X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Cześć dziewczyny! To i ja dołączę :)
    Mam 29 lat, w lutym 2015 roku poroniłam w 6 tygodniu, obecnie jest to moja 2 ciąża i szacujemy ją na 6 tygodni i 2 dni.
    Od dzisiaj jestem na l4 i pozostanę na nim do końca, wczoraj miałam usg i po raz pierwszy zobaczyłam nasze 4mm szczęście :)
    Super. Gratulacje! Na kiedy termin? ;)
    A co sie stalo ze l4 juz do konca? Gin ci tak wypisal ze na calt czas ciazy? Mi dzisiaj wypisal na miesiac bo mam silne mdlosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa domis przeczytalam meza a teraz doczytalam ze napisalas faceta wiec nje wiem czy jestescie malzenstwem juz? wybacz :P

• domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Rozumiem. Ja mam 21lat. Jaki jestes rocznik? 94 czy 95? Kiedy braliscie slub? My bedziemy miec w grudniu.

95 :) JEsteśmy po zaręczynach, ślub zaplanowany jest na sierpień :)

Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    napisz ktory dzien badan to ktore dpo
    a sprawdzałas w kalendarzu belly przyrost?co ci pokazało?
    im pozniej od owulacji, tym wolniej przyrasta beta. Na ten wynik to na pewno pęcherzyk jest na miejscu.
    Teraz to dobre usg i wizyta pokaze co i jak.Jeśli nie masz plamień to nie ma się co martwić...wiadomo, ze stres jest, ale pamietaj ze nie masz na to wpływu. Po prostu dbaj o siebie i o wypoczynek i może spróbuj wczesniej dostać się do lekarza.

Tak sprawdzałam, poniżej normy (51%)

Dominika10_05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    95 :) JEsteśmy po zaręczynach, ślub zaplanowany jest na sierpień :)
    To jestes najmlodsza tutaj :) ale fajnie. Wazne ze oboje jestescie zdecydowani i chcecie. :)

domiś1005 lubi tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Mam 20 lat.

Dziewczyny, naprawde zazdroszcze Wam dojrzalosci.
    Ja w wieku 20 lat na mysl o dziecku dostawalam mdlosci, ale ze strachu i obrzydzenia.
    3mam za Was mocno kciuki :)))

domiś1005, Kawokado lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    To jestes najmlodsza tutaj :) ale fajnie. Wazne ze oboje jestescie zdecydowani i chcecie. :)

Nigdy nie myślałam, że w tym wieku będę chciała zostać mamą.
    Mam wspierającą rodzinę, kochającego faceta :)
    Nic więcej mi do szczęscia nie brakuje, prócz tej fasoleczki która juz sie we mnie rozwija. :)

Kourtney, sedinum82 lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Nigdy nie myślałam, że w tym wieku będę chciała zostać mamą.
    Mam wspierającą rodzinę, kochającego faceta :)
    Nic więcej mi do szczęscia nie brakuje, prócz tej fasoleczki która juz sie we mnie rozwija. :)
    Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze. A bedziesz robila kolejna bete jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo super że szef tak zareagował :)

Pati_89 ty to masz wyczucie, ja to dziś płakałam bo babka mi wyjechała przed nosem, mąż już widział jak się bordowa robię i zaczynam krzyczeć więc się do niczego nie wtrącał... Ale jak mi przeszło to potem mając łzy w oczach śmiałam się na potęgę :D Myślę że obcy człowiek który by siedział obok mnie pomyślałby że jakaś wariatka uciekła z psychiatryka :D

Quatriona jejku oby to nie była prawda, trzymam kciuki za następną pomyślną wizytę, za zdrowy i piękny zarodek i za bijące serduszko :)

Kourtney tak myślałam :) Gratuluję, dzidzia piękna no i jaka duża <3 Niech rośnie zdrowo !

domiś1005, Kawa z mlekiem witamy :)

No dziewczyny, ja już nie nadążam za wami !!! Cały dzień byłam u mojej mamy i na szczepieniu. Moja mała klusia waży 10,400 g :D

Kourtney, sedinum82, domiś1005, krysiak lubią tę wiadomość

• domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze. A bedziesz robila kolejna bete jeszcze?

Nie wiem czy robić, czy czekać na wizyte ?
    Co radzicie kochane ?

Dominika10_05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no i dziś o ciąży dowiedziała się moja mama. Popłakała się a nawet zdjęcie fasolki wstawiła w ramkę <3

W życiu tak się nie cieszyła nie licząc tego jak dowiedziała się o pierwszej ciąży i jak miałam jechać na porodówkę, wtedy to ona jako druga była przy mnie i podziwiała naszą kruszynkę. W sobotę dowiedzą się nasi teściowie, mam nadzieje że równie dobrze nas potraktują i się ucieszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:45

domiś1005, sedinum82, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Co radzicie kochane ?
    Sama nie wiem. Tak zebys mniej sie stresowala :)

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiś ja bym bety nie robiła tylko czekała na wizytę ;) ale jestem generalnie przeciwniczką bety, bo uważam, że powoduje tylko niepotrzebny stres

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie. Chce prowadzic ciaze u tego prywatnego gina i chce sobie tam wykupic pakiet ciazowy. Dwoch kart ciazy nie moge moec i na nfz bede musiala zrezygnowac ? Tylko co teraz? Jak juz zrobilam za darmo te badania ktore mi z nfz zlecil lekarz? Co mam zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Co radzicie kochane ?

Kochana ja bym nie robiła, po co masz się niepotrzebnie martwić?

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Co radzicie kochane ?

ja po swoich doswiadczeniach bym poczekala na wizyte.
    Jednak co innego rozmowa z lekarzem (i jego tlumaczenie, ze nie jestesmy normami z labu i nie kazda ma ciaze jak z podrecznika) a co innego jak Ci kalkulator wypluje jakas zanizona wartosc i do wizyty wyplaczesz oczy (tak jak ja wczoraj).

No ale oczywiscie Ty musisz zdecydowac. Kiedy masz ta wizyte? moze warto poczekac albo ja przyspieszyc?

domiś1005, krysiak lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney no właśnie ja też nie wiem jak to działa... będę musiała robić co 3 miesiące cyto i toxo i tak myślałam, czy nie da się tego jakoś na nfz zrobić, ale własnie ta karta u mojego gina prywatnie mnie zastanawia, bo za nic nie zamienie go na innego lekarza.
    Dziś nic nie jadłam, wszystko ląduje w WC ;/ pije herbate z cukrem żeby chociaż coś w żołądku było...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Sama nie wiem. Tak zebys mniej sie stresowala :)

Do wizyty 1,5 tygodnia, myśle ze chyba dam radę i wytrzymam.
    Będzie to 8 tydzień prawdopodobnie, jest możliwość żebym już usłyszała bicie serduszka ?

Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ja mam pytanie. Chce prowadzic ciaze u tego prywatnego gina i chce sobie tam wykupic pakiet ciazowy. Dwoch kart ciazy nie moge moec i na nfz bede musiala zrezygnowac ? Tylko co teraz? Jak juz zrobilam za darmo te badania ktore mi z nfz zlecil lekarz? Co mam zrobic?

Niech ten na NFZ nie zakłada ci karty ciąży, powiedz, że będziesz chodzić sporadycznie, bo masz już prowadzącego lekarza

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Do wizyty 1,5 tygodnia, myśle ze chyba dam radę i wytrzymam.
    Będzie to 8 tydzień prawdopodobnie, jest możliwość żebym już usłyszała bicie serduszka ?
    Na pewno :) ja byłam w 6t1d i serduszko było :) trzymam kciuki za cierpliwość! :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ