Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Napewno 1500 będzie chociaż wydaje mi się ze nawet więcej będzie ważyć
Czekamy na wieści po wizycie
Ja poszłam sobie do kosmetyczki i na spacer kurde gorąco choćby lipiec szłam w krótkim rekawku i mega wróciłam spocona lało mi się po plecach ufff nie wiem jak to będzie w maju czy czerwcu...Repose lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Żaden lekarz nie wspomniał aby więcej pić. Tutaj wszyscy każą mi leżeć i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Tylko jeden lekarz na dodatek ordynator powiedział że jeśli ubytek wód nie będzie zbyt duży to może mnie wypuszcza do domu pod koniec tygodnia jak obiecam że tam będę grzecznie leżeć. Inny lekarz powiedział że wody się nie uzupełnia i sączenie już raczej nie minie. Ja chyba wolę zostać już w szpitalu żeby być pod stałą opieką niż bać się w domu o każdy większy wyciek.
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
Bruska dodaj sobie jakieś zdjęcie do tego ogłoszenia szybciej sprzedaż
U mnie był kurierz pościelą dla młodego hihihi
i jestem zadowolona zamawialam jak zwykle z allegro jedna w zoo a druga jest cała w szare zygzaki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12e694519576.jpg
Repose, evus, Hania222, beatas lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
madziak2202 wrote:Żaden lekarz nie wspomniał aby więcej pić. Tutaj wszyscy każą mi leżeć i nie wykonywać gwałtownych ruchów. Tylko jeden lekarz na dodatek ordynator powiedział że jeśli ubytek wód nie będzie zbyt duży to może mnie wypuszcza do domu pod koniec tygodnia jak obiecam że tam będę grzecznie leżeć. Inny lekarz powiedział że wody się nie uzupełnia i sączenie już raczej nie minie. Ja chyba wolę zostać już w szpitalu żeby być pod stałą opieką niż bać się w domu o każdy większy wyciek.
-
hallo
ja też się witam dziś. Byłam w odwiedzinach u koleżanki i jej Małej. Urodziła 3 miesiące temu, a ja dopiero ich odwiedziłam. Ale po tej wizycie to chce mi się jeszcze bardziej bobasa mieć już w domu.
Co do wód to one się uzupełniają, ale nie poprzez picie płynów.
Madziak2202 oglądałam wczoraj akurat 600 gram szczęścia i była dziewczyna w 31 tyg z sączącymi wodami. Urodziła na drugą dobę po tym jak zaczęły się sączyć. Dziewczynka ważyła jakoś 1800g i całkiem nieźle sobie radziła na zewnątrz. Tak w ogóle to lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu, bo w 8 wykształcają się pęcherzyki płucne i dla Malucha niedobrze jest się w tym okresie rodzić ze względu na problemy z oddychaniem. Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, pod opieką i jak tylko coś się zacznie dziać to jest pomoc. Trzymaj się i zaciskaj nogi, niech Maluch do 2 kg dobije chociaż
U Nas dziś pogoda się popsuła trochę, bo słońca brakwczoraj zasiadłam i wybrałam już wózek. Quinny buzz. Miał być x lander, ale 3 piętro a on podobno jest dość ciężki. A zależy mi najbardziej na gondoli i nosidełku, bo spacerówkę mam po starszaku.
-
Dziewczyny, dziś doświadczyłam na spacerku niemiłej sytuacji...
Nie to że się jakoś tam unoszę, że jestem w ciąży, ale ja nigdy bym nie wtrąciła się w kolejkę ciężarnej kobiecie...
Idę sobie uliczką, brnąc do bankomatu. Widzę, że stoi przy nim chłopak,więc czekam aż odejdzie bo nie było nikogo za nim. Ale niedaleko stały dwie baby-patrząc na wystawę firan.
Od bankomatu chłopak odszedł, więc podeszłam ja. Wyciągam kartę, już prawie włożyłam -a słyszę za plecami, jak jedna do drugiej mówi: kolejka obowiązuje. Odwróciłam się, wyciągnęłam tą kartę i kazałam jej się obsłużyć. Ta bez skrupułów skorzystała.
A tak sobie w duchu myślę i powiedziałam oczywiście na głos jak odchodziła: "Jak Pani nie jest wstyd". Spojrzała na mój brzuch, wypięła się i odpowiedziała" Może ja też jestem w ciąży"...baba po 50... ehhh -
mmarzenak trzymam kciuki:) A co do sesji to ja sie zastanawiam;) Początkowo chcialam a teraz sami robimy sobie zdjecia i chyba to starczy:) Na noworodkową na pewno sie zdecydujemy
U mnie pogoda dzis śliczna, jutro planujemy pojechać do Zakopanego na krokusyPogoda ma się popsuć ale popołudniu. więc rano pobudka zobaczymy jaka pogoda i coś ustalimy
-
wrocilam z wizyty. Moja corcia ma 1502g wiec sie ciesze ze przekroczyla granice 1,5kg. Mala jest zdrowa,serduszko ladnie bilo,wszystko dobrze rozwiniete. Lozysko ok. Ulzylo mi:)
Andzia SM, jane, Agabtm, Repose, evus, kamenkaa, Joana33, SShape, Moni15382 lubią tę wiadomość