Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja dzidzia 13 mm największego szczęścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 15:16
Pati_89, domiś1005, krysiak, Helenucha Klucha, Clara, Kawokado, aneczka2015, sedinum82, Zołzi, Flakonik, madziak2202, Morwa, Abra, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Cześć kochane.
Wróciłam. Jest wszystko w najlepszym porządku. Fasolka ma już 13mm co odpowiada początkowi 8 tygodnia. Jest jeden dzidziuś i jedno serduszko. Serduszko 154. Druga fasolka wchlonela sie i juz jej nie ma. Lekarz wyjasnil ze tak czesto sie dzieje na tym etapie i idac dzisiaj do niego pierwszy raz nawet bym nie wiedziala ze na początku były dwie fasolki.
A i mój ginekolog to najlepszy lekarz na jakiego do tej pory trafilam. Anioł nie czlowiek. Naprawde
Za dwa tygodnie 29 mam do niego przyjść z wynikami z badań. I to bedzie wizyta bez usg na ktorej umówimy sie na prenatalne
A i dostałam L4 na miesiąc na razie. Dzisiaj rzygałam w lazience u ginekologa...bo nie jadlam sniadania i przed wizyta zjadlam suchego rogala bo bylam juz taka glodna i dupa wszystko wyszlo po 10 min.
Zaraz was bede nadrabiać.
bardzo się ciesze, że Twój dzieciaczek tak ładnie rośnie:)
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie mamusie
Nie wiem czy dobrze trafiłam. (jeśli nie to z góry przepraszam)
Jstem tutaj nowa i nie bardzo wiem jak sie tu poruszać
Może zacznę od początku.
W zeszłym roku poroniłam w 12 tyg. Ostatnią miesiączkę miałam 2.09.2015.
Po badaniach BETA HCG wychodzi na to ze jestem w ciązy.
Ciesze sie niesamowicie, ale wiadomo jak kazda kobieta boje sie o swoja fasolke.
ostatnio zauważyłam mniejszy przyrost bety.(po 48h wzrosła tylko o jakies 51%) 12.10. - 4184mlU/ml a 14.10 - 6317mlU/ml wydaje mi się ze to za mało, chociaż chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat gdyż wizyte do lekarza mam dopiero na 26.10
Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Kourtney, sedinum82 lubią tę wiadomość
Dominika10_05 -
Kourtney wrote:Cześć kochane.
Wróciłam. Jest wszystko w najlepszym porządku. Fasolka ma już 13mm co odpowiada początkowi 8 tygodnia. Jest jeden dzidziuś i jedno serduszko. Serduszko 154. Druga fasolka wchlonela sie i juz jej nie ma. Lekarz wyjasnil ze tak czesto sie dzieje na tym etapie i idac dzisiaj do niego pierwszy raz nawet bym nie wiedziala ze na początku były dwie fasolki.
A i mój ginekolog to najlepszy lekarz na jakiego do tej pory trafilam. Anioł nie czlowiek. Naprawde
Za dwa tygodnie 29 mam do niego przyjść z wynikami z badań. I to bedzie wizyta bez usg na ktorej umówimy sie na prenatalne
A i dostałam L4 na miesiąc na razie. Dzisiaj rzygałam w lazience u ginekologa...bo nie jadlam sniadania i przed wizyta zjadlam suchego rogala bo bylam juz taka glodna i dupa wszystko wyszlo po 10 min.
Zaraz was bede nadrabiać.
Nasze fasolki mają podobne wymiary
ważne że fasolka rośnie i ma się dobrze, a drugiej nie było dane się pojawić na świecie.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiś1005 wrote:Witajcie mamusie
Może zacznę od początku.
Ciesze sie niesamowicie, ale wiadomo jak kazda kobieta boje sie o swoja fasolke.
ostatnio zauważyłam mniejszy przyrost bety.(po 48h wzrosła tylko o jakies 51%) 12.10. - 4184mlU/ml a 14.10 - 6317mlU/ml wydaje mi się ze to za mało, chociaż chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat gdyż wizyte do lekarza mam dopiero na 26.10
Pozdrawiam
Beta kazdemu moze troche inaczej przyrastac, szybciej czy wolniej. Najlepiej jak policzysz na kalkulatorze bety czy przyrost jest ok . Mozna taki znalezc na tej stronie -
Kourtney - wstępnie wychodzi mi na 8-go czerwca.
Gdzieś też wyczytałam że między wartościami 2000mlU/ml-6000mlU/ml beta ciut wolniej rosnie. Wiem że za dużo o tym myśle i się nad tym zastanawiam, ale wiadomo boję się straszie..Kourtney, mmarzenak lubią tę wiadomość
Dominika10_05 -
nick nieaktualnydomiś1005 wrote:Kourtney - wstępnie wychodzi mi na 8-go czerwca.
Gdzieś też wyczytałam że między wartościami 2000mlU/ml-6000mlU/ml beta ciut wolniej rosnie. Wiem że za dużo o tym myśle i się nad tym zastanawiam, ale wiadomo boję się straszie..
Dopisze do naszej listy
Jak dla mnie to najwazniejsze ze jest przyrost. Opowiedz nam cos wiecej o sobie. skąd jestes? -
Jestem z Łodzi.
Pracuje w Banku. Mam 20 lat. Ani ta ani poprzednia ciąża nie były wpadką.
Mam cudownego faceta z którym chcę spedzic reszte życia i oboje podjelismy decyzje o dziecku Czasem spotykam się z komentarzami typu " 20 lat? jesteś młoda, masz czas na dziecko, korzystaj z zycia.. " Ale skoro oboje jesteśmy na to gotowi, oboje tego chcemy to na co czekać? Trochę nam los nie sprzyja, ale nie poddajemy się walczymy dalej.Helen, sedinum82, Helenucha Klucha, krysiak lubią tę wiadomość
Dominika10_05 -
Kourtney wrote:Moja dzidzia 13 mm największego szczęścia
Kourtney, domiś1005 lubią tę wiadomość
-
domiś1005 wrote:Witajcie mamusie
Może zacznę od początku.
Pozdrawiam
a sprawdzałas w kalendarzu belly przyrost?co ci pokazało?
im pozniej od owulacji, tym wolniej przyrasta beta. Na ten wynik to na pewno pęcherzyk jest na miejscu.
Teraz to dobre usg i wizyta pokaze co i jak.Jeśli nie masz plamień to nie ma się co martwić...wiadomo, ze stres jest, ale pamietaj ze nie masz na to wpływu. Po prostu dbaj o siebie i o wypoczynek i może spróbuj wczesniej dostać się do lekarza. -
Cześć dziewczyny! To i ja dołączę
Mam 29 lat, w lutym 2015 roku poroniłam w 6 tygodniu, obecnie jest to moja 2 ciąża i szacujemy ją na 6 tygodni i 2 dni.
Od dzisiaj jestem na l4 i pozostanę na nim do końca, wczoraj miałam usg i po raz pierwszy zobaczyłam nasze 4mm szczęścieKourtney, domiś1005, sedinum82, Kawokado, krysiak, Helen, Helenucha Klucha, madziak2202, Abra, Effa lubią tę wiadomość
Aniołek 02.02.2015 [*]
-
nick nieaktualnydomiś1005 wrote:Jestem z Łodzi.
Pracuje w Banku. Mam 20 lat. Ani ta ani poprzednia ciąża nie były wpadką.
Mam cudownego faceta z którym chcę spedzic reszte życia i oboje podjelismy decyzje o dziecku Czasem spotykam się z komentarzami typu " 20 lat? jesteś młoda, masz czas na dziecko, korzystaj z zycia.. " Ale skoro oboje jesteśmy na to gotowi, oboje tego chcemy to na co czekać? Trochę nam los nie sprzyja, ale nie poddajemy się walczymy dalej.
domiś1005 lubi tę wiadomość