Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ostatnio dużo piszecie o tym posiewie z pochwy, powiedzcie mi proszę co jeśli nie zdąży się zrobić tego posiewu? U mnie posiewy robią tylko we wtorki i od razu się wybieram, wynik do 5 dni roboczych to już wtedy wejde w 39 tydzień. A co jeśli wcześniej zacznę rodzić i nie będę miec wyników na GBS czy w szpitalu jakoś zabezpieczają na wszelki wypadek, czy wtedy pozostaje mi urodzic i wierzyć że wszystko będzie dobrze? Stresuje mnie ta mysl. Proszę o odpowiedź jeśli coś wiecie na ten temat. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 23:30
-
Anna26 wrote:Dziewczyny ostatnio dużo piszecie o tym posiewie z pochwy, powiedzcie mi proszę co jeśli nie zdąży się zrobić tego posiewu? U mnie posiewy robią tylko we wtorki i od razu się wybieram, wynik do 5 dni roboczych to już wtedy wejde w 39 tydzień. A co jeśli wcześniej zacznę rodzić i nie będę miec wyników na GBS czy w szpitalu jakoś zabezpieczają na wszelki wypadek, czy wtedy pozostaje mi urodzic i wierzyć że wszystko będzie dobrze? Stresuje mnie ta mysl. Proszę o odpowiedź jeśli coś wiecie na ten temat. Pozdrawiam[/QUOTE,
jak nie masz wyniku to podadza ci antybiotyk na wszelki wypadek, taka jest procedura w wiekszosci szpitali, ale powinnas zdazyc ja zrobic bo 80procent pierworodek rodzi po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 01:26
Anna26 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! u mnie CAŁA noc przespana (ani razu nie wstawałam na siku :o). Położyłam się po 23 i praktycznie od razu zasnęłam i wstałam ponad pół godziny temu...marzyłabym żeby tak wyglądała każda noc do porodu
Dzisiaj w planie mam małe sprzątanie i prasowanie, a po 15- szkoła rodzenia. Udanego dzionka wszystkim życzę!
Helen lubi tę wiadomość
-
Ja dziś dobrze spałam również za oknem cudowna pogoda wiec odrazu pranie wstawiłam aż chce się żyć. Ciśnienie nawet dzisiaj z rana mam niskie także jestem pod wrażeniem. matko moja waga pokazała dziś plus 16 kg makabra ciekawe ile jeszcze przytyje bo ja zakladalam max 16 na całą ciążę ;(
kamenkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
U nas spokojna noc tylko raz na siku wstałam ale jak wróciłam do łóżka od razu zasnelam.
Ale narobilyscie smaka na truskaweczki mmm
moja mama ma w ogrodeczku ale wątpię żeby się zaczerwienily zanim urodzea takie że swojego ogródka są najlepsze
Iwa2016, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Witam, się i ja
Dziś zaczynamy 35 tydzień
Ale leci
Ja w planach mam dziś lekkie porządki
żeby na weekend był spokój, Mąż akuart wolny weekend ma więc myślę wybierzemy się połapać trochę słońca bo zapowiadają łądny weekend:)
Od wczoraj zaczeliśmy masaż kroczaZobaczymy jak Nam to pójdzie
Miłego dnia :-*
Agabtm, Iwa2016, smerfetkaa, Hania222, Helen lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i rozpakowanych mamusiek!
Ja dzisiaj przez jakieś 2-3 h miałam w nocy bóle podbrzusza i krzyża,taki ciągły ból jakby niekończący się skurcz.
Generalnie cały czas czuję takie ćmienie w dole brzucha i w krzyżu, lepiej jest jak pochodzę ale jak się kładę to ten ból się od razu zaczynają
Chyba zadzwonię do swojej położnej zapytać się czy to normalne czy może na wszelki przypadek udać się do szpitala.
miłego dnia dziewczyny