X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po ktg, w ogóle zapomniałam o tym, nic słodkiego nie wzięłam.
    Dziecko ledwo dobudziliśmy.ale wszystko w normie

Patrycjusz, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak trzymaj się kochana:) jesteśmy z Tobą i Kubusiem:)

Ja dzis mam prenatalne o 17-20, mam nadzieje że moja Lilka urosła i mieści się w normie.

Patrycjusz, Dorjana, evus, Andzia SM, Hania222 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak trzymam kciuki będzie dobrze

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Marzenak trzymam kciuki będzie dobrze
    musi byc dobrze:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robicie sobie sesje brzuszkowe?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę że te ponad 1,5 kg bedzie miec.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno 1500 będzie chociaż wydaje mi się ze nawet więcej będzie ważyć ;);) Czekamy na wieści po wizycie ;);)
    Ja poszłam sobie do kosmetyczki i na spacer kurde gorąco choćby lipiec szłam w krótkim rekawku i mega wróciłam spocona lało mi się po plecach ufff nie wiem jak to będzie w maju czy czerwcu...

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden lekarz nie wspomniał aby więcej pić. Tutaj wszyscy każą mi leżeć i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Tylko jeden lekarz na dodatek ordynator powiedział że jeśli ubytek wód nie będzie zbyt duży to może mnie wypuszcza do domu pod koniec tygodnia jak obiecam że tam będę grzecznie leżeć. Inny lekarz powiedział że wody się nie uzupełnia i sączenie już raczej nie minie. Ja chyba wolę zostać już w szpitalu żeby być pod stałą opieką niż bać się w domu o każdy większy wyciek.

Patrycjusz lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska dodaj sobie jakieś zdjęcie do tego ogłoszenia szybciej sprzedaż ;)
    U mnie był kurier ;);) z pościelą dla młodego hihihi ;);) i jestem zadowolona zamawialam jak zwykle z allegro jedna w zoo a druga jest cała w szare zygzaki. ;);) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12e694519576.jpg

Repose, evus, Hania222, beatas lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczna:)
    do mnie jutro ma przyjsc posciel:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    Żaden lekarz nie wspomniał aby więcej pić. Tutaj wszyscy każą mi leżeć i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Tylko jeden lekarz na dodatek ordynator powiedział że jeśli ubytek wód nie będzie zbyt duży to może mnie wypuszcza do domu pod koniec tygodnia jak obiecam że tam będę grzecznie leżeć. Inny lekarz powiedział że wody się nie uzupełnia i sączenie już raczej nie minie. Ja chyba wolę zostać już w szpitalu żeby być pod stałą opieką niż bać się w domu o każdy większy wyciek.
    w szpitalu bedziesz czuc się bezpiecznie i bedziesz ciagle pod stałą kontrolą. Musisz byc dzielna.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hallo :) ja też się witam dziś. Byłam w odwiedzinach u koleżanki i jej Małej. Urodziła 3 miesiące temu, a ja dopiero ich odwiedziłam. Ale po tej wizycie to chce mi się jeszcze bardziej bobasa mieć już w domu.

Co do wód to one się uzupełniają, ale nie poprzez picie płynów.

Madziak2202 oglądałam wczoraj akurat 600 gram szczęścia i była dziewczyna w 31 tyg z sączącymi wodami. Urodziła na drugą dobę po tym jak zaczęły się sączyć. Dziewczynka ważyła jakoś 1800g i całkiem nieźle sobie radziła na zewnątrz. Tak w ogóle to lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu, bo w 8 wykształcają się pęcherzyki płucne i dla Malucha niedobrze jest się w tym okresie rodzić ze względu na problemy z oddychaniem. Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, pod opieką i jak tylko coś się zacznie dziać to jest pomoc. Trzymaj się i zaciskaj nogi, niech Maluch do 2 kg dobije chociaż :P

U Nas dziś pogoda się popsuła trochę, bo słońca brak :( wczoraj zasiadłam i wybrałam już wózek. Quinny buzz. Miał być x lander, ale 3 piętro a on podobno jest dość ciężki. A zależy mi najbardziej na gondoli i nosidełku, bo spacerówkę mam po starszaku.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.06.będzie Mikołaj

matylda
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.06.będzie Mikołaj

Helen lubi tę wiadomość

matylda
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka to fajnie,że wybrałaś juz wózek dla mnie on kosztuje za dużo niestety szkoda mi tyle wydać.
    Co do odwiedzin dzieci to nigdy nie wiadomo kiedy jest najlepszy moment na odwiedziny.

• Alincia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś doświadczyłam na spacerku niemiłej sytuacji...

Nie to że się jakoś tam unoszę, że jestem w ciąży, ale ja nigdy bym nie wtrąciła się w kolejkę ciężarnej kobiecie...

Idę sobie uliczką, brnąc do bankomatu. Widzę, że stoi przy nim chłopak,więc czekam aż odejdzie bo nie było nikogo za nim. Ale niedaleko stały dwie baby-patrząc na wystawę firan.
    Od bankomatu chłopak odszedł, więc podeszłam ja. Wyciągam kartę, już prawie włożyłam -a słyszę za plecami, jak jedna do drugiej mówi: kolejka obowiązuje. Odwróciłam się, wyciągnęłam tą kartę i kazałam jej się obsłużyć. Ta bez skrupułów skorzystała.

A tak sobie w duchu myślę i powiedziałam oczywiście na głos jak odchodziła: "Jak Pani nie jest wstyd". Spojrzała na mój brzuch, wypięła się i odpowiedziała" Może ja też jestem w ciąży"...baba po 50... ehhh

jigt0hs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak trzymam kciuki:) A co do sesji to ja sie zastanawiam;) Początkowo chcialam a teraz sami robimy sobie zdjecia i chyba to starczy:) Na noworodkową na pewno sie zdecydujemy :)

U mnie pogoda dzis śliczna, jutro planujemy pojechać do Zakopanego na krokusy :) Pogoda ma się popsuć ale popołudniu. więc rano pobudka zobaczymy jaka pogoda i coś ustalimy :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam z wizyty. Moja corcia ma 1502g wiec sie ciesze ze przekroczyla granice 1,5kg. Mala jest zdrowa,serduszko ladnie bilo,wszystko dobrze rozwiniete. Lozysko ok. Ulzylo mi:):)

Andzia SM, jane, Agabtm, Repose, evus, kamenkaa, Joana33, SShape, Moni15382 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat byl już poruszany ale ponowie :) Jaki materac do łóżeczka dla dzidziusia?? Juz się tyle naczytałam że zgłupołam...

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ