Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaja za rok znowu przeprowadzka współczuję dlaczego??
Biedne z tymi remontami jesteście...
Pogoda cudownana jakiś spacer by trzeba było pójść
Mnie mąż prosi abym przyszykowala torbę do szpitala wrazie w bo on potem nie będzie wiedział jakie majtki Lubie, która pizame, klapki a więc dziś spakuje taka torbę wrazie w. Bo jakoś mój mąż ma dziwne przeczucia... No ale może ma rację.Syn Filip 28 czerwiec -
Ja też mam spakowana torbę wrazie w mój też panikuje czy na pewno już wszystko mam gotowe i tylko się pyta kiedy urodze widać że nie może się doczekać biedny,z pracy dzwoni po kilka razy czy wszystko dobrze uf uf.Wczoraj przyszedł taki zadowolony i mówi sąsiadka z dołu urodziła tak się cieszył jakby to jego dziecko się urodziło haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:14
-
witajcie! ale cudna pogoda
ja z wyprawki mam tylko ubranka, fotelik z baza, itroche pierdolek- butelki, szotka do wloskow i takie tam. z apteki jeszcze nic- ani dla Brzdaca ani dla mnie. no i nie mamy wozkalozeczko i materacyk upatrzone wiec lada dzien zamowie
-
Agabtm wrote:Kaja za rok znowu przeprowadzka współczuję dlaczego??
Mnie mąż prosi abym przyszykowala torbę do szpitala wrazie w bo on potem nie będzie wiedział jakie majtki Lubie, która pizame, klapki a więc dziś spakuje taka torbę wrazie w. Bo jakoś mój mąż ma dziwne przeczucia... No ale może ma rację.
Aga a na kiedy Ty masz termin ze maz taki juz przestraszony?i gdzie planujesz rodzic? Bo wiem ze jestesmy z tych samych okolic
-
Agabtm wrote:Ja na 21 czerwca, mąż się tak przejął po ostatniej wizycie, bo młody owinięty pepowina i wody w górnej granicy gdyby cokolwiek się działo IP musze kontrolować ruchy młodego.
Ja będę rodzic w Swietochlowicach a Ty??
Ja na Ligocie w K-cach bo ze wzgledu na cc i powod ciecia musze miec szpital o 3st referencyjnosci w razie 'W'. Moglam jeszcze w okolicy wybrac Bytom ale w ogole nie jestem do niego przekonana, chociaz sama sie tam rodzilam ale to bylo 30lat temu -
Madzik, wierzymy w to,że wszystko będzie dobrze!
Jesteś pod dobrą opieką- odpoczywaj i staraj się nie stresować!
Kaja -współczuje tych przeprowadzek
Ja dzisiaj byłam u neurologa z moim bólem kręgosłupa. To prawdopodobnie jakiś ucisk na nerw. Nie mogę za bardzo chodzić bo boli mnie pośladek i spojenie łonowe a już w ogóle nie mogę siedzieć bo mam taki ból pod łopatką,że chcę mi się wymiotować.
Coś czuję ,że ostatnie 2 mc ciąży spędzę w większości na leżąco.
Nic się z tym na razie nie da zrobić -żadnych leków, żadnej terapii manualnej. Ale najwazniejsze,żeby dzidziuś rósł zdrowo!
Za tydzień w środę mamy usg genetyczne więc go zobaczymy !
Trzymam kciuki za wasze wizyty!
Miłego dnia
Patrycjusz lubi tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:Wody nadal się sącza. Czasami mocno.. Czasami wcale. Ktg nie wykazuje skurczy więc to dobry znak
mogę leżeć spokojnie
Nie zazdroszcze tego lezenia ale dobrze ze na razie wszystko w normie -
Niestety picie wody a poziom wód to nie ma nic wspólnego ze sobą.
Ja mieszkam w Bytomiu ale nie wyobrażam sobie porodu tam fuj fuj generalnie miałam nie miła okazję robić tam ostatnio biocenoze pochwy i stosunek do pacjentki ciężarnej jest okropny. Nesone skąd jesteś?
Moli dużo odpoczywaj!
Syn Filip 28 czerwiec -
Nie wiem wlasnie jaki jest zwiazek z saczenie sie wod a piciem ale kuzynka miala taka sytuacje (w szpitalu sie na szczescie unormowalo i wyszla po jakims czasie) i wlasnie wtedy lekarz zalecil jej picie duzej ilosci wody i plynow bo podobno wody sie wymieniaja i to ma wplyw. Ale ekspertem nie jestem i sie nie znam, osobiscie znam tylko taki jeden przypadek.
Co do szpitalu w Bytomiu to wlasnie slyszalam duzzzooo niepochlebnych opini wiec w przedbiegach zrezygnowalam z tego szpitala. -
Ja tez myślałam, że może mam za Dużo wód plodowych przez to, że za dużo pije a to nie ma nic wspólnego. Ilość wód plodowych najczęściej związana jest z chorobami jakie ciężarna przebyla są to przyczyny zdrowotne. Wymiana wód następuje mimowolnie nie mamy wpływu na ich ilość. Czasem jak jest za mało to podaje się je przez brzuch szczykawkami, koleżanka tak miała.Syn Filip 28 czerwiec
-
Agabtm wrote:Kaja za rok znowu przeprowadzka współczuję dlaczego??
Mnie mąż prosi abym przyszykowala torbę do szpitala wrazie w bo on potem nie będzie wiedział jakie majtki Lubie, która pizame, klapki a więc dziś spakuje taka torbę wrazie w. Bo jakoś mój mąż ma dziwne przeczucia... No ale może ma rację.
My tez pakujemy wczesniej, jak wszystko dojdzie.