X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w we wtorkowy wieczor. Dzisiaj bylismy wreszcie podejrzec synka po ponad 2 miesiacach i nadal jest chlopczykiem. Wszystkie pomiary wskazuja na tydzien wiecej, a wagowo to juz nie jest kruszynka bo 1744 gramy :D Przy okazji poprosilam ginekolog o ocenienie zrostu po poprzedniej CC i sprawdzenie szyjki macicy. Zrost na ta chwile wyglada bardzo dobrze, ale podobno najlepiej ocenic po 36 tygodniu i to na pelen pecherz, szyjka 5,5 cm i jest zamknieta. Dlugo mnie wymeczyla na tym fotelu, kazala lezec na plecach wiec musialam miec dwie przerwy bo robilo mi sie slabo i przestawalam cokolwiek widziec i slyszec. Potem juz mialam czesc na boku, ale wcale nie bylo duzo lepiej, strasznie duszno w gabinecie bylo. Mialam w zamiarze kupic stanik do karmienia, ale organizm odmowil posluszenstwa i juz przez wiekszosc dnia sie kiepsko czulam i ciagle duszno, slabo.
    Madziak mam nadzieje, ze jesli juz beda nadal sie saczyc to w minimalnych ilosciach. Wspolczuje lezenia w szpitalu, ale wiadomo, ze dla dobra dziecka wszystko :)
    Andzia my mamy lateksowy.
    Mi na szczescie nikt sie tutaj nie wcisnal nigdzie, ale za to odkrylam ze w wiekszosci sklepow, galerii temp jest podkrecona chyba do 25 stopni i nie wydalam. Jednak wole ten lekki chlodek Szwecji :P
    Mmarzenak super wiesci, widze ze moj maluch jednak jest spory, mimo ze wg tabelki wychodzil w okolicach 50 centylu.

jane, Repose, mmarzenak, evus, Joana33 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais dziękuję za odpowiedź :) Ja zastanawiam się nad lateksowym a piankowo-kokosowym ale decyzja trudna;)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm to dziś mamy dzień pościelowy ;) z tym, że ja swoją dziś uszyłam. Jutro wrzucę zdjęcie, bo dziś już słabe światło. Twoja jest bardzo fajna :) A powiedz mi jaki to rozmiar? Ja szyłam do kołderki i podusi z Lidla, więc duży rozmiar: 100x135. Będzie na przyszłość, bo dla maluszka za duża. Jutro mam zamiar ogarnąć dwa kocyki, do wózka i do łóżeczka, i jak się uda to ochraniacz na łóżeczko. Ciężko jest nosić maszynę, więc skoro już stoi rozłożona, to chcę uszyć wszystko.

Madziak też bym wolała na Twoim miejscu zostać w szpitalu. W domu bym nie mogła spać z niepokoju. Mam nadzieję, że skoro wody tylko się sączą, to pochodzisz jeszcze z maluchem w brzuchu :)

Andzia ja myślałam o lateksowym, bo taki mi polecano. Nawet znalazłam taki na allegro w cenie 99zł, z tym, że sprzedający jest z moich okolic, więc po prostu podjadę do sklepu i pomacam ;) A tak w ogóle, to zazdroszczę Ci wypadu do Zakopanego...

Mmarzenak super, że z córcią wszystko ok i rośnie jak na drożdżach. Widzisz, nie trzeba się martwić na zapas :)

Andzia SM, mmarzenak lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupilam materacyk gryka-pianka-kokos

lprkuay3dehqwb0g.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak duża dziewczynka cieszę się że wszystko dobrze, ciekawe ile moja waży

mmarzenak lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zamówiłam 90:120 i tak mi się wydaje strasznie duża jak na taką kruszynke ;) hihihi ale to tylko pewnie wrażenie ;) Dziś na forum zrobiło się rzeczywiście pościelowo. Ja w maju zamówię kocyk jak wkoncu zdecydujemy się na jakiś wózek.
    Dais może musisz się zaklimatyzowac i stad te stany słabości i duszności.
    Mmarzenak super to rzeczywiście powód do radości ja myślę że mam małego klocka bo w 29 tyg. Ważył juz 1300 to nie wiem co będzie za dwa tygodnie hihi

mmarzenak lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do doświadczen z ludźmi w kolejkach etc to szlak mnie trafia czasem mam ochotę rozplakac się z bezsilności ludzie nie chcą widzieć brzucha a niestety nie da się go przeoczyć. Także pozostaje nas uświadomić społeczeństwo... Walka z wiatrakami

• Alincia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...walka z wiatrakami...

A jesli chodzi o posciel to my mamy tez 100*135. Dwa kocyki. Jeden pluszowy a drugi polarowy. A materac dzis kupilismy i Pan odradzal piankowy. A polecal piankowo kokosowy. Wiec taki wzielismy. Jak bedzie za twardy to przelozy sie na druga strone i bedzie piankowy. Bo tylko z jednej strony jest kokos... Takze dwie miekkosci w jednym

jigt0hs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy łóżeczka ale mamy pościel haha ;) także jakoś w innej kolejności jedziemy

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za odpowiedzi :-* jesteście niezastapione:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te Wasze pociechy juz duzo waza :) teraz rosna jak na drozdzach.
    Ja w sobote sie dowiem ile moja mala juz ma na wadze.
    Co do materacyka, to po rozeznaniu kupie lateksowy, w Ikea sa fajne nawet wiec moze taki wybiore. Poscieli nie zamawiam na razie bo planuje zeby na poczatku mala spala w spiworku albo jakims otulaczu, zobaczymy jak to sie sprawdzi.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po usg. Moja Oleńka ma już 1420 gram i pięknie rośnie. Mam trochę za dużo wód płodowych, no i odwrócona jest dupką. I trochę mnie martwią te wody i pozycja.. Myślicie że się jeszcze odwróci? No i kurcze co z tymi wodami . Na wyniku jest - nieznacznie podwyższona ilość wód płodowych AFI 24. Podobno norma jest do 18... lekarz stwierdził, że trzeba obserwować, ale bez paniki. Ale jak tu nie panikować? .

P.S. dopiszczie moją Olę na 20.06.

dais, evus lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nesone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolejek to juz sie oswoilam z tym ze moj brzuch jest niewidzialny dla innych, taka super moc ;)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki ze cieszycie sie razem ze mna, najwazniejsze ze moj Lilek osiagnal moje minimum;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny ja dziś po usg. Moja Oleńka ma już 1420 gram i pięknie rośnie. Mam trochę za dużo wód płodowych, no i odwrócona jest dupką. I trochę mnie martwią te wody i pozycja.. Myślicie że się jeszcze odwróci? No i kurcze co z tymi wodami . Na wyniku jest - nieznacznie podwyższona ilość wód płodowych AFI 24. Podobno norma jest do 18... lekarz stwierdził, że trzeba obserwować, ale bez paniki. Ale jak tu nie panikować? .

P.S. dopiszczie moją Olę na 20.06.
    Tu Cie pociesze moje afi wynosiło 19 po dwóch tygodniach 18. Nie masz wpływu na to, że wód jest za dużo trzeba je monitorować czy ich ilość nie wzrasta ;) obserwuj swój brzuch czy się nie napina i czy dzidziuś jest aktywny gdyby cokolwiek Cie niepokoilo jedz na IP. Dużo odpoczywaj nie przemeczaj się. Lekarz musi monitorować poziom wód.

• Helen Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja mam materac kokos-gryka-kokos, ze sesją niby mamy isc robic, ale robię się coraz bardziej zmeczona.
    mmarzenak super :)

Moj amalutka wazy juz 2075gram, wiec widze ze znowu wielkolus. Niestety szyjka robi się miekka, wiec dostałam 100mg x2 dziennie luteiny oraz jak mnie boli podbrzusze mam brac nospe. Magnezu mam sobie nie zalowac, żadnego sportu, tylko spacery i mam jakos dotrwac te pare tygodni do konca.
    Mam przestac pic kawe, a piję ją bo jest dla mnie idealna na zaparcia, ale coz trzeba sie przestawic na siemie lniane. Co do magnezu sie nim nie zatrujecie, lekarz powiedziała ze smialo mozna go brac w wiekszych dawkach, szczegolnie przy skurczach łydek.
    kolejną wizytę mam za 2tygodnie.
    dais ale masz długą szyjkę, fiu fiu, moja ledwo ma 3cm, ale tez zamknieta.
    Madziak mojej kolezance tez sie saczyły i urodziła po dwóch tygodniach, wiec raczej nie masz czym sie przejmowac, przez te 2tygodnie dziecina twoja duzo urosnie, podobno to nic strasznego z tymi wodami.
    a łożysko masz wydolne?
    Pola7 dopisze, moja mała tez ciągle dupką na dole :/ ale mamy jeszcze czas, poki jest duzo wód, dziecko ma w czym pływac i się obracać.

evus, Repose, Andzia SM lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    neosone ja zamówiłam płatki te wieksze, mniejsze tez sie przydadzą dla dziewczynek, ale głownie duze to przemywania pupy np wodą przegotowaną.
    własnie z tymi pieluchami, ja chcę brać bambusowe, są zbite i się nie prują.
    ale o co chodzi z flanelowymi to tez jeszcze nie doszłam.
    kAMEnka to teraz zajmujesz się naszym forum?
    Ciebie tez nie mam na liscie :(

Ja nie musze być na żadnej liście po co mi to ;-)
    pozdrawiam Serdecznie

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :) Ja jak zwykle ciężki dzień za sobą, ale już nadrabiam.

Helen proszę o dopisanie do listy oczywiście :)

Madziak widzę, że u Cb napięta atmosfera. Dobrze, że nie ma skurczy. Leż ile wlezie :) Już 32 tydz masz zakończony więc spokojnie musi być ok !

moli współczuję bólu w plecach :( Oby było lepiej..

Alincia no niestety ludzie mają tupet... Ostatnio stałam w kolejce nie dość że w ciąży to w wózku synek, przedemnie wskoczył młody chłopak i mówi ,, ja mam tylko 2 rzeczy '', to tak, ja miałam aż 8 ! Ciśnienie mi podniósł, ale mówię co będę się kłócić... :/

mmarzenak wow spora dzidzia już :)

Repose co u cb?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ale duzy ten Twoj maluszek:)
    Madziak jak sie czujesz?
    Chwalcie sie,kto dzis wizytuje?

Helen lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ma_rka to fajnie,że wybrałaś juz wózek dla mnie on kosztuje za dużo niestety szkoda mi tyle wydać.
    Co do odwiedzin dzieci to nigdy nie wiadomo kiedy jest najlepszy moment na odwiedziny.

powiem Ci, że ja nowych nie biorę pod uwagę, bo też szkoda mi ponad 2 tys na wózek, ale używany w b. dobrym stanie można już kupić za 1000 zl :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ