wszystkie na początek), 5 pieluszek flanelowych, 2 muślinowe, podkłady, wkładki laktacyjna. reszta jeszcze czeka, dziś zrobiłam zamówienie z apteki, które czeka na ostateczne zatwierdzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:55
-
Iw78 jak.masz się ze czuć to ja bym ubrala spodnie
Co do pieluch ja kupilam 10 rozmiar 70x80. Do tego 2 flanelka taki samo rozmiar i 5 taki sam rozmiar ale kolorowe mniejszych ani większych nie kupujękupuję w razie dokupie;) a co.do.pampersow to My kupimy premium Care 1 i 2. Są takie miesięczne boxy za łącznie 222 pampersy 129 zl bodajze:) bodajże później będziemy testowac:)
My dziś po.spacerku ale się dotlenilisny;) -
Joana33 i iw78 łączę się z Wami
też mam tyle co nic
ubranka mam, bo po starszaku. Kilka sztuk dokupiłam na lumpeksie, dziś też kilka skarbów znalazłam i tyle. 2 pieluszki tetrowe, 1 smoczek i pampersy, bo to akurat mama mi przywiozła z Niemiec 3 paczki duże. Teraz od kwietnia będę się sprężać. Planuję jak przyjdzie wypłata zakupić wózek i rzeczy do torby dla mnie i Malucha. Popiorę też wszystkie ubranka i poprasuje i tyle. A w maju łóżeczko i reszta drobiazgów. Jakoś to będzie
nie mam stresu ani parcia. Jakoś nie biorę nawet do głowy, że mogłabym już urodzić i co wtedy
luuuuzik.
maria85 ja mam wanienkę po starszaku, taką profilowaną, z jednej strony na noworodka, a z drugiej na siedzące niemowlę. Fajna jest i jak dla mnie bardzo pomocna, bo będę często musiała sama kąpać malucha.
Joana33 i te PAMPERS białe i te zielone są ok. Białe takie bardziej skromne wyglądają i w dotyku inne. Ale ja np. na szpital szykuję białe, a w domu już mam zielone kupione i 2 i 3. Jeszcze wybieram się dziś do lidla po te nowe lidlowe, ciekawa jestem jak one będą.
U Nas też pięknie dziś, chodziliśmy bez kurtek z synkiem. Chciałam tez załatwić usunięcie ósemki, ale mojej gin nie ma, jest na urlopie i nie mam zaświadczenia, że mogę ją usunąćwięc jeszcze kilka dni męczarni
Joana33, Kaja lubią tę wiadomość
-
IW78 ja bym się nie przejmowała i szła w spodniach, jesli lepiej sie czujesz.
ale jesli szukasz sukienki, to moge ci poradzic happymum, ale doły są szerokie wg
mnie i tak luzno zwisają, zamiast opinac, albo w reserved są takie granatowe
z długim rekawem, nie wiem czy są inne kolory, gdzie gumkę mają dosc wysoko
i ja sobie ją podciągam pod biust i wygląda jak ciązowa.
Kupiłam w promocji za 50tych.
Ale jesli chcesz sie wylaszczyc to w happymum maja białe w kwiatki,
tylko nie zawyzaj sobie rozmiaru bo beda za duze na ciebie.
shape nic nie mów z remontami, u mnie stoją farby i czekają,
trochę zrobilismy w łazience i to wszystko a pokoik nie zaczęty
klejny tydzien w plecy. Mam nadzieje, ze jakos zmusze męża alby zaczął
go w ten weekend, bo juz na mnie nie może liczyć.
mmarzenak ja robiłam zwykłe usg prenatalne, w ramach NFZ, mierzyła całą dzidzię jak zawsze
tylko bardziej dokładnie i patrzyła na narządy. Nie szliśmy na płatne.
Ale wiadomo zalezy to od lekarza, czy się przykłada.
shape jane wpisane
co do pieluch dziewczyny z tych małych doradziły mi 7,8, ze jak miały po 15 to dla nich
było za dużo. Tych wiekszych wziasc mam pare, tą maksi wezmę jedną.
Magda81 podaj proszę imię dziecka jesli macie, lub któryś z waszych faworytów, jesli nie
macie wybranych.
Andzia najtaniej wychodzą pampersy premium care za 54groszy za sztuke, zielone mozna znalezc
jeszcze taniej. My kupilismy w Auchanie jakis czas temu.
Co do pieluch patrzcie na datę produkcji, te starsze co wrzucają na promocje, mogą być sztywne i twarde
co się mija z celem.
1-ki mam jedną paczkę do szpitala, resztę 2ki.
co do wyprawki mam juz wiekszosc z apteki, czekam na przesyłkę, musze dokupic z tej drugiej apteki termometr
i pare pierdołek z listy.Mamy ubranka.
zostało mi jeszcze sporo rzeczy: w tym tygodniu juz zamówić wybrane mebelki, przewijakoszafkę do łazienki z wanienką.
wozek w maju, czekam na promocję
remont pokoiku
pieluchy
laktator
dla siebie koszule do porodu i karmienia
zastawiamy sie nad kołyską do sypialni
wiec jeszcze trochę przed nami.
Dziewczyny na liscie mam na razie 22 osoby, zgłaszać się.
wypisuje tu na dole nicki kogo mam:
Helen
madziak2202
Moni15381
maria85
mmrzenak
Magda81
Shape
pazur_
Zimri
Repose
moli5