Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny, znow sie rozpisalyscie na maxa
Witam sie w 29 tyg
Co do wyprawkowych rzeczy to ja tez czuje ze bardzo duzo nie mam, zwlaszcza te kosmetyczno-pieluchowe, ubranek brakuje, jakis przescieradelek i innych gazdzetow.
Zaskoczona jestem rozmiarem pieluch tetrowych-nie wiedzialam nawet ze one sa w jakis roznych wielkosciach.
Mmarzenak, pytalas o prenatalne-ja ide na 3cie za 2tyg bo i tak dostaje skierowanie od lekarza wiec nie musze placic.
Helen, mozesz mnie tez dopisac do tabelki, termin na 25.06 i bedzie dzoewczynkaHelen, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Przerazilam sie troche tez jak piszecie ze jazda samochodem moze miec wplyw na dzidziusia, nie mialam o tym pojecia.. A ja autem jezdze bardzo czesto i to jako kierowca, a wiadomo ze dziur u nas nie brakuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 18:01
-
nesone wrote:Czesc dziewczyny, znow sie rozpisalyscie na maxa
Witam sie w 29 tyg
Co do wyprawkowych rzeczy to ja tez czuje ze bardzo duzo nie mam, zwlaszcza te kosmetyczno-pieluchowe, ubranek brakuje, jakis przescieradelek i innych gazdzetow.
Zaskoczona jestem rozmiarem pieluch tetrowych-nie wiedzialam nawet ze one sa w jakis roznych wielkosciach.
Mmarzenak, pytalas o prenatalne-ja ide na 3cie za 2tyg bo i tak dostaje skierowanie od lekarza wiec nie musze placic.
Helen, mozesz mnie tez dopisac do tabelki, termin na 25.06 i bedzie dzoewczynka -
nesone wrote:Czesc dziewczyny, znow sie rozpisalyscie na maxa
Witam sie w 29 tyg
Helen, mozesz mnie tez dopisac do tabelki, termin na 25.06 i bedzie dzoewczynka
Juz 29 popatrz jak ten czas leci Ja obecnie 28a jeszcze nie dawno pamiętam jak robiłam test ciązowy
Pozdrawiam Cie serdecznie
nesone lubi tę wiadomość
-
Co do pieluch tetrowych to dokladnie nie wiem ile mam, bo mam jakies po Olafie, ale mniej wiecej bedzie ich tych 70 cm 5 sztuk, kupilam jedna 120x120 ale Olaf zawedzil i pod nia spi, wiec musze dokupic druga. Mialam tez ok 5 sztuk tych najmniejszych reczniczkow bialych z ikei i ich uzywalam czasem do umycia raczek, czy do umycia buzi po ulewaniu. Uzywam tez tetry do srodka zamiast wkladow do pieluch wielorazowych, wiec ma spore zastosowanie. Teraz dokupuje jeszcze 10 bialych i mam 3 flanelki.
Jednorazowki pampers i pamers premium care roznia sie tez delikatnoscia i chlonnoscia, na youtubie mozna znalezc testy pieluch robione przez rodzicow i widac, ze jednak jest miedzy nimi roznica.
Ja juz 31 tydzienDzisiaj kolejny dzien biegania, dentysta i mechanik obskoczeni. Jutro podgladamy maluszka pierwszy raz od stycznia, wiec nie moge sie doczekac
Madziak jakis postep byl w ciagu dzisiejszego dnia?
Dziekuje za wpisanie na liste i chyba niestety 3 strona to najwczesniej z mozliwych.
Wanienke mamy ta flexibath, zeby nie zajmowala miejsca w lazience. Z wyprawki mamy wiekszosc, jeszcze zostalo mi odebrac zakupy z gemini i moge spac spokojnie.
Pozdroz moze i dluga, ale promem duzo mniej odczuwam niz samolotem, wiec to tak troche jak w hotelu, tyle ze lekko buja
Repose nastepnym razem przyjedz do Szwecji do razem sie do PL wybierzemyevus, Agabtm, Helen, Joana33, Repose lubią tę wiadomość
-
Hej, ja już po wizycie
mały chociaż wcale nie taki mały waży już prawie 1600g, szyjka ok . Za dwa tyg mam trzecie prenatalne w Gdańsku, od końca kwietnia będę miała wizyty co dwa tyg.
Co do wyprawki to tez jeszcze nie mam wszystkiego. Tzn. zostaly mi do zamowienia trochę rzeczy w aptece, nie mam przewijaka i wanienki. Pieluch tetrowych mam 8, flanelowych 4 . Pampersy kupię na razie po jednej paczce i zobaczę , które synek bardziej "polubi". W razie co teraz jest tyle sklepów ze wszystko można dostać , więc męża będę wysyłaćAgabtm, Helen, Patrycjusz, beatas, Andzia SM, mmarzenak, Repose lubią tę wiadomość
-
Hania222 super 1600 to już też dość sporo
Dais super, że się tak nie zmeczylas i ze prom jak hotel.
Co do zakupów pieluch to ja mam tylko 2 tetrowe i flanelowe zamierzam dokupić w pepco jeszcze
Kupiłam w lidlu dziś wkładki laktacyjne i paczkę husteczek wytestuje i najwyzej kupie młodemu.Syn Filip 28 czerwiec -
A platki kosmetyczne do przemywania kupujecie takie specjalne dzieciece te wieksze czy moga byc takie standardowe kosmetyczne ale wieksze, niekoniecznie dla dzieci?
Do czego bedziecie uzywac tych pieluch flanelowych-podkladanie pod glowke do spania,rozkladanie gdzies u lekarza?
Bo tetrowe to wiem ze glownie do jakiegos wycierania, jakby sie ulalo ale o flanelowych nie mam zbytnio pojecia co do zastosowania.. -
neosone ja zamówiłam płatki te wieksze, mniejsze tez sie przydadzą dla dziewczynek, ale głownie duze to przemywania pupy np wodą przegotowaną.
własnie z tymi pieluchami, ja chcę brać bambusowe, są zbite i się nie prują.
ale o co chodzi z flanelowymi to tez jeszcze nie doszłam.
kAMEnka to teraz zajmujesz się naszym forum?
Ciebie tez nie mam na liscie
nesone lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:) ostatnie dni tylko podczytuje bo mam sajgon w domu...w łazience skute kafle, wymienione rurki, ale warunki do kąpieli polowe, a jutro będą kuć całe dwie ściany:( tak mam dosyć że aż mi się ryczeć chce czasami:(
Madziak!! Trzymam bardzo mocno kciuki żeby było wszystko dobrze i żeby dzidzia jak najdłużej siedziała u Ciebie pod serduszkiem
Iw78 - jasne że spodnie mogą być, z młodym w siódmym miesiącu na weselu byłam w spodniach i nikogo nie zdziwiłam, grunt żeby się dobrze czuć, nie przejmuj się opiniami ludzi
Co do wyprawki to ja tylko ciągle przeglądam oglądam, nie kupuję bo nie mam gdzie trzymać, ale jest krok do przodu bo zamówiłam wreszcie komodę dla starszaka i zwolni się komoda do której powkładam rzeczy malutkiej
Mam na razie kupione: wózek, ubranka, fotelik,
po starszaku:
wanienkę z przewijakiem,łóżeczko, komodę
muszę dokupić:materac do łóżeczka, pościel, półeczki do kącika małej
dla mnie rzeczy do szpitala do torby, koszule, biustonosze do karmienia(a tu problem będzie:()
kosmetyki, termometr, pieluchy tetrowe, pampersy, kremy, herbatki, butelki..itp dla małej
Jenyy ile tego jeszcze....
Nasza córeczka -
Helen wrote:IW78 ja bym się nie przejmowała i szła w spodniach, jesli lepiej sie czujesz.
ale jesli szukasz sukienki, to moge ci poradzic happymum, ale doły są szerokie wg
mnie i tak luzno zwisają, zamiast opinac, albo w reserved są takie granatowe
z długim rekawem, nie wiem czy są inne kolory, gdzie gumkę mają dosc wysoko
i ja sobie ją podciągam pod biust i wygląda jak ciązowa.
Kupiłam w promocji za 50tych.
Ale jesli chcesz sie wylaszczyc to w happymum maja białe w kwiatki,
tylko nie zawyzaj sobie rozmiaru bo beda za duze na ciebie.
shape nic nie mów z remontami, u mnie stoją farby i czekają,
trochę zrobilismy w łazience i to wszystko a pokoik nie zaczęty
klejny tydzien w plecy. Mam nadzieje, ze jakos zmusze męża alby zaczął
go w ten weekend, bo juz na mnie nie może liczyć.
mmarzenak ja robiłam zwykłe usg prenatalne, w ramach NFZ, mierzyła całą dzidzię jak zawsze
tylko bardziej dokładnie i patrzyła na narządy. Nie szliśmy na płatne.
Ale wiadomo zalezy to od lekarza, czy się przykłada.
shape jane wpisane
co do pieluch dziewczyny z tych małych doradziły mi 7,8, ze jak miały po 15 to dla nich
było za dużo. Tych wiekszych wziasc mam pare, tą maksi wezmę jedną.
Magda81 podaj proszę imię dziecka jesli macie, lub któryś z waszych faworytów, jesli nie
macie wybranych.
Andzia najtaniej wychodzą pampersy premium care za 54groszy za sztuke, zielone mozna znalezc
jeszcze taniej. My kupilismy w Auchanie jakis czas temu.
Co do pieluch patrzcie na datę produkcji, te starsze co wrzucają na promocje, mogą być sztywne i twarde
co się mija z celem.
1-ki mam jedną paczkę do szpitala, resztę 2ki.
co do wyprawki mam juz wiekszosc z apteki, czekam na przesyłkę, musze dokupic z tej drugiej apteki termometr
i pare pierdołek z listy.Mamy ubranka.
zostało mi jeszcze sporo rzeczy: w tym tygodniu juz zamówić wybrane mebelki, przewijakoszafkę do łazienki z wanienką.
wozek w maju, czekam na promocję
remont pokoiku
pieluchy
laktator
dla siebie koszule do porodu i karmienia
zastawiamy sie nad kołyską do sypialni
wiec jeszcze trochę przed nami.
Dziewczyny na liscie mam na razie 22 osoby, zgłaszać się.
wypisuje tu na dole nicki kogo mam:
Helen
madziak2202
Moni15381
maria85
mmrzenak
Magda81
Shape
pazur_
Zimri
Repose
moli5
Dais
Joanna33
smerfetkaa
mar_ka
Hania222
iw78
beatas
Agabtm
jane
wisnia11
AndziaSM
Jest nas razem : 22
jestem po 2godzinnym spacerku, czas na obiadek.
Kaja witam