X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo truskawek to ja wczoraj poprosiłam teściową aby zrobiła naleśniki z truskawkami i zaraz się wybieram do niej.
    Dzisiejsze plany to spakować torby do szpitala do końca i odwiedzić znajoma, która 3,5 tygodnia temu urodziła :)
    Gratuluję kolejnej mamusi :)

Słonecznego dnia dla wszystkich :)

smerfetkaa, Agabtm lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i moja noc tragiczna była. brzuch bolał, co chwila skurcze i mało spałam. Ale wstałam to już jest lepiej. Byłam zanieść próbkę na paciorkowca, w pon wyniki to muszę do poniedziałku się trzymać :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od 3.30 nie spałam, wcześniej tez się budziłam do tej 3.30. Całą noc się drapałam. To straszne :-/ Rano zrobiłam znów badania krwi alat, aspat na te cholestazę cholerną. Tyle, że o 4 w nocy zjadłam poł kromki chleba z masłem, a badanie o 10, więc nie byłam do końca na czczo. To głupie ale wolałabym, by wyniki mi wyszły złe, od razu bym pojechała wieczorem do szpitala.
    Mały nój mniej od wczoraj się rusza, oczywiście znów się popłakałam wczoraj. Dziś dwa razy kopnął i znów spokojny. Jeszcze 12 -13 dni do cc, chcę już być po. Bo tak się martwię.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cesarka trwała łącznie ok. 25 minut,z czego najdłużej znieczulenie do ktęgosłupa. Mąż był ze mną zaledwie 2-3minuty i już była Łucja na świecie:) Mąż poszedł na ważenie i później czekał z małą na rękach aż mnie zszyją. Ok. 3h spędziliśmy razem na sali poporodowej. Malutka sobie spała na moich piersiach. Dziś wstałam o 11 pod prysznic. Nic mnie nie ciągnie. Mogę się bez problemu wyprostować. Jedyne co to iryruje mnie cewnik,bo ciężko się z nim ruszać. Dopiero teraz mogłam zjeść jakąś rozwodnioną galaretkę. Pić mogłam trochę po 8h.
    Moja córeczka jest przecudowna. Ciągle śpi i ciężko mi leniuszka namówić na ssanie piersi;) ale jak jak na wizycie rozbierali to pisk na całą salę. Wystarczyło,ze ją położyli obok mnie i już spokój:) Dostaję jeszcze pełno kroplówek nawadniających,ale czuję się bardzo dobrze. Myślałam,że będzie o wiele bardziej bolało.
    Pozdrawiam czekające mamusie:)

Karola1988, mmarzenak, Iwa2016, moli5, smerfetkaa, Repose, iw78, Joana33, Andzia SM, munequita, Agabtm, Hania222, jane, dais, Moni15382, beatas, fairy_tale lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape bardzo się cieszę:) Ucałuj malutką! trzymajcie się:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape, super, że tak dobrze znosisz cięcie :) szybkiego powrotu do domku w takim razie :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape gratuluję! Twój opis cc mnie uspokoił, mam nadzieję, że u mnie będzie choć w części wszystko tak,jak u ciebie.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape super że tak dobrze wszytsko poszło :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kasssia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt i rozpakowanych mamusiek! :)

Ja dzisiaj przez jakieś 2-3 h miałam w nocy bóle podbrzusza i krzyża,taki ciągły ból jakby niekończący się skurcz.
    Generalnie cały czas czuję takie ćmienie w dole brzucha i w krzyżu, lepiej jest jak pochodzę ale jak się kładę to ten ból się od razu zaczynają
    Chyba zadzwonię do swojej położnej zapytać się czy to normalne czy może na wszelki przypadek udać się do szpitala.

miłego dnia dziewczyny

Moli,ja też odczuwam taki ból.Daj znać jak położna Ci coś wyjaśni.

Gratuluję mamusiom cudownych dzieciaków.

Mnie wczoraj po weryfikacji usg wykonywanego przez dwóch różnych lekarzy wyuszczono do domu ze szpitala. Stwierdzili ,że mój gin dokonał błędnego pomiaru dziecka.

Agabtm, Iwa2016 lubią tę wiadomość

qb3ce6ydqb83v7ev.png

klz9e6yd2ch8vuav.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape, oby Twoje samopoczucie było tylko coraz lepsze :)
    Dziewczyny mam do was pytanie- kosmetyki jakiej firmy kupujecie (kupiłyście) dla swoich maluszków? Ja jeszcze nie mam nic, bo biję się z myślami czy koniecznie muszą to być drogie firmowe kosmetyki, czy może macie jakieś sprawdzone tańsze. Nie chcę się znowu nabrać, tak jak się nabrałam przy kremie na rozstępy- kupiłam hipoalergiczny krem (nie mam na nic alergii), który nie był też zbyt tani i dostałam po nim wysypki. Potem kupiłam "normalny" krem i wszystko jest ok.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kosmetyki z serii Linomag.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia Moli,ja też odczuwam taki ból.Daj znać jak położna Ci coś wyjaśni."

Kasssia dzwoniłam do położnej, powiedziała,że tak mogę odczuwać skurcze przepowiadające. Mam wziąć sobie nospę i ewentualnie ciepłą kąpiel. Po kilku godzinach mogę wziąć kolejną nospę.
    Nie ma się czym martwić jeśli bóle ustępują gdy zaczynam chodzić i gdy nie odeszły wody.
    Powiedziała,że nie muszę jechać do szpitala ani na KTG- jeśli czuję ruchy maluszka. Troszkę mnie uspokoiła.
    Gdy się ruszam jest super, ale jak się tylko położę to brzuch i plecy bolą :(

Co do truskawek to ja dzisiaj robię kluski z truskawkami :)
    Udało mi się kupić polskie truskawki 12 zł /kg- drogo bo drogo ale mam taką ochotę na truskawki już od kilku tygodni, że nie mogłam się opszeeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:47

beatas lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 i jak smak takich pierwszych truskawek? Ja też czekam i mam zamiar najeść się tyle, żeby na sam widok potem mieć odruch wymiotny, bo przy karmieniu truskawki niewskazane.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kosmetyki z serii Oilatum ;) Na ten pierwszy okres a pozniej będę się zastanawiać na co się zdecydujemy jeżeli mi będzie żadnych uczulen. Choć w szkole rodzenia mówili by przez pierwszy miesiąc nic nie używać bo dopiero po miesiącu się skóra dzieci określa jakiego jest typu.jakby rączki czy nóżki suche były to.można alsamowac. Ja kupiłam rzeczy przed szkołą rodzenia bo byliśmy na weekendowych wiec nie wiedzialam. Zobaczymy jak się Malutka urodzi :)

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam dużo próbek wiec będę testować generalnie kupiliśmy Nivea dla dzieci i emolium trochę drogie było ale jak się okaże, że nie ma uczuleń to będziemy testować z rossmana z serii babydream bo moje koleżanki mamuśki polecają tez nie kupowałam nie wiadomo ile bo pewnie goście, którzy przyjdą do nas tez coś kupią. Wychodzę z założenia, że rodzimy w cudownym czasie gdzie szybko będziemy wychodzić z dziećmi sklepów jest pełno długo otwarte wszystko jest dostępne od ręki wiec nie robie zapasów. Co się skończy będę na bieżąco uzupełniać ;);) wydaje mi się to zdrowym podejściem

Shape dziękujemy za opis cudownie jest mieć już dzidziusia obok siebie i to jeszcze taka przylepe mamy. Super ze tak zniosłas cc ;)

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Anna26 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak- ja mam firmy Nivea.

Gratuluję wszystkim mamusiom:) ja już nie mogę się doczekać, niecierpliwie się już bardzo,a ten czas się tak ciagnie):)

w57vs65gx51rsw3w.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja tez juz bym chciala byc po cesarce kazdy dzien odliczam ehh zostalo osiem...

Shape dobrze ze juz po pionizacji w sumie z calej cesarki to bylo dla mnie najgorsze

Agabtm pisalas o wadze ja swoj zamierzony limit kilogramow tez przekroczylam mam nadzieje ze uda mi sie w miare sprawnie ich pozbyc
    Co do kosmetykow dla bobasa tez nie kupowalam ogromnych ilosci i tak jak mowisz pewnie ktos cos nam kupi itp

Moli mam truskawki tylko mrozone ;/

Agabtm, beatas lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kosmetyki z serii oilatum. Tak poradzila mi polozna, mam nadzieje ze nie bedzie problemow z tymi kremami, jeszcze raz gratuluje sshape i oby dalej nic cie nie bolalo:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mydełko i oliwka bambino :) nie zakładam z góry alergii u Małego, oby nie trzeba było zmieniać ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinke mam wizyte,trzymajcie kciuki:):)

Repose, Helen, Iwa2016, beatas lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ