X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia <3 13 mm największego szczęścia
    7271366ebba7565dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 15:16

Pati_89, domiś1005, krysiak, Helenucha Klucha, Clara, Kawokado, aneczka2015, sedinum82, Zołzi, Flakonik, madziak2202, Morwa, Abra, Blair lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    7271366ebba7565dmed.jpg
    Jakie piękne :-* ależ bym chciała zobaczyć jutro taki widok :D

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zawioze l4 do pracy.

Na sobote zaprosimy naszych rodzicow i powiemy im wspólnie o ciąży . Bo chcemy zeby dowiedzieli sie w tym samym czasie :D

mmarzenak, krysiak, Kawokado, sedinum82 lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, niesamowite :-) <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona mam nadzieje ze to pozniejsza owulacja u ciebie i ze wszystko ok bedzie.
    Sedinum również trzymam mocno kciuki :*

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, piekne to zdjecie! No cala Ty :-) A tak na serio, to tworzenie sie nowego zycia to cud nad cuda :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    7271366ebba7565dmed.jpg

Przepiękny widok, gratuluję:)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Cześć kochane. :)
    Wróciłam. Jest wszystko w najlepszym porządku. Fasolka ma już 13mm co odpowiada początkowi 8 tygodnia. Jest jeden dzidziuś i jedno serduszko. Serduszko 154. Druga fasolka wchlonela sie i juz jej nie ma. Lekarz wyjasnil ze tak czesto sie dzieje na tym etapie i idac dzisiaj do niego pierwszy raz nawet bym nie wiedziala ze na początku były dwie fasolki.

A i mój ginekolog to najlepszy lekarz na jakiego do tej pory trafilam. Anioł nie czlowiek. Naprawde :)
    Za dwa tygodnie 29 mam do niego przyjść z wynikami z badań. I to bedzie wizyta bez usg na ktorej umówimy sie na prenatalne :)

A i dostałam L4 na miesiąc na razie. Dzisiaj rzygałam w lazience u ginekologa...bo nie jadlam sniadania i przed wizyta zjadlam suchego rogala bo bylam juz taka glodna i dupa wszystko wyszlo po 10 min.

Zaraz was bede nadrabiać. :)

bardzo się ciesze, że Twój dzieciaczek tak ładnie rośnie:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek a co u ciebie? juz po wizycie?

• domiś1005 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)

Nie wiem czy dobrze trafiłam. (jeśli nie to z góry przepraszam)
    Jstem tutaj nowa i nie bardzo wiem jak sie tu poruszać :)

Może zacznę od początku.
    W zeszłym roku poroniłam w 12 tyg. Ostatnią miesiączkę miałam 2.09.2015.
    Po badaniach BETA HCG wychodzi na to ze jestem w ciązy.
    Ciesze sie niesamowicie, ale wiadomo jak kazda kobieta boje sie o swoja fasolke.
    ostatnio zauważyłam mniejszy przyrost bety.(po 48h wzrosła tylko o jakies 51%) 12.10. - 4184mlU/ml a 14.10 - 6317mlU/ml wydaje mi się ze to za mało, chociaż chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat gdyż wizyte do lekarza mam dopiero na 26.10

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Kourtney, sedinum82 lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • Helen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Cześć kochane. :)
    Wróciłam. Jest wszystko w najlepszym porządku. Fasolka ma już 13mm co odpowiada początkowi 8 tygodnia. Jest jeden dzidziuś i jedno serduszko. Serduszko 154. Druga fasolka wchlonela sie i juz jej nie ma. Lekarz wyjasnil ze tak czesto sie dzieje na tym etapie i idac dzisiaj do niego pierwszy raz nawet bym nie wiedziala ze na początku były dwie fasolki.

A i mój ginekolog to najlepszy lekarz na jakiego do tej pory trafilam. Anioł nie czlowiek. Naprawde :)
    Za dwa tygodnie 29 mam do niego przyjść z wynikami z badań. I to bedzie wizyta bez usg na ktorej umówimy sie na prenatalne :)

A i dostałam L4 na miesiąc na razie. Dzisiaj rzygałam w lazience u ginekologa...bo nie jadlam sniadania i przed wizyta zjadlam suchego rogala bo bylam juz taka glodna i dupa wszystko wyszlo po 10 min.

Zaraz was bede nadrabiać. :)
    o super, że masz tak dobrą opiekę.
    Nasze fasolki mają podobne wymiary :)
    ważne że fasolka rośnie i ma się dobrze, a drugiej nie było dane się pojawić na świecie.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:

Może zacznę od początku.
    Ciesze sie niesamowicie, ale wiadomo jak kazda kobieta boje sie o swoja fasolke.
    ostatnio zauważyłam mniejszy przyrost bety.(po 48h wzrosła tylko o jakies 51%) 12.10. - 4184mlU/ml a 14.10 - 6317mlU/ml wydaje mi się ze to za mało, chociaż chciałabym poznać wasze zdanie na ten temat gdyż wizyte do lekarza mam dopiero na 26.10

Pozdrawiam
    Hej domiś. Fajnie że dołączyłaś. Na kiedy ci wtepnie termin wychodzi?
    Beta kazdemu moze troche inaczej przyrastac, szybciej czy wolniej. Najlepiej jak policzysz na kalkulatorze bety czy przyrost jest ok . Mozna taki znalezc na tej stronie

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    7271366ebba7565dmed.jpg
    ale pięknie widać maleństwo :)
    gratulacje :)

Kourtney, domiś1005, krysiak, aneczka2015 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney - wstępnie wychodzi mi na 8-go czerwca. :)

Gdzieś też wyczytałam że między wartościami 2000mlU/ml-6000mlU/ml beta ciut wolniej rosnie. Wiem że za dużo o tym myśle i się nad tym zastanawiam, ale wiadomo boję się straszie..

Kourtney, mmarzenak lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Kourtney - wstępnie wychodzi mi na 8-go czerwca. :)

Gdzieś też wyczytałam że między wartościami 2000mlU/ml-6000mlU/ml beta ciut wolniej rosnie. Wiem że za dużo o tym myśle i się nad tym zastanawiam, ale wiadomo boję się straszie..

Dopisze do naszej listy ;)
    Jak dla mnie to najwazniejsze ze jest przyrost. :) Opowiedz nam cos wiecej o sobie. skąd jestes?

• domiś1005 Znajoma

Wysłany: 15 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Łodzi.
    Pracuje w Banku. Mam 20 lat. Ani ta ani poprzednia ciąża nie były wpadką.
    Mam cudownego faceta z którym chcę spedzic reszte życia i oboje podjelismy decyzje o dziecku :) Czasem spotykam się z komentarzami typu " 20 lat? jesteś młoda, masz czas na dziecko, korzystaj z zycia.. " Ale skoro oboje jesteśmy na to gotowi, oboje tego chcemy to na co czekać? :) Trochę nam los nie sprzyja, ale nie poddajemy się walczymy dalej. :)

Helen, sedinum82, Helenucha Klucha, krysiak lubią tę wiadomość

Dominika10_05
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    7271366ebba7565dmed.jpg
    AAAA!!!! No i pięknie!!! Kochana gratuluje :* ależ ci zazdroszczę tego USG :D ja następną wizytę mam dopiero w 12 tygodniu i jak patrzę na takie wspaniałe zdjęcia i czytam jeszcze lepsze wiadomości to mam wrażenie, ze zaraz jajko z niecierpliowści zniosę :D :D :D

Kourtney, domiś1005 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:

Może zacznę od początku.

Pozdrawiam
    napisz ktory dzien badan to ktore dpo
    a sprawdzałas w kalendarzu belly przyrost?co ci pokazało?
    im pozniej od owulacji, tym wolniej przyrasta beta. Na ten wynik to na pewno pęcherzyk jest na miejscu.
    Teraz to dobre usg i wizyta pokaze co i jak.Jeśli nie masz plamień to nie ma się co martwić...wiadomo, ze stres jest, ale pamietaj ze nie masz na to wpływu. Po prostu dbaj o siebie i o wypoczynek i może spróbuj wczesniej dostać się do lekarza.

feegu6l.png
  • Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! To i ja dołączę :)
    Mam 29 lat, w lutym 2015 roku poroniłam w 6 tygodniu, obecnie jest to moja 2 ciąża i szacujemy ją na 6 tygodni i 2 dni.
    Od dzisiaj jestem na l4 i pozostanę na nim do końca, wczoraj miałam usg i po raz pierwszy zobaczyłam nasze 4mm szczęście :)

Kourtney, domiś1005, sedinum82, Kawokado, krysiak, Helen, Helenucha Klucha, madziak2202, Abra, Effa lubią tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiś1005 wrote:
    Jestem z Łodzi.
    Pracuje w Banku. Mam 20 lat. Ani ta ani poprzednia ciąża nie były wpadką.
    Mam cudownego faceta z którym chcę spedzic reszte życia i oboje podjelismy decyzje o dziecku :) Czasem spotykam się z komentarzami typu " 20 lat? jesteś młoda, masz czas na dziecko, korzystaj z zycia.. " Ale skoro oboje jesteśmy na to gotowi, oboje tego chcemy to na co czekać? :) Trochę nam los nie sprzyja, ale nie poddajemy się walczymy dalej. :)
    Rozumiem. Ja mam 21lat. Jaki jestes rocznik? 94 czy 95? Kiedy braliscie slub? My bedziemy miec w grudniu.

domiś1005 lubi tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ