X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 39 tygodniu:)

Madziak - Kubuś jest kochany, cieszę się że jesteście w domku:))

SShape - gratulacje córeczki!!!! życzę Ci żebyś szybko doszła do formy po cc:)

Normalnie zazdroszczę Wam że macie już swoje maleństwa bo ja moje też chętnie bym już przytuliła:)

Dzisiaj byłam na wizycie, szyjka trzyma, mimo że brzuch się obniżył, z malutką wszystko w porządku, waży 3 kg, także przez dwa tygodnie 350 przybrała:), oczywiście trzeba jeszcze błąd brać pod uwagę...ale lekarz powiedział że wszystko w porządku:) następna wizyta znowu za dwa tygodnie no chyba że po drodze wyląduje na porodówce, czego bym sobie bardzo życzyła:)

jedyne co mnie martwi to to że muszę globulki brać bo zaczyna się jakaś infekcja, już w niedzielę czułam delikatne swędzenie, obym to szybko zwalczyła

ustaliłam z lekarzem że tym razem się nie spinamy i nie będziemy porodu wywoływać, bo ostatnio nic to nie dało, tylko spokojnie czekamy dodatkowo 1 tydzień:)cały czas mam nadzieję że nie będę musiała aż tak długo czekać, ale spróbuję zachować spokój:)

Helen, beatas lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape gratulacje! Trzymam kciuki za w miarę możliwości lekką pionizację :) jutro moja kolej :D

Repose, smerfetkaa, Iwa2016, beatas lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape gratuluję! !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie mały ma 2400 więc ładnie przybiera wszystko ok więc mogę buszing w sprzątaniu dalej robić i z usg mam 34tc i 6 dzień

Dorjana, Hania222, Helen lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado jutro masz cc? Jesli tak to trzymam kciuki:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Kawokado jutro masz cc? Jesli tak to trzymam kciuki:)
    To byłoby już cc?? O mamo ejjj nie tak szybko mamy maj jeszcze zaraz się okaże, że w czerwcu zostane sama hehe.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak Kubuś jest cudowny super że już w domku
    Gratulacje Shape
    Ja już niedługo mam nadzieję,dzis położna powiedziała że główka bardzo nisko tyle się dowiedziałam ,co wieczór łapią mnie skurcze ale nie takie silne da się wytrzymać

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy się w39tygodniu

Repose, smerfetkaa, dais, Hania222, Kaja, nesone, Helen, kamenkaa lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoweJ mamusi gratuluję i życzę szybkiego powrotu do formy :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja mam termin na 30 czerwca wiec sama nie zostaniesz :-)

Kaja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 10 ;-) ale juz coraz blizej maly coraz bardziej sie rozpycha

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Shhape! No tak czytam i powoli każda zbliża sie do końca:) U mnie dzisiaj pogoda super ani cieplo ani zimno , taka moglaby być aż do porodu.
    Pozdrawiam!

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie kciuki i mile slowa. Jestem po prostu zakochana:)

smerfetkaa, Moni15382, Karola1988, dais, Andzia SM, Iwa2016, mmarzenak, Hania222, beatas lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    To byłoby już cc?? O mamo ejjj nie tak szybko mamy maj jeszcze zaraz się okaże, że w czerwcu zostane sama hehe.

Ejj jeszcze ja jestem więc sama nie zostaniesz na bank

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Dziekuje za wszystkie kciuki i mile slowa. Jestem po prostu zakochana:)

No ten pierwszy kontakt jest Super hiper zresztą reszta życia też sese ja na razie 2 lata ,ale cudne :-) nie mamuśki te które już rodziły

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Moja Łucja jest już na świecie. Urodziła się o 10.42. Waży 2940 i ma 52cm. Z usg wychodziło w sobotę 3200.
    Teraz mi ją zabrali na noworodki,ale pierwsze 3h leżała mi na piersi:) Nawet udało jej się dwa razy przyssać na chwilę więc mam nadzieję,że będzie dobrze z kp. Najgorsze teraz to leżenie na płasko i oby jutro udało się sprawnie wstać;)

Gratulacje malutkiej :-)
    I zazdroszcze ze juz ja tulisz ja tez bym chciala choc pewnie ostatnia wyladuje na porodowce z moim szczesciem :-)

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ale faktycznie ruszyło was!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzeba zrobić listę rozpakowanych mamusiek! Z dnia na dzień ich przybywa i będzie coraz trudniej uaktualnić informacje.
    Agabtm, ja mam jeszcze ponad miesiąc do terminu porodu, więc nie zostaniesz sama :P

Repose lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape gratulacje! Dochodź do siebie i napisz jak sobie radzisz :)

Madziak Kubuś szczęśliwy i widać :) a ja Ty w roli mamy? Doszłaś już do siebie?

Smerfetka coś Ci powiem, ale nie martw się- moja położna mówiła, że wynik GBS dodatki i podanie w ostatniej chwili kroplówki ma się nijak. Antybiotyk dopóki zacznie działać w organizmie to nie trwa chwilę, więc wg. niej ta kroplówka to czy jest skuteczna- nie wiadomo. Co by nie było, wynik masz i dla nich to już sygnał, żeby obserwować dziecko i w razie podać antybiotyk. Także luzzz...

A ja po wizycie i jestem trochę w szoku. Moje dziecię przez miesiąc przybrało 1300g. Waga wg usg 3150g. Lekarka mówiła, że ta granica rozpiętości jest i może być troszkę mniej, bo główka średnio ułożona do pomiaru, ale 3 kg przekroczone. A jeszcze prawie miesiąc do terminu. Szyjka zachowana, drożna na 1 palec (u wieloródek to normalne i nie jest to rozwarcie). Pobrała wymaz i teraz trochę się martwię, bo właśnie zauważyłam dość sporą plamę krwi na bieliźnie. Nie wiem czy to od badania czy coś się dzieje. Na razie wkładka i obserwacja. Brzuch się stawia trochę, ale Maluch się rusza. Więc nie panikuję. Miała któraś taką akcje?

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka spokojnie po takim badaniu czesto jest plamienie ,ale jak będzie się lało po nogach krew to wtedy odpal rumaka i na sor!!! Ja tak miałam ,ale nie po badaniu bo wizytę miałam wcześniej chyba tydz mi gin mówił że jeśli jest krwawienie czyli krwi więcej niż szklanka to jest to krwotok ,a jak się pytałam mojego to powiedział mi że to kompletna bzdura każda ilość krwi jest niestety podstawą do ostrożności! !!!
    Powiem ci że nie raz mi się ta akcja sni z przed 2 lat i to chyba podświadomie emhhh

Na razie nie panikuj obserwuj

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ