Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie w we wtorkowy wieczor. Dzisiaj bylismy wreszcie podejrzec synka po ponad 2 miesiacach i nadal jest chlopczykiem. Wszystkie pomiary wskazuja na tydzien wiecej, a wagowo to juz nie jest kruszynka bo 1744 gramy
Przy okazji poprosilam ginekolog o ocenienie zrostu po poprzedniej CC i sprawdzenie szyjki macicy. Zrost na ta chwile wyglada bardzo dobrze, ale podobno najlepiej ocenic po 36 tygodniu i to na pelen pecherz, szyjka 5,5 cm i jest zamknieta. Dlugo mnie wymeczyla na tym fotelu, kazala lezec na plecach wiec musialam miec dwie przerwy bo robilo mi sie slabo i przestawalam cokolwiek widziec i slyszec. Potem juz mialam czesc na boku, ale wcale nie bylo duzo lepiej, strasznie duszno w gabinecie bylo. Mialam w zamiarze kupic stanik do karmienia, ale organizm odmowil posluszenstwa i juz przez wiekszosc dnia sie kiepsko czulam i ciagle duszno, slabo.
Madziak mam nadzieje, ze jesli juz beda nadal sie saczyc to w minimalnych ilosciach. Wspolczuje lezenia w szpitalu, ale wiadomo, ze dla dobra dziecka wszystko
Andzia my mamy lateksowy.
Mi na szczescie nikt sie tutaj nie wcisnal nigdzie, ale za to odkrylam ze w wiekszosci sklepow, galerii temp jest podkrecona chyba do 25 stopni i nie wydalam. Jednak wole ten lekki chlodek Szwecji
Mmarzenak super wiesci, widze ze moj maluch jednak jest spory, mimo ze wg tabelki wychodzil w okolicach 50 centylu.jane, Repose, mmarzenak, evus, Joana33 lubią tę wiadomość
-
Agabtm to dziś mamy dzień pościelowy
z tym, że ja swoją dziś uszyłam. Jutro wrzucę zdjęcie, bo dziś już słabe światło. Twoja jest bardzo fajna
A powiedz mi jaki to rozmiar? Ja szyłam do kołderki i podusi z Lidla, więc duży rozmiar: 100x135. Będzie na przyszłość, bo dla maluszka za duża. Jutro mam zamiar ogarnąć dwa kocyki, do wózka i do łóżeczka, i jak się uda to ochraniacz na łóżeczko. Ciężko jest nosić maszynę, więc skoro już stoi rozłożona, to chcę uszyć wszystko.
Madziak też bym wolała na Twoim miejscu zostać w szpitalu. W domu bym nie mogła spać z niepokoju. Mam nadzieję, że skoro wody tylko się sączą, to pochodzisz jeszcze z maluchem w brzuchu
Andzia ja myślałam o lateksowym, bo taki mi polecano. Nawet znalazłam taki na allegro w cenie 99zł, z tym, że sprzedający jest z moich okolic, więc po prostu podjadę do sklepu i pomacamA tak w ogóle, to zazdroszczę Ci wypadu do Zakopanego...
Mmarzenak super, że z córcią wszystko ok i rośnie jak na drożdżach. Widzisz, nie trzeba się martwić na zapas
Andzia SM, mmarzenak lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Ja Zamówiłam 90:120 i tak mi się wydaje strasznie duża jak na taką kruszynke
hihihi ale to tylko pewnie wrażenie
Dziś na forum zrobiło się rzeczywiście pościelowo. Ja w maju zamówię kocyk jak wkoncu zdecydujemy się na jakiś wózek.
Dais może musisz się zaklimatyzowac i stad te stany słabości i duszności.
Mmarzenak super to rzeczywiście powód do radości ja myślę że mam małego klocka bo w 29 tyg. Ważył juz 1300 to nie wiem co będzie za dwa tygodnie hihimmarzenak lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
A co do doświadczen z ludźmi w kolejkach etc to szlak mnie trafia czasem mam ochotę rozplakac się z bezsilności ludzie nie chcą widzieć brzucha a niestety nie da się go przeoczyć. Także pozostaje nas uświadomić społeczeństwo... Walka z wiatrakamiSyn Filip 28 czerwiec
-
Dokladnie...walka z wiatrakami...
A jesli chodzi o posciel to my mamy tez 100*135. Dwa kocyki. Jeden pluszowy a drugi polarowy. A materac dzis kupilismy i Pan odradzal piankowy. A polecal piankowo kokosowy. Wiec taki wzielismy. Jak bedzie za twardy to przelozy sie na druga strone i bedzie piankowy. Bo tylko z jednej strony jest kokos... Takze dwie miekkosci w jednym -
Ale te Wasze pociechy juz duzo waza
teraz rosna jak na drozdzach.
Ja w sobote sie dowiem ile moja mala juz ma na wadze.
Co do materacyka, to po rozeznaniu kupie lateksowy, w Ikea sa fajne nawet wiec moze taki wybiore. Poscieli nie zamawiam na razie bo planuje zeby na poczatku mala spala w spiworku albo jakims otulaczu, zobaczymy jak to sie sprawdzi. -
Dziewczyny ja dziś po usg. Moja Oleńka ma już 1420 gram i pięknie rośnie. Mam trochę za dużo wód płodowych, no i odwrócona jest dupką. I trochę mnie martwią te wody i pozycja.. Myślicie że się jeszcze odwróci? No i kurcze co z tymi wodami . Na wyniku jest - nieznacznie podwyższona ilość wód płodowych AFI 24. Podobno norma jest do 18... lekarz stwierdził, że trzeba obserwować, ale bez paniki. Ale jak tu nie panikować? .
P.S. dopiszczie moją Olę na 20.06.dais, evus lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Pola7 wrote:Dziewczyny ja dziś po usg. Moja Oleńka ma już 1420 gram i pięknie rośnie. Mam trochę za dużo wód płodowych, no i odwrócona jest dupką. I trochę mnie martwią te wody i pozycja.. Myślicie że się jeszcze odwróci? No i kurcze co z tymi wodami . Na wyniku jest - nieznacznie podwyższona ilość wód płodowych AFI 24. Podobno norma jest do 18... lekarz stwierdził, że trzeba obserwować, ale bez paniki. Ale jak tu nie panikować? .
P.S. dopiszczie moją Olę na 20.06.obserwuj swój brzuch czy się nie napina i czy dzidziuś jest aktywny gdyby cokolwiek Cie niepokoilo jedz na IP. Dużo odpoczywaj nie przemeczaj się. Lekarz musi monitorować poziom wód.
Syn Filip 28 czerwiec -
Andzia ja mam materac kokos-gryka-kokos, ze sesją niby mamy isc robic, ale robię się coraz bardziej zmeczona.
mmarzenak super
Moj amalutka wazy juz 2075gram, wiec widze ze znowu wielkolus. Niestety szyjka robi się miekka, wiec dostałam 100mg x2 dziennie luteiny oraz jak mnie boli podbrzusze mam brac nospe. Magnezu mam sobie nie zalowac, żadnego sportu, tylko spacery i mam jakos dotrwac te pare tygodni do konca.
Mam przestac pic kawe, a piję ją bo jest dla mnie idealna na zaparcia, ale coz trzeba sie przestawic na siemie lniane. Co do magnezu sie nim nie zatrujecie, lekarz powiedziała ze smialo mozna go brac w wiekszych dawkach, szczegolnie przy skurczach łydek.
kolejną wizytę mam za 2tygodnie.
dais ale masz długą szyjkę, fiu fiu, moja ledwo ma 3cm, ale tez zamknieta.
Madziak mojej kolezance tez sie saczyły i urodziła po dwóch tygodniach, wiec raczej nie masz czym sie przejmowac, przez te 2tygodnie dziecina twoja duzo urosnie, podobno to nic strasznego z tymi wodami.
a łożysko masz wydolne?
Pola7 dopisze, moja mała tez ciągle dupką na doleale mamy jeszcze czas, poki jest duzo wód, dziecko ma w czym pływac i się obracać.
evus, Repose, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Helen wrote:neosone ja zamówiłam płatki te wieksze, mniejsze tez sie przydadzą dla dziewczynek, ale głownie duze to przemywania pupy np wodą przegotowaną.
własnie z tymi pieluchami, ja chcę brać bambusowe, są zbite i się nie prują.
ale o co chodzi z flanelowymi to tez jeszcze nie doszłam.
kAMEnka to teraz zajmujesz się naszym forum?
Ciebie tez nie mam na liscie
Ja nie musze być na żadnej liście po co mi to
pozdrawiam Serdecznie -
Heej
Ja jak zwykle ciężki dzień za sobą, ale już nadrabiam.
Helen proszę o dopisanie do listy oczywiście
Madziak widzę, że u Cb napięta atmosfera. Dobrze, że nie ma skurczy. Leż ile wlezieJuż 32 tydz masz zakończony więc spokojnie musi być ok !
moli współczuję bólu w plecachOby było lepiej..
Alincia no niestety ludzie mają tupet... Ostatnio stałam w kolejce nie dość że w ciąży to w wózku synek, przedemnie wskoczył młody chłopak i mówi ,, ja mam tylko 2 rzeczy '', to tak, ja miałam aż 8 ! Ciśnienie mi podniósł, ale mówię co będę się kłócić...
mmarzenak wow spora dzidzia już
Repose co u cb? -
Agabtm wrote:Ma_rka to fajnie,że wybrałaś juz wózek dla mnie on kosztuje za dużo niestety szkoda mi tyle wydać.
Co do odwiedzin dzieci to nigdy nie wiadomo kiedy jest najlepszy moment na odwiedziny.
powiem Ci, że ja nowych nie biorę pod uwagę, bo też szkoda mi ponad 2 tys na wózek, ale używany w b. dobrym stanie można już kupić za 1000 zl