Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKawa z mlekiem wrote:Cześć dziewczyny! To i ja dołączę
Mam 29 lat, w lutym 2015 roku poroniłam w 6 tygodniu, obecnie jest to moja 2 ciąża i szacujemy ją na 6 tygodni i 2 dni.
Od dzisiaj jestem na l4 i pozostanę na nim do końca, wczoraj miałam usg i po raz pierwszy zobaczyłam nasze 4mm szczęście
A co sie stalo ze l4 juz do konca? Gin ci tak wypisal ze na calt czas ciazy? Mi dzisiaj wypisal na miesiac bo mam silne mdlosciWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:16
-
nick nieaktualny
-
Helen wrote:napisz ktory dzien badan to ktore dpo
a sprawdzałas w kalendarzu belly przyrost?co ci pokazało?
im pozniej od owulacji, tym wolniej przyrasta beta. Na ten wynik to na pewno pęcherzyk jest na miejscu.
Teraz to dobre usg i wizyta pokaze co i jak.Jeśli nie masz plamień to nie ma się co martwić...wiadomo, ze stres jest, ale pamietaj ze nie masz na to wpływu. Po prostu dbaj o siebie i o wypoczynek i może spróbuj wczesniej dostać się do lekarza.
Tak sprawdzałam, poniżej normy (51%)
Dominika10_05 -
nick nieaktualny
-
domiś1005 wrote:Mam 20 lat.
Dziewczyny, naprawde zazdroszcze Wam dojrzalosci.
Ja w wieku 20 lat na mysl o dziecku dostawalam mdlosci, ale ze strachu i obrzydzenia.
3mam za Was mocno kciuki ))domiś1005, Kawokado lubią tę wiadomość
20.10.2015 - 7tc. [*] -
Kourtney wrote:To jestes najmlodsza tutaj ale fajnie. Wazne ze oboje jestescie zdecydowani i chcecie.
Nigdy nie myślałam, że w tym wieku będę chciała zostać mamą.
Mam wspierającą rodzinę, kochającego faceta
Nic więcej mi do szczęscia nie brakuje, prócz tej fasoleczki która juz sie we mnie rozwija.Kourtney, sedinum82 lubią tę wiadomość
Dominika10_05 -
nick nieaktualnydomiś1005 wrote:Nigdy nie myślałam, że w tym wieku będę chciała zostać mamą.
Mam wspierającą rodzinę, kochającego faceta
Nic więcej mi do szczęscia nie brakuje, prócz tej fasoleczki która juz sie we mnie rozwija. -
nick nieaktualnyMerlinMo super że szef tak zareagował
Pati_89 ty to masz wyczucie, ja to dziś płakałam bo babka mi wyjechała przed nosem, mąż już widział jak się bordowa robię i zaczynam krzyczeć więc się do niczego nie wtrącał... Ale jak mi przeszło to potem mając łzy w oczach śmiałam się na potęgę Myślę że obcy człowiek który by siedział obok mnie pomyślałby że jakaś wariatka uciekła z psychiatryka
Quatriona jejku oby to nie była prawda, trzymam kciuki za następną pomyślną wizytę, za zdrowy i piękny zarodek i za bijące serduszko
Kourtney tak myślałam Gratuluję, dzidzia piękna no i jaka duża Niech rośnie zdrowo !
domiś1005, Kawa z mlekiem witamy
No dziewczyny, ja już nie nadążam za wami !!! Cały dzień byłam u mojej mamy i na szczepieniu. Moja mała klusia waży 10,400 g
Kourtney, sedinum82, domiś1005, krysiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaaaa no i dziś o ciąży dowiedziała się moja mama. Popłakała się a nawet zdjęcie fasolki wstawiła w ramkę
W życiu tak się nie cieszyła nie licząc tego jak dowiedziała się o pierwszej ciąży i jak miałam jechać na porodówkę, wtedy to ona jako druga była przy mnie i podziwiała naszą kruszynkę. W sobotę dowiedzą się nasi teściowie, mam nadzieje że równie dobrze nas potraktują i się uciesząWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:45
domiś1005, sedinum82, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam pytanie. Chce prowadzic ciaze u tego prywatnego gina i chce sobie tam wykupic pakiet ciazowy. Dwoch kart ciazy nie moge moec i na nfz bede musiala zrezygnowac ? Tylko co teraz? Jak juz zrobilam za darmo te badania ktore mi z nfz zlecil lekarz? Co mam zrobic?
-
nick nieaktualny
-
domiś1005 wrote:Nie wiem czy robić, czy czekać na wizyte ?
Co radzicie kochane ?
ja po swoich doswiadczeniach bym poczekala na wizyte.
Jednak co innego rozmowa z lekarzem (i jego tlumaczenie, ze nie jestesmy normami z labu i nie kazda ma ciaze jak z podrecznika) a co innego jak Ci kalkulator wypluje jakas zanizona wartosc i do wizyty wyplaczesz oczy (tak jak ja wczoraj).
No ale oczywiscie Ty musisz zdecydowac. Kiedy masz ta wizyte? moze warto poczekac albo ja przyspieszyc?domiś1005, krysiak lubią tę wiadomość
20.10.2015 - 7tc. [*] -
Kourtney no właśnie ja też nie wiem jak to działa... będę musiała robić co 3 miesiące cyto i toxo i tak myślałam, czy nie da się tego jakoś na nfz zrobić, ale własnie ta karta u mojego gina prywatnie mnie zastanawia, bo za nic nie zamienie go na innego lekarza.
Dziś nic nie jadłam, wszystko ląduje w WC ;/ pije herbate z cukrem żeby chociaż coś w żołądku było... -
Kourtney wrote:Sama nie wiem. Tak zebys mniej sie stresowala
Do wizyty 1,5 tygodnia, myśle ze chyba dam radę i wytrzymam.
Będzie to 8 tydzień prawdopodobnie, jest możliwość żebym już usłyszała bicie serduszka ?Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość
Dominika10_05 -
nick nieaktualnyKourtney wrote:A ja mam pytanie. Chce prowadzic ciaze u tego prywatnego gina i chce sobie tam wykupic pakiet ciazowy. Dwoch kart ciazy nie moge moec i na nfz bede musiala zrezygnowac ? Tylko co teraz? Jak juz zrobilam za darmo te badania ktore mi z nfz zlecil lekarz? Co mam zrobic?
Niech ten na NFZ nie zakłada ci karty ciąży, powiedz, że będziesz chodzić sporadycznie, bo masz już prowadzącego lekarzaKawokado lubi tę wiadomość
-
domiś1005 wrote:Do wizyty 1,5 tygodnia, myśle ze chyba dam radę i wytrzymam.
Będzie to 8 tydzień prawdopodobnie, jest możliwość żebym już usłyszała bicie serduszka ?domiś1005 lubi tę wiadomość