Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 39 tygodniu:)
Madziak - Kubuś jest kochany, cieszę się że jesteście w domku:))
SShape - gratulacje córeczki!!!! życzę Ci żebyś szybko doszła do formy po cc:)
Normalnie zazdroszczę Wam że macie już swoje maleństwa bo ja moje też chętnie bym już przytuliła:)
Dzisiaj byłam na wizycie, szyjka trzyma, mimo że brzuch się obniżył, z malutką wszystko w porządku, waży 3 kg, także przez dwa tygodnie 350 przybrała:), oczywiście trzeba jeszcze błąd brać pod uwagę...ale lekarz powiedział że wszystko w porządku:) następna wizyta znowu za dwa tygodnie no chyba że po drodze wyląduje na porodówce, czego bym sobie bardzo życzyła:)
jedyne co mnie martwi to to że muszę globulki brać bo zaczyna się jakaś infekcja, już w niedzielę czułam delikatne swędzenie, obym to szybko zwalczyła
ustaliłam z lekarzem że tym razem się nie spinamy i nie będziemy porodu wywoływać, bo ostatnio nic to nie dało, tylko spokojnie czekamy dodatkowo 1 tydzień:)cały czas mam nadzieję że nie będę musiała aż tak długo czekać, ale spróbuję zachować spokój:)Helen, beatas lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
SShape wrote:Dziekuje za wszystkie kciuki i mile slowa. Jestem po prostu zakochana:)
No ten pierwszy kontakt jest Super hiper zresztą reszta życia też sese ja na razie 2 lata ,ale cudnenie mamuśki te które już rodziły
-
SShape wrote:Moja Łucja jest już na świecie. Urodziła się o 10.42. Waży 2940 i ma 52cm. Z usg wychodziło w sobotę 3200.
Teraz mi ją zabrali na noworodki,ale pierwsze 3h leżała mi na piersi:) Nawet udało jej się dwa razy przyssać na chwilę więc mam nadzieję,że będzie dobrze z kp. Najgorsze teraz to leżenie na płasko i oby jutro udało się sprawnie wstać
Gratulacje malutkiej
I zazdroszcze ze juz ja tulisz ja tez bym chciala choc pewnie ostatnia wyladuje na porodowce z moim szczesciemMoje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Sshape gratulacje! Dochodź do siebie i napisz jak sobie radzisz
Madziak Kubuś szczęśliwy i widaća ja Ty w roli mamy? Doszłaś już do siebie?
Smerfetka coś Ci powiem, ale nie martw się- moja położna mówiła, że wynik GBS dodatki i podanie w ostatniej chwili kroplówki ma się nijak. Antybiotyk dopóki zacznie działać w organizmie to nie trwa chwilę, więc wg. niej ta kroplówka to czy jest skuteczna- nie wiadomo. Co by nie było, wynik masz i dla nich to już sygnał, żeby obserwować dziecko i w razie podać antybiotyk. Także luzzz...
A ja po wizycie i jestem trochę w szoku. Moje dziecię przez miesiąc przybrało 1300g. Waga wg usg 3150g. Lekarka mówiła, że ta granica rozpiętości jest i może być troszkę mniej, bo główka średnio ułożona do pomiaru, ale 3 kg przekroczone. A jeszcze prawie miesiąc do terminu. Szyjka zachowana, drożna na 1 palec (u wieloródek to normalne i nie jest to rozwarcie). Pobrała wymaz i teraz trochę się martwię, bo właśnie zauważyłam dość sporą plamę krwi na bieliźnie. Nie wiem czy to od badania czy coś się dzieje. Na razie wkładka i obserwacja. Brzuch się stawia trochę, ale Maluch się rusza. Więc nie panikuję. Miała któraś taką akcje?Repose lubi tę wiadomość
-
Ma_rka spokojnie po takim badaniu czesto jest plamienie ,ale jak będzie się lało po nogach krew to wtedy odpal rumaka i na sor!!! Ja tak miałam ,ale nie po badaniu bo wizytę miałam wcześniej chyba tydz mi gin mówił że jeśli jest krwawienie czyli krwi więcej niż szklanka to jest to krwotok ,a jak się pytałam mojego to powiedział mi że to kompletna bzdura każda ilość krwi jest niestety podstawą do ostrożności! !!!
Powiem ci że nie raz mi się ta akcja sni z przed 2 lat i to chyba podświadomie emhhh
Na razie nie panikuj obserwuj