X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo ja dziś wizytuje i aż się boję bo trochę z wagi spadlam około 6/7kg w 2tyg to przez stres i nerwy ale wyniki w miarę dobre więc może źle nie będzie! !!!a młody ozywiony strasznie się chyba ma się dobrze !!!!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    To ja dziś miałam też dziwna akcje....
    Stoję w kolejce do toalety.... Wkoncu moja kolej a tu siup... Babka wcisnela się przede mną :-o
    Kopara mi opadła :-o
    Stoję grzecznie.... Ona wyszła
    ... Spojrzała na mnie i poszła.
    Skorzystałam w końcu a przy wyjściu spotkałam ta panią i ta zaczęła mnie przepraszać i tłumaczyć że myślała że ja tam z córką byłam tylko :-P

Kochana ja wczoraj miałam przesyłkę lodówkę i jak Pan z Schenkera zobaczył Panią z brzuchem w aucie już krzyczał że paczka bez wzniesienia uprosilam do Widny i to już drugi raz jak mi kurier takie akcje odpiernicza więc widzę że ciężarówka jest zło konieczne!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

gratuluję Wam tak dużych maluchów:)

marka - też mam wózek używany, ale jest w tak dobrym stanie że przypuszczam że jeszcze ja go spokojnie odsprzedam dalej:)

Ja się dzisiaj zerwałam 6:40 żeby jechać na krew i oddać mocz, przez ten remont łazienki zapomniałam o badaniach a wizyta za tydzień..
    Rano jeszcze wyprostowałam włosy, umalowałam się i cała dumna z siebie że udało mi się tak szybko wybrać (żeby zdążyć zanim fachowcy przyjadą)podjechałam pod przychodnie, oczywiście kolejka aż po drzwi, druga ogromna pod rejestrację..pomieszczenie średnie drzwi zamknięte..duchota tak że myślałam że na dzień dobry zemdleje, ustawiam się w kolejce oczywiście brzuszka nie widzi nikt oprócz kolejnej kobiety w ciąży ustawiającej się za mną...przywitałam się z nią, patrzę co trzyma w ręku - kubeczek z moczem....kurczeeeeeeeee a ja mój zostawiłam w domu:((((no szlag by to trafił:( już chciałam wyjść, ale stwierdziłam że jak już jestem tu na czczo to zrobie krew, pojadę do domu na śniadanko i wrócę potem z moczem.

Także za chwilę czeka mnie kolejna wycieczka:)

co do zakupów, to ja coraz bardziej ogarniam i wybieram co mam kupić i powoli będę zamawiać, materac wybrałam pianka - kokos, lateks byłby idealny ale jak dla mnie jest trochę za drogi, co do pościeli, to zakochałam się dzisiaj w takiej, pasowałaby mi do półek chmurek:))

http://amaloo.pl/1685-thickbox_default/zestaw-poscieli-9-el-jasny-roz-z-szara-chmurka-na-kropelce.jpg

co myślicie???? zastanawiam się nad tymi podusiami, bo są piękne, tylko czy praktyczne?? przy młodym miałam ochraniacz taki płaski i on strasznie się deformował i opadał, nie byłam z niego zadowolona, może takie podusie lepsze będą...pościel trochę kosztuje:) ale ciocia zaoferowała się z prezentem więc chyba zamówię..

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja jak Nam kurierzy przywozili meble to dawałam dychę albo dwie i prosiłam o wniesienie. A jak większy mebel i nie zadzwonił to opierniczałam, że przecież o takich rzeczach się uprzedza.

Co do kultury w stosunku do ciężarnych to jest masakra. I wiecie co, wiem, że stare babki i chłopy raczej nie biorą Nas pod uwagę, ale ostatnio miałam 2 sytuacje z młodymi kobietami. W autobusie siedziałam obok jakiejś dziewczyny, chciała wyjść więc musiałam ją wypuścić i wstać, a w tym czasie co ja wstałam i ona wyszła na te 2 miejsca wcisnęły się dwie licealistki. Szczena mi opadła. Oczywiście skomentowałam odpowiednio, że kultury brak, ale co im tam, spłynęło jak po kaczce. A z kolei przedwczoraj w kolejce do ksero jedno krzesełko, siedzi kobieta koło 30, a ja z brzuchem i starszakiem obok niej stanęłam, gorąco na podwórku, brzuch ciąży, a ona siedzi dalej. Po jakiś 5 min obudziła się i puściła mnie, przepraszając. Więc jej daruję :P
    A ta sytuacja to w ogóle masakra masakr- badanie na glukozę, w laboratorium kolejka z 30 osób, a na glukozę kolejka nie obowiązuję, więc podeszłam do okienka, babka coś mi tam wypełniała jeszcze, a słyszę stary dziad za mną do kogoś na całą gębę: a ta co się wpierdoliła i stoi? No wtedy to już szczękę z ziemi zbierałam :P odwróciłam się i tylko czekałam, aż znów coś powie, ale zamknął mordę. Jakoś w pierwszej ciąży nie pamiętam takich sytuacji, a teraz trafiam chyba na jakiś chamów.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    To moje wczorajsze dzieło:
    rgxras.jpg

Dziś będą kocyki, zastanawiałam się jeszcze nad uszyciem rożka, ale na allegro są takie tanie, że raczej kupię.

Gratuluję wszystkim zdrowych i sporych dzieciaczków! Aż Wam zazdroszczę, że widziałyście swoje maluchy, ja jeszcze muszę tydzień poczekać.

To co piszecie z kolejkami to jakaś masakra :/ Mnie na szczęście jeszcze żadna przykrość nie spotkała, ale też rzadko stoję w jakichś kolejkach.

Moni15382, Helen, evus, beatas lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja przy pierwszym wcale nie miałam ochraniaczy i też było ok. Tym razem też nie zamawiam, zobaczę jak będzie bez. Co do wózka to przy Starszym też mieliśmy używany TAKO i był w takim stanie, że sprzedałam go potem za taką samą cenę co kupiłam. Więc dałam na luz z nowymi, jak toś dba o wózek to można kupić w praktycznie idealnym stanie, a nowy i tak zaraz się gdzieś zadrapie. Może gdyby było mnie stać na nowy to bym kupiła nowy, ale za 2 tys to ja kupię wózek, łóżeczko i wyprawkę do swojej torby ;)

co do kolejek i badań to powinny być przepisy regulujące, że ciężarne nie czekają w kolejce. Bo i na czczo i z brzuchem fajnie się nie stoi. Albo jakieś specjale punkty dla ciężarnych i tylko dla nich. U Nas w szpitalu w laboratorium można wykonać odpłatnie badania nawet w weekend, więc jak mam mocz czy krew do zbadania to jadę w sobotę czy niedzielę i bez kolejki badam, więc to też duża wygoda.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane teraz dużo babeczek szyje sobie te kocyki minky. Też planujesz? Ja niestety z maszyną styczności nie miałam, ale teściowa szyje i ma mi zrobić rożek do karmienia. Mam te styropianowe wypełnienie, a sam rożek łatwo chyba uszyć.

A czytam, że kupujecie kołderki i rożki i coś Wam napisze- miałam rożek przy Starszaku i użyłam może 2 razy. W ogóle w lato się nie przydaje. Kołdra w szafie przeleżała do zimy, bo też w lato pieluszka albo kocyk do przykrycia. Więc ja sobie ten wydatek odkładam na jesień, jak już będzie potrzebny.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka, tak, planuję uszyć dwa kocyki minky: jeden mniejszy do wózka, drugi większy jako kołderkę, z cienkim ociepleniem. To co piszesz o rożku muszę przemyśleć. Czytałam, że noworodek lubi być ciasno opatulony, a nie wiem jak to zrobić pieluszką. Rożki mają przynajmniej jakieś zapięcie. Ale fakt, te co oglądałam były strasznie grube. Z drugiej strony ja jestem zmarźlak i nawet w lecie śpię pod normalną kołdrą, więc jeśli dzidziuś wda się we mnie to będzie potrzebował porządnego okrycia ;)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane uwierz mi, że najgorsze co można to przegrzewać niemowlaka. Ja jak już zawijałam małego to w cienki kocyk. Ale częściej leżał luzem, czasem w samym pampersie i nie zauważyłam, żeby brakowało mu ścisku :P mi udało się kupić w lumpeksie otulacz bawełniany. Myślę, że to lepsza alternatywa niż gruby rożek. W lato nie bardzo służy. W zimę pewnie byłby super, ale starszak do zimy już był na tyle duży, że nawet nie dałby się w to zawinąć :P potem czasem przykrywałam go tym rożkiem i tyle ;)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zawijania w pieluszkę to u Nas w szkole rodzenia tego uczyli i w szpitalu tak potem go zawijali. Jak umiałam to fajnie było, ale w domu już go nie zawijałam. Teraz już niestety po 4 latach nie pamiętam tej metody, dlatego chcę przejść się do szkoły rodzenia na te jedne zajęcia z niemowlaka. Musze tylko zadzwonić i dopytać kiedy będą.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki to ja się witam w 33 tygodniu

Patrycjusz, Moni15382, Helen lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tyle się opisałam i mi ucielo

Patrycjusz lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek to w Ang malych sklepach ludzie puszczają mnie pierwsza jeden pan nawet położył mi koszyk z zakupami na lade w polskich niema mowy na taki gest w dużych sklepach jak widzę duża kolejkę wychodzę, bo nie dałabym rady stać tak długo

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która wczytuje powodzenia trzymam kciuki za duże wagi dzieciaków ja jutro mam wizytę w szpitalu pewnie badania

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tą deszczową środę ;)

Dziś zaczynam 31 tydzień tym samym 8 miesiąc wg belly. Wagowo +10,1 kg :/

Moni hehe to zapomniałaś ;) U nas w lab jest już przyjęte że kobiety w ciąży ustawiają się z drugiej strony ( mają swoją kolejkę,która najpierw jest obsługiwana). Chociaż nie raz odezwie się jakaś zbulwersowana starsza Pani z normalnej kolejki :P

Kciuki za wizyty :)

Helen, Repose, beatas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 właśnie mnie uświadomiłaś, że ja też zaczynam 8 miesiąc :P

Paula222, Helen lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale informacji popisalyscie ciężko jest się odnieść do czegoś. Ja kupie wózek nowy ale trochę tańszy chce się zamknąć w 1600 zł.
    Kamenkaa wszystko ok czy wydaje mi się, że się zdenerwowalas??
    Kaja aż tyle schudnąć w ciąży?? Wuuuuu upewnij się u tego lekarza bo to takie niepokojące. No i nie bądź Zosia samosia w tym remoncie bo to może być niebezpieczne wyobrażałam sobie Jak pchasz te lodówkę z windy.
    Jane piękna pościel w moich gustach zazdroszczę talentu ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka - no właśnie, zastanawiam się z tą pościelą już dwa dni a przecież lato będzie to pewnie będzie ciepło i młoda będzie przykryta czymś leciutkim..a ja ciągle niestety myślę kategoriami późno wrześniowymi bo wtedy synka rodziłam i pogoda już nie była ładna..

Paula - to super macie z tą kolejką - widać że mądrzy ludzie tam pracuję, u nas zapomnij, ciężarne nie mają nawet gdzie usiąść, podpierają ściany a ludzie ślepi, przykre to jest straszne, ja to nie wiem czy to jest kwestia wychowania czy kultury bo ja bym nie potrafiłam nie zauważyć kobiety w ciąży której czasami naprawdę jest ciężko

co do ochraniaczy to z synkiem były zdecydowanie potrzebne bo on tak się przekręcał że czasami w nocy się obudziłam a on w poprzek spał albo do góry nogami, zobaczymy jak z córeczką będzie;)) zresztą tak myślę jak zakupię ten ochraniacz poduchowy to podusie na pewno się nie zmarnują, a podobają mi się strasznie:)

Jane zazdroszczę Ci umiejętności szycia, piękną masz tą pościel, możesz zdradzić ile kosztował Cię materiał na taki komplecik???

a co do rożków to miałam dla synka i użyłam parę razy bo ona jakoś tak nie bardzo się czuł w nim, wolał "luzem" ale to zależy od dziecka:) a teraz muszę chyba pokombinować jakiś otulacz cieniutki bo jak braciszek będzie chciał siostrę na ręce to jak mu go podam??? wogóle to ostatnio się dowiedziałam od mojego pięciolatka że tak najlepiej to żeby to łożeczko w jego pokoju postawić i on będzie się siostrą opiekował:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:10

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ja nie musze być na żadnej liście po co mi to ;-)
    pozdrawiam Serdecznie
    chyba jako moderator forum powinnas, ale skoro nie chcesz twoja sprawa, to nic zobowiązującego. A lista nie jest w twoich obowiązkach??czy się mylę?oczywiscie nie chodzi mi o wpisanie na liste, która jest po prostu aktualizowana, bo czesc osob było stworzonych wirtualnie, a czesc osób odeszła z forum...lecz chodzi mi o stworzenie pewnego porządku, którego tu brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:50

feegu6l.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dzisiaj mam jakis maxymalny spadek formy i nie mam sily na nic :( to chyba przez ta zmieniajaca sie pogode za oknem na chmury..a wczoraj bylo tak pieknie.

Co do kolejek w labolatorium to tam gdzie ja chodze bylo zawsze tak ze ciezarne mialy pierszenstwo ale..to sie zmienilo i juz tak nie jest bo podobno ludzie sie bardzo burzyli o takie zasady.

Moni posciel piekna, ja uwielbiam takie szarosci :) ale rzeczywiscie chyba przyda sie na jesien dopiero.

Jane fajnie miec takie zdolnosci :) ja niestety nie mam ale ciocia ma i juz zapowiedzialam ze bedxie mi szyc kocyki minky. Zamowilam na allegro bawalne, a co do minky zrobilam maly 'eksperyment' a mianowicie zamowilam na kocyk ten niby oryginalny material sygnowany przez shannon fabrics i zamowilam tez na podusie nasze 'polskie minky' na allegro za polowe tej ceny. Musze przyznac ze dla mnie jako dla laika material nie rozni sie w ogole., jedynie poza minimalna roznica w wygladzie tloczenia kropeczek. Zobaczymy jak bedzie wygladac po praniu.

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ