X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Nie, czegos takiego nie mam. Dzisiaj to wrecz mega marzne, mam na sobie bluzke, swetr i jeszcze taki grubachny swetr ktory jakis czas temu przynioslam do biura na takie wlasnie dnie jak dzisiaj :-)
    a mi jest tak gorąco, że chyba w majtkach będę siedzieć.. normalnie oblewa mnie fala gorąco, robi się duszno itp..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Kourtney jak tam? Ja za godzine wychodzę z pracy i jadę :]
    no to 3mam kciuki i czekam na szybką relację!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    No to chyba przyjdzie mi sie z wami pozegnac. Mialam usg. Maly pecherzyk wygladajacy na 4/5 tydzień. Prawdopodobnie sie nie rozwija. Jest tez Mozliwosc ciazy pozamacicznej. Jestem zrozpaczona.
    A wiesz kiedy dokladnie miałaś owulację? Może później i dlatego ciąża mlodsza? Jestem całym sercem z Toba :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy uderzają Was czasami takie fale gorąca? czy tylko ja tak mam..
    Ja tak mam raz ubieram swetr raz go zdejmuję i tak w kółko :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    no to jestem.
    Oczywiscie zebralam niezly opierd$%@! za ta bete i samowolke;P

Lekarz stwierdzil, ze gdyby nie ta wczorajsza wartosc to bylby zadowolony z tego co widzi (pecherzyk z zalążkiem cialka zoltego) i odeslalby mnie na drzewo do wtorku aleee.... majac wiedze o becie i fakt, ze boli mnie lewa strona jest podejrzenie pozamacicznej (potrafi sie przy takiej wytworzyc pseudopecherzyk w macicy) i mam siedziec spokojnie na tylku a jak mnie cokolwiek zacznie bolec to pedzic na IP.

No to siedze na tyłku, odpalam pisanie dyplomu i jakos musze wytrwac do wtorku ;P

Juz mi przeszlo histeryzowanie. Musialam sie widocznie wyplakac ze wszystkich emocji. Co ma byc to bedzie. Dzieki za wszystkie dobre slowa :* fajnie miec takie miejsce :-)

No i dobrze! Siedzieć, pisać i nie kombinować ;) na pewno wszytsko jest ok :*
    Hania222 wrote:
    A ja mam do Was pytanie.
    Jutro konczę 5 tydz, a dalej nie mam mdłości (nie zebym tesknila) ale zawsze to dobry znak. Jedyne to odczuwam to czesto chodze do toalety, piersi bola, ale tez nie do przesady, no i wczoraj mozna powiedziec ze mam nadmiar sliny. Tylko czy to ma cos wspolnego z ciaza to nie wiem.Moze za bardzo zaczynam sie przejmowac , ale bardzo bym chciala zeby teraz bylo wszystko w porzadku.

Haniu na to nie ma reguły, moja mama np. miała mdłości od ósmego tygodnia do końca ciąży, a u mnie zaczęły się juz w 4 tygodniu ;) Więc spokojnie jeszcze się doczekasz i je znienawidzisz :D

Quatriona no ale z tego co widze po wykresie to może tak być? Bądź dobrej myśli i daj fasolce czas!

Miałam w planach dziś basen o 14:45, ale chyba nie pójdę, bo tak mnie męczą mdłości, ze ledwo siedze... Jak wstałam to wymiotowałam treścią żołądka, bo nie zdążyłam dojść do kuchni żeby coś chwycić ;/ chyba kupię jakieś krakersy i położę przy łóżku.
    Mam wyniki wczorajszych badań, wszystko na szczęście ujemne ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 24 h zobaczę moje maleństwo :D

mmarzenak, MerlinMo, Kawokado, krysiak, Kourtney, sedinum82, Zołzi lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Abra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Zazdroszczę - ja dopiero za 100 :(

Kto jeszcze jutro wizytuje?

I ciekawe czemu Kourtney się tak długo nie melduje co i jak :?

mmarzenak lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    I ciekawe czemu Kourtney się tak długo nie melduje co i jak :?
    no ja też czekam... jestem ciekawa czy będą bliźniaki:)

MerlinMo, Kawokado lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie wiem kiedy byla owulacje. Jest szansa ze byla poxniej niz zaklada kalendarz. Tej wersji sie bede narazie trzymac. Teraz musze cos zrobic zeby nie miec zapuchnietych oczu.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ciagle odświeżam i czekam na info od Kourtney :D

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Abra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Dzięki dziewczyny. Nie wiem kiedy byla owulacje. Jest szansa ze byla poxniej niz zaklada kalendarz. Tej wersji sie bede narazie trzymac. Teraz musze cos zrobic zeby nie miec zapuchnietych oczu.

Ja nawet wiem co - przestań płakać!!! Nie masz podstaw póki co do czarnych scenariuszy, więc głowa do góry :)
    A doraźnie na oczy pomaga lód lub chociaż coś zimnego, jeśli nie masz lodu pod ręką.
    ...albo możesz schować je za okulary B) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 14:40

Kawokado lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Ja nawet wiem co - przestań płakać!!! Nie masz podstaw póki co do czarnych scenariuszy, więc głowa do góry :)
    A doraźnie na oczy pomaga lód lub chociaż coś zimnego, jeśli nie masz lodu pod ręką.
    To napewno. Mam nadzieje ze po nastepnym usg bede plakac ze szczęścia

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Znam dziewczynę która miała owulację w 30 dc cyklu i zaszła w ciążę z tym ze juz byla według terminologii w 5 tyg a w rzeczywistości w 2 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj płacze bez powodu :D na reklamach głównie ;p a przed chwilą popłakałam się przez podpis Abry "Miłość do własnego dziecka - czy kiedyś ją poznam???" ;) ah te hormony ;)
    Najchętniej poszłabym spać :/ no ale przecież tak nie można... nic tylko bym spała :/

Abra, krysiak lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A ja za 18h :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    a ja dzisiaj płacze bez powodu :D na reklamach głównie ;p a przed chwilą popłakałam się przez podpis Abry "Miłość do własnego dziecka - czy kiedyś ją poznam???" ;) ah te hormony ;)
    Najchętniej poszłabym spać :/ no ale przecież tak nie można... nic tylko bym spała :/

Dzięki ;) Jak zobaczyłam ten cytat, to też się popłakałam :) Nawet jak ostatnio mężowi o nim powiedziałam to też płakałam :P
    Ale jak widać to teraz nasza domena ;D

A ze snem mam dokładnie to samo! Pierwsze o czym myślę po powrocie z pracy to kiedy się położę :)
    Śpij ile możesz, bo potem może być z tym różnie ;)

krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Znam dziewczynę która miała owulację w 30 dc cyklu i zaszła w ciążę z tym ze juz byla według terminologii w 5 tyg a w rzeczywistości w 2 :)
    To ja powiem z wlasnego doswiadczenia, moja owu miala miejsce okolo 50dc, dokladnie nie wiem, bo nie mialam monitoringu, w 39dc na pewno bylo jeszcze przed owu bo bylam u lekarza, potem bylam w 58 i stwierdzil, ze niedawno musiala byc. I z tej wlasnie owulacji jest moja kruszynka. Ja lekarzowi poczas pierwszej wizyty wjasnilam co i jak, bo takie standardowe liczenie tygodni ciazy u mnie sie nie zgadza. Liczac od ostatniej miesiaczki bylabym juz w 13 tygodniu a jestem w 8.

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jab bardzo bym chciala zeby u mnie byla ta poxniejsza owulacja. Widze cien szansy bo 20 dc mialam bol brzucha co mi sie zdarza przy owulacji wiec to by wyjasnialo ze ciaxa jest młodsza o tydzien. Mam nadzieje ze tak jest bo juz bardzo kocham to moje dzieciątko:-)

krysiak, Abra lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. :)
    Wróciłam. Jest wszystko w najlepszym porządku. Fasolka ma już 13mm co odpowiada początkowi 8 tygodnia. Jest jeden dzidziuś i jedno serduszko. Serduszko 154. Druga fasolka wchlonela sie i juz jej nie ma. Lekarz wyjasnil ze tak czesto sie dzieje na tym etapie i idac dzisiaj do niego pierwszy raz nawet bym nie wiedziala ze na początku były dwie fasolki.

A i mój ginekolog to najlepszy lekarz na jakiego do tej pory trafilam. Anioł nie czlowiek. Naprawde :)
    Za dwa tygodnie 29 mam do niego przyjść z wynikami z badań. I to bedzie wizyta bez usg na ktorej umówimy sie na prenatalne :)

A i dostałam L4 na miesiąc na razie. Dzisiaj rzygałam w lazience u ginekologa...bo nie jadlam sniadania i przed wizyta zjadlam suchego rogala bo bylam juz taka glodna i dupa wszystko wyszlo po 10 min.

Zaraz was bede nadrabiać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 15:16

krysiak, Pepepa, Wiaterek, mmarzenak, Kawokado, Helen, sedinum82, Zołzi, Flakonik, Helenucha Klucha, Abra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Jab bardzo bym chciala zeby u mnie byla ta poxniejsza owulacja. Widze cien szansy bo 20 dc mialam bol brzucha co mi sie zdarza przy owulacji wiec to by wyjasnialo ze ciaxa jest młodsza o tydzien. Mam nadzieje ze tak jest bo juz bardzo kocham to moje dzieciątko:-)
    Ja staram sie panowac nad emocjami :-) taka juz jestem, ale tez zawsze drze na sama mysl, ze z moim bejbi mialoby byc cos nie tak... Dwa lata staran i jak sobie pomysle, ze musialabym zaczynac te droge od nowa... Dziewczyny, bedzie dobrze! Nasze bejbusie rosna i urosna i bedziemy miec piekne rozowe dzieciatka! Quatriona, wiem ze ciezko ale mysl pozytywnie, takie rzeczy sie zdarzaja a przez to jestesmy tez wjatkowe!

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ